iyi haftalar
takasları gören var mı 2 gündür mal kusuyorlar. Adam 39.32 den 39,06 kadar tek kalemde verdi. Bu gidişle taban bile yaparlar
Printable View
iyi haftalar
takasları gören var mı 2 gündür mal kusuyorlar. Adam 39.32 den 39,06 kadar tek kalemde verdi. Bu gidişle taban bile yaparlar
bilanço önemli.10 milyar yönetim gideri , 21 milyar pazarlama gideri.mi ? bu nasıl bi gider milyon değil milyardan bahsediliyor.kaç yönetici var yıllık kaç yü<z milyon vewriliyor bunlara acil incelemeye alınmalı .işgrubun işfinanstaki yaptıkları ortadayken birde şişeleme mi .bide pazarlama gideri o nasıl bir pazarlama yapmışlar arada pazarlanma olmuş 21 milyar .arada mafişleme pazarlama halil pazarlama gibi olmuş
Vıcık vıcık ilişkilere döndürdüler yine. Ytd
@moza80 hc pzt günü satış yedi, dün alış vardı, bu gün yine satış yedi. Israrla birileri mal veriyor gibi, üstelik de bu fiyatlardan. Anlamadım. Takaslara bakmak gerek. Benim kurum takasları paralı yaptı , artık bakamıyorum.
Başka bir forumda aşağıdaki yorumu buldum, ne kadar güvenilir bilemem tabi
" Tahtadaki en net durum şu: İş Yatırım’daki oyuncu, Bank of America’ya ciddi şekilde kitlenmiş durumda. Dün, Bank Of America’nın 38 seviyesinden sattığı lotların iki katını 40 seviyesinden geri aldırdı. Bugün ise 39 seviyesinden sattırıyor. Muhtemelen bugün veya yarın, tekrar 40 seviyesinin üzerinden geri aldıracaktır."
kuşlu sitede bir kullanıcı koymuş takas bilgilerini :
https://x.com/KALE3544/status/1884550368882721081
Al şişee otur üstünee
İşe gitmeyelim derken ne olduk ya
E bu işler böyle
Ne oldum deeğl, ne olacaam diceksin
internette ki profosyönel yorumcular bilanço analizi yapmışlar.enteresan işin içinden çıkamamışlar .bu nasıl 10 milyarlık yön.gideri bu nasıl 21 milyarlık pazarlama gideri diye.işin içinden çıkamamışlar. 8 yön.elemanı olsa adam başı nmaliyet 1,25 milyar yıllık böyle bi para yok dünyada .hele 21 milyarlık pazarlama hangi reklama kime pazarlanmış pazarlama ?? enteresan şişe bundan şişeleme olmuş durumda .da iş grup ve halkın emaneti olan payları koruması gereken siyasi gruba çok iş düşüyor. gerçi onlardan da bu yön.içinde eleman var da neyse .yorumcular kafayı yemiş durumda nasıl becerdiler bu kadar masrafı şişeleme diye
770 genel yönetim gideri hesaplarında tüm çalışanların maaşları takip edilir.bu bakkal hesabını yapan adam(8 yönetici *1,25 milyar) bakkal bile yönetemez.böyle hesap olmaz
şişecamda 25000den fazla personel var. 14 ülkede 45 adet tesisi var.pazarlama giderleri fuarlar büyük proje otomotiv firmaları ziyaretleri ve onların satınalmalarına ödenenleri de kapsar.
rakamlar büyük geliyor vizyonsuz yorumculara.
10 bin-20 bin hissesi var diye kimse şişecamın sahibi oldum zannedip de yönetime bok atma kolaycılığına kaçmasın.gitsin biraz mali müşavirlik öğrensin sonra da açsın halka açık bilançoları g..tune güveniyorsa yorumlasın.
bilanço = hisse fiyatı diye de birşey yok bu arada .rekor bilanço zamaları tabana götürmeye çalışan çakalları da gördü bu gözler.
valla anlamadım endeks 10 bin bizim para endeks 8800 parası:) çoğu hissede hacim geberik beklenen yabancı gelmiyor ilk 3 ay zarar yazacak portföy.düşen faizler bile hala daha cazip.yanlış ata oynadık bu zaman aralığında inşallah arap atı gibi sonradan açılırız yoksa daha çok risk almama gerekecek kendi adıma viop açığa satış alternatif kanallara gireceğiz
Tezgah guzel kuruldu …bilanco kotu gelecegini bilenler iveriye geri alim ile millete hem spotta hem viopata kilitlediler….bilancodan sonra poz kaparlar yada 1. Ceyrek 2025 ide kotu gelecekse tasirlar ….icerden disardan adamlari var biz ancak av iz avci onlar
Hatta ilginçtir ki son finansal geceli kaç ay geçti, üzerine bu seneden iki ay daha geçti. Ve bu süreçte gelecek olan bilançosunda ne değişti de fiyatları şimdi revize ettiler. Tabi buna özel değil diğerlerinde de aynı durum söz konusu. Ya bunu yıl bitiminde yap ya da finansallar açıklanınca yap. Üstüne üstlük ortam bu hale geldiğinde yapmaları daha da manidar. Yrd
faiz gelirlerinde ve bazı fonlarda stopaj %15 oldu.az değil kardan %15 buraya enteresan şekilde para akımı gecikiyor ya da geciktiriliyor.
israil iran filistin zart zurt derken ortalık süt liman ama hisseler hala savaş fiyatında.çekik gözlü ev hanımları ya da rekor doğalgaz fiyatları da geride kaldı.daha neyi bekliyoruz acaba gökten mesih mi inmesi lazım.kötü bilançolar fiyatlandı ise artık geleceğin fiyatlanıyor olması lazım gelecek de mi karanlık.
btc de alt coinler hala geberik kendisi de kafası kesik tavuk gibi bir aşağı bir yukarı.
ne yapalım rekor fiyatlardan altın alıp elimizde patlasın mı istiyor bu kodamanlar? zaman sorunu olana allah kolaylık versin elbet ederini bulacak çok hisse olacak o zamana kadar toplamaya devam inşallah bu da onlardan biridir.
Bu hissede zarar etmek için; değil alım yapmak, alımı düşünmek bile yeterli:). İki şey düşünüyoruz, birincisi, uzun süredir park etmiş birilerinin malı alındı ve elleri rahatlatıldı. İkincisi de, birleşme zamanından sonraki grafiğin doğruyu yansıtmadığı şeklindeki düşüncemiz. iki defa bulaştık, iki defa zarar ettik ve kenara çekildik.
Esen kalın.
Faiz veya bahsettiğin diğer enstrümanlarda stopaj önceden girenler için değildir ( vadesine göre devam eden faizler için değil) bence. Sonradan girecekler için veya caddesini yenileyecekler için.
Hatırlarsak sahte dolar furyası patladığında millet dolar almaya biraz cekindiydi, elindekini de bozdurmaya meyletmisti (panik yapanlar) ve sonrasinda dolarin devamı..
Faize veya bahsettiğine yönlendirmek istenmiyor havası sezinledim ilk etapta stopajı duyaninda çıkacağını düşünürdüm( panik)
Borsa kısmına gelirsek bir sıkıştırma olduğunu düşünüyorum, hem gelecek bilançolar, fiyat revizeleri, faize veya diger yerlere kacilmasini onlemek için alınmış bir kararda olabilir. Bir yandan borsayada çekmeye çalışmakta istenmiş olabilir. Yani öyle bir hale de getirdiler ki faizden çok daha geri çekilen hisseler var yüzde 45 üstü.
İki seçenek var borsa için ya gel gel yapıp kilitlemek ya da cazip havası katıp giden son yabancıların da para olmadığı için yerli ile yerini doldurtmaya çalışmak.
Önce taşların ne tarafa oynadığını görmek isterler bir süre, faize, fonlara ve borsaya geleni gideni görmek için. bilançolara kadar kasmakta olacaktır öncesinde. Beklenti altı ve üstü diye sonrasında normallesir kanımca. Ytd
Bilançolar gelince beklenti bitmiş olacak mı?
İlk çeyrek içindeyiz ama sektorsel durumda toparlanma var mı?
Enflasyon muhasebesi konsolide olarak ilk çeyrek geldikten sonra geçen seneye göre kıyaslama yapacağız ve henüz daha ilk çeyrek bilançonun açıklanmasına 3 ay var..
Doğalgaz kısmına zam gelmedi, talep sebepli de etken kış şartlarınin olmayışı da bir etken.
Sanayiyi oldukça yoruyorlar gibi haliyle olan durumlar hisse fiyatlarına yansıyor.
Geri alimi yılsonu yapanlarin epeydir elini cebine atmaması bu seneki finansallarin parasindan henüz ellesmedigini görüyoruz.
Çiti neden yukarıda satmadı? Yıl bitiminden sonraya bıraktı karşılıkli mı bu kafa.. iİlginç.
Aklıma bunlar geldi bilanço öncesi.. ytd
İçinden geçiyorlar her zaman ki gibi. Ytd
şise 200 haftalık ortalaması 32,96 tl
şise 36,92 tl 200 haftalık ortalamasına yüzde 11 yaklaşmış ılginç yaklaşımlar çıkıyor bist 100 de .....
yatırım tavsiyesi değildir ...
Soda Külü fiyat endeksi
Mike tarafından | Fiyat Endeksleri
Ocak 2025'te soda külü fiyatı ve görünüm
Kuzey Amerika: 0,2 ABD Doları/KG, değişmedi
Avrupa: 0,32 ABD Doları/KG, -%3 düşüş
Kuzeydoğu Asya: 0,2 ABD Doları/KG, -%4,8 düşüş
Aşağıdaki grafik, Soda külü fiyat eğilimini bölgeye göre ve görünümüyle birlikte özetlemektedir.
Geçmişten günümüze.. ytd
https://businessanalytiq.com/procure...h-price-index/
RSI tüm vadelerde magmaya indi. Daha nereye düşecen aq kağıdı...
Cam üretimi gibi sermaye yoğun sanayilerde yıllık kârlılık oranları genellikle %5 ile %25 arasında değişir. Ancak bu oran, firmanın pazardaki konumu, üretim verimliliği, enerji maliyetleri ve hammadde fiyatları gibi birçok faktöre bağlıdır.
Ortalama Kârlılık Oranları:
• Düşük kârlı senaryo (%5-10): Rekabetin yoğun olduğu, maliyetlerin yüksek olduğu bir piyasa.
• Orta seviye kârlılık (%10-20): Sağlam yönetilen, verimli üretim yapan firmalar.
• Yüksek kârlı senaryo (%20-25+): Yenilikçi ürünleri olan, katma değerli üretim yapan veya piyasa lideri konumundaki firmalar.
176 Milyar TL Ciro İçin Tahmini Net Kâr:
• %5 kâr: 8,8 milyar TL
• %10 kâr: 17,6 milyar TL
• %15 kâr: 26,4 milyar TL
• %20 kâr: 35,2 milyar TL
• %25 kâr: 44 milyar TL
Eğer spesifik bir firma için değerlendirme yapılıyorsa, sektör raporları, rakip analizleri ve firmanın finansal geçmişi gibi veriler incelenerek daha kesin bir tahmin yapılabilir.
Yapay zeka degerlendirmesi ustelik rakipsiz diyoruz bu firmaya dusunun artik , 40 milyar kar etmesi beklenir normal sartlarda iyi yonetimi
Gectik durust yonetim lazim
2023 2022
Satış 206.499.595.895 170.655.164.000
Kar. 23.261.147.512 22.738.790.000
Dolar açılış 18 13
Kapanış 29 18
Kur farkı Yüzde 61 38
2024 9 aylık ise
136.312.112.000
6.163.464.000
Dolar A 29
K 35
Kur farkı Yüzde 20
ytd
İstediğim gibi aktaramadim. Kusura bakmayın.
Birleşme sonrasını aktarmaya çalıştım. 2022 kar marjı, kur farkı Yüzde 38 olmasına rağmen oldukça iyi görünürken 2023 de kur farkı Yüzde 61 artışa rağmen aynı sekilde satışta TL değeri olarak yansitamamis. Ve sonrasında karlardaki oran yuzdesel olarak epeycede düşmüş.
2024 hem kur farkı düşük görünürken hemde görünen ciro karşılığı gelen kar oldukça erimiş.
Yani bir muhasebeci değilim ama 2022 de kur 13 den açılıp 2023 sonunda 29 liradan kapanırken yüzde 100 üzeri artış olmasına rağmen 2022 deki satış sonrası dolar bazlı satışlar bırak iki misli artmayi erimeye başlamış haliyle bu durumda düşen dolar bazlı satışlar, piyasada bahsettiğimiz sorunlar sebepli (kriz savaş cart cırt ) karları da eritmis.
Satış Tonajlari artmalı,
Emtiasi artmalı,
Talep artmalı ki arz artsın.. kur sonra belirleyici olur elbette.. bla bla bla.. ytd
Birleşmesi konsolide olmaya başlayacak derken, akabinde enflasyon muhasebesi yapıldı. Önümüzdeki süreç neler göreceğiz bakalım hakkımızda hayırlısı, ytd
tabi ki yeni girecekler için yeni stopajlar geçerli.
sasaniler hektaşiler diplerde ama illaki açgözlü olmayanlara güzel kazandırdı.şişe maalesef bu grupta değil.
tskb 10 milyar kar yazdı bugün tabana yapıştırıyorlardı.imamoğlu davası falan düşecek bir bahane her zaman bulunuyor.o olmazsa gazzelileri yerinden süreceğiz diyen trump olur o olmazsa egedeki depremler olur.
g.t kıspetten çıkınca malafat bağdattan gelirmiş:)
işler boka sardı yaza kadar bu işler düzelmez yukarıdan maliyeti olana geçmiş olsun.1 milyon lirayı faize yatıran 1.5 milyon yaptı şişeye yatıranın elde 750 bini kaldı .zarara bak hey maşallah.önümüzdeki sene şişe 100 lira olursa zarar anca kapanır.maliyet düşürmek için ekleme yapmayan ya da al-sat yapmayan adam için mucize lazım allah sonumuzu hayra çıkarsın zira işimiz allaha kaldı.
bilançosu iyi geleni de öttürüyolar kötü geleni de pek temel işlemiyor bu aralar
Moza hc sasanileri haftalıkta 100 günlüğü söyleyen noname hc için alıntı yaptım. Aman yanlış anlaşılmasın. Onlar zamanında atı alan Üsküdar’ı geçmişti! Yani öyle haftalıkta 100-200 günlük falanda işlemiyor demek istediydim. Amerikan borsaları Trump ı hissetmiyor bile, biz ise hiçbirşey olmazsa sürekli birşeyier hissettiriyorlar. Yazık gerçekten insanların Umutlarını geleceklerini eritiyorlar sebebi her kimse misli ile çıkar umarım. Ytd
Şunu söyliyebilirim ne şirketler var parmakla gösterilen olmaması gereken yerleri gören, bırak pandemide bile ortalıkta sinek bile uçmuyorken ne fiyatlara düştüler ki icraatleride yoktu iş anlamında ve binlerce çalışan binlerce maliyet kalemi olmasına rağmen 1 veya 2 yıl içerisinde öyle bir toparladılar.
Ama şuan öyle durumlar olmamasına rağmen ki arabalar, avmler, düğündü dernekti, eğlencesiydi, yemesiydi içmesiydi, yazlıgıydı tatiliydi beyaz eşyasıydı, inşaatıydı ve üzerine bu kadar hayat pahalılığı olmasına rağmen ki bunların hepsinin uçu şirketlerin finansallarına kadar dayanıyorsa!
Sorun nedir? Bu kumar nedir demeden alamıyorum kendimi! Ytd
Örnek bugün AVM’lere gittiğinizde geçen sene dolar kuru yüzde 20 düşük olmasına rağmen 5 binlik ayakkabıyı 2 binliraya , 15 binlik montu 4- 5 binliraya alınabiliyorsa hani enflasyon nerede?
Enflasyon bilinçli olarak şişirilmişse hani şirket karları nerede? Giyim tabi örnek bir çok şey için kanımca böyle!
Dağ orada, ağaç nerede kedi nerede..
ne diyim.. Ytd
Dün 2022-2023 ve 2024 ün 9 aylığını kıyaslama yaptım kurlar eşliğinde. Peki 2024 deki enflasyon fiyatlaması kur farkını da göstererek! Nerede bu enflasyon fiyatlarının karşılığı olan cirolar?
O avmlerde sadece giyim yok ki hersey birbirine ilintili aldığın tavadan beyaz eşyasına kadar? Nerede bu cirolar? Cirolar yoksa peki o fahiş fiyat artışları neydi peki. Bugün 3 biri bırak belki 4 de biri daha uyguna alınıyorsa aradaki fark kime gitti?
Varsa anlatabilen yazarsa sevinirim ama adını kampanya koymadan olursa lütfen! Ytd
Eeee madem 15-20 binlik montu 5-6 bin liraya, 6-7 binlik ayakkabıyı 2-3 bin liraya satabiliyordunuz kaldı ki geçen senenin emtiasına göre ve döviz kuruna göre bu sene ile kıyaslayınca bu senenin cirosuna nasıl yansıtacaksınız? Geçen senenin karı nerede bu sene ne olacak!
Vay arkadaş kaldı ki lojistik maliyetleri taşıması vs bu sene artan akaryakıt fiyatları personel zamları olması vs vs bir sürü ilavesi kira zammı!
Böyle iş mi olur anlamlandıramıyorum!
Ha iyi birşey değil mi bu ucuzlama evet iyi birşey ama geçen yılın karı nerede o zaman diye düşünmeden edemiyorum.. Ytd
Var mı yanlışım! Gördüğümü aktardım görmediğimi zaten bende bilemem. Ytd
Ne film cevirdikleri belli değil , kamu kagıtlarından uzak durmalı , bakkal yada market rekabetin en yoğun oldugu bir firma bundan kat ve kat karlı, hakim olduğu piyasasını özel sektöre dagıtıyor yeni oyuncuları kendi eliyle besliyor, yakında araba cam piyasasını. Ambalaj piyasasını da kaptıracak görürsünüz ..siyasete girmek istemem ama bu yönetim de kar amacı gütmüyor besleme amacı güdüyor bu acık
kamuda vakf ı beğeniyprum ama bu çekincelerden dolayı el gitmiyor üstelik dolar bazlı 5 te biri mi 0 da biri mi artık o kadar beleş geçmişe göre.
yönetim bi hissedarları beslemiyor :) zamanında dedik kar dağıtmamak için yatırım yapıyor işler bu noktaya geldi.
45 tane fabrikası var hocam şirketin pazar kaybetmesi bile yıllar alır....ancak hisse fiyatı ile bilançonun pazarın çok bi alakası yok bizim ülkede.10 milyar kar yaptı tskb az mı?en son %6-7 aşağı basıyorlardı.büyük bankalardan bile iyi karı var .pazara hakim olmak küçük olmak falan hepsi traş geliyor biri kaldırıp götürüyor.bu hisse de 100 lira olacak ve o zaman kimse pazar lideri ya da sonuncusu ne kadar kar etmiş falan umursamayacak illa bi kılıf bulacaklar
Değerli Üyemiz,
Birliğimiz iştigal alanı itibarıyla cam sektörü; düz cam, cam ambalaj, cam ev eşyası, cam lifi-cam yünü, aynalar, çok katlı yalıtım camları, emniyet camlarının bir kısmı, işlenmiş cam, cam süs eşyası ürün gruplarını kapsamaktadır.
Birliğimiz iştigal alanında bulunan cam sektörü GTİP’leri itibariyle ihracat verileri; Ocak ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %9 azalış ile 86 milyon dolar olurken, miktar bazında da %6 oranında azalış gerçekleşmiştir.
Birliğimiz iştigal alanında bulunmayan GTİP’lerin de toplamı itibarıyla, toplam cam sektörü (GTİP:70) ihracatı ise Ocak ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %5 azalış ile 113 milyon dolar olurken, miktar bazında da %6 oranında azalış gerçekleşmiştir.
DÜZCAM (GTİP: 7003+7004+7005)
Düzcam ihracatı Ocak ayında;
• Yaklaşık %7 azalış ile 10 milyon dolar gerçekleşmiştir. Miktar bazında ihracat ise %1 azalarak 29 bin ton olmuş, ortalama birim fiyat 347 $/ton olarak gerçekleşmiştir.
• Bahsi geçen dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırası ile Bulgaristan, Romanya, Cezayir, Irak ve Fas olmuştur.
CAM EV EŞYASI (GTİP:7013)
Cam Ev Eşyası Ocak ayı ihracatı;
• Geçen yılın aynı ayına oranla yaklaşık %1 azalarak 22,3 milyon dolar seviyelerine gelirken ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 2.244 $’dan ($/ton), 2.228 $’a ($/ton) gerilemiştir.
• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla İtalya, Almanya, İngiltere, Irak ve ABD olmuştur.
CAM AMBALAJ (GTİP: 7010)
Cam Ambalaj Ocak ayı ihracatı;
• Geçen yılın aynı ayına oranla %22 azalma ile 12,5 milyon dolar seviyelerine gerilerken ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 521 $’dan ($/ton) 497 $’a ($/ton) gerilemiştir.
• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla İtalya, İngiltere, Irak, Bulgaristan ve Fransa olmuştur.
2024-2025 Ocak ayı ihracat verilerinin bulunduğu detaylı tablolar ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,