Daha önce brüt gelip gitme süresi esnasında hisse fiyatına nasıl performans göstermişti hatırlayan var mı?
Printable View
Kredili işlem ve açığa satış yasağı.
Hissenin yukarı gidişini önlemek maksatlı. Niçin yeni halka açılan hisseler tavan tavan yaparken bu önlemler alınmıyor.?
9 Aylık bilanço için 1,8,2024 tarihine kadar ek süre vermişler. Saçmalıktan başka bir şey değil, zaten yılsonu bilançolar gündeme gelecek. Bir yıl sonra verilecek bilançonun ne önemi kalır. Açıkçası bilanço da vermeyin diyorlar.
%12 si halka açık olan değerli ve düşük Ödenmiş Sermayeli bir şirketin fiyatını başka yöntemler varken böyle demode önlemlerle mi dizginleyecekler şaşıyorum.
Halka açık şirketlerde yıllarca bilanço hazırlamış biri olarak devamlı ek süre istenmesini de doğru bulmuyorum. Hep zamanında işimizi bitirdik. Bu bir eksikliktir.
Ek süre bu sene için değil önümüzdeki senenin bilançosu için. 2024 te şirketi yoğun bir mesai bekliyor anlamını taşıyor bana göre. Bu sene de ilk 6 aylık finansal raporda yaklaşık 800 milyonluk bir alacak görünüyordu. Adamlar piyasadan alacaklarını toplayamadan rapor yazmak zorunda kalıyor:)
Sayın teas41
Şirket zaten yoğun mesaide. Üretim ve satışlar seneye de aynı hızla devam edecek. Yoğun mesai ve alacaklar bilanço açıklamasına engel bir hal değil. Hepsinin yasal bir yolu var. Önümüzdeki senenin bilançosu için şimdiden karar alınmaz.
Bu mesajı ben mi yanlış anlıyorum???
01.01.2024 - 30.06.2024 tarihli finansal raporların KAP'a bildirimi ile ilgili olarak ek süre verilmesi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun görülen şirket aşağıda yer almaktadır.
- Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (23.08.2024 (dahil) tarihine kadar)
Siz doğru anlıyorsunuz Sn.Teas.İstenen ek süre bu dönem için değil,2024 yılı için
Holdingler onlarca iştirakının bilançolarını konsolide ediyor. şirketlerin her birinde bir sürü sorun olabiliyor.
Örneğin, SAHOL de halka açık olan, olmayan 16 şirket var, bu şirketlerin de iştirakları var ve toplamda 50 şirketi geçiyor, zamanında bilançolarını ve finansal raporlarını açıklayabiliyorlar. KCHOL de aynı. Bir yıl öncesini bırakın, dönem bitiminde bile ek süre bile istediklerine hiç şahit olmadım.
Bir yıl öncesinden ek süre istemek ve süre vermek kadar anlamsız bir durum olamaz. Çok özel durumlarda sadece o dönem için istenebilir. Finansal raporlar, bilançonun açıklayıcı unsurlarından dır.
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında EGPRO.E, ELITE.E, PRZMA.E ve SANFM.E payları 02/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 01/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
VBTS sistemi ne anlama geliyor. ?
Bilindiği gibi günlük kredili alımlar özkaynak limitleri üzerinden yapılıyor. VBTS de portföyünde sadece Egpro bulunduran yatırımcının özvarlıkları sıfır sayılıyor, yani Egpro alan başka hisse de almak istese gün içi ilave alım yapamıyor.
Amaç, kredili Egpro alanlara zorla sattırmak, kredili taşıyanları tahtadan uzaklaştırmak, cezalandırmak. taşıma maliyetlerini zarara sokmak. Satarsa tekrar kredili almak istediğinde egpro aldırtmamak.
Bu hisseye ilk müdahale de değil. daha önce de VBTS yöntemi dışında farklı yöntemler de uygulandı. Bunun bir maksadı olmalı. Bir sürü hisse zaman zaman tavan yaparken akılları nerede oluyor.? Şirket iyi olunca almak isteyenlere bu fırsat geçici olarak verilebilir ama çare olmadığı bir gerçek. Zaman ilerledikçe de etkisini kaybedecektir.
Ege Profil 2023-9 aylık karı 945.442.050 tl geldi.. Hayırlı olsun.. Detaylara takılmadan güzel bilanço diyorum.
Esas faaliyet kârı %150, favök%123, net dönem kârı %137 , satışlar %53 artmış, finansal borçlarda az da olsa azalma var. Bana göre tek sorun özsermaye değişiminin hemen hemen hiç olmaması. Bu durumun temettü ödemelerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bakalım yarın nasıl bir tepki olacak
hayırlı olsun inşallah istikrarlı yükselişlerin habercisi olur
https://pbs.twimg.com/media/F-WXMXXW...png&name=small böyle bir tablo var
https://pbs.twimg.com/media/F-Wb-WGX...g&name=900x900 bu rakamlarla bu hisse buralarda yazık...
Vergi öncesi karı. 1,242,966,720,- TL Dönem net karı. 945,442,050,- TL, Ödenmiş Sermaye 80 Milyon TL.
9 aylık bilançolar denetime tabi değil. Bazı şirketlerin karından vergi karşılığı ayırmadığı bazılarının ise yeterli miktarda ayırmadığına çok sık şahit olduk. Bu nedenle yıl sonu bilançosunda karları düşen şirketlere rastlamak gayet normal. Bu da işin hıyarlığı.
