borsada şu an ciddi anlamda gel gel oyunu baslamis gibi ! saglam goruntusu vermeye calisiliyor.
seans sonuna bakmak lazim.
abd'nin tepkisi ne olacak ? orantisi ne olacak !
Printable View
Ülke çökmez,daha doğrusu çökme göreceli bir kavram.Üst sınıfa kıyamet kopmadıkça birşey olmaz,durumu iyi olan fakirleşir,fakir daha da fakirleşir.Fakirleşmenin daha gidecek yeri var.Halktan ekonomi çok iyi diyen kesim,bunun göstergesi,demek ki mevcut durumlarından daha fakir hale gelme payları var.Açlıktan ölenler ne zaman haber değeri taşımaz o zaman tamam,daha fakirleşecek yer kalmamış demektir.Burada mesele kiminin daha az kiminin daha çok fakirleşeceği.
*Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, "kazancını düşük gösterdiği ve kişisel yatırımlarından doğan zararları şirketine ödettiği" gerekçesiyle ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a NEDENSE İstanbul üzerinden kaçma kararı veriyor...
* Suudi Arabistan ABD uyruklu düşman bellediği Cemal Kaşıkçı'yı ortadan kaldırmak için NEDENSE İstanbul konsolosluğunu uygun görüyor..
Dünyanın dikkatini çeken bu iki vakada İstanbul ve Türkiye neden uygun bir yer ve ülke olarak görülüyor?
Zaaf sistemde mi yoksa yoldan çıkmaya hazır, geçmişte yöneticilerce bir kol saati karşılığında bir çok kolaylığın sağlandığına ilişkin yaygın ve yerleşmiş kanaatin verdiği cazibe mi?
Hala bu ülkede her şey kontrol altında ve güven içindeyiz diye düşünebiliyor muyuz?
Millet bir yıldır ya da daha fazladır süren bir ekonomik krizden bahsediyor ya katılmıyorum.
Biz neler neler gördük.
Emlak fiyatları dipteymiş...
Komik.
dip dediğin en son 2001 krizindeki gibi olur...
Ev fiyatları dolar bazında dörtte birine inmişti...
Çok iyi hatırlıyorum. 100.000 dolara sattığım Bostanlı Mavişehirdeki ev, bir yıl içinde 25.000 dolara inmişti.
Şu an da fiyatlar düştü. Kabul.
10 yıl önce 300.000 dolara sattığım İstanbul Gayrettepe'deki ev şu an 215.000 dolara müşteri arıyor ama yok...
Ama o evler zaten sıfır olarak 110.000 dolardı ilk alındığında.
Demem o ki, fiyatlar ucuz dahi görülse henüz gerçek bir kriz üzerinden geçmedi.
Balon, havası biraz kaçmış olsa da, hala şişik duruyor.
Bu arada devlet bankaları sıfır emlakte faizi 0,79 a indirmişler.
Kimin parasını kime veriyorlarsa...
bizim paramızı yandaşlara ve müteaahitlere veriyorlar..bunu sizde biliyorsunuz bende..
ama soru şu: neden bu kampanyalara ihtiyaç var.. sürekli..son 3 yıldır kaç tane emlak kampanyası oldu ? ben sayısını unuttum.. hatta öyle ki milli mesele bile yaptılar, vatanın kurtulmasını adeta inşaatçıların kurtarılması ile eşdeğer gördüler.. hatta gelene geçene vatandaşlık veriyorlar..
kriz olduğu için yapılıyor tüm bunlar.. geçmişte ihtiyaç duyulmamış bir çok diğer düzenleme ile (dolarlara getirilen vergiler vb, merkezin yedek akçesinin bütçeye aktarılması vb)..
geçmişle kıyas sadece ev fiyatları üzerinden yapılmaz..yapılsa bile 100 liradan bir önceki seferde 50 ye düşmesi ama şimdi 80 e düşmesi kriz olmadığını göstermez.. mesela işşizlikte geçmiş krizlerden bile daha berbat bir durumdayız.. borçlulukta da öyle..
olayın tek bir boyutu yok..bir çok farklı kategoride göstergeler geçmişle kıyaslandığında çok daha kötü, ve bu krizin ciddi bir kriz olduğunu gösteriyor bize.. daha uzun süreli..hatta daha uzun süreli olacağı konusunda nerdeyse bir uzlaşı var eknomistlerde..
