İşte o pas geçmesi yüzünden büyük itibar kaybetti.
Şimdi aynı hatayı yapmak istemiyor.
Printable View
Pıst 100 de beklentim soruluyor 3.85 dolar bazlı beklentim 2-3 aylık zaman diliminde.
Bu adamlar HATA yapmazlar cash..
Manipülasyon yaparlar..
Takip ettiğim bir çok ABD li youtuber 2021 yazından itibaren enflasyon dalgası geliyor diye uyarılar yaparken
FED göremedi diyorsun bunu yani..
İstifa etsinler o zaman..
Faiz artırımları eylül 2021 toplantısı ile başlamalı idi
Hemde 0.75 1 puan ile..
Büyük ihtimal rusya-ukrayna savaşını beklediler..(rusya ukrayna savaşı öncesi Biden in..Nerede ise Rusya yı savaşa çağıran açıklamalarına dikkat!! )
Yada piyasadaki büyük bankaların / oyuncuları pozisyon almasını..
Tam faiz artırımlarından evvel büyük emeklilik fonlarına coin alailmesine dair karar çıkması..(bit 63.000 dolarda idi o zaman) falan..
Hepsi manipülasyon..
Alan Greenspan eski FED başkanı..
Kitabında..
Enflasyon bir kere kafasını çıkardı mı mücadele etmek çok zorlaşır diye yazar..
Yani erkenden önlem alınmalı yoksa gereğinden fazla sıkılaştırmak lazım gelir yinede çok zor bir süreçtir bu ip her an kaçabilir yine der..
Eee bunlar kitaplarında böyle yazarken mart 2022 ye kadar faiz artırmamayı nasıl açıklayabiliriz..
Hata?
https://i.hizliresim.com/8va9uzd.png
Burgan Yat
Endeks de hafta boyunca 5300 seviyesinin direnç olarak, geri çekilmelerde ise 5000 seviyesinin destek olarak çalıştığını görüyoruz.
Kısa vadeli olarak bu seviyelerin kırıldığı yönde,
fiyatlamanın o yönde devam edebileceğini düşünüyoruz.
JP made changes in some Turkish names:
- FROTO TP increased to 619 from 409, Overweight maintained
- TOASO TP increased to 168.58 from 153, Overweight maintained
- KCHOL TP increased to 111.4 from 56.3, Overweight maintained
- MGROS TP increased to 189.5 from 109.5, Overweight maintained
- AEFES TP increased to 90.1 from 55.6, Overweight maintained
- BIMAS TP increased to 196 from 139, Overweight maintained
- SOKM TP increased to 38.9 from 27.9, Overweight maintained
- THYAO TP increased to 169 from 78.90, Neutral maintained
- ULKER TP increased to 39.2 from 20.9, Neutral maintained
- ARCLK TP increased to 119 from 77.9, Neutral maintained
- CCOLA TP increased to 260 from 194, Neutral maintained
amerikada sopaya devam...
Halen kırbaçlıyor pala. At çatlayacak, az kaldı..
Bazı arkadaşlar rahatsız oluyor benim üslubumdan. Cevizin büyüklüğü ne kadar. Hani bir fıkra vardı Osmanlı döneminde sokakta bağıran satıcılara bağırdıklarinda sattıkları ne şey ediyorlardı ya biri gülüyormuş. Sen niye gülüyorsun arka sokakta karpuzcu vardı o karpuz oraya nasıl girecek ona gülerim demiş. Senin ceviz de büyük mü.
Bu kabulü yaparken dolartl beklentin ne? Bence dolar bazlı hedef konuşmak sakıncalı, 3 ay içinde dolar 25 i de görebilir, 20 de olabilir.
Dolartl 20 tl altında olur kabülü, TL bazlı konuşmak daha doğru bence.
Her durumda 3,85 çok iddilalı hedefler..Benim tl bazlı 5000-5500 beklentim vardı bu yıl sonuna kadar, seçime kadar da 5500-6000 aralığı.