Ege Profil in tam olarak karşılık ayırdığı bilançosundan belli oluyor.
bu sefer de gerimi geleceğiz yoksa zirve üzerin de kapatacakmıyız...
yine pati çekiyor....ya bu direnci geçecek ya geçecek.ama ne zaman
1000 lotla daire aldırabilecek ender hisselerden ama zaman ve sabır lazım.. Karlılığı artırırsa iki yıla bingo... Bu hisse genç arkadaşlar için korumacı ve büyüyen hareketleri ile tam güvenli liman.. Kendime yatırım tavsiyesidir.:kalp:
yine dik duramadık...
VBTS yasağı bu gün seans sonu sona erıyor. Bütün uygulama saçmalıkları bu hisseyi mi buluyor.?
Tavan tavan yapan sıradan ve mali yönden zayıf şirketleri de görmüyorlar. Artık saçmalıklarla uğraşan yatırımcılar olduk.
Portföyünüzde üç lot beş lot topladığınız bir hisse haline getirirseniz ve fiyata takılmazsanız sonuç çok güzel olacaktır.. Bu tür hisselerde testere ihtimali diğerlerine göre kat kat fazla çünkü sermaye ve halka açıklık az.. Vade sizi rezilde eder vezirde..Mutlu pazarlar:whistling:
Güzel ama bir o kadarda zor kadını oynuyor Egpro.. Alış yaptığım anda aşağı bastılar.. Birileri nedense çok sinirli ve hisseye yaklaşanı pişman ederim modunda.. Almaya devam kendi payıma:whistling:
VBTS nin süresi, Egpro da 1/12/2023 tarihinde doldu. Fakat şu anda kredili alım yasağı devam ediyor, borsa bülteninde yayınlanmadı. Deneme için biraz alayın dedim Egpro alamıyorum ama diğer hisselerden alabiliyorum, bu ne iştir.? Başka hisselerde götüren götürene. Hiç kimse bu hisse sermayesi küçük, dar hisse demesin. Üst üste müdahaleler normal değil.
Sayın Alidelta.
Borsa kurulmadan önce de hisse senetlerim vardı. Katma değerli işlemlerden bu hissenin özellikle uzak tutulması, aynı kuralların başka hisselere uygulanmaması, en ufak borsa düşüşlerinde bile düşürmeye oynanması dikkat çekici. Bunu sadece sayılı ve önemli hisselerde görebiliyoruz. İlerisi için olumlu bir hisse olduğu muhakkak. Yoksa bu kadar üzerine gidilmez.
Kredili alım sizin için sakıncalı olabilir. Katma değerli işlemler iyi karar verilmesi halinde maliyet düşürmek için borsanın ruhunda var. Yasak bitmesine rağmen kısmen devam etmesi ve açıklamada bulunulmaması sizce doğru bir uygulamamı.?
Şirket yüklü bir sermaye artırımı yapsın. Yapmıyorsa, SPK bu durumdaki şirketlere baskı yapsın sermaye arttırımı için ikazda bulunsun. Derinlik te artsın. SPK şirket bazlı farklı uygulamalardan kaçınmalı.
Sayın agg.. Spk nın hali ortada.. şirketler şu an birazda Spk dan kendini korumak zorunda istiyor.. Malum bir çok akçeli işler dönüyor.. Egeen politeknikmetal vs ..Bir çok şirket sermaye artırımı yapmıyor ama günü geldiğinde dejavuyu yaşayacaklar.. Belkide Egpro nun biraz vadesi var (iki yıl tahminim) ve sermaye artırımına gidebilir.. Ama diyorum ya Spk sihirli değneğin şu an sahibi.. Geç yanıtladığım için özür dilerim yoğunluğum çok fazla..Syglr.
170 i bir türlü aşamıyor. gene verdi şalvara. hem de bi harman p.k
Bugün aldığımın bir tık üstüne kapattı.. Borsa böyle işte.. Yıldırmak bezdirmek için herşeyi yaparlar.. Hedefin varda vade sorunun yoksa güzel ama vade kısıtı koyuyorsan kazanç zor.
500 günlük zirvesine en yakın hisseler EGPRO
https://imagesupload.net/image/h5Av
https://imagesupload.net/image/h5Av
hızlı resim yükle image upload: https://imagesupload.net
4.çeyrekler genel olarak nasıldır? Ytd.
Güzel tepki verdi ama bunlar önemli değil..Sen bu hisseyi burada tuttuğuna tutacağına pişman olacaksın.. Hatta indir şöyle 100 tl ye de ağız tadı ile paket mal alalım.. 4.çeyrekte iyi gelecektir.. Bilançolarda genel bir bozulma olacaksa 1. çeyrekte olur.. Egeprofilin bundan sonra en bozulmuş bilançosu yıllık 1 milyar kar getirir:whistling:
EGPRO TEMETTÜ AVANSI OLARAK, 11/01/2024 tarihinde hisse başına 0.91 TL Brüt kar payı avans ödemesi yapacaktır. Geçen yıl yanılmıyorsam üç defa kar payı avansı dağıtmıştı.
Çok fazlaymış, harca harca bitmez..
Tahtacı ben mal aldıkça veriyorsun ya.. O yüzden seni gerçekten seviyorum.. Hem pahalı di mi tahtacı.. Alınır mı buradan Egpro.. Ver ver rahatla:cck:
Böyle güzel bir şirketin buralarda durabilme mucizesini değerlendirmek lazım.. Hatta alım yapanada kızıyor garip tahtacı.. Basıyor beş altı kademe aşağı.. Tahtacı Bursa ya gelirsen 1.5 İskender Kebabın bol etli benden:wave:
173.20 ile 179 zirvesine çok yakın.. Yarın çok önemli ama geçirmeyeceklerdir.. Kısa top oynamak isteyen çok profesyonel olmalı.. Ben oyuna gelmemek için alıyor izliyorum:wave: