Zaman ayırıp cevapladığınız için sağ olun.
Yunanistan benzeri bir durum yaşamamız çok olası dediğiniz gibi. Onlardan sadece borç verdiklerinin faizini alırlar . Bizden ise maalesef çok daha başka şeyler de almak isteyeceklerdir.
Printable View
Zaman ayırıp cevapladığınız için sağ olun.
Yunanistan benzeri bir durum yaşamamız çok olası dediğiniz gibi. Onlardan sadece borç verdiklerinin faizini alırlar . Bizden ise maalesef çok daha başka şeyler de almak isteyeceklerdir.
Monday August 16 2021 Actual Previous Consensus
02:50 AM
JP
GDP Growth Rate QoQ Prel Q2 0.3% -0.9% ® 0.2%
02:50 AM
JP
GDP Growth Annualized Prel Q2 1.3% -3.7% ® 0.7%
05:00 AM
CN
Fixed Asset Investment (YTD) YoY JUL 10.3% 12.6% 11.3%
CN
Industrial Production YoY JUL 6.4% 8.3% 7.8%
CN
Retail Sales YoY JUL 8.5% 12.1% 11.5%
Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'in sabit varlık yatırımlarında,sanayi üretiminde ve perakende satışlarında piyasa tahminlerinin de oldukça üzerinde düşüşler var.
Çin ekonomisinin büyüme hızında yavaşlamaya yol açan nedenler arasında delta varyantının yayılmasının önlenmesi çerçevesinde sert önlemler alınması yanında,Çin Komünist Partisinin son zamanlarda aldığı bazı kararların özel sektörün iş yapmasını zorlaştırması ,yerli ve yabancı sermayenin yeni yatırım yapma iştahını kıracak politik kimi kararları yürürlüğe sokması ifade edilebilir.İlk nedenin etkileri kısa vadeli iken ikinci nedenin etkileri orta ve uzun vadeli ve Çin ekonomisinde kalıcı hasar yaratacak önemde görünüyor.
Çin Ulusal İstatistik Bürosu ise, 'büyüyen dış belirsizlikler ve yerel COVID-19 salgını ve sel durumu dahil olmak üzere birçok faktörün etkisine' dikkat çekti.
https://www.cnbc.com/2021/08/16/asia...ncies-oil.html
Japan's Nikkei 225 falls nearly 2%; China economic data disappoints
Asia-Pacific stocks slipped in Monday morning trade as investors reacted to the release of Chinese economic data for July
Deniz bey, öncelikle iyi günler diliyorum.
Bir konu hakkındaki görüşünüzü merak ediyorum ve paylaşırsanız çok memnun olurum.
Önümüzdeki altı aylık süreçte, paritelerde nasıl bir değişim bekliyorsunuz?
Bir başka ifadeyle; dolar, euro ve frank üçlüsünden hangisinin altı aylık süreçte daha güçlü seyredeceğini tahmin ediyorsunuz acaba?
Her ne kadar yazılarınızdan; diğer para birimlerine karşı daha güçlü dolar öngörüsünü savunduğunuzu sezsem de, sorumu yanıtlarsanız memnun olurum.
sayın deniz bey üstadım hazine yüksek borçlandı bunu zam yapmak yerine borç almayı tercih etti diye yorumlayabilir miyiz. nakit açığını gidermek için borçlanmak mı zam yapmak mı ekonomi için tercih sebebi olmalı.
Nakit açığını azaltmak için kamu harcamalarını azaltmak gerekir.Kıytırık bir kasabanın belediye başkanı ya da tabela üniversitesinin rektörü bile göreve gelince yaptığı ilk iş kendisine milyon TL'lik bir araba almak, makam odasını ve lojmanını yeniden büyük paralarla tefriş ettirmek oluyor.En tepeden , aşağıya doğru tüm kademelerde kamunun korkunç tutarlarda israf, gösteriş, şatafat, debdebe harcamaları var.Bunların hızla durdurulması gerekir.Yoksa toplanan vergiler çok yüksek.Gelir vergisine ilaveten gıdadan giyime, benzinden elektriğe kadar her üründen alınan katma deger vergisine ilaveten, dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan buzdolabı, televizyon, içki, sigara, benzin , otomobil gibi ürünlerden çok yüksek oranlarda özel tüketim vergisi alınıyor. Bu vergiler tüm giderleri karşılamaya fazlasıyla yeterli.
Gerekli olan vergi gelirlerini daha da arttırmak değil, kamu harcamalarını kısmaktır.
Bir ülkede vergiler ne kadar yüksekse, yatırım ve tasarruf yapacak tutar da o kadar düşük olur, halkın refah düzeyi düşer, kaynaklar verimsiz alanlarda buharlaşır.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam son derece haklısınız size katılıyorum. Benim öğrenmek istediğim kamu borçlanma yoluyla mı finansman ihtiyacını gidermeli ki bu durumda faiz giderleri artacak ancak nakit ihtiyacı ötelenecektir yoksa kamu mal ve hizmetlerine ÖTV ye diğer vergilere zam yapmak yoluyla finansman ihtiyacını gidermeli. Sanırım enflasyon yüksek çıkmasın diye diye borçlanmayı tercih ediyoruz ama bu da faize baskı yapmaz mı. faiz de maliyet giderlerini arttıracağı için esasında enflasyonu ötelemiş olmuyor muyuz. Teşekkür ederim.