O köprüden o parayı verip geçen keriz değilse zengindir...
Printable View
imar bankası başlığı silinmiş :) sanırım insanlar böyle bir olay oldu , yine olabilir kaygısı yaşamasınlar diye.. ben söyleyeyim böyle bir olay bir daha olmaz. ne türkiye de, nede dünya da..
hele ki böyle sistemik krizler de devlet basar likiditeyi halleder.. bütün mesele imar bankası tasarruf sahibine takınılan tavırdı..
bu zihniyet değişmezse bataktan kurtulamayız.. yani birilerine fazla adalet, birilerine adaletsizlik, insan doğası bu çifte standartı kabul etmez.
saygılar,
zihniyete bağlı, zihniyet kötüyse yani "kötü" olmak istiyorsak ne olursa olsun gitmez..
kötüler herzaman var, doğruyu -yanlış göstermek isteyen, iyiyi kötü göstermek isteyen.. bütün sorunların nedeni budur..
insanoğlu bunu neden yapar tabi derin analizler gerekir, ama kötülük var ve kötüler hep iyi görünür. (genelde)
yani sorunun cevabı : kaos istiyorsak gitmez... ne istiyoruz? soru bu..
Ne kadar keklersen o kadar prim yapar.!!
Boşunamı kıraathane açacaklar..!!:party:
Çaylar Kekler Şirketten beleş.!!!
DEVALÜSYON
07.09.2017 3,40
12.08.2018 6,42
6,80 değerini dün gördüğüne göre, 1 yılda TL, % 100 değer kaybetmiş oldu.
Yaşım itibarı ile benim yaşadığım bu, 3. devalüasyon oldu.
1994 Tansu Çiller, 2001 Bülent Ecevit, 2018 Recep Tayyip Erdoğan
Bugün ortalık sakinleştiğine göre, bugünkü çöküşü, daha önceki iki çöküşle mukayese edelim.
1- 1994 ve 2001 krizlerinde, yüksek enflasyon yaşanıyordu. 1994'te % 125, 2001'de % 68 civarında enflasyon vardı. Şimdi % 15 olduğu iddia ediliyor.
2- Birinci maddede anlatmak istediğim, 94 ve 2001'de devalüasyon değeri, enflasyonun biraz üzerindeydi ve alınan zamlarla, çalışanlar 1-2 sene içinde toparlanmıştı.
Şimdi enflasyonun tam 6 katı devalüasyon söz konusu. Ya enflasyon, devalüasyonla buluşacak yada tarihin gelmiş geçmiş en büyük çöküşünü yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Maaşlar ve TL tasarruflar çöp oldu.
3- 94 ve 2001 krizleri, geçmişte, başka iktidarların yarattığı problemlerin birikmesi ve patlaması idi. Çiller ve Ecevit'in payı, ben diyeyim, % 30, siz diyin % 35 idi. Çiller'in düşük faiz ısrarı vardı. Bugün, tamamen % 100 iktidarın suçu.
Derviş'in acı reçetesi uygulanmış, meyveleri toplanmaya başlanmış, cezası Ecevit'e kesilmiş, armut piş ağzıma düş olayı olmuş.
Üstüne birde, dünyada genişleme devri başlamış.
İktidarın önüne altı pasta, % 100'lük gol poziyonu gelmiş ama kaçırmış