Ne zaman İRAN da protesto gösterileri olur. HEMEN yurt dışında TIMES olur ECONOMIST olur kapak atarlar. İran da İran diye.
İranı yönetenler de bunu halka gösterir. Hoopp halk hemen sus pus. :drunk: Protestolara destek vermez.
Printable View
Ne zaman İRAN da protesto gösterileri olur. HEMEN yurt dışında TIMES olur ECONOMIST olur kapak atarlar. İran da İran diye.
İranı yönetenler de bunu halka gösterir. Hoopp halk hemen sus pus. :drunk: Protestolara destek vermez.
Bence excumbaba adayı surileri memleketine yolladıktan sonra Suriye de aday olsa bence kazanır orada... Hem cumbabalığı da devam etmiş olur... Benim aklıma böyle birşey geldi :)
Adamlar mevcut iktidarın gitmesini istemez. Bu kadar mülteciyi tutacak başka kimi bulacaklar ?
Muhalefet göndereceğiz diyor...En önemli konu şu an bu yabancılar için..
Özelden yazmış Tokatçı biti :)
Şampanya içicem dedim diye Allah belanı verecek yazmış arapperest... Seni bir bulursam senin de ağzına dayayacağım şampanyayı
Genelde uç fikirleriniz var Hulisi Akar gibi.Katılmıyordum.Ama bu bakış açınız tamamen doğru.Lakin KK rus yanlısı değil batı yanlısı olacağız dedi açık açık.Ve bence AB ABD bizim ruslarla hiç bişi olmamış gibi takılmamıza fena içerliyorlar.Seçim meçim bitsin mevcut iktidar kalırsa hesap verme vakti diyebilirler.
Bi gittim geldim tonla yazı yazılmış, sanırsam hatta bazı yazılar silinmiş. dikkatimi çeken bişii daha var, son günlerde sesi soluğu çıkmayan caho bu akşam coşmuş, heralde akşam seansında pala biraz daha alınca cahoya bi özgüven gelmiş :he:
yarın bi alicengiz oyunu ile cahoyu ütmem lazım :drunk:
Cahocuum siyaset karın doyurmaz, bırak onu siyasetciler yapsın :)
Borsa yükseldi ama zarar ve teminat açığı oluşmuş.
Benim tahminim arbitrajcıların teminatı azaldı yarın ilave kaynak gönderirler, yani fiili olarak o kadar zararları yoktur.
https://i.hizliresim.com/q2n9bsi.jpg
Konda perşembe açıklayacak. Hafta sonu bi programda sonuçlar bıçak sırtı diyordu kondadan biri. İkinci tura kalmaz bence bu seçim. İlk başta kıytırık adaylara oy vereceğini söyleyenler de sürecin uzamasını istemeyip ilk turda asıl oyunu verecek bence.
Bugün ISCTR de en iyi ve en düşük maliyet ile satan İş Yatırım gibi.
Bugünkü hareket gel gel harekatı olmasın.
bu hafta şöyle bir şablon olabilir :ok:
Pzt banka
salı enerji
çarşamba (izle, bulaşma)
perşembe (izle bulaşma)
cuma (banka )
tradelik çorba parası :he:
tutarmı, bilemem :)
batıda herhangi bir medya organının bir seçim öncesi taraflardan birini desteklediğini deklare etmesi alışıldık bi şeydir, mesela the economist abd seçimlerinde demokratlara destek verir, fox news cumhuriyetçilere destek verir.. liberal yayın organları fransa seçimlerinde macrona destek verir, yada macaristan seçimlerinde orban karşıtı altılı ittifaka destek verirler, ve destek verdiklerini açıkça ilan ederler.. kimse bu deklarelerin altında bi bit yeniği aramaz -ulan bu economist dergisi macron demiş ama acaba bu macron derken üstü kapalı melenchona mı destek vermek istiyor aslında diye işkillenen çıkmaz, böyle bi işkil asla duyulmaz
bi tek türkiye seçimlerinde duyulur bu işkil -batılı yayın organları aslında akapeyi desteklemek istiyor ve bu bunu cehapeyi desteklediğini açıklayarak veriyor.. türk halkında ters tepki yaratacağını hesap ederek cehapeye destek veriyorlar, yoksa cehapenin bütün kadroları- çeviköz, öztrak vs- batıcı olmasının, açıkladıkları bütün politikaların batıyla uyumlu olmasının, mesela isveç/nato işi falan bunlarla alakası yoktur.. türk halkının batıya duyduğu tepkiselliği kullanmak amacıyla cehapeye destek açıklarken aslında el altından akapeye destek atmaktadır.. amma velakin çok zeki olan cehape kitle bunu yemez, çok akıllıdır onlar çünkü, öyle böyle değildir acaip kurnazdır kendileri, büyük oyunu hemen çözüverirler, çünkü onlar -the cehape kitle
Ozancım trollüğe lüzüm yok, bitti gülüm bitti... İyi bir talan yaşattınız ama bitti aşkom bitti... Sakin ol, geçti :)
Geçmişte kendi yerli ve milli parasını devalue ederek yabancı yatırımcı çekeceğini ve bu sayede zenginleşeceğini düşünen bir ülke var mı diye araştırdım. Varmış :-) Bangladeş...
YouTube videolarını izledim. Halkı öyle bir uyutmuşlar ki, "evet çok iyiyiz, çünkü Hindistan dan daha zenginiz" diyor Bangladeş'liler...
Ağız tadına uymadığı için asla alkol içmem tatilde bile sezlongun yanına bı kadeh bira alır bir 2 yudumlar sonra yere dökerim HD olunca....ama baharın gelişini kutlamak için kendimi kasıp bı 2 fırt cekecem....
Seçim sonucu ne olur bilemeyiz ama ne olursa olsun yani insanlarda yinede bi seçim rallisi beklenti var.Seçim sonrası devam eder etmez onu bilemeyiz ama seçime kadar bir ralli kulağa hoş geliyor.Sakın ha kimseyi yönlendirmek felan istemem kendi düşüncem tahminim.
Bilim adamı olmaya gerenk yok Mike.Allahın varlığını ispatlamaya çalışmak yaradana karşı saygısızlıktır sen kim oluyorsunda Allahın varlığını kanıtlamaya çalışyorsun ey aciz insan.Sen Allahdan daha üstünmüsün büyükmüsünde onun varlığını ispatlamaya çalışıyorsun.Sen şunu düşün güneş su oksijen bu üçlüyü yaratan .......kim bunları kim yarttıysa senin Rabbin odur.Eğer bu üçlü güneş , su oksijen (atmosfer) olmasaydı dünyada hiç bir canlı olmazdı hiç bir canlı olmazdı.Hadi dünyaya geldin bi şekilde diyelim verilen nimetler dana eti , buğday danesi , meyvesi sebzesi vs. binbir türlü nimet onları yiyoruzda hayatını devam ettiriyorsun insan nedir ya tek başına besin zinciri olmadan hayatta kalabilecek bir canlı mı ??????? toprağı yiyemiyorsun fakat toraktan olan şeylerle besleniyorsun.Allahın varlığını ispatla günaha girmeyelim su güneş oksijen toprak bunları kim yarrattı onu düşünelim yada 10 gün hiç yemeden içmeden oruç tut bakalım o zaman anlarsın hanyayı konyayı yada 5 dakika nefessiz kalınca anlarsın öyle kahve içip şampanya patlatarak eee ben düşünüyorum üstün varlığım gibi hepimiz aciziz güçsüsüz dünyadaki yerçekimin bile bu ölçüde olması ayarlı olması tesadüf değildir.
Birileri birşeyler peşinde sanki.
Degerli Yatirimcimiz
Piyasa kosullari geregi 09.05.2023 Sali gunu itibari ile
- Gun ici islem limitleri 1 er kat dusurulecek
- VIOP teminatlari 1 kat arttirilacaktir. B002
Sanko diyorki bulunması gereken teminatın 100 kullanıla bilirin -90 bunlar beni mcye de sokarlar para atmazsam.
anlattığın Hikayenin özündeki ters manyel olasılığını ben de düşünmedim değil , öte yandan batılıların sanıldığı kadar zeki olmadığını hatırladığımda şüpheye düşüyorum .bu kişisel görüşüm . tabi böyle değerlendirme yapabilmek için ''Avrupalı/Amerikalı yapmış be kardeşim ''mottosundan önyargısından hayranlığından kurtulmak lazım . herifler futursuz kurnaz sömürgeci o tamam onda bir beis yok..sanıldığı zekiler mi kafamda soru işaretleri var.