% 50 den fazla HALKIN güvenmediği bir yönetimle artık olmaz bu krizden çıkış...Değişim olmalı, güven gelmeli, üretmeli insanlar yeniden bir moral motivasyon ve seferberlik ile...Ben bunu bekliyorum artık...Tek çıkış yolu bu...
dolar/tl :5.9550
haahhhahhaaa.. basıyorlar aşağıya.. şov yapıyor merkez.. bravo..yayı germeye devam edin.. :kahkah:
Destek olmayınca krizden çıkış ta olmaz...Şu anda insanlar dört gözle değişim bekliyor...
Tropikal meyve fidanı nasıl kaçak sokuluyor? diye soruyor Hürriyet Gazetesindeki köşesinde Yalçın Bayer...
Yahu bu ülkede, hemi de İstanbul'da bilinen ve de çok korunan bir havaalanından koskoca Nissan/Renault CEO'sunu kaçak sokup tekrar çıkarıyorlar...
Meyve fidanının lafı mı olur allasen? :)
Ben diyorum ki, tamam epeydir krizdeyiz ama özellikle de emlak fiyatları açısından daha gidecek çok yer ve de zaman var.
Yanımızda 12 dairelik bir yer var.
İnşaat biteli iki seneden fazla oldu.
Geçen sordum bir adet daire satıldı dedi görevli...
Sonradan öğrendik ki emlak sahibi oğluna vermiş onu da...
11 daire boş alıcı bekliyor.
Fiyatları artık merak dahi etmiyorum.
Sabah seninle nihayet bir konuda ve de bir yerde buluştuk diye seviniyorduN...
Konuda buluşsak bile onu yaratan nedenler üzerinde anlaşmamız olanaksız...
Bana şu basit sorunun yanıtını ver, bakalım izanda imanda anlaşabiliyor muyuz?
- Herhangi bir ülkeyi 20 sene yöneten herhangi bir yönetici, 25 sene önce ailecek fotoğraflandıkları yer sofralarından, sadece yönetici maaşıyla, milyar dolarlık (acaba kaç milyar bilinmiyor) bir adam haline gelmişse, o işte bir sakatlık var mıdır?
Bu çok basit soruya açık bir yanıt ver bakalım seninle anlaşma, diğer dünya meselelerini birlikte çözme olanağımız, insafımız, adaletimiz, yeterli moral alt yapımız var mı yok mu anlayalım?
O laf çaktığın yönetici, devlet adamlığına hangi mali koşullarıyla başladı nasıl bitirdi hepimiz biliyoruz...Doğru dürüst örnek ver...
107 milyar deniyordu geçen gün...
Hazır emlak konuşuluyorken sorayım ben gözümü kararttım ev alacağım Kadıköy ve Maltepe bölgesinde uygun bildiniz satılmayan yerler varsa bilgi beklerim.
Hocam linktekilerin hepsi uygun. Önemli olan uygunu tanımlamak...
Alkol meyşe denilen % 8-10 civarı alkol içeren sıvıdan elde edilir, alkol yüzdesi az olduğu için sıcaklığın, en az alkolün kaynama derecesi olan 78.37 dereceye ulaşması gerekir.
Başka türlü alkol yerine gülücük alınır, orta 2 mektep terkin hatirladiklari efendim, saygılar.
Teşekkür ederim. Münibüs E-5 altın lokasyon, 3+1 ara kat, yenice sayılacak bir daire arayışımız var.