Temel'in askerlik yaptığı tabura yeni bir komutan gelmiş. Hemen askerlerin tabur içtiması için toplanmasını emretmiş. Askerler toplanınca hitaba başlamış:
- Sevgili askerlerim! Sizleri buraya tanışmak için toplattım. Yeni tabur komutanınız benim. Adım "Ahmet". Soyadım "Kırç". Tekrar ediyorum "Kırç". Arada "R" var. Sakın ola diliniz sürçmesin! Bu konuda çok hassasım... Fena yaparım! Şimdi yarım saat içinde soyadımı iyice eberlesin. Sonrasında dağılabilirsiniz. Emir komuta bölük komutanlarında...
Askerler kendi aralarında ezbere başlamışlar:
"Kırç... Kırç... Kırç... Arada 'R' var... Arada 'R' var... Arada 'R' var..."
Tabur komutanı gün içinde emrindeki birlikleri dolaşıp, rastladığı askerlere soruyormuş:
- ASKER!
- EMRET KOMUTANIM!
- Benim soyadım ne?
- KIRÇ KOMUTANIM!
- Aferin! İşinin başına!
Komutanın soyadını sorduğu hiçbir asker şaşırmıyormuş. Temel bu konuda çok sıkıntılıymış. Sürekli kendi kendine; "Ya bana da sorarsa? Ya şaşırırsam?" diye içten içe bir korku içini kemiriyormuş.
"Sakınılan göze çöp batar" misali bir gün komutan içtimada Temel'e denk gelmiş.
- SEN ASKER!
- EMRET KOMİTANUM!
- Soyadım ne benim?
Temel'in heyecandan nutku tutulmuş. Konuşamıyor... Komutan sinirlenmeye başlamış... Temel'in hemen arkasındaki asker farkettirmeden Temel'e fısıldamış:
- Arada "R" var!
Bunu duyan Temel biraz rahatlamış ve cevap vermiş:
- GÖRT KOMİTANUM!!!
PALA GÖRT yapacak bi şi yok. Kazananları tebrik eder kazanamayanları en kısa sürede başarılar dilerim.
Canı sıkılanlara
Kısa yolculuk videoları
https://twitter.com/yemekci53/status...xxCo6vaDQ&s=19
SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Palanın bilgisayar benim küçük hesabı kilitledi ellam...
10 deneme yaptım. Yaklaşık 5K yaktım. Denemelerin hepsi farklıydı ve rastgeleydi. (yani belirli bir mantıkta olmadığı gibi kasıtlı olarak çok farklı etkenlere, bazen de etkenin tersine poz açtım.) Üstelik hepi topu 2 lotla.
Yamulmuyorsam son 1 saatte oluşan ucube grafiğin sebebi benim. Teknik meknik de dinlemiyor. Öpene kadar pitbull gibi kovalıyor. Komplo teorilerini hiç sevmem. Gün içi testere işini bilgisayarın yaptığını da tahmin edebiliyordum. Ama 2 lota halleneceğini de düşünmemiştim. :kahkah: Sanki kocaman çölde bir o var bir de ben. Gün içi alım satım yapan pek yok galiba.
Velhasıl kazandığım tecrübe harcadığım paraya değdi. Sizlere tavsiyem büyük pala devrede değilken (testere modundayken) şurdan alayım şurdan satayım 3-5 kazanayım hesabına girmeyin. Ölsün küçük pala acından :yahoo:
33.000 altı şöför atlar ABD de
Cauti tşkl ilgin için 3.55 beklentim yanlış yazmışım.
2-3 aylık dilimde 19.50 -20 arası dolar beklentim.
kendimce bazı teknik veya seneryo beklentilerim mevcut.
not. takip edenler bilir graflarım çoğu tl bazlıdır özelden sorulduğu için dolar bazlı bant aralığı verdim.
