Bu bahsettiginiz kisilerde yatirimci karakteri var. Sabirli, iyimser ve uzun vade dusunen kisiler. Borsa da boyle bir yer degil mi? Karamsar ve sabirsiz olanlardan cok iyimser ve sabirli olanlarin hayatta kalabildigi bir yer.
Printable View
Bu bahsettiginiz kisilerde yatirimci karakteri var. Sabirli, iyimser ve uzun vade dusunen kisiler. Borsa da boyle bir yer degil mi? Karamsar ve sabirsiz olanlardan cok iyimser ve sabirli olanlarin hayatta kalabildigi bir yer.
Simply Wall bugun yani 10 subatta bildirim gonderdi. Toaso hakkinda. Yakinda K0 marka modelin lansmani yapilacak, stellantis bayi satisi devri icin onay bekliyor diyor firsat gordugunu belirtiyor. Adil fiyatin yuzde 18 altinda diyor.
M2102J20SG cihazimdan Tapatalk kullanilarak gonderildi
ArkadaŞlar ne kadar bİr temettÜ beklentİnİz var
Bilanço hâlâ yok ilginç 🇹🇷
toaso 12 aylık kar 5221 milyon
Bilanço piyasa beklentisinin altında mı , nasıl değerlendirmek gerek .
Forum da yok mu bilanço yorumu olan !?
Bilanço dramatik şekilde kötü gelmiş ..
Fakat piyasa zaten içten , içe böyle olmasını bekliyormuş denile bilir . bunu önümüzdeki kısa bir sürede görürüz zaten ..
Başka bir açıdan bakılırsa bilanço sonucu şirketin performansına , Bu en kötü yılı ise , yani bundan sonraki performansı daha iyi olur gibi değerlendirilir ise belki orta vadede daha iyi bir hisse fiyatlaması sergilemesi olasılık dahilin de .
Bekleyip göreyim . Saygılar , Muhabbetler..
Bundan sonra hangi beklenti ile iyi olacak??
Ana marka fiat zaten elektrikli donusumunu kacirmis.
Tofas desen dobloyu kaptirmis, egea bitmek uzere yeni model yok.
Ayrica 2021-24 ozel bir donemdi insanlar araba bulamadigi icin cok yuksek kar marjlari ile teneke egea satti millete.
Deniz bitti, toasoda olacak yumari hareketler cikmak icin firsattir.
Toaso yili 5 milyar net kar ile kapatti. Ata Yatirimdan Cemal Demirtas enflasyon muhasebesi olmasa kabaca 8 milyar kar yazagini tahmin ettigini soyluyor.
Cinliler icin 1 ayda karar cikaran Rakipet Kurumu 1 bucuk yildir TR deki borsaya acik, en eski ve en buyuk otomotiv sirketlerinden birinin basvurusunu karara baglamadi. Stellantis distributorlugu ve getirecegi sinerjiden yoksun bir yil ve bilanco yasandi. Bu anlasmanin Stellantis tarafindan Toaso icin yapilan model uretim planlamasini da etkiledigini dusunmek gerek. Adamlar uretim kapasite kullaniminin dusecegi yillari kompanse etmek icin boyle bi anlasmaya yonelmislerdi muhtemelen. Anlasilan, Bursa'da isten cikarilmak zorunda kalinan iscileri ve ailelerini de dusunen kimse yok.
OTV matrahlari guncellenmedi. Insanlar yerli uretilen araclari daha az vergi odeyerek alabilecekken, dolar yaktigimiz ithal malina yonelmek zorunda kaldilar. Anlasilan, kit kanaat kazanilan dolarlarin yurtdisina gidisini de dusunen kimse yok.
Daha once nasil ekonomide 180 derece donulup akil basa alindiysa, bu hatalar da elbet bir noktada donecektir. Bu fabrika uretim firsati buldugunda dunya standardinda kaliteyle uretim yapabilecegini gostermis bir fabrika. Simdi K0 ile yeni bir macera basliyor, herkes umutsuz ama ben heyecanliyim. Enflasyon muhasebesinin etkisi, OTV matrahi, Rakipet kurumu vs atlatilip işe konsantre olma zamani geliyor.
Stellantisten 1 model daha alacagimiz var.
Bilançoda ciddi manadaki zarar endişe verici. Buna rağmen hissenin bugün yukarı çekilmesi ise ayrıca endişe verici. Geride durup izliyorum şimdilik
DFG tarafından hazırlanan Tofaş Türk Otomobil Sanayi ( TOASO ) Bilanço Yorumu 2024-Yıl Sonu ( 4. Çeyrek ) :
https://www.youtube.com/watch?v=azC3FMdIdW8
İyi seyirler.
Bu günlerde geçer 🇹🇷
10 lira 20 kuruş temettü hayırlı olsun.
Hayırlı olsun 🇹🇷
kar dagıtım politikasını güncellemiş.
karının da hepsini dagıtıyor bakalım..
nasip
Şu stellantis onayı gelsin .. o tarafta baya temettü birikti . 🇹🇷
Ne zaman hesaplara geçer bu temettü.
7 nisan sanırım
Bilançonun şokunu atlattık. Az da olsa temettü de verecek. Faizlerdeki düşüş devam ederse otomotiv piyasası daha da iyi olacak.
İyi akşamlar. Genel kurula katılan var mı ?
Hasan bey genel kuruldaki olumlu veya olumsuz izlenlmlerinizi( ozellikle rekabet kurumu hakkında) paylaşırsanız çok seviniriz.Tesekkurler.
Yönetime sorulan sorularla alakalı herhangi bir yazı göremedim bildirimlerde.
Neler soruldu ?
Stellantis konusu, elektrikli araçlar, hafif ticari pazarı ile alakalı soru soruldu mu acaba ?
Hastalanmasaydım gidecektim.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Olumlu olmaları güzel. 2 vardiya haberi çıkarda hisse fiyatı biraz hareketlenir.
Stellantisi de kitabına uydurmaya çalışıyorlar demek.
Yıllardır bekliyoruz. Biraz daha bekleriz.
Herkese selam. Stellantis anlaşmasını rekabet kurulu onaylarsa bilançolarda ne zaman görebiliriz? Onay sürecinden hemen sonraki bilançoya yansır mı acaba?
Stellantis olayından benim umudum kalmadı. İlk karar red şeklindeydi. 2 senedir devam eden bir süreç. Red kararından sonra ne değişecek te pozitife dönecek. Ama ben yine de ufak ufak eklemeye devam ederim bu seviyelerden.