Isminiz zeytinci zannediyorum zeytinliginiz falan var. Sunu merak ettim. 1700 liralik mazot 3-4 gunde bitiyorsa zeytinden kac para kazaniyorki insanlar bunu cikaracak? Matematikte bir tuhaflik var.
Printable View
Haklısınız. Açıklayalım. 1700÷22tl.=77lt.mazot. (3 plastik bidon.) Önce 2 kat boylamasına ve enlemesine sürüm. Ardından goble çekimi. Ve en son damlamaların serilmesi için çapa çekimi yani yerin bastırılması. Şu an çiçek açma zamanı. Ve ağaç tohur(zeytin) tutacak. Fakat geçen yıl zeytin verimi benim ağaçlarımda iyi olduğu için bu yıl yok gibi. Genelde zeytinde var yılı yok yılı olur. Olmadığı yıldada aynı işlemler gelecek yıl için yapılmak zorundadır. Yani kazandığınız parayı 24 aya bölmek zorundasınız. İnanın samimiyetle söylüyorum her işte olduğu gibi tarım işide karşıdan göründüğü gibi değil. Bazen okuyup memur olmadığıma pişman oluyorum. Ama buna şükür. Hiç olmazsa kendi işimdeyim bana karışan yok görüşen yok diye avunuyorum. Saygılar
Bende ctesi yazliga gidip gelcem, uc gun kalirim biraz evin cevresindeki topragi beller ve fide lerimi topraga yerlestirim, gecen yil hafta da bir gidip gelirdik eve, hanim in fizik tedavi seanslari vardi. Ama artik git gel zor cunku bir git gel 250tl (4lt/100km mazot hesabi ile bi de)
Yarın ist-maltepede EYT mitingi var ...Bakalım ne kadar kişi katılacak...Tüm EYT liler davetlidir
Büyük çoğunluğu AKP-MHP tabanlı olan bukitle bakalım muahlif tarafa geçecekve gerçekten kime oy vermeyeceklerinin sözünü de tutacaklar mı!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=80NgQ4FgE9U
Buradan EYT Miting canlı yayın izleyebilirsiniz...