soyle 1 tl ye yakın temettuyu verirsim artık kordsa :)
Printable View
soyle 1 tl ye yakın temettuyu verirsim artık kordsa :)
Dinozorlar bizi aydınlatır diye fikrimi yazmamıştım. Lakin kendileri siestada sanırım.
2018 6 aylık bilançoda şöyle bir ayrıntı dikkatimi çekmişti:
Stoklardaki Azalışlar (Artışlar) İle İlgili Düzeltmeler
(367.634.582) 2018.6
(49.481.817) 2018.1
Stoklarla ilgili bir düzeltme sonrası(nedenini konuya vakıf olmadığım için anlamadım) stoklar 7-8 kat daha yüksek gösterilmişti.
Özetle "L.O= (Dönen Varlıklar — Stoklar) / Kısa Vadeli Yükümlülükler" ise bir nedeni bu olabilir.
Kısa vadeli yükümlülüklerde ciddi bir artış beyan edildiğini hatırlamıyorum.
Bununla birlikte, Alacak Devir Hızı (Kords 4,58 - Ortalama 6,54) likidite oranın ilgili endişeyi bir nebze olsun hafifletebilir.
PS: Dinozorlar rahatsız:evil:
The people don't live in a nine to five in the world.
Because.. Pek alakası yok tabi yukarıdaki terimleri.
Dinolar niye rahatsız olsunlar. Son çeyrek geliyor bilançolar kapanmış. Bu su anda sorulmaz ki. 3. Çeyrek sorusu o zaman bilanço geldiğinde sorulmali. Aradan kaç ay geçmiş bu soru için. :) alemsiniz.. ytd.
Ha söyle deseniz anlarım petrol fiyatları düşmüş eldeki stoklar hammadde dusuklugunden zarar ettirebilir tabi satilmadiysa ama o da eylül kapanışına kadar olan kısmı görünen sonrasını zaten kimse bilemez şirket haricinde. Ytd.
Eheheheh "dinolar" soruya cevap vermiyor ama... Yanlış veriye de tahammülleri yok :evil:
Kıt bilgimizle iki kelam ettik ne kızıyorsunuz yahu?
Bu arada bi 9.39 atağı gelir mi acaba?
İnler ve cinler...
https://i.ibb.co/x5C2BqK/akd.jpg
Faaliyetlerden geleni kastediyorum.
Serbest nakit akımı negatif değil mi?
Tabi bir başka bilgi kompozit dönüşümü bir şirkette başlamış dünya üzerinde, bu da örneğin uçak yapımında kullanılan kompozit parçalarının tekrar degerlendirilmesiyle maliyet azaltımı olacak ve üretitilen urunun karını arttıracak bir nevi sisecamin uygulaması gibi geri dönüşüm havuzlari olacak ileriki yıllarda. Bunlar güzel şeyler bu kordsaya her türlü yarar. Keşke böyle bir patenti olsa daha patent konularına inemedik. Biraz sektör ivme kazansın tecrübe ederiz. Boeing siparişleri artmis dünya genelinde bakalım bize dönüşü nasıl olacak tabi ileride henüz değil. Bunlar havacılık haberlerinden cikarimlarim net bilgi ve veriler yok. Sadece spenc hayalleri. Sevgiler saygılar. Yatırım tavsiyesi değildir.
Herkes küstü herhalde.Bu gün hiç bir yorum yapılmamış.Gerçekten tahtada çok sürprizlerin yaşandığı bir görüntü oluşuyor.Hoş volatilitedeki artış yeni imkanlarıda beraberinde getiriyor
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne yazık ki güzel yorumlar yapan üyeler sebebini tam bilemediğimiz şekilde tahrik edilerek ya küstürülüyor ya da ceza almaları sağlanıyor.Oysa çoğumuz buralara alınterimizi yatırmış insanlarız.Bu piyasada devlerin arasında emeğimizi kaybetmemeye çalışıyoruz.Biraz empati yapalım lütfen
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu durumu yönetime yazdım. Asap gibi değerlerin kaybolmamasi gerek. Sanırım atılmış sn hanımeli sizde yazın lütfen. Ky dostu o tip insanlar. GuneysuYa bildirin sizde. Onu baskalarinin saçma sapan hareketleriyle bir çırpıda silmeleri haksızlık. Bircok insan emek harcıyor ve emeğini yatırıyor. Bunu yaptıranların hala forumda bulunması inanılır gibi degil.
