Memleketi yönetenlerin acizliğine bak...yazık çok yazık bu memlekete...
Printable View
Memleketi yönetenlerin acizliğine bak...yazık çok yazık bu memlekete...
Silver öldü cumadan sonra rahmetliye dua edelim nasipse
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İzfaş ve beyaz bile silverdan daha az düşüş yaşadı spekülatif adi kağıtlar bizden daha insaflı durdu Açılışta stop bile olamadık
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Panikle işlem yapmamak lazım. Döviz bu kadar yükselmişken düşüş mantıklı değil. Zaten düne göre %10 daha ucuz $ olarak.
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.37 bunada şükreder olduk.
Vizyonsuz şirket sahipleri. Orda burda şöyle yapcaz böyle yapcaz demekle olmuyor LACİN efendi....
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Arkadaşlar,
Bilançoya baktım. 2018 yılının 1.ve 2. Çeyreklerini kıyasladığımız zaman bariz bir düzelme söz konusu. Brüt kar ikiye katlamış. (%4.4 den %8.6 ya yükselmiş) Bu çok önemli bir veri. Silvercan'ı bırakmama neden olan Brüt kar marjı azalması sona ermiş. Bardağın bu tarafından bakıldığında güzel. Fakat diğer tarafından bakıldığında; Bilindiği üzere tüm şirketlerde olan Silvercan'a da olmuş. Dövizin yükselmesi işleri olumsuz etkilemiş. Giderleri arttırmış.
Yukarıda iki önemli veriyi paylaştım. Birincisi Silvercan'ın iç dinamikleri ile ilgili olan kısmı, yani brüt kar marjı olayı. Burada sorun görünmediği gibi ciddi bir iyileşme söz konusu. İkincisi ise tüm şirketleri ilgilendiren döviz artışının verdiği sorun, doğal olarak burada da yaşanıyor.
Sonuç olarak; Bilançoyu beğendim arkadaşlar. Piyasaların objektif kimyası bozuk olduğu halde, Silvercan'ın spesifik kimyasını iyi buldum. Ayrıca yukarıdaki bilgilere ilave olarak Ciro artışını da, dönemler itibariyle olumlu buluyorum. Mevcut bu ciroya %39 boş kapasite var halen. Bu boş kapasitenin ileride yeni ürün yatırımları ile ciroyu uçurmak için uygun olduğu görünüyor. Sonuç itibariyle; Silvercan Devletten büyük bir yatırım teşvik aldı. Şirket için bu iyi bir hikayedir. Nerelere götürür, sınıf atlatır mı, bunlar ileride ortaya çıkacaktır. Ayrıca Şirkette mali bir sıkıntı görünmüyor. Mali yönden Bilançoyu tetkik ettiğimizde Dönen varlıkların (bir yıl içinde paraya çevrilebilir varlıkların) tüm borçları (hem kısa, hem de uzun tüm borçları) ödeyebilme kabiliyetine sahip olduğu görünüyor. Finansal borçlar halen düşük seviyede (toplam: kısa ve uzun: 18.6 MilyonTL) Şu bilanço analizinde Şirketin batma riski kesinlikle bulunmamaktadır.
Selamlar ve Saygılarımla,