Sadece bankalarla olmaz be pala. Raflar boş görünüyor, müşteri kaçar.
Amerikanya borsaları long için iyi fırsat veriyor... Buradan sene sonuna kadar bile iyi para bırakır... Bence...
He 28 tl evet
Hatta 18 bile olabilir
Dur dur 12 lerden alırım..:oleyo:
tcell için ben suyun içinde 40 50 tl derken 15 lerde iken falan TVF ye geçtiğinde..
akcay benle kafa buluyordu..
Haa eylül sonunda birisi bankalar için o zirvelerini parçalar atarlar demiş idi..
Kimdi o yahu..:oleyo:
EREGL de hedef 50-70 aralığı..Minumum hedef oda..Yani suyun içinde.
Borsada bütün fiyatlamalar mantıklı da bi EREGL şişik zaten..
Alemsin hala demir fiyatları falan dasın ya..
Millet halaaaaaa oyunu nasıl bir ekonomik düzendeyiz ne hedefleniyor neler yapılmak isteniyor falan anlamadı diye boşuna yazmıyoruz burada..
Çoğu hisse "sal bizi ağamm" diye yalvarıyor palaya.
Pala inatçı.
bakın bakın ne diyecem bakın bakın ne diyecem o gün bu gün mü :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Önümüzde 5-7 sene
Borsanın yeni SASA sı HALKB dır..
Bedelsiz bedelli bölünmeler hariç 300 400 tl beklentim var..
1 e 100...
xu030 minordeki wave2 minmum zaman hedefine ulaştı ... ama ideali değil .. akşama doğru ya da pztesi .. dalga sonu bekliyorum ..
3. dalga gerekeni ve yakışanı yapacaktır diye düşünüyorum.. belki kapanışa kadar tamamlanma ihtimali dahi var .. o zaman bugünde güzel hareketler görebili
sp .. c dalgası için düşüyor ... aşırı bull itkisel hareketler için zaman var daha
xauusd her türlü 2-4 ihtimali kıırldı aşağıya ...1800 üstü beklemiyorum şahsen artık ...sayım doğruysa hızla düşmeli ..
Hayır çok normal
SASA 2014 de kalktı erdeme geçince..
8 senede 100 kat yaptı..
216M sermayesi vardı aldığında erdem ve 1 tl lerde takılır idi..
100 kat!!
HALKB için yine buna yakın bir süre koyuyorum..
SASA 2014 gibi HALKB dan 10 senedir sürünüyor..
Kalkış için fişek eylül 2022 tarihinde atıldı..
O tavan serileri bir bitiş değil başlangıç idi..
5-7 senede ortalama yüzde 50-100 arası enflasyondan hesaplarsak zaten yüzde 500-700 hatta 1000 civarı enflasyon kaybını eklersek
100 kat son derece normal bir beklenti demektir..
Seans sonuna kadar kilit 1-2 hissede kudurmasını bekliyorum bakalım hangileri olacak..
HEKTS SASA yı bi anda çizmeye başlayabilir..
TUPRS PETKM ikilisine dalabilir..
EREGL KRDMD olabilir..
TCELL i eksilerden +6-7 lere sürebilir..
BIM THY olabilir..
Bakalım...
Kapanış beklentim o yüzden 1.5-2 +
Çoşan adamın önünde durmayın...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyonist ekonomiler borsalar fiyatlamalar..
Enflasyonist ortamda algılar falan..
Bu konulara çalışın..
TR 2021 kasım itibari ile bilerek isteyerek enflasyonist bir ortama sokulmuştur..
Ve söylemlerin aksine kimse çıkmak istemiyor..
İstemeyecek..
Enflasyonist ortam en rahat para kazanılan ortamdır..
Kimse neden zam yapıyorsun efendim enflasyon şu kadar ama sen şu kadar yaptın falan o matamatiğe girmez..Giremez..Odunla döverler oracıkta..
