Kesinlikle haklısın, dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyoruz. Ancak aselsanın gidememesinin arkasında kesinlikle siyaset ve doğrudan müdahalesi var aksi halde tüm gerçekliğe rağmen bu kağıt 6$ altına düşmezdi
Printable View
2012-2013-2014 toplantılarına katıldım daha önce..
Geçen sene de katıldım..
bu senede katıldım..
Hani basında diyorlardı ya mühendisler kaçıyor. MALESEF DOGRU..
1 bölüm gezdik kabaca 70-100 arası mühendis gördüm ve yaş ortalaması 22-26 civarı… eskisi gibi kıdemli mühendisleri göremedim… belki başka bölümde vardır ama geçen sene bile kıdemli mühendis daha çoktu… hep yaşları genç çocuklar
KAP: ASELS [ ] ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1141439
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...87be40fa6f557e
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...87be40fa8e557f
Hisse.net üyesi yatırımcıları adına bu anlatma işinde senin görevlendirilmeni üyelerin takdirine sunuyorum.Alıntı:
Haluk Abi ye yılın 2023 olduğunu borsada oluşan fiyatında en az yapılan işler kadar önemli olduğunu birilerinin anlatması lazım.
Eczacı bir abi var. Geçen sene de katıldı.
Bu senede katılıp 2. Maddede söz aldı. Herşeyi anlattı.. isyan etti adam… akşam kap gelir tutanaklarda okursunuz.
O sıra haluk bey sadece yere bakıyordu… ne bir cevap verdi ne tamam dedi.. adam o kadar konuştu etti yönetimden 1 kişi bile birşey demedi…
Yönetim malesef kötü hareket ediyor..
Genel kurul bildirimi bekler iken bilanço geldi.. beklenenden iyi geldi ancak yönetim ağır ve hantal davranıyor … erdemoğlunda bu imkanlar olsa hisse ne olurdu bilmiyorum 🤦♂
Geçen senenin neredeyse aynısı bir genel kurul. Bu kağıt maalesef çok standart fiyatlaması olan bir değer haline getirildi. Halbuki bu kadar Arge si olan, sektörün doğası itibarıyla innovasyon temelli sürprizlere gebe olması beklentiyi canlı tutması gerekirken sadece yıl sonu yapılan ödemeden doğan nakit akışı fiyatlanan bir hal alması gerçekten artık işin tadını kaçırdı. Bu durumda kağıdın bedelsizler nedeniyle çok sulanmış olmasının da etkisi var elbette.
Mesele şu ki gerçek değerinin fiyatlamasını kim yapacak ?? Aracı kurumların bir kaç aklı evvelinin eline mi kaldı ?? Küresel çapta emsalleriyle kıyaslandığında şirketin bu fiyatlarda olması içler acısı aslında. Maalesef iyice siyasi bir hal aldı ve borsa da da sahibi yok. Sanberk forumdaşın bakış açısı aslında doğru.
Bir kaç al sat çı kurumun oyuncağı oldu ve onların keyfine göre fiyat yapılıyor. Böyle güçlü bir şirketin bu düzeyde sahipsiz bırakılması yönetimin ise hiç umurunda değil. Bu nedenle artık bu şirketin borsa ya kote olmaktan çıkarılması en doğru karar olacak bence de.. Garip ama iyi gelen bilançonun bile değeri yok..
Fiziken Genel Kurula katılan pay sahiplerinden Necip MERCAN tarafından söz alınarak “ASELSAN’ın başarılı çalışmaları borsada kendini gösterememekte. 2022 yılı için ASELSAN çalışanlarını tebrik ederim. Bağımsız bir ülke için vazgeçilmez olan, başarılı bir savunma sanayiidir. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bazı rakamlar sunmak istiyorum. ASELSAN kâr ederken küçük yatırımcıların yatırımlarının da büyümesi gerekiyor. ASELSAN’a yatırımım sonucunda zarar ettim. ASELSAN ikinci özelleştirmesi 4 Haziran 2018’de yapıldı. 21 TL 35 kuruştan özelleştirilerek yatırımcıya satıldı. 2018’de 4 dolar 57 cente ASELSAN hissesi satılmış, şu anda ise hisse fiyatı 49 TL 90 kuruş, 2 dolar 62 cent. Yarı yarıya zarar ettik. Ancak kâr etmemiz gerekirdi. ASELSAN zararda mı? Hayır ASELSAN son dört beş yıldır kârını 4’e katladı. Bilanço büyüklüğünü 2’ye 3’e katladı. Ancak küçük yatırımcı bunu borsada göremiyor. Küçük yatırımcının korunması gerekiyor. ASELSAN hisse senedinin borsada en çok alım satımını yapan şirket City Bank, ABD şirketi. Yabancı yatırımcılar hisse senedinin değerini düşürmekte. 250 bin yatırımcı zarar ediyor. Deprem felaketi sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız borsayı korumamızı istedi. Diğer büyük şirketler yatırımcıyı korumak için bilançolarını hızla açıkladılar ve bedelsiz hisse dağıtımı yaptılar. THY hisse senedi bu çalışmalar sonucu 2 katına 3 katına çıktı. Ayrıca depremden sonra yönetim kuruluna hisse senedi geri alım yetkisi verdi. ASELSAN böyle bir karar alıp bunu medyaya yansıtsaydı küçük yatırımcı korunduğunu hissedecekti. Kâr dağıtımı neden seçimden önce hemen yapılmıyor? Borsa ASELSAN yönetiminin kendisini koruduğunu hissetmelidir. Defence Top News 51. şirketin hisse senedi fiyatı 1865 TL, 95 Dolar, 55. Sıradaki şirketin 408 TL, 21 Dolar. 58. sıradaki Alman şirketinin hisse fiyatı 756 TL, 38,90 Dolar. Benim tavsiyem, yönetim kurulu değişse de küçük yatırımcıyı koruyun†şeklinde açıklamalarda bulundu
Geçen senede aynı arkadaş konuştu. Aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi. Bu sene eklediği şirket değerleri idi.
Şu anda 23,5 milyon lot Blackrock, 23 milyon lot Vanguard, 5 milyon lot Norveç devlet fonu ve kalan 7 yabancı kurumda ise 15 milyon lot mevcut. İlk 10 sahipliğinde yaklaşık 70 milyon lot var. Dolaşım da ise 587 milyon lot var. Bunun % 30 u yabancı dersek 195 milyon yuvarlak yabancı sahipliğinde. Bu rakamın içindeki ilk 10 da ise 70 milyon lot var.
Gelelim şimdi bu kağıdı bu şekli ile kim kaldırıp neyi fiyatlayacak ? Bunu küçük yatırımcı yapamayacağına göre bu adetleri tutanlar yapacak. Peki ne bekliyorlar ?? Fikirleri olanlar ??
Yönetimi eleştirme kimse diyemez. O sorular ve konuşma güzel ama Haluk Beyden bu konu da bir açıklama bekliyoruz denmeliydi ya da dilek ve temenniler kısmında o konuşma yapılıp Haluk Bey'den cevap istenmeliydi. Haluk Bey hadi resmi cevap vermedi toplantı sonrası Necip Bey'in yanına gidip bir iki kelime etmedi ise yanlış yapmış.
Bir de bir sorum olacak hazirun cetvelinde bir hayli yabancı var acaba bunların hepsini vekalet ile citibank takas yetkilisi mi temsil etti ya da onları temsil nasıl oldu bunu bilen var mı yazarsa sevinirim.
Cevap için teşekkürler sayın Suheyl ve Sayın Hasan.
Yalnız HAluk BEy böyle davranırsa karşıdan resmin bir profesyonel olarak şöyle göründüğünü iyi bilsin ;
Sanki bir Spekülatöre icazet vermiş Patron gibi derler. Hoş değil. Verdiği emek ve ASELSAN'ın gözbebeğimiz olduğunu düşündüğüm için daha sert şeyler yazmak istemiyorum. Ama bu tahtada olanlar okyanusu geçip derede boğulmak gibi.
Hisse geri alım kararı almamakta ısrar etmek bir başka yanlış.
Umarım sabredin derken yatırımcıyı hüsrana uğratmazlar. ASELS özeline fazla girmeyeceğim.
Bence esas ve en önemli sorun Devletin Piyasanın bu yanlış işleyişinde ısrar etmesi.
Bu Ülkede BEs ler ve yatırım fonları kesinlikle iyi yönetilmiyor. Piyasada söylentiler ayyuka çıkmış. Çoktan gereken adımlar atılmalıydı.
2-3 patron 3-5 spekülatör 3-5 Foncu bir araya gelip piyasanın içinden geçiyorlar Devlet seyirci.
Borsanın bu ucuzlukla en güvenilir yatırım aracı olarak görülmesi gerekirdi.
