Bu bilinç altı hep var.
Beyaz yaka veya hat başında çalışmayan kısım sanki işçi olmadığını düşünür.
Konuşma anında bunu ister istemez telaffuz eder.
Printable View
Beyaz yaka, bilmemney pırodakşın egzekütif dayrektır aslında migros kasiyerinden veya hattaki işçiden hiç bir farkı olmadığını anladığı gün çok güzel bir gün olacak ama malesef kendimizi olduğumuzdan fazla görüp gereğinden fazla kendimize değer biçme konusunda ben dahil alacak çok yolumuz var.
Vaktini satıp karşılığında para kazanmak için kullanılan herhangi bir makine veya nesneden çok farklı değiliz. Nedense bi kasılmalar bi kendini bisey zannetmeler bi harcama yarışı almış başını gidiyor. Haddimizi bilerek başlamak lazım...
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunun yeni farkına varanlara üzüldüm.
Herkesin bir saat ücreti var. Buna yan haklardan tut. Şirket aracına, eğitim bedeline kadar her şey dahil. tek soru bir ayda ortalama 180 saatinizi kaç liradan satarsınız.
İş güvenliği uzmanları, şantiye şefleri gibi pozisyonda olanlar olası bir durumda hapis cezasına kadar giden bir sorumluluk taşırken. Bir kasiyerin taşıdığı sorumluluk sahte para ile hesap tutmamasında ibaret.
Türkiye’de nominal olarak olmasada reel olarak taşıdıkları sorumluluğa göre çok az ücret ödeniyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim aydınlanma 25 yaşlarında bir süre kendi işimi yapıp sonra bir yerde çalışmaya başlayınca gelmişti. Borsaya başlamam da o döneme denk gelir. 11 sene olmuş, daha malesef yol var gibi.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tanımsal olarak en güzel en anlamlı tanım işçidir.İşçi iş üreten insan demektir,iş yapar karşılığını alır,bunun karşıtı da patrondur.Aslında ssk bağkur memur falan diye tanımlar yoktur.İki tür insan vardır işçiler ve patronlar.Devlette çalışıyorsanız da patronunuz devlettir.Yok beyaz yaka ,yok mavi yaka,yok ofis çalışanı yok argeci falan bunlar manasızdır.İş üretip bu üretimini satan işçidir,o hizmeti satın alan işin ve sermayenin sahibi olan da patrondur.Bence geri kalan tanımlar manasız.