90 larda bunu yaşadık..
Ama çok çok büyük bir fark var..
O zamanlar nisbeten serbest bir piyasa vardı..
Yani hem faiz hemde döviz yükselebiliyordu falan..
Şimdi yüzde 12 faizle yine bunlar ev kredisi dağıtmanın peşinde..
Geçiniz yani enflasyon düşecek falan..
12 faiz BEDAVA para demektir..
Dolarıda en en en fazla seçime kadar tutarlar..Sonra salarlar..
İlk etapda 30-40 arası hızla 60 lar sonra Ne olur hiççççç bişi olmaz..
Dolar 60 tl olsun
Asgari de 400 dolardan 24.000 tl olur..(min)
Bizim mahallede ç.k kadar bi dükkanda ayakkabı tamiri yapan bi vatandaş var..
Temmuz gibi ayakkabı bağı 5 tl idi..
3 hafta önce 10 dan sattı..
Mal benim fiyat benim diyor..
Yine temmuz da 30 tl falan demiş idi ayakkabı tamirine
100 yapmış..
Bu adam son 10 senede görmediği ciro ve kar rakamlarına erişiyor..
Üreten satan taşıyan sigortalayan aracılık eden kim varsa üretim şemasında işte hepsi deli paralar kazanır..
Bir tek geriye maaşlı çalışan kalıyor..
Onlar da biraz patronların insafına kalıyorlar ..Yapcek bişi yok..
Kapitalist bütün ekonomiler de iş veren korunur kollanır..
Bankalarda artık özkaynak artışlarına bakın özkaynaklar çok az artıyo demişti ekonomistler...
Gundiye inat herif eregliyi 43 üstünde tutmuyor. Ne zaman 43 e gelse yapıştırıp geçiyor.
hulkun USD bazında öz sermayesi 2021/9 da 4775 iken bu sene 2022/9 da 4059 a düşmüş ama 2021/12 deki 3351 e göre USD bazında artmış
Efendim RTE ne dedi..
2023 de enflasyon yüzde 20 dedi..
Sormazlar mı adama neden min yüzde 50 gibi zam oranı konuşuluyor asgariye..
Çak yüzde 20 25 ..6500 6600 de..
Çıkar 6 aylık kupon ödemeli enflasyon bonosu..
Ver 6. ayın sonunda yüzde 10 ödeme
Madem 20 olacak ya enflasyon.Eminsin..Hesabınızı kitabınızı buna göre yapın dedi..Neden DEVLET olarak kendi buna uymuyor ilk ilk ilk etapda..
20 olacak olsa idi şu anda endeks 5500 leri görmüş 3700 lerde debeleniyor olurdu..Onu da söylim..
Bankaların özkaynak karlılığı enflasyon altında kaldığı sürece cepten yiyiyorlar.
EKONOMİSTLER,tv. PROGRAMLARI VS...borsacının en büyük engelidir.Onları dinleyen zarar eder,karı kaçırır.
-2009 KRİZİN DİBİNDE. ntv de tüm ekonomistler toplanmıştı..Bu sefer farklı dediler.Onları dinleyen kimse,zinhar diplerden mal alamazdı...
-6 AY ÖNCE tüfe endeksli tahvil-bono çıkabilir..bu olursa borsa çakılır dediler.
-Bankalarda enflasyon muhasebesi olur, dediler...o zaman banklar çok çok pahalı olur dediler...
-eylülde olaganüstü döviz ödemesi var dediler...doları kimse tutamaz dediler...
-NURİ nin kendisine de yazdım..temmuz ortasında dedi ki: zaten temmuz agustosta endekste hareket olmaz...tatilinizi yapın,dedi..
sonuç ASLA EKONOMİST,TV SUNUCU-KONUK dinlememek lazım..HATTA ONLARIN TERSİNİ YAPANIN KAZANMASI DAHA YÜKSEK İHTİMALDİR..