Sermayesi zaten kucuk, bakalim daha ne kadar paslasacaklar hisseyi, ama 1.10 dolar uzerinde gercek hareketin baslayacagini dusunuyorum, insallah fazla oyalamaz....
Printable View
Sermayesi zaten kucuk, bakalim daha ne kadar paslasacaklar hisseyi, ama 1.10 dolar uzerinde gercek hareketin baslayacagini dusunuyorum, insallah fazla oyalamaz....
Bu kimi zaman özellikle koçibey tarafından da dile getirilen, şirketin yapmayı planladığı büyük yatırım girişimi ile ilgili ben biraz geriye dönük baktım, bir haber yada kap görmedim. Çusanda işin doğrusu o kadar evveliyatımda yok. Bununla ilgili nerde açıklama yapıldı yada link vs var mı?
Hala baskilamaya calisiyor, iyide lot kaybetti, bakalim ne zaman bu tahtada manipulasyonun zor oldugunu ogrenecek....saglam temettu veren sermayesi kucuk sirket cogu insan al unut hesabinda...maceracilar bu tahtaya pek gelmez ....
https://www.turquie-news.com/la-geog...re-un-avantage
Bu aralar fransızlar enerji yoğun imalat ları yakın coğrafyaya kaydırmayı konuşuyorlar Çine özellikle gitmek istemiyorlar hem uzak hem siyasetten Rusyanın arkasında destekler pozisyonda olduğu için bu durumu abd lilerde kullanıp etkisi altında olan avrupayı çinden yavaş yavaş uzaklaştırmak istiyor sonuç olarak enerji kriziyle boğuşan Avrupalılar bu krizin hemen bitmeyeceğini ve Avrupanın üretimini yakın coğrafyada avrupaya siyasetende olsa birlik içinde hareket edebileceği türkiyeye taşımak yeni yatırım için türkiyeye seçmenin bir seçenek olduğu yoğun olarak konuşuluyor başka seçeneklerinde yok değil Bi gurup ta petrol zengini ülkelere gitmenin fabrikaları oralara taşımanın daha doğru olduğunu söylüyor suudiarabistan gibi neyse şu durumda cusan gibi şirketlerin kapısını çalacakları kesin gibi iş böyle bir durumu daha büyük fırsatlara çevirmek yeni yatırımlar ortaklıklar kurmak
Bu gün Fransa da her benzinliktebenzin mazot yok aplikasyondan bakıp hangi benzinlik te mazot benzin varsa oraya gidip alabiliyorlar o da 2 km kuyruk bekledikten sonra her araç 20 litre alabiliyor ayrıca bu gün bezinlikte 2 kişi öldü bir birini bıçakladılar benzin sırası için artı başında bolis bekliyor kavga çıkmasın diye gerisini siz düşünün avrupada işler berbat gidişat kötü
TFG İstanbul Menkul Değerler, CUSAN için 33 TL hedef fiyat paylaşmış.
Biz bekliyoruz er ya da geç hedefimize gelecek. Lotumuz az, şirket kârımız iyi. Keyfimiz yerinde :)
Yakında dolar buralar...
Aslında sonradan baktım da şirket son iki yıldır %30'un üzerinde temettü dağıtımı yapmış kârından. Buna devam edecekse uzun vadeli de alınıp portföye atılabilir. :wu:
Bakalım...
Evimiz ocağımız Ereğli-isdemir ikilisinden burda birini görmek sevindirici :) aynı umutla bende isdemir-fortoto nun yanına cusan eklemeye başladım. Şuanlıkta performansından gayet memnunum. Umarım bu yükselişi yatırımlarla süslerlerde anlam kazanmış olur.
Tahtaci hala bekliyor silkeme yapabilirmiyim diye...basit hesap ceo nun bekledigi kar 450 mil hasilat 2.4 milyar hisse basi kar 450 mil / 71mil al sana 6.33 tl hisse basi kar fk 10 dersen hisse fiyati olarak 63 tl , beklenen 4 kat kapasite artisi cabasi...amerika kanada ve avustralya dan sertifikalandirma islemi tamamlandi diyor ceo, 2023 basinda oralara satislar baslayacak, herkes malina sahip cikiyor gibi gorunuyor, zaten fazla lot da yok kucuk sermayeli sirket...herkes kendi arastirmasini yapsin, bu benim gorebildiklerim,yanlisim varsa lutfen sizde yazin....
2022 yılında 450 milyon kar olma ihtimali olduğunu düşünmüyorum, benim beklentim 4. Çeyrek sonunda 220 milyon civarı. Tabi böyle bir şirkette karı en çok etkiliyen mevzu hammadde edinim fiyatı. Ocaktan beri düşen bir alüminyum fiyatı var. Stok yapma maliyetleri ne kadar yüksek bilmiyoruz. Belki burdan bir gol yiyip karı azaltıcı etkisini görebiliriz. 220-250 arası gelen kar beni tatmin eder işin açıkcası. 2 lira kar payı dağıtıyorum dese kağıdın en kötü olacağı yer zaten 40 tldir.
Birde şu yapılması beklenen büyük yatırım hamlesiyle ilgili ben hala pek somut birşey bulamadım. Sizler bana göre çok daha eskiden pozisyon aldığınız için daha vakıfsınızdır. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Bir diğer konuda tahtayı izlerken bende edinen izlenim şu: dediğiniz gibi silkeleme çalışması yapılmaya çalışılıyor fakat başarılamıyor. Sabah böyle sanki aşağı gidecekmiş intibası verip sonra mecburen yukarı sürülüyor. Bofa alsattan güzel kazanıyor ama tahtayıda yükseltici etki yapıyor bana göre. İş teki her kimse çok sağlam topluyor. Gedikte de aldıkları blok malı sabit tutan bir tayfa var hatta birtanesi twitterda portföyünü paylaşmıştır. 750 k lotu vardı. 20-30 bin lotluk tradelerden başka birşey yapmıyor. Tahta çok sığ kaldı, kısacası kimse pozisyonunu değiştirmiyor. Bence buda en pozitif durumlardan biri.
Unutmadan,
Kağıda 33 lira hedef fiyat veren ve cusanı değerlendiren aracı kuruluş olan Tgf istanbul unda bugün tahtada ilk ciddi alışı belkide ilerideki bir sonucun başlangıcı olabilir diye ümit etmemi sağladı ;) keşke herşey hayallerimiz kadar güzel olsa
2022 nisan da dokumhane yatirimina baslandigi yonunde aciklamalari olmustu ama hala kap gelmedi, toplamda buyuk bir yatirim olacak kapasiteyi 4 kat artiracak sekilde yabanci bir ortakla bu isi yurutmeleri benim beklentim ,bakalim zaman gosterecek, cusan daki en onemli konu yildiz pazarlar amerika kanada ve avustralya daki sertikalandirma asamasinin bitmis olmasi ve bu pazarlara yakinda girilecek olmasi...
Aslında iki ayrı Çuhadaroğlu var:
1. Çuhadaroğlu Alüminyum Sanayi ve Ticaret A Ş. (Halka açık değil)
2. Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama (CUSAN, halka açık)
Birinci olan fabrika Beylikdüzü Yakuplu'da diğeri onun hemen karşısındadır.
Birincisi hammaddeden (madenden değil, külçe halinde) esas olarak alüminyum profilleri üretir.
İkincisi bu profilleri diğerinden satın alarak kapı, pencere, döner kapı, dekorasyon vs. üretir ve pazarlar.
Halka açık olan CUSAN diğerinin en büyük müşterisidir.
İlave yatırım yapacağı konuşulan birincisidir. Trakya tarafında ikinci bir fabrika kurulması söz konusu, ama hangi aşamada bilmiyorum.
Daha fazla üretim ihtiyacı varsa, bizim CUSAN'dan gelen talep yüksek demektir. Bu durumda dolaylı olarak CUSAN'ın da büyümesi beklenebilir.
SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Su anda aluminyumcular yurt disi talebi karsilamak icin kapasite problemiyle ugrasiyor,
Bilanconun gelmesi lazim beklenen hedefe ulasmasi icin....
Peki çuhadaroğlu alüminyum zaten bizim %100 iştirakimiz değil mi? En büyük tedarikçimiz o olsada oranın yaptığı kar ve zarar bizim bilançomuza konsolide değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. Bir nevi ikisinin arasında halka açık olmadığı şekilde düşünürdek vestel-vesbe ve ereğli-isdemir ilişkisi gibi bir ilişki yok mu?
Konsolide olarak bizim bilancoya yansiyor...
Alüminyum 66.54 sanırım .En azından o oranda konsolide oluyordur.
Pardon yanlis anlama var burada cuhadaroglu metal yani halka acik olan kisim butun uretim onun uzerinden yapiliyor, cuhadaroglu aluminyum sadece cephe giydirme isinden mesul onunda 66.54 u konsolide halka acik kisma ait....yani kapasite artisi direk halka acik kisimda olacak,
Ufacik tahtanin nesine baski kurmaya calisiyorsun, mal toplu zaten,
Nasil 40 bin lotu 19.05 den elinden aliverdiler...avrupada aluminyumcular hep devre disi, kullanim alanlari surekli gelisen bir malzeme, bunun nesini baskilamaya calisiyorsun...
Sabah açılışta yukarıya doğru giden bist e karşı sanki hissenin yönü aşağıymış intibası verip herzamanki gibi ufak bir silkelemeye çalıştılar. Ama bu sefer satış biraz derinleşecekmiş gibi göründüğü için başarılı olup aşağıdan 150 k ya yakın mal aldılar. Sonra isteyerek yada mecburiyetten yine yukarıya sürüldü tahta ve sonuç ortada.
Düzenli bir şekilde özellikle iş yatırımdan alan herkimse alımına devam ediyor. Buda bende güven ve beklenti yaratıyor. Keşke altından ne çıkacağını bilebilsek .
Hergun daha fazla uv yatirimci ekleniyor, cunku aluminyum sektorunun onu acik, ve buda tahtada manupulasyon yapmayi zorlastiracak, zaten toplam mal 18 mil,bir sahis bir ev yatirim fiyatina 200 bin lot gibi kenara alip atsa 90 kisi yapar, gecen bir tweet de gordum, tek bir sahista 750 bin lot varmis, dokumunu koymustu tweetde dogruysa eger....
Evet ‘bist market …’ nickli arkadaş o ekran görüntüsünü koymuştu. Muhtemelende doğru, takasta görünen gedik yatırımdaki lotların yarısı o kişide olması lazım. O gün bugündür gedik satışı olacakmı merakla izliyorum :) hatta birisi yorum yapmıştı abi sen sakın satma tahta allak bullak olur diye. Onunda verdiği
Cevap manidardı; 750 k lotu satsam anında alıp kaparlar demişti. Ama benim yinede en çok merak ettiğim iş yatırımdan alan tarafın kim olduğu ve niçin ısrarla durmadan aldığını bilebilmek.
Muhtemelen 4 kat kapasite artisi hakkinda bilgi sahibi olan birisi cunku o durum gerceklesmeye basladiginda 3 haneli rakamlar konusulur, dikkatle kap haberlerini izlememiz gerekiyor, keske bu artirimi yabanci bir ortakla yapsalr, ama diger konuda kanada ,usa avustralya dan serifikalandirma asamasi basariyla sonuclandi o pazarlara satislar baslayacak, bence orda marjlar gayet yuksek olur ve onlar sadece kaliteli sertifikali urun kullanirlar, oralar cusan icin super pazarlar olacak insallah,sirket o konuda cok pozitif konusmustu....bize dusen gercek yatirimci olarak sabretmek.......
Yoksa tahtadaki hareketlere baksana her turlu sahtekarligi yapmaya calisiyorlar satiyorlar ardindan tekrar aliyorlar, milleti enayi yerine koymak amaclari...
3-4 gun once 4K alim yaptim sadece takip amacli , begendigim hisse
bakiyorumda aynen dediginiz gibi , resmen oynuyor birileri , az once alim yaptim 20K lik , naktim cok yok
aninda yukseldi, :)
bisey diyimmi KY gelip alacak , ucuracak diye odleri kopuyor , Zincirle baglamya calisiyorlar , zorla asagida tutuyorlar
Tam saha pres altında bir hisse... ama koparsa tam gider...
Iyi bir bilanco sonrasinda cusan i hic bir sekilde tutamazlar, cunku sektorun onu ihracat acisindan cok olumlu,her gecen gun kagit uv yatirimcisinin eline geciyor, hic bir sekilde al sat yapmiyorum, bakalim dolar olarak nereye gelecegiz, 2 dolar olsa 71 mil hisse var piyasa degeri 140 mil dolar ederki ..fk 10 icin hisse basi 20 cent kar etmemiz lazim, yani senelik 14 mil dolar kar lazim bize ,,oda ne yapar 14 mil X 18.60= 260 mil senelik kar lazim :)
Ağzından bal damlıyor Yavuz hocam 😁 260 civarı kar ulaşılabilir rakam ve bize süpriz olmaz, işlerinde çok iyi gittiğini gösterir. Bu kar gerçekleşirse ki Benim beklentimde 220-240 arası, 35-40 lira hissenin Nşa da normal eder fiyatı olur. 3. Çeyrek açıklansın zaten ne olduğu belli olacak gibi.
sanayi şirketleri içinde en ucuz ve en sessiz kalmış hisse...
CUSAN büyüme odaklı şirketler arasında olduğunu ispat etmişti...
https://i.hizliresim.com/jw0zx2s.jpg
https://i.hizliresim.com/6stgf6z.jpg
Metal, mimari ve endüstriyel profil sistemlerinde tasarım ve üretim yaparak 5 kıta da 50 ülkeye ihracat gerçekleştiren Çuhadaroğlu'nun Genel Müdürü Kenan Aracı,"KOBİ'ler yatırımlarımızdan ve ihtiyaçlarımızdan ilham alarak, ihracatçı firmalara dönüşüyor" dedi.
Çuhadaroğlu'nun temelde bir mühendislik şirketi olduğunu belirten Aracı, 750 çalışanın 150'sinin mühendis ve mimar olduğunu vurguluyor. Cirolarının yüzde 10'unu Ar-Ge'ye harcadıklarını kaydeden Aracı, "Ar-Ge ve tasarım merkezimiz var. Kendi sistemlerimizi kendimizi geliştiriyoruz. Alüminyum olarak kendi ürünlerimizi fason üretmiyoruz. Dikey entegrasyon yaptık. İleriyi görerek yazılım ve sistem geliştirmeye odaklandık. Geçen yıl yaklaşık 1,5 milyar TL ciro yaptık. Dolar bazında 2,5 kat büyüdük. Bu büyümeye rağmen memnun değiliz. Çünkü hedefimiz daha yüksek. FAVÖK'te yüzde 11'den 19'lara çıktık. Bu oranı daha yukarıya çekebilirdik. Hedefimiz yüzde 30'ları yakalamak. Daha fazla katma değer yaratarak hem kendimize hem ülke ekonomisine katkı sunmak istiyoruz" ifadelerini kullanıyor.
https://borsaseans.com/haber/cuhadar...hracatci-yapti
https://m.youtube.com/watch?v=k4rh6P...ature=youtu.be
Nejat cuhadaroğlunun dün ekotürkteki programı.
Günaydın arkadaşlar. Belki bilançoyu görene kadar beklemem gerekirdi ama dayanamadım, bugün sabahtan sahiplik oranımı %35 arttırdım. Maliyet düşürmek mecburiyetten olur ama insana mutluluk ve umut verir çaresizliği gizler. Maliyet yükseltmek ise daha zor ve moral bozucu oluyor onu anladım :) Allah utandırmasın, hepimiz bu hisseyi İstediğimiz noktada görürüz umarım.