EU daki ülkelerin konut fiyatı en çok artandan bile misliyle fazla artan konut fiyatıyla karşı karşıya olduğumuzu kabul etti mi arkadaş??
Printable View
EU daki ülkelerin konut fiyatı en çok artandan bile misliyle fazla artan konut fiyatıyla karşı karşıya olduğumuzu kabul etti mi arkadaş??
Hee, tivtir ne lan benim, cemil can da benim, aynı fikirde olan herkes benim.
Hatta şu videoda konuşan irlandalı da benim, videoyu paylaşan Türk de benim.
Murat Başaran da benim, Tebernüş Kireçci de benim. Hatta Russell Brand bile benim.
Hepsi benim fake profillerim. Hepsiyle mal pazarlıyorum.
Bütün dünya senin gibi düşünüyor, ben tek başıma 100 tane profil açtım, piyasayı manipüle etmeye çalışıyorum.
Bana kafanda biçtiğin bu rolü aslında sen oynuyor olmayasın?
Kendini iyice yırt bakalım güneşi balçıkla sıvayabilecek misin.
https://youtu.be/R3EItyRPQbc?si=bQgoVo7eEb54NFgR
35 kat artış gerçek diyelim. (değil ya, hadi gerçek olsun)
Euro bazında mı?
Euro grafikle TL grafiği karşılaştırmaya doyamadınız.
İnsanlara açık açık "siz salaksınız, ben sizi çok kolay kandırırım" demektir bu.
Hiç utanman da yok.
Foyan ortaya çıkınca yüzün kızarmıyor.
Hemen üç beş çöp haber daha yapıştırıp asıl konuyu geçmiş sayfalarda bırakıyorsun.
Utanmaz..
Ben neyi savunduğunu anlamadım!
Kendisi; konut çok arttı , en iyi yatırım aracı vs vs diyor ...
Teyid eden grafik koyuyoruz ...
İtiraz ediyor ...
Takipçi sayısı , para birimi , grafik rengi , benim nick'imi vs konuya dahil ediyor.
Hayırlısı
İngiltere'de inşaat sektöründe 2020'den bu yana en büyük düşüş yaşandı
Yüksek faiz oranlarının 2008-09 resesyonundan bu yana konut inşasında en keskin
düşüşlerden birine yol açmasıyla, İngiltere'de inşaat sektörü geçen ay üç yıldan fazla
bir süredir faaliyetlerde en büyük düşüşü yaşadı.
S&P Global/CIPS İngiltere İnşaat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Ağustos
ayındaki 50,8 seviyesinden Eylül ayında 45,0'a gerileyerek COVID-19 pandemi
kısıtlamalarının tam olarak yürürlükte olduğu Mayıs 2020'den bu yana en düşük
seviyesine ve büyümeyi daralmadan ayıran 50 seviyesinin daha da altına indi.
Hizmet, imalat ve inşaat sektörlerini içeren tüm sektörler PMI değeri Eylül ayında
48,2'ye gerileyerek Ocak 2021'den bu yana en düşük seviyeye indi.
S&P Global Market Intelligence ekonomi direktörü Tim Moore, "Konut inşaatı
faaliyetlerindeki hızlı düşüş, iş yükleri üzerinde büyük bir baskı oluşturdu ve inşaat
şirketleri, durgun talep ve artan borçlanma maliyetlerinin ardından yeni konut
geliştirme projelerinde kesintilere gidileceği yönünde yaygın yorumlarda bulundu" dedi.
Konut inşaatı endeksi 40,7'den 38,1'e düşerek 2020'deki iki ay dışında Nisan
2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Eğer euro grafikle TL grafik arasındaki farkı bilmiyorsan, o zaman buradaki insanlara akıl vermeye kalkmayacaksın.
Yok eğer farkı bildiğin halde görmezden gelip burada algı oluşturmaya çalışıyorsan, o zaten ahlak sorunu..
Borsaya girerken epey düşünün bu seviyelerden. Oturun hesap kitap yapın.
Hangi Türk şirketi mesal 2033 senesine kadar yıllık en az %10 net kemiksiz getiri verir? Şu anda kriz yok, seçim yok, Türk Eurobondu 2033 vadeli de %10 civarı getiri veriyor mesela. https://www.boerse-frankfurt.de/bond...blik-6-5-21-33 .
Düşünün bu borsamızda şirket öyle bir şirket olmalıki %1X dolar faizi ile Eurobond satıp borçlanmalı, yatırım yapmalı, üstüne kar edebilmeli, ve bunu hissedarlarına temettü olarak dağıtabilmeli ve bu temettünün getirisi de dolar bazında %10 dan fazla olmalı ki Eurobond getirisinden daha iyi getirsin.
Yaz kardeşim sende ...
Biz hazır bir paylaşımı , AB'deki artış ile , TR'deki artışı koyduk ...
Düş kur farkını , de ki, TL'deki değer kaybı nedeniyle TR' deki artışı % xx törpülemek gerekir de...
Ne ben , ne de paylaşımı yapan , EURO bazında %3500 artıştan bahsetmedik...
''Kayıkçı kavgasına'' döndü iş.