Adamlar sinsi uyanık ve kurnaz , niyetleri iyi değil , bu düşüş sırasında uygun hisse bulursam hisse değiştireceğim , en azından temettü veren bir hissede duralım . Kâğıt değişim fırsatı. bunlar çok aşırı kurnaz yedirmeyecekler gibi ,
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tek burası değil tüm piyasa için en borsa taraftarı yatırımcıları bile isyana sürüklemeye ramak kaldı. Devletin bu yanlışı görememesi buna aksiyon alamaması yazık.
Arkadaşlar bedelsiz verme tarihi ile ilgili bilgi verecek var mı ?
200 günlük ortalamaya değecek gibi oda 45-46 seviyeleri hbk 5,48 son bilançoya göre 10 fk ile işlem görse 54.80 eder 50 li rakamlardan mı bölecekler acaba bekleyip göreceğiz nasip YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR....
benim tahminim spk 15 gün içinde onaylar bence en geç 1 ay mayıs içinde bölünür gibi esas önemli olan 12 aylık bilanço nasıl gelecek hisse başı kar ne olacak onlara bakacaz yapacak pek bir şey yok kendi adıma böyle düşünüyorum hayırlısı olsun herkese YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
Arkadaşım siz tekildesiniz. ŞİŞE dede millet SODA da parayı kaldırırken yatırımcının iliğini kurutmadılar mı yıllarca.
Burada mal gelmemiştir git gellerde malda kaptırılmıştır böyle olmuştur.
THYAO nun performansı da son zamanlarda iyi değil. O parayı daha önce yazdım turlatıyorlar sırayla bazı hisselerde.
Benim hedefim bu tekil işler değil. Ben piyasanın yanlış işleyişinden komple rahatsızım. Umarım bir gün düzelir ya da bunun için biraz adım atılsa yeter. Siz zannediyorsunuz ki bu işlerde o taraf bu taraf var. Tüm piyasanın yani yatırımcının karşısında olanların tarafı emin olun tek.
Sayın Bohem önce SPk ya başvuru yapılacak o onayda 2 haftada çıkmaz.
Para çıkışına bakın. Neredeyse 50 milyon. Önce SISE sonra ASELS. Hem de böyle bir bilanço sonrası.. Bu işin sonu iyi bitmeyecek gibi görünüyor. Yazık bu kadar zamana paraya vs..
İnşAllah bunlar da aşılır. Sözler bitti..
Allah bunları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Böyle güçlü bir şirket bu kadar pespaye bir şekilde fiyatlanır mı yahu. Milyonlarca TL zarar yazdırdılar şu bir kaç günde.
İhtiyacınız yoksa kapatın ekranı 250 usd ye borsa 2,5 USD ye ASELSAN olmaz. Bunu konuşmaz millete 2000 usd ye altın aldırtırlar bu işler böyle.
Ben öngörülüyüm dedim, her seferinde uyardım, ASELSAN kazandırmaz uzun vade. Al sata dönderdiler hacimde var viopta var. Şirket yönetimi Baykara sefineye vb özelllere çalıştı. Bedelini 14 Mayıs'ta ödeyecekler. Söz bitti. Çok uyardık gözleri doymadı. Son ön görüm tutarmı bilmiyorum ama bu işi seçim temizleyecek. İstanbul da aç gözlülük yaptılar, millet kulak çekti anlamadılar hâlâ. O kulak 14 Mayıs'ta kopacak, anlayacaklar ama iş işten geçecek. Artık yapacak tekşey kaldı, onada az ve sayılı gün ;)
Bu iş aşırı siyasi bir hal aldı.. Burada ki hesaplaşma farklı bir boyuta evril di. Aselsan ın varsa bitirileceksin gibi bir algı oluşturulmaya başlandı. Bunu kim yapar ??
Dün yazdığım o yabancıların sahipliğine bir bakın. Burada en ufak bir yatırımcı sahiplenme var mı ?? Sanki birileri bu işi yurt dışından kontrol ediyor gibi.. Bu nasıl bir hesap ??..
En ufak bir düşüşte ilk aşağıda olan bu. Beta sı ne oldu şimdi ?
Bunun üstüne oynayanlar belli oldu. Şu hale bak bugün İnfo satışı beklemiş sanki kar realize oldu da bilanço dan mal satıyor. Bu iş tamamen tezgah. Eeeee bizim gibi kerizlere müstehaktır.
Aselsanın ürettiğininin yatırımcıya ne faydası var, iyi üretsin devlet kazansın yandaş firmalar kazansın, ama yatırımcı kesinlikle kazanmıyor, 4 yıldır 3,60$ maliyetle bekliyorum, bir ara 3,70$ gördü tamam dedim artık yırrtık, ama boşuna sevinmişiz, bu hızla giderse 1,80$ desteğine geri geliriz. Büyük yatırımcı bile olsa kazanmak istek 2$ dan aldığını 3.5$ dan giydirmeye devam ediyor, kağıdı paçavra gidi dağıtıyorlar.
Sayın Junge bu kağıdın ederi tam 14 $.Atma din kardeşiyiz dediğin anda gerçekten çok sağlıklı bir rapor gönderirim. Ama bu birilerinin elinde gerçekten manipüle ediliyor. O birilerini söylemeyim. Halbuki herkes ekmeğini yemek için burada. Siyasi çekişmelerin oyuncağı olmak insanları yordu. Dün yazdığım o sahipliklere iyi bakın. Eğer çözemezseniz özel den yazarım.
Yaw arkadaşlar ben bu senede üniversitede okurken bulaştım.. 11 sene evvel..
Evime 2 km uzaklıktaydı macunköy fabrikası.. telsiz üretirdi o zaman..
Akyurt - gölbaşı - sivas fabrikası yoktu… o zamanlar fiyat 5 liraydı.. 300 lira burs alırdım.. aselsan da alırdım..
2012 de bedelsiz aldım.. 10 lardan felan bi bölünde 5-6 lardan 11e gitti geziye kadar.. 2013 de 11 liradan 6 liraya düştü..
2016 da bir bedelsiz daha verdi.. sonra 2017 de meşhur 47 liradan çaktılar..
2020 de bir bedelsiz daha verdiler.. 3 tane bedelsizine katıldım.. bu 4. Bedelsizi olacak..
2012-2013-2014 genel kurullara gittim.. buraya da yazdım..
bu sene de gittim kurula- geçen sene de gittim..
Şimdi diyecegim o ki
2017 de başkanlık sistemi ile birlikte TSKGV yani aselsanın sahibi direk devlete baglanınca performansı düştü..
Şirketin en büyük alıcısı zaten devlet.. devlete çok büyük karlar ile ürün satmak imkansız.. ancak çarklar dönsün…
Bakın burası çok önemli — çarklar dönsün..
Bu şirket böyle..
Şimdi diyeceksiniz neden satmıyorsun..
Benim duygusal ilk aldıgım senet bu.. tamamen duygusallıktan… teknik lise mezunuyum. Lisede stajımı da aselsanda yaptım.. benim aselsan ile ilişkim bir başkadır bu yüzden..
Diyecegim o ki 10 senede bu senet dolar bazlı öyle aman aman mutlu etmedi. Bi 10 sene sonrada böyle olur..
Bakın lotunuz varsa genel kurula katılın.. fabrikayı gezin… anlayacaksınız
Yönetimi çoğu kez eleştirdim. Hala eleştiriyorum.
Asker yönetim varken işi bilmezlik biraz vardı.. ama böyle de değildi..
yönetim değişikliklerini çok iyi hatırlıyorum.. düşünebiliyor musunuz vali gelip aselsan yönetim kurulu üyesi oluyor.
Kaymakamlık ve valilik yapmış yahu… sırf başkanlık sisteminden dolayı yönetime seçiliyor..
Ben bunu kabul etmiyorum… bu sene seçtiğimiz bagımsız yönetim kurulu üyelerinin öz geçmişine bakın isterseniz.. beni daha iyi anlayacaksınız :)
Lafın özü bu senetten birşey beklemeyin arkadaşlar.
Eger blackrock ve vanguard isin icindeyse , bu hissenin fiyati yakinda artmaz. Kucuk yatirimci sayisini dusururlerse ancak o zaman. Ablasilan kucuk yatirimciyi eşek yerine zırnık koklatmadan kullanıyorlar ve de kullanacaklar. Yine ve hep kasa kazaniyor, sonra millet neden doviz ve altin aliyor diye elestiriyorlar... Alacaklar tabi, hangi devlet sirketine yatirim yapri da kazandi yatirimci ? Halkbank mi, Aselsan mi? V.s.
10 liraya kadar düşersin umarım..
azdan az çoktan çok gider.. ben senden umudu kestim..