İranla ilgili bir diğer mesajın vardı diye gördüm ona yazmıştım ama bu mesaja alıntı olmuş :) mesajda secbulun muş :)geride kalınca yanlış alıntı olmuş.
İran gibi uzun süredir tek otoriter rejim ile yönetildiğiniz zaman muhalefet edecek parti, kurum, sivil örgütü vb kalmaz. Zamanla hepsini öldürerek, hapse atarak, yasaklayarak yokederler. Ortalık tek bir siyasi görüşe kalır, devlet partileşir. O nedenle o tür rejimleri halk eylemleri ile yıksanız bile yerine alternatif muhalefet ve sivil toplum örgütleri kalmadığı için başka bir dikta gelir.Bkz. Hüsnü Mübarek sonrası darbe ile Sisi nin gelmesi.
Tek adam veya partiye bağlı devletlerde o kişinin ölmesi, partinin zayıflaması durumunda ise Fail State durumu oluşur.Bkz. Saddam sonrası Irak, Kaddafi sonrası Libya vb.
O nedenle ülkelerin fail state olmaması için demokrasi, her görüşten siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, iyi işleyen katılımcı anayasa, güçler ayrılığına ihtiyacı vardır.
Yoksa en iyi lideri bulmuş olsanız bile ondan sonrası kaos olabilir.
https://twitter.com/unsluls1881/stat...91971849285632
karakemal ( ozan )
geçen burada seçmen üzerinden yorumun vardı chp ve ak seçmei arasındaki farkı oturdukları yere göre yorumluyordun arka sayfada .
sana yukardaki örnekle cvp vereyimki daha iyi anla insanları oturdukları yere göre siyasi durumu belli olmaz , zenginlik fakirliklede olmaz , bak yukardaki bayana kapalı olması muhafazakar olması anlamına gelmediği gibi yoksa bu edepsizliği yapıp çekmezdi ,
Viop için zor bir gün olacak.....terste kalmadan günü geçirmeye bakmalı....
vadeli-spot farkını daraltabilir..
bugün aşağıdaki gibi bir mesaj geldi, biz buna göre yarı yarıya işlem açabileceğimize göre sizlerden de bizden bu ayki kestiğiniz veri ücretinide yarı yarıya düşürmeniz için gereğini rica ederim..
aracı kurumlara böyle yazalım bakalım ne cevap verecekler, haksız mıyım, tepkimizi koyalım bence
Bugün borsada ne olacağı konusunda neredeyse herkes yüzde 50-50. Aşağı mı yukarı mı? Kimse bir tarafa ağırlık veren bir öngörüde bulunamıyor takip ettiğim kadarıyla...
SANKO da teminatı 2 kat yapmış..o zaman kaldıraç 3.5 oluyor...VİOB işi iyice bitmek üzere...
https://i.hizliresim.com/34y3h8x.png
formasyon sorulmuş benim takip şeklim bu teknik olarak dirençler grafta stoploss da maliyetimize göre değişiyor tahta bazlı.
VİOP ta teminat oranlarının 2 kat artırılması kurumun seçim öncesi ve sonrası volatilite beklentisi çerçevesinde almış olduğu risk yönetim tedbiridir.
Diğer finans kurumlarında uzun süredir uygulanan bir tedbirdir.
Veri kullanım ücretinin yarı yarıya düşürülmesi düşünülmüyor.
diye cevap geldi, bende tekrar şöyle yazdım ,
tamam da şimdi bizler normalde kaç gün sürecek bu uygulamanız bilmiyorum ama bu süre içinde yeterli işlem açıp komisyon ödememek var iken şimdi az sayı ile o komisyon oranını tutturmak zor olmayacak mı ( bunu genel olarak diyorum) bunu üstlerinize ya da yetkililerinize iletmenizi istiyorum, iyi günler..
amiral beni yıkamazsınız önüm açık 2. tur yok diyor
vakıfbank emir iletimi konusunda sorun yaşayan var mı?