bigün gerçekten ölse kim inanır artık yada teyit alasıya kadar poza girebilrmıyızki??
Printable View
bigün gerçekten ölse kim inanır artık yada teyit alasıya kadar poza girebilrmıyızki??
Dün tuprs dan yediğim tokatın bir kısmını aldık,
HCBC dün tacirle bastı bugun unlü ile alıma geldi .
bakalım
x30 tarihi zirve 170,582
farkındaysan x30 tarihi zirveyi geçti..
iki tane robot birbirine ladder yapıyor, biri algoritmasını diğerine kabul ettirmeye çalışıyor. Veya aynı robot, piyasada robot çalıştıran KY ağına düşsün diye sallıyor. Net bir yön yok, shortladık ama dalgasına, ladder dediğimiz de merdiven şeklinde genelde kendi malını içzerek fiyatı hareket ettirme, yani fiktif işlem.
Anlıyoruz ki sağlam bi reset geldi, işlem yapanlar işlem yapmaya çekiniyorlar şu an, ama APS de sürekli artıyor.
Çözen beri gelsin.
Dayi hangi para birimi ile trade ediyorsan o para birimi ile bakacaksin. Kisacasi tl bakacaksin. Sonra donersin alternatif yatirimlarini degerlersin. Dersinki hisse yerine dolar alsaydim altin alsaydim ev alsaydim araba alsaydim arsa alsaydim dersin. Vs.. hesabini yaparsin. Simdi borsanin reel anlamda buralara gelmesinin sebebi kim belli. Nominal olarak buralara gelmesinin sebebi kim o da belli. Trade ediyorsan nominal degerlere bak yatirim yapiyorsan reel degerlere bak. Yoksa trade ettigin parayida elinde alir bu iblisler
Ulen yeter be sktr basıyorlar gene çıkıp geliyorsun..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MemedabiM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Usdt ye tekrar gömülmeye başladım..
Hadi bakalım ver baba...
Damat oğlan gelsin başa..
Dolar 15 olsun..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tüp dibini bulmaya yemin içmiş sanki
dibi kırarsa önü açık
Yav arkadaş her koyun kendi bacağından..
Sanane..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1732 flat reverse long.
Memed abi kime ne yazarsan yaz piyasada yeniyse ve risk almayi seviyor kaldiracin dibine vuruyorsa o adam bugun batmazsa yarin batar. Ama elbet batar. Kural 1 riskini yonet. Kural 2 Herseyin olabilecegini unutma. Burda en krali kimse riskini yonetemesin o da batar. Riskini yoneten adam her daim ayakta kalir. Bunu 100 kere yazsan batmadan kimse anlamaz. Burda yazanlarin %80ide senet alip satiyordur. Nadiren viopta firsat dogdugunda vurup kacar. Yada oyle bir mekanizma kurmisturki fiyat arbitrajlarindan yararlaniyordur. Envai cesit analiz sekli var teknik analizde bunlardan biri. Bil abi ogren hic degilse genel trende karsi işeme.
ulan akbank 2 defa short yaptım, ikisini de 1 kademe üstten kapattım,
ereğli biraz yukarı yapsa yine short basacaktım, hiç oralı olmadı
insanda biraz da kısmet olacak
teknik olarak endeksin altı boş görünüyo, bugünlük anlamında.. ama dün olduğu gibi, geleni toplayıp tekrar yukarı alma ihtimalleri daha yüksek.. ben oynamam
Bilmiyorum hocam..
Malumunuz çok short taraftarı değilim..
Dün de söyledim 57 spot fiyat baya baya önemli..
Tepeden short çakana da kazandırmamaya çalışıyorM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkesin gözü endeksteki gapte ama pala üç kuruşa beş köfte yok diyecek bence...
Cuma namazı
Sonrası
Basın mensuplarına demeç varsa viop etilenir
saat 15.30 non-farm datası yok mu bugün, ilk cuma.. datadan sonra rengini belli eder
son zaman bi tarz değişikliği var, eskiden data yada mühim açıklama geldiğinde anında rengini belli ederdi piyasa, artık bi bakıyorlar hareketsiz kalıyorlar, bakıyorlar kimler atıldı ortaya ona göre hareket ediyorlar
Yabancı almadan
hatta yabancıya kazık atarak borsa çıkarmı
alttaki grafik
Ağbal olayı sonrası
hisse senedi ve dibs de yabancının durumu var
4-5 aylarda iki taraf da göreceli giriş var
6-8 ay arası da pozitif
son bölüm
borsanın ciddi yükseldiği hafta dahıl
hissede giriş yok çıkış var
dibs de ise ciddi çıkış var
nacı ağbal olayı sonrası
swaplarla yaklaşık 16 milyar usd gelmiş idi
geçen haftada çıkmaya devam etmiş
ve 6,5 milyar usd ye düşmüş
borsada yabancı payı son iki yılda % 65 den 40 düşmüş
ana soru şu
dolar her şekilde yüksek kalacak
faiz de düşük kalacak
bu süreçte çok uzun zamandır dolarda bekleyen yerlilerden
x30 başta olmak üzere buraya para gelir mi
evet tabi büyük çoğunluk gelmez de
şöyle % 1-2 gelirmi mesela
mesela dedik yanı
https://i.hizliresim.com/gyvkug3.png
longları bu dakkaya kadar başarıyla taşımış olabilseydim,
-cumadan sonra dağılmayın, shortçuların cenaze namazı kılınacak"
diye espri yapıyor olurdum şimdi..
Arkada ışık öktenin youtube da yayınlanan konuşması mevcut , RTE ile çıkan haberle ilgili olan gün whatsap tan msj bahsediyor , bu hareketi kim yaptı , bunlar araştırılmalı , oyunda değişen birşey yok , değişen tekşey 2 tarafa hareketler en küçük haberde sert olacağı benim gördüğüm.
dün 13.30 da 1.733,50 sort vardı mesaj bu kadar.