vakıf hoşgeldin 47
vakıf hoşgeldin 47
seçimden sonra ya da yakın banka faizlerin artacağını düşünüyorum.
fazla likidite çekilmeden olmaz bu iş. Ya da ppk faiz arttırımı lazım
Bakan Şimşek'ten ihracatçıya kur mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İhracatın ana belirleyicisi yurt dışı talep olup kurun önemli bir etkisi yoktur" paylaşımı yaptı.
Seçimden sonra da kontrollü kur devam edicek .
PPF bence artık iyi verecek pazartesiye belli olur. Borsanın işi çok zor. Aldığın hisse yıl sonu %75 net vermesi lazım ki mevduatla aynı olsun. MB piyasadaki fazla parayı emmek zorunda yoksa para dövize veya altına gidecek.
https://m.bloomberght.com/bakan-neba...-bozar-2320887
12 aralık 2022
Ben eksikmi biliyorum?
100 bin mevduat yılda en iyi orana göre 150 bin olur
100 bin hisse %75 net ile 175 bin olur
Şimdi ikisi nasıl aynı oluyor?
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevduat risksiz %50 net varken borsada riske girip %50 de alabilirsin daha azınıda hangisini tercih edersen ben bu riske girmem
Bu troy kartlar ne zaman rayına girer acaba?
Amazon kabul etmiyor,
Visa yada mastercard'ın otomatik 3 böldüğü ödemelerde taksit yapmıyor.
Alan pişman olacak bu gidişle.
Alış verişi yapıp bu kart geçmiyor denilince hiçte hoş olmuyor.
%50 oran ile millet 1 yıl mevduatta bekler ancak borsada iki ay sabredemez klasik küçük yatırımcı psikolojisi.Net risksiz getiri bekler her zaman.Örneğin ben geçen yıl aztek aldım 1 ay içinde 36-37 tl den %100 karla çıktım hissenin hedefinin daha yukarısı olduğunu biliyorum 100 tl konuşuluyor.Bir hafta tavan serisi yaptı gece uyuyamıyorum ertesi gün ne olacak diye.Öyle öyle kağıdı tavanda sattım bir iki gün sonra geri çekildi sonra 8-9 kat gitti 170 tl ye çıktı.Zaten dibinden almışım beklesem 2 milyona yakın karla satacağım.Yok işte bekleyemedim.
Sizin yerinizde ben de olsam benzer hareket ederdim üzülmenize gerek yok bence. tamam geriye bakınca şurdan şuraya kadar gitmiş diyorsunuz da karınızı da ettikten sonrasına pek bakmamak lazım. Tersi senaryo olsaydı bu sefer tam siz sattıktan sonra yarıya düsseydi fiyatı bu sefer de iyi ki satmısım derdiniz. Bu şirket örneğin kasım ayında 170 tl görmüş aralık ayında hızlıca 81 tl yı da görmüş. yani fiyatı yarıdan fazla çok hızlıca düşmüş.bu biraz fiyatın aşırı spekülatif olduğunu da gösterir. Yukarılardan alan kimbilir kac kişi panikle mal satmıştır oralarda. ayrıca pd/dd açısından 13,41 mislinden fiyatlanır hale gelmiş bence aşırı pahalı durumda hızlı düşerse de şaşırmam bu tür şirketlere..
Borsada hep kazananlar örnek gösterilir. Kaybeden de çok fazla ayrıca düşerse bu sefer ana paran da gider. Benim demek istediğim. Faiz %50 net varken girmem faiz %30 olursa bende borsaya girerim veya hisse senedi fonlarını alırım.
bence bu iş sadece faiz oranının düşük yada yüksekliğine bakmaz. mesela ben faiz %85 de olsa %100 de olsa girerim ama bir şartla gerçek enflasyon da o kadar olacak yada yakınlarında olacak. şimdi öyle mi? enflasyon 65 faiz 45.
90 lı yıllarda ülkede yine yüksek faiz vardı hatta bundan daha yüksekti ama enflasyonla yakınsayan bir oranda hatta üzerinde faiz veriliyordu. Şimdiki gibi aralarında birbirinden kopuk derecede farklar yoktu. Kimse paramın değeri kaybolmasın diye ederinin 10 katına 25-30 yıllık şahin otomobil hatta bulamayınca pert arabaları bile vs almıyor aramıyordu. hatalı eko. politikaları başta ev oto fiyatları olmak üzere heryeri bozdu borsayı da bozdu..
Şİmşek ihracatın kura ilişkisi yok derken;
2003-2013 arası ihracat 7.1 kur artışı ise 3.3 iken,
2018-2023 arası kur artışı yüzde 36 iken ihracat yüzde 5 oldu diyor.
Yani düşük kurla, yani değerli TL ile yüksek ihracat yapılabilir demeye getiriyor.
Şimsek nerede mantık hatası yapıyor?
1- 2013-2018 arasını neden atlıyor? (Bu aralık tezini doğrulamıyor mu?)
2- 2003-2013 yıllarda ülkede satılmadık kamu işletmesi kalmadığından ve enerji fiyatlarını, işçilik maliyetlerini, enflasyonu sabitlediklerinden ihracatçı için kamu destekli bir lale devri yaşatmış olabilirler mi?
İhracatın çoğunluğu ithal girdi ile sağlanıyor zaten. Emek yoğun olan yani ücretli çalıştıran patronlar kurun artmasını istiyorlar. 3-5 turizimci tekstilci kazanacak diye vatandaşın fakirleşmesi gerekmez. Katma değer yaratılmalı. Domates patates satacağına cips, ketchup sat katma değer koy. İlave olarak ihracatçı için ucuz krediler de var, mb destekli. Dolar 1 liralara yakınken bu kadar cari açık yoktu. Demek ki son 15 yılda ihracatçı doğru dürüst yatırım Ar-Ge yapmamış kendini rekabete hazırlamamış.
1 Milyona adamlar 4.5 milyon geri ödeme istiyor...
VAKIF BANK Faiz Oranı: %3,79 Aylık Taksit: 38.341,58 TL Toplam Ödeme: 4.616.989 TL ]]>
Burada çarpıtma var. Konu ile ilgili vobelit başlığında da yazmıştım.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...13#post6692213
Bana göre ilgili dönemdeki gerçek enflasyon bilerek gözardı ediliyor. Yani onu dikkate alsa oluşan enflasyonla olması gereken ihracatta reel olarak gerilemeden bile söz edilebilir. Ayrıca çok değerli TL ile rekabet gücümüz çok keskin bir şekilde azalmıştır azalmaya da devam edecektir.
Çin ve abd nin dev şirketlerinin yüksek katma değerli ürünleri ile nasıl rekabet edeceğiz? Bir anda dünyanın en dahi en parlak genç beyinleri mi ortaya çıkacak? Bir anda dünyaca tanınan marka mı yaratacağız? Bir anda muazzam bir pazar mı bulacağız?
Bu katma değerli ürün üretelim lafı yıllardır hayatı sadece akademik kariyerden zannedenlerin dilinde bu işler öyle kolay değil! Şu anki ekonomik yapımızda ihracat geliri istiyorsan tl yi değerli yapamazsın yaparsan sonuç belli yüksek işsizlik ve ithalat cenneti olmak bunu istiyorlarsa devam etsinler
Sn Deniz43 çarpıtmayı yazmış.
Hadi, maaşları TL basıp ödedin. 483 Milyar doları ne ile ödeyeceksin?
Kuru sabitlemek durdurun dünyayı inecek var gibi bir şey...
İthalat patlıyor.
Kur sabitlenirse en düşük memur 1200 dolar, asgari ücretli 600 dolarla paso ithalatı patlatır.
Vatandaş yakında Alibaba dan süt, et ithal edecek...
bahri hep vıdı vıdı yapıyon. kkm'den köşeyi döndün. kiradaki evlerin değerlendi. en son emekli maaşı için ağlıyodun, o da %50 zam aldı. aklın fikrin kiracıları şey etmekte. kiracı bekar, erkek arkadaşı olmayan bağğğğyan ise ona da ok be, yeter ki vıdı vıdı yapma. büyüklerimiz seni zengin etti, bankaya gidiyon 20 bin TL çekiyon bir deste para alıyon, daha ne istiyon?
Katma değer katmadan önce maliyetleri aşağıya çekmeniz gerekiyor. Bu da kayıt dışı sistemi kayıt içine çekerek dolaylı vergileri düşürmenizle olur.
Diğer yandan bahsettiğiniz sürede gayrimenkulden millet köşeyi dönerken ihracatçının oturup arge çalışması yapmasını beklemek iyimser bir düşünce değil mi ?
'İsveç'e NATO onayının ardından Kanada, Türkiye'ye uyguladığı ambargoyu kaldırıyor'
https://tr.euronews.com/2024/01/26/i...oyu-kaldiriyor
Türkiye’nin ilk kozmetik firması olan Hunca’nın 3 yıl önce açtığı konkordato davasında karar çıktı. Dün görülen duruşmada mahkeme, 250 çalışanı bulunan Hunca’nın konkordato talebini kabul etti. 150 milyon lirayı aşan borç 48 taksit halinde alacaklılara ödenecek
https://www.patronlardunyasi.com/hab...andirdi/304757
insan denilen canlının en büyük hatası herkesi kötü görüp kendini "iyi" tanımlamasıdır. 8 milyar insana sorsan bilgili-bilgisiz herkes kendinin iyi ve doğru başkalarının kötü ve yanlış olabileceğini düşünür. ama sorun şudur; 8 milyan insan iyi ve doğru ise kötü ve yanlışı kimler yapıyor? bu anlamda yazdıklarınıza katılıyorum
Borsada her zaman alıp bekleyen kazanamıyor ama eğer çok düştü diye veya daha gidecek diye yukarıdan aldıysan aylarca zararda bekleyebiliyorsun, benim başıma çok geldi hatta şimdi bile 4 hissede durumum böyle, 7 aydır beklediğim hisse %50 zararda, diğerleri 4 aydır %20 zararda, 2 sene önce bir hissede 14 ay bekledim zarar çıkınca lanet olsun deyip sattım, tabi bu arada bekleme maliyetleri de zarar oluyor. Düşükten alıp uzun süre satmadan bekleyebilmek her zaman herkesin yapacağı iş değil bana kalırsa.
her daim arkandayım üstadım...destekliyorum yazdıklarını...
ulan bütün medya sırf tıklanmak ,sırf bir tane paçavraya dönen gazetesini sattırabilmek için
(bence) EMEKLİ DENEN ENAYİ GÜRUHUNA
( yani 30 yıl devlete hizmet et vergini ver çocuk yetiştir asker git onu yap bunu yap emekli pirmini yatır sağlık sigortanı öde hatta birde üstüne BES'ini yaptır ondan sonra emekli olunca sana açlık sınırının 1/3'ü maaşı bir LUTUF diye ödesinler ,ondan sonra ağla dur...
HADİ ORADAN)
Müjde üstüne müjde ,
beklenti üstüne beklenti...
en sonki HANUTÇU SONER'in odatv'sinin iddasına göre
" emekli maaşının 14-17 bin civarında bir tutara yükseltilebileckmişşşşşşş "
hadi oradan...
sırf bir TIK için be utanmazlar...
https://img.odatv4.com/rcman/Cw560h5...rakam-p3g1.jpg
https://www.odatv4.com/ekonomi/emekl...akam-120024517
o sayafanın sağında kıçın başında reklamlar...
Arkadaşlar vadeli mevduat mı para piyasası fonu mu daha mantıklı?
Temmuz ayında çalışan memurlara verilen 8000 TL seyyanen zam, enflasyon da arttığı için en az 10.000-12.000 TL olarak tüm emeklilere de verilmelidir...
Hakkınızı sonuna kadar arayın, oy vermeyin iktidara hakkınızı alana kadar...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim inanışımıza göre müslümanlar dışında cennete gidecek kimse yok şu haliyle bile 1.300.000.000 kişi (tabi bunların içinde tamamen cehennemlik olanlarla önce cehennemw sonra cennete gidecekleri düşmek lazım)cennete giderken yaklaşık 7 milyar insannda cehenneme yolcu. Bi bu kadar rakamda 600 lü yıllardan bu yana olsa 2 milyar cennete 15 milyar cehenneme gidecek
Cennet ve cehennemin olduğunun ispatı var mı ? Kim gidip görmüş ?
Allah akıl vermiş beyin vermiş... Böyle bir şeye inanılır mı ?
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankadan 38 oran aldıysan tabii ppf .ppfler en kötüsü 42 mevduat karşılığı getiriyordu. iyileri ppz vs 44 getiryordu en son ki faiz artışına kadar..geçen ay sonu 48 faiz vardı 32 günlük tabiki ppf mantıksız olur.özet olarak şu anki benim gözlemlediğim duruma göre ppf daha iyi..olurda Mart sonu bilanco ayağına ve MB likiditeyi çekerse piyasadan 55 faizler görülüp bağlanabilir.