Bu iş bankası iştirak fonu gibi olmuş :)
Printable View
bugün bize ne gösterdi: portföyde döviz bulunması gerektiğini. neticede dövizde tc bankalarında duruyor. yumurtaları aynı sepete koymamak gerektiğini düşünerek, bir kısım yatırımı yurt dışında yapmak gerekir. lakin bunu nasıl yapmalı, bu konuda fikrimi tam oturtamadım. emlak yatırımı çok teferruatlı gözüküyor, vergisi, kiracısı. hisse senedi sanki daha makul. ne dersiniz?
işlem başı 25 usd komisyon.
blok alım yaparak komisyondan kar edilebilir..
öncesinde usdyi uygun yerden almak avantajlı olabilir
sonrasında ise %30 kesintili temettü alacağız. tabi kalan net oran bile yurtiçi döviz faizin üzerinde çıkabilir muhtemelen.
ve son olarak gelir vergisi. yüzde 15 ile 35 arası...
değer mi bence değer...
bu ülke bize ne ögretti gezi olayları. 17 aralık olayları . rusya krizi . darbe girişimi.. referandum. abd krizi..
gündem ve hikaye bitmez... bu yüzden dövize gerekse yabancı hisse senetlerine yatırım bence pay edilmeli... tamamen tl ağırlıklı portföy malesef artık mantıklı gelmiyor...
tamamen tl hissesinde olursak bugün olduğu gibi düşüşlerde portföy değrimiz azalır. ancak yanında döviz endeksli yatırım argumanları eklersek biri diğerini dengeler. terazi misali....
hatta buğday prinç bile koyanlar var... mantıksız değil..
Kanada'da GM yatirimi icin kabaca hesabi soyle yapin.
40.000 TL. ayda 271 TL. getirir.
Yani 3.252/40.000 = %8 return.
Enflasyon derdi yok, biri MB baskanini dovdu yok, kalkisma mudahale yok.
Ben bu sorularin cogunun cevabini bilemiyorum.
Ben yurt disindaki bankamla hallediyorum.
Bu bilgileri tr.deki bankalardan ogreneceksiniz.
Eger ciddi arastirir, ipin ucunu birakmazsaniz Enflasyonu sorun olmaktan cikartirsiniz.
Saniyorum varlikli kisilerin yaptigi da bu.