Aslında birkaç tavanlık bir haber bu. %30 kar marjı ile800 milyon gibi bir kar edecek bu ihaleden. Europowerin edeceği kar çabası.
Printable View
borsa bitik karı görünce kaçacan uzun vade imiş bizim piyasada hikaye ..
içerden haber kap attılar sattılar ytd..
Bu Gesan'da ne kadar çok fırıldak varmış. Umarım patron da onların arasında değildir....
Konjonktür-temel-hikaye-momentum.,
Relax..
piyasada yeterli yatırımcı ve yeterli nakit olmayınca borsa kurtlar sofrasına dönüşüyor...çok az bir kar için çok büyük satışlar yapılıyor...borsamızda insider ,trade almış başını gidiyor...bu güzel haberler de ne yazık ki gereken etkiyi göstermiyor...ama gesanın bir huyu var önce ilgisiz davranıyor ve haberleri biriktiriyor zamanı geldiğinde de hepsini önümüze döküp gereğini yapabiliyor...
sonuçta temel anlamda baktığımızda kazançkapısının da söylediği gibi konjöktür ve temel gesanın arkasında...sektörü diğer sektörlerin aksine büyümeye devam ediyor...
dün tavan olacak beklentisi ile alanlar ,gün sonunda tavan olmayınca hacimsiz satarak gesanın gerilemesine neden oldular...bence bu gün endekste bir sıkıntı olmaz ise ?? hızlıca tekrardan 55,00 civarlarına çıkacak ve oranın üzerinde daha istikrarlı davranacak..yani bundan sonra çıkışlarının daha istikrarlı ve sağlam olmasını bekliyorum....birileri gelen bu güzel haberleri satmak için kullandı ama birileri de almak için kullanacaktır ve güzel bir fırsat göreceklerdir...
zaten çok geri kalmış bir gesanda risk bana göre gittikçe azalıyor...önü de gittikçe açılıyor...ben çok umutluyum...henüz ukrayna ve suriye beklentileri de devreye girmiş değil...onlar da önümüzdeki aylarda devreye girerse ben çok hoş hareketler beklerim...sabır sabır sabır diyorum..
geçen yıl faizlerin yükselmeye başlaması ile enerji hisseleri sert düşmeye başlamıştı....bu yıl da faizlerin düşmesi ile tersi bir süreç yaşanmasını bekliyorum...uzmanlar bu yılın sonunda faizlerin yüzde 30 a inmesini bekliyor...asıl olumlu etki faizlerin %30 ve aşağısına indiğinde görülecek...fakat piyasa bu olumlu beklentileri önceden fiyatlamaya başlayacaktır...
31 Ocak 2025........ 82.972.055,60
30 Ocak 2025....... 704.817.350,65
29 Ocak 2025...... 688.433.435,40
28 Ocak 2025..... 1.024.106.628,75
işlem hacmi giderek azalıyor...1024 ten bu gün şu anda 83 birime kadar düşmüş...bunun anlamı tradecilere alan daralıyor ve hisse dinlenmesini tamamlamak üzere...iyice sakinleşip dinlendikten sonra tahminlerime göre olumlu davranarak yönünü yukarı verecektir..önce 53 direncimizin üzerinde kalmamız lazım...ardından da 55 in üzerine çıkmaya çalışacağız....sonra da 60 ın üzerini hedefleyeceğiz...bekliyoruz..
insider olmasaydı bu gün hisse çok güzel yerlerde olurdu...ne yazık ki 2,5 milyarlık iş kapı bir gün öncesinden birileri tarafından biliyordu ve yaklaşık bu bilgi ile 1-1,5 milyon lot alındı ve bu alınanlar % 5-7 kar ile yukarıdan satıldı...şimdi bu miktardaki lot hazm edilmeye çalışılıyor...bence hazm etmesine az bir süre kaldı...en azından işlem hacmi göstergelerine baktığımda benim anladığım bu..