Aynende öyle,imamoüğlu demek sonları demek,çünkü çepni kanı taşıyor...
Printable View
Aynende öyle,imamoüğlu demek sonları demek,çünkü çepni kanı taşıyor...
'' Dikkat ediniz…!
Emlak vergisi arsa takdirleri CHP li belediyelerde % 1.000 - hatta 1.200 oranlarında arttırıldı. Amaç Belediye’ye düşman yaratmak. Belediye takdir komisyonları 2 Maliye, 1 Ticaret Odası, 1 Belediye ve 1 Muhtardan teşekkül ediyor. Yani Muhtar ve Belediye elemanı karşı çıksa bile 3 AKP linin dediği oluyor. Bu kadar adileştiler. Olayı bilmeyenler de Belediye’ye lanet okuyor. Lütfen bu bilgiyi yayın. ''
alıntı
Şimdi bu foncular ne yapacak?Gerine gerine fon dediler şimdi ne yapacaklar?
Bayraktar Serbest Şemsiye Belirli Süreli Fon Projesi
Fon Türü: Serbest (nitelikli yatırımcı) şemsiye fon
Kuruluş Tarihi: 1 Ocak 2022
Varlık Dağılımı: Ağırlıklı değerli metaller (altın, gümüş), geri kalan teknoloji sektöründe faaliyet gösteren büyük şirket fonları ile ETFler
Fon Kodu: BGPYF001
Minimum Yatırım: 250
Maksimum Yatırım: 1.000.000
Yıllık Yönetim Ücreti: %2
Karşılaştırma Ölçütü: Altın/gümüş endeksleri ve Nasdaq100 gibi teknoloji ağırlıklı indekslerle performans kıyaslaması yapılır
Performans Tablosu (Yıllık Toplam Getiri)
2023: %78,1
2024: %70,2
2025 (Oca‚Ara): %64,31
Değerlendirme ve Avantajlar
Çeşitlilik sağlıyor: Şemsiye yapı sayesinde altın/gümüş gibi kıymetli metallerle teknoloji varlıklarını aynı fon altında birleştiriyor.
Profesyonel yönetim + esneklik: Belirli süreli tasarım, fon bileşimini riske göre dinamik olarak ayarlamaya imkan tanıyor.
Yüksek getiri potansiyeli: Son üç yılda ortalamada yıllık %70‑80 bandında güçlü getiriler sağlanmış.
Yüksek maliyet ve risk: %2lik yıllık maliyetin yanı sıra, nitelikli yatırımcıya özel (serbest fon) olarak yüksek risk içeriyor.
Önemli Uyarılar
Serbest şemsiye fon statüsündeki bu fon, yalnızca nitelikli sınıfına açık. Bu statüye sahip kişiler arasında kurumlar veya yüksek varlıklı bireyler yer alır
Şemsiye fonlarda alt fonlar arasında geçiş yapılabilir; ancak bu fon belirli süreli olduğu için geçiş şartları ve vade yapısı sözleşmede netleştirilmiştir.
Yapar,bunlar yapar çok paragözdür,daha düne kadar acına nefesleri kokuyordu,çokları cami avlularında yatıp kalkıyordu,millet vatan uğruna savaşırken bunlar hep toz olmuşlardı,bunların vatan nesineki,hazır elimize fırsat geçmişken halkı kandırmışken vur abalıya diyorlar :seyt:
Günaydın TÜRK MİLLETİ ATATÜRK Sevdalıları.
akp de şöyle yok böyle haber sitelerimi kaplamış vallahi hiç umurumda değiller bakan makan.
''PROFESÖR TAKLASI
Ampul’ün son transferi Serap Yazıcı basına demeç vermiş.
Ben sıradan bir kişi değilim.
“Anayasa Profesörüyüm.”
Sıradan bir kişi olmadığı belli.
Emekli milletvekili maaşı alıyor.
Ayda 370 bin lirayı cepliyor.
++
Ablanın taklaları meşhur.
Ergun Özbudun’un asistanı iken,
Adamı karısından boşatıp,
Kendinden 26 yaş büyük hocası ile evlenmişti.
Bu taklası üniversitede uzun yıllar konuşulmuştu.
++
Son taklası Türk siyaset tarihine geçti.
CHP’den Antalya milletvekili seçildi.
Ama kendisi Gelecek Partiliydi.
Oradan bir takla daha atıp Ampul’e geçti.
Buna üçlü salto derler.
Malum’u hayatının sonuna kadar Cumhurbaşkanı olacak,
Anayasa’yı ablam hazırlayacakmış.
Ablam sıradan bir kişi değilmiş.
Yerim senin Anayasa’nı. ''
https://scontent.fist11-1.fna.fbcdn....fg&oe=687682B5
https://www.facebook.com/photo?fbid=...69479850024999
VİOP açılış 0.85 pozitif.endex 10300,üstü kapanmıştı dün,bugün pkk anlaşmasıylan bakalım nereye fırlayacak,hani bohçalı zamanında devamlı meydanlarda ip atıyorduya :seyt:
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hayatını kaybetti
Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmalarında kapsamlı değişikliklere gidildi. Yeni Kurul Kararı ile yapılandırma kapsamı genişletildi
BDDK tarafından, bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin 48 ay ile yapılandırılması uygun bulundu. Vade ve başvuru süreleri kısaltılarak daha az maliyetli hızlı bir süreç öngörülüyor
Yapılandırma için bireysel müşterilerin 3 ay içerisinde yapılandırma başvurusunda bulunmaları gerekiyor
Yapılandırmadan;
- Dönem borcunu kısmen ya da tamamen ödeyemeyen bireysel kredi kartı müşterileri,
- Anapara ve/veya faiz ödemeleri geciken ihtiyaç kredisi müşterileri ile
- Daha önce yeniden yapılandırılmış bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi müşterileri yararlanabilecek
Kredi kartlarının yapılandırılmasında; borcun yarısı ödeninceye kadar ilgili Bankaca kredi kartlarının limiti arttırılmayacak. İhtiyaç kredilerinin yapılandırılmasında ise mevcut borç bakiyesini aşacak bir kredi kullandırımı yapılamayacak
Erdoğan : Güçlü bir Türkiye'nin kapıları ardına kadar aralandı. Terörsüz Türkiye süreci bir pazarlığın, bir al ver sürecinin neticesi değildir." dedi "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu yolda yürümeye karar verdik." /NTV
Tarihimizde karşı istihbarat denilince aklımıza amansız bir Türk ve Müslüman düşmanı olan İngiliz İstihbaratı gelmektedir. İngilizler, iki yüz yıldan beri Müslüman ülkelerde faaliyet göstermek için Müslüman din adamı kılığında özel eğitim görmüş casuslar yetiştirmekle ünlüdürler. Basra’da Muhammed Bin Vehhabi’yi kullanarak Araplar arasına nifak sokmuşlardır, aslen Afgan olan yarı okumuş yarı cahil Cemaletin-i Efgani’yi özel yetiştirerek önce İran’ sonra da İstanbul’a casus olarak göndermişlerdir. Cemalettin-i Efgani’nin İngiliz ajanı olduğunu anlayan Sultan 2. Abdülhamit Han, O’nu gözünün önünden ayırmamak için İstanbul’da emrine bir köşk vererek ve tüm ihtiyaçlarını karşılayarak zorunlu ikamete tabi tutmuş ve 1897 yılında ölünceye kadar İstanbul’dan ayırmamış ve etkisiz hale getirmiştir. Böylece İngiliz İstihbaratının önemli ajanının görevini engellemiştir.
İngiliz İstihbaratı, 1920 yılında güya Hint Hilafet Teşkilatı tarafından toplanan paraları Milli Mücadeleye yardım getirme bahanesi ile özel olarak yetiştirdikleri Türkçe, Almanca, Arapça ve Farsça öğrettikleri Hint asıllı Mustafa sağir’i Ankara’ya göndermişlerdir. Musta Sağir, Ankara’da İç İşleri Bakanı Adnan ADIVAR ile dostluk kurmuş ve Atatürk ile defalarca görüşme yapmıştır. Şüphe üzerine takip edilen Mustafa Sağir, Londra’ya ulaştırılmak üzere İstanbul’daki İngiliz Komutanlığına gizli rapor gönderirken ve Atatürk’e suikast hazırlığında iken suçüstü yakalanmış, İstiklal mahkemesi kararı ile meydanda idam edilmiştir.
1920 yılında Afganistan’da Topal Molla ismindeki sarıklı, cüppeli ve sakallı bir kişi, bir tekke kurmuş ve beş yıl içinde 300 binden fazla müride sahip olmuştur. Ülkedeki düzensizlikleri bahane ederek Kral Emanullah Han’a karşı isyan başlatmış, mezhep çatışmalarını körüklemiş, kardeş kanı dökülmesine sebep olmuştur. Emanullah Han, Türk dostudur, bir yandan Anadolu’daki İstiklal Harbine yardım ederken diğer yandan da Türkistan’da Ruslara karşı savaşan Enver Paşa’ya silah yardımı yapmıştır. Emanullah Han, ülkesini terk etmek zorunda kalmış, Hindistan sınırında yanına gelen Avrupai kıyafetli bir zat Urduca konuşarak Emanullah Han’a “ Beni tanıdın mı? diye sormuş. Ben ülkenizde tekke kuran, müritler yetiştiren ve ayaklanma hareketi başlatan meşhur Topal Molla’yım. Afganistan’daki görevim bitti. İngiltere’ye geri dönüyorum.” der. Afganistan Kralı Emanullah Han” Seni tanıdım, senin casus olduğunu biliyordum fakat dini kullanarak halkıma o kadar etkili olmuştun ki senin bir İngiliz casusu olduğunu Halkıma anlatmak çok zor olduğunu düşünerek ülkemi terk etmek zorunda kaldım.”
2002 yılında Bulgaristan’a giden yazar Mustafa Kemal CERRAHOĞLU, bir papaz ile tanışır, papaz Türkçe olarak konuşur ve Adapazarı’nda Uzun Çarşıdaki camide imamlık yaptığını, namaz kıldırdığı cemaatin kıldıkları namazları kaza etmeleri gerektiğini söyleyince şok olur. Zira papaz Bulgar casusu olarak ülkemizde imamlık yapmıştır. Sultan 2. Abdulhamid döneminde Yıldız İstihbarat teşkilatına mensup bir elemanımız da yıllarca Paris’te papaz olarak görev yapmıştır. İngiliz ve İsrail vatandaşları dünyanın her yerinde istihbarat elemanı gibi çalışır, misyonerler de özel ajanlardır.
Seyhan Çağlar EMEN
https://www.tarihistan.org/yazarlar/...-ajanlar/5922/
günaydın iyi haftalar
VİOP yataya açılış yaptı,hafta başındayız,bakalım 10300 üstünde kalacakmıyız :notr:
Bedelsiz potansiyeli olanlari ekrana almakta fayda var bir haber patlatabilirler sermaye tarafinda.1.770.000 olan da var 4.873.440 olan da var 100.000.000 alti olan da!200 liraya et doner alacagini sanan Speed gibi 200 lira bile artık yetmiyorken bistteki sermayeleri bir duzenleme elzemdir:)
düşük sermayeli şirketler manipülasyona açık işte ispatı!Bir an önce sermayesi düşük şirketler için bir düzenleme yapılıp sermaye artırımları desteklenmelidir!hepi topu 8.000.000 sermayeli şirket
https://x.com/neohabercomtr/status/1944700837999038771
Zidik zoruylan ayakta zar,zor kalan bir borsa,bloomberg satılmış bir kanal devamlı ABD kaynaklı haber pompalıyor,banane yahu,senin içeride hangi döneneliin var onu açıkla,bitik bir ekonomimiz var,öyle ülkenin içini boşaltıp hava basmaya benzemez bu işler,siyasete pek girmeyecğim rezil bir halde,her pisliği yap suçlu CHP...
baksana LGS SKANDALI na
maalesef bakan olan kişi lafı döndürüp dolaştırıp chp ye getirdi
Ağustos başında yerli mısır hasadı başlayacak.
Gelin görün ki; 14 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de
sıfır gümrükle 31 Temmuz'a kadar 500 bin ton mısır ithalat izni yayınlandı.
Bir yılda 4 kez mısır ithalat izni?
Mısırımız mı yetmiyor?
Kimin mısıra ihtiyacı var?
Öğrenelim.
Gelin mısır ithalat tarihlerine bakalım.
https://x.com/melihaokur2/status/1945050400136056958
Tam mısır hasadına yakın 0 gümrük vergisi ile mısır ithalatı.
Çiftçi artık ekmiyor, istese de ekemiyor, artık damlama sulama sistemi yapmıyor, zirai ilaç atamıyor,
Yıllardır doğal ve doğal olmayan afetler sonucu çiftçinin bırakın ekmeyi nefes alacak takati kalmadı,
Bir çok emekçinin nasıl acı çektiğini ben yaşıyor, görüyor ve gözlemliyorum.
Ne diyelim hayırlısı olsun!:shh:
Artık ekonomi için bakılacak medya gurububa kalmadı,zat bulduğunu al aşağı ediyor aptalların yargıyı ona teslim ettiğinden beri,örneğin ciner gurubu,istemeyerek takılıyorduk,en sonra kaçakçılığa adı karışan can gurubu aldı malum,cinerde yatırımlarını yunanistana kaydırdı...
Tütün ve akaryakıt kaçakçılığı ile anılan Can Holding medyaya nasıl geçti?
https://velev.news/gundem/tutun-ve-a...a-nasil-gecti/
O şifre olacaktı,çünkü her yazılanı söyleneni tersen okuma huyu vardı,bide fetö diyorlar bize kumpas kurdular söylemi var,imamoğlu,CHP'demi fetöcu?,neyse işine geldiği gibi hareket ediyor,adamın kendisine faydası yok vatana nasıl olsun,olsaydı imam okulu kafasıylan ben ekonomistim demezdi,128 milyar doları yakmazdı faizleri indirirken,şimdi kıçlarını yırtıyorlar KKME yi lav etmek için,zaten gazcı akit hedef gösteriyor dövizcileri bunun gibilerin çoğu,ülkede kafası kesilecek çok gibi neyse...
Kastamonu’da bir süredir uzak kaldığı memleketine dönen Nergiz Acar, kemik ağrıları için güneşlenirken sahilde temizlik yapan dozerin altında kalıp can verdi.
https://www.sozcu.com.tr/
Tamamen kurtulmuş kemik ağrılarından.
YAZZIK yahu bu zamanda böyle ucuz ölümlere pek çok karşılaştım bir tane daha motor ile direğe çarpma ve 17 yaş.
Damper kapagı ölümü ve göle düşen çoçuk ölümü
Niye aileler dikkat etmez ve damper kapağı sabitlenmeden kaynakmı yapılır yahu.Kırık milli kaynakmak için bile kapak sabitlenmeliydi
Ekonomik olarak Merkez indirimi 1,5 puan bekliyorum her kesten ayrı.
Kabine değişikliğide beklemiyorum.
İnanmıyorum o tarafa artı takmıyorum.
Gündemi boğuyorlar fakirlik konuşulmasın vergiler konuşulmasın.