Keko Ustayı ben erbosan topiginden tanırım o zamanlar çok değerli analizler yapıyordu işlem hacmi basamağı vs inceliyordu .şimdi tesadüf yine burda karşılaştık onunla selam olsun kendisine
👍👍
Printable View
Keko Ustayı ben erbosan topiginden tanırım o zamanlar çok değerli analizler yapıyordu işlem hacmi basamağı vs inceliyordu .şimdi tesadüf yine burda karşılaştık onunla selam olsun kendisine
👍👍
İnancını bilgisini paylaşmanın nesi gaz vermek anlamadım.Ben de kfein olduğundan mı nedir,keko'nun paylaşımları hoşuma da gidiyor.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hep aynı terane gidiyo gibi yapıp düşüyor
Buna silkeleme deniyor yarın yine 7.30 35 yapar dönecek der satarsın arkasından el sallarsın. Ben genelde böyle yapıyorum.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğan: Yazılım sektörü ortalama yüzde 14-15 büyüdü
Etiya Kurucu Ortağı ve CEO’su Aslan Doğan, “Yurtdışından gelenler gördüğünde hayranlıklarını dile getiriyorlar. Türkiye’yi yazılım alanında cazibe merkezi haline getirebiliriz. Türkiye bir anlamda kendi bölgesinin ‘Silikon Vadisi’ olabilir†dedi.
12:02 7 Şubat 2018
Haberler
Ekonomi
Doğan: Yazılım sektörü ortalama yüzde 14-15 büyüdü
Etiya'nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Aslan Doğan, yazılım sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bilişim sektörünün dünyadaki büyüklüğünün 5 trilyon dolara ulaştığının altını çizen Aslan Doğan, “Türkiye'deki büyüklük ise 30 milyar dolar. Bu da GSYH içinde binde 5'lik bir orana tekabül ediyor. Bizim bunu yüzde 1-2 seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Yazılım sektörü geçtiğimiz yıllarda ortalama yüzde 14-15 büyüdü. 2017'deki büyüme trendimizle birlikte yazılım sektörünün 2018 ve 2019'da dijitalleşme arttıkça yüzde 20'lere ulaşacağını tahmin ediyorum†ifadelerini kullandı.
REKLAM
powered by TagOn
‘MİLLİ YAZILIM İÇİN TEŞVİK HIZLANDIRILMALI’
Türkiye'de şirketlerin ciddi anlamda yazılım ihraç eder hale geldiğini ve devletin de bu anlamda sektörü desteklediğini dile getiren Aslan Doğan, “Sanayi Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından verilen desteklerin yeterli olduğunu düşünüyorum. Devlet desteğiyle yazılım sektörü arasında senkronizasyon gerekiyor. Biz zamanla yarışıyoruz. Fikriniz varsa bunu 1 hafta içerisinde hayata geçirmeniz lazım. Teşvik mekanizmalarına baktığımızda 6 ay süren, 1 yıl süren teşvik mekanizmaları var. Zamana karşı yarışan bir sektörde mevzuatın ona göre hızlandırılması lazım, gelişimin daha kolaylaştırılması lazım, güvenliğin ön plana alınması lazım†şeklinde konuştu.
‘MİLYAR DOLARLIK 2 ŞİRKET ÇIKARACAĞIZ’
“Bizim yazılımda marka değeri oluşturmamız lazım. Yazılımın geri dönüşü çok hızlı. Ben 5 yıl içinde Türkiye'den milyar dolarlık 2 tane yazılım şirketi çıkacağını düşünüyorum†sözleriyle Türkiye'deki yazılım sektörünün geleceği hakkında konuşan Doğan, “Teknoparklar kurulduğundan bu yana ekonomiye ve yazılımların millileşmesine çok ciddi bir kazanım sağladı. Teknopark mevzuatının revize edilerek kapsamının belirlenmesi gerekiyor. Öncelikli işi teknoloji üretmek olan, ihracat odaklı şirketlerin ön plana koyulması gerekiyor†dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...uyudu-2208566/
4. Türkiye’nin 2023 vizyonunda yazılım ve kodlama sektörünün hedefleri nelerdir ?
Türkiye’nin 2023 yılında en büyük 10 ekonomi içinde olabilmesinin ana bileşenlerinden biri de bilişim teknolojileri sektörünün büyümesinden geçmekte olup, 2023’te 160 milyar dolar büyüklüğe ulaşabilmesi hedeflenmektedir. Daha sıkı politikalar ve atılacak diğer dev adımlarla Devletinde arkasında duracağı bir Yazılım Sektörünün her sene %25 katlanarak büyüyebilecek potansiyeli olduğu bilinciyle 2023 yılında 50 Milyar Dolara, yerlilik oranının da %80-90’lara ulaşması mümkündür.
http://www.ajansbt.com/turkiyede-dun...m-sektoru.html
Özellikle siber güvenlik alanında girişimcilere ve yerli yazılımlara şiddetle ihtiyaç duyulmaktadır. Dünyanın dijitalleşmesi ve dijital ürünlerin hızla yayılması, bilişim sistemlerini, kritik altyapıları ve bireyleri siber saldırıların da hedefi haline getirmektedir. Siber saldırıların küresel maliyeti yıllık 400 milyar dolar mertebelerinde olup, 2019 yılında 2,1 Trilyon dolara ulaşacağı tahmin edilmektedir.
Aşağıdaki alanlarda yeni yazılım projelerine ve girişimlere ihtiyaç bulunmaktadır.
Mobil uygulamalar
Dijital Oyunlar
Nesnelerin İnterneti
Akıllı Otomasyon/Simülasyon Teknolojileri
Yapay Zeka ve Robotik
Otonom Sistemler
Veri Analitiği ve Yapay Zekâ
Artırılmış Gerçeklik
Siber Güvenlik
Bulut teknolojisi
Eklemeli Üretim
Blockchain