Sn Güneysu sizden bir istediğim var size küçük bizler gibi kişiler için büyük olan ve ky dostu olan SN ASAP VE SN YUCİN affını istesem. Çok ayıp etmis olurmuyum. Bu tip insanlar birçok emeğini dişini tirnagina takan kisilere ışık olan Ky dostlarıdir.
Bizler emekciyiz ve yıllardır bir kaç hissede birikim yapan bir insanım. Bu kişilerin biri sabrı diğeri çok geç tanımış olsamda teknik anlamda güzel şeyler bıraktı tarafıma. İkisinede tesekkurlerimi bildirmek isterim.
beyler sıkınti yapmayin asapın sacma sapan grafikleriylemi portfoyunuze yon vereceksiniz. kordsa uzun vade cok iyi fiyatlara gider. 20 binler cok uzak degil. yil sonu 400 milyon kar gelir 2019 da 600 milyon kar yeter.ozaman hisse 20 leri taban yapar.
Aşağıda özet finansal göstergeleri 2020 diye seçerseniz 450 demiştimde pardon 407 ilyon net kar gösteriyor
bu şirket 2018 de 400 milyon kar rakamını yakalayacak var mısın iddiaya. iş yatırımda o tabloyu yapan adamın borsadan haberi var mı önce onu bi araştırmak lazım. heralde şirketin çaycısı yaptı o analizi. 2020 yıılını tahmin etmek zaten başlı başına bir uydurmasyon yöntemidir. he sunuda ekliyeyim iş yatırım 2 ay öncesine kadar 17.67 hedef veriyordu.
şunuda ekleyeyim doviz gevsemeseydi kordsada 2018 yili 400 milyonun uzerinden kar ile kapanacakti. petrolun dususu kordsa icin ayri bi avantaj oldu ve dovuzden kaynaklanan gelir kaybini petrol dususu ile kapatmis olabilir. her halukarda 400 milyona yakin kar gelecek burasi kesin. beni is yatirimin yapyigi analiz baglamiyo ben hisse 6.50 den alip 11. liraya satarken is yatirim piyasada yoktu. o istedigi kadar kar tahmini yapsin.
İş yatırım arada bu bilgileri günceller 2 3 ayda bir ve bunu amerikadaki şirketlerde yapar amerika ve hatta Türkiye de. Örneğin 1 sene önce 11 12 hedef fiyat verilen garanti şimdi 9.6 anca veriliyordur. Bunlar doğalarında var. Umarım 400 e yakın gelir seviniriz ama bana kur çok yükselmezse 2019 600 kar çok yüksek geldi. Gene dediğiniz olur umarım. Ben 2018 sene sonu max 350 bekliyorum.
İddaa girmiyorum sayın de souza, ve al sat asla yapmam. Yaparsam kolu değil eli keser kolu kurtarırım ve bunda da çok iyiyimdir. Bir hisseyi beğendiysem Parasına bakmam aklımda bir fiyat belirlerim ve o fiyata gelene kadar elime geçeni karınca kararınca alır, kayısıyı kasa doldurur sonra başka kasaya başka meyve koyarım. Stilim budur.
Bu kasa 3. Parti kasa 15 e kadar nerde olursa toplarım. Fiyat önemli değil. Çok Uzun vade hedefim temettüler hariç sermayesinin 5 katı karı 10 fk bazımdır.
Yazılanların hepsini okudum.
Evet ASAP "trenden çok inmiş" sırf bu yüzden bile "grafikleri saçma".
Tarih 01.11.2018 kapanış fiyatı: 10.63TL
Tarih 16.01.2019 fiyat:8.89TL
Yaklaşık 1.5 ay sonra...
Reel getiri : -%20.
Relatif getiri...!?
Evet işyatırım' da bi halt bilmiyor.
Egoyla, düşünme organı arasında, boyut açısından ters ilişki olunca...
Fibo desteği 8.80 den döndüğünü düşünüyorum.