İran Sivil Havacılık Başkanı, Tahran'da düşen ve 176 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Kara kutuyu Boeing'e vermeyeceğiz" dedi.
Kendi füzeleri mi yanlışlıkla vurdu acaba?
ya emlaktaki fiyatlar 2001 krizinde v şeklinde bir dalgalanmaya tabi olmuş olabilir çünkü o kriz v şeklinde bir büyüme grafiğine sahipti.Fakat bugün yüzdürülen batık krediler ve zombi kobilerle sermayenin toplanması daha çok bir L şeklini alacağa benziyor.Hatta bazıları ekonomiye güven verilemezse merdiven şeklinde Llerden de bahsediyor.
08 Ocak Çarşamba 15:41 TÜRKAKIM'DA DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLIYOR
08 Ocak Çarşamba 15:45 PUTİN: TÜRKAKIM SADECE TÜRKİYE'YE DEĞİL GÜNEY AVRUPA'YA DA OLUMLU ETKİ EDECEK
08 Ocak Çarşamba 15:44 PUTİN: DENİZİN DİBİNDEN 16 MİLYAR METREKÜP KAPASİTEYE SAHİP İKİ PARALEL HAT YAPILDI
08 Ocak Çarşamba 15:43 PUTİN: RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ BÜTÜN ALANLARDA GELİŞİYOR
Actirtma "kara" kutuyu soyletme kotuyu. Bu irandan beklenir salaklar kendi ucagini vurmus olabilirler. Ama onlarda ucak vuracak teknoloji var mi onu da bilmiyorum. Zira abd ustlerine attiklari patlamamis bi fuzenin resmini gordum(patlayabilme ozelligi var mi bilmiyorum) ulan bari biraz daha aluminyum folyo sarinda kirilmasin parcalar hepsi bir birinden ayrilmis. Sert mukavva ve aluminyum folyoyu bir birine bile tuttutmaktan acizler.
Doğalgaz fiyatları düşecek mi ? Doğalgaz faturalarımız düşecek mi ? Bizi o ilgilendiriyor...Gerisi fasa fiso...
Trump’ın uyanma saatleri.
Uyandığında huysuz oluyor.
Emlaktaki fiyatları 2001 ile kıyaslayıp "o zaman daha düşüktü, demek ki o kriz daha kötüydü" diye düşünmek yanlış olur.
2001 Emlak fiyatlarında 99 depreminin etkisi büyüktür.
Şu anki satılamayan ev stoğu depreme dayanıklı.
Ülkey terk etme niyetinde olan ben bile şu ortamda ev satmak için acele etmiyorum.
Kriz 10-20 yıl bile sürse evler sapasağlam bekler. Sıkıntı yok.
Bir de şu var.
O sıralar ev satıp işini kurtarmak isteyen esnaflar vardı.
Bugün kimse işini kurtarmak için acil ev satmaz.
İşin canı cehenneme. Evlere kiracı bol ama işe müşteri yok. Evi satacağına tükkanı kapat daha iyi. :)
Emlakta bekleyenler son ataklardan beri külliyen zarardalar bu zararları çıkarmaları yıllar alır. Hatta hiç mümkün olmayabilir, onun için tr ye dolar yağması lazım. Bundan sonra zor o iş. Yağış damla damla olacak o da olursa, canları isterse.
İşte bu nedenle emlakta tufaya gelenler dolar alıyor balya balya. Bundan sonra böyle. Ev alayım durduğu yerden değerlensin bitti o iş.
Dolardan işkillenenler ehonomi eyi tafya da biste giriyor. Onlara da bir tokat gelecek. Ne olduğunu anlamayacaklar. Ama her zamanki gibi geç olacak. Eh onlar da artan paralarıyla dolar alırlar. Ne demişler haydan gelen huya gider.
Oturmak için eyvallah kaçtan olursa olsun, beğendiysen içinde oturacaksan kimse bişey diyemez...Hayırlı olsun demekten başka...Aksini söyleyenin gözü olanın gözü kör olsun, çıksın...
Ama yatırımlık ev almak bence de gereksiz hele bu devirde artık...Likit olmak varken...
Nakit kraldır.
Emlakçı olduğunuz yazınızın her satırından anlaşılıyor...
Ben bu konunun epey dışında kaldım.
Ama şu kadarini söyleyeyim..
Elimde bir done yok ama şu anki emlak stoku 1991 krizindeki stoktan çok daha fazladır diye düşünüyorum...
İkincisi...Asgari otuz yıldır piyasalardayim...Emlak yatırımı çok karlı olmuştur daima.. Ama uygun piyasa koşulları yoksa başa en fazla bela olan yatırım tipidir. Adamı süründürür...
Bir de.kiraci yok diyorsunuz..Kiracı da bir başka bela boyutudur emlakin...Kötüsü süründürür. Ama daha da kötüsü bir aramaya başlarsanız bulamazsınız... Kardeşimin Gayrettepe de iyi bir mevkideki evi geçen yılın başından beri boş...zkiraci bekliyor...Daha da kötüsü vaktihlr benim 1250 dolara kiraya verdigim aynı apartmandaki o daireye 4000 liraya kiracı bekliyor. Ama yok...
Parayı bağlaman başka belaaaa, kiracısı başka belaaaa, yıpranması başka belaaaa, vergisi başka belaaa....Bir de doydu artık heleki İstanbul...Çok kupon yer bulmak lazım...
TARZAN zorda...Hiç kimseye EYYYYYY çekemiyo bu ara...Kenardan izliyo...:he:
Korkarım geçmişte yaşamaya alıştığımız, nerede olursa olsun, emlaki kaça alırsan al, bir kaç sene yabda zaman sonra mutlaka karlı bir şekilde elden çıkarırsın devri artık bitti.
Bu konuda aynen diğer yatırım araçlarından daha da fazla, uygun zaman, uygun yer ve koşullarda titiz bir seçicilik gerekecek...
Yoksa ele bir yapıştı mi aynen sinek kagidi gibi atsan atılmaz satsan satilmaz bir yatirim cinsidir. ha oturduğun evdir anlarım. oturur beklersin...😙
08 Ocak Çarşamba 17:14 ABD BAŞKANI TRUMP İRAN İLE İLGİLİ TSİ 19:00'DA AÇIKLAMA YAPACAK
Ayhan bey nerede...
5,71 seviyesindeyken açtığı başlık kabaca 1,5 ayda, tüm baskılara karşın şu an 5,95 seviyesinde... Gene kabaca yüzde dört bir artış...Fena değil...
Emlakçı derken şu bildiğimiz komisyoncuları kastediyorsanız, değilim. :)
Sadece şimdiye kadar emlak yatırımnı sıkça tercih etmiş bir vatandaşım.
Dediklerinize katılıyorum. Şimdiye kadar hiç bir dönemde emlağı nakite çevirme gibi bir düşüncem olmadığı için şu kötü ortam bana da sürpriz oldu.
Lüks konutun şu ortamda kiracı bulması zordur muhakkak.
Ben "kiracı bol" derken kendi 55-85 m2 arası mütevazi evlerimi kastetmiştim.
Saygılar.
İncirliğe kargo uçağı inmiş.
Muhtemelen incirlik kullanılacak.
Şu aşamada "eyy" kartını oynarsak olmaz. İncirlik kullanıldıktan sonra o kartı ortaya koacağız.
Mesela şimdi "eyy amarika, Müslüman kardeşimi vurursan incirliği kapatırım" dersek, incirlikten iran vurulduktan sonra üssü kapatmak icap eder.
Deyip de kapatamazsan imaj yerle bir olur.
Ama şimdi susup incirlik kullanıldıktan sonra "eyy bak vallaha kapatırım" dersek ne şiş yanar ne kebap.
Aksine tribünler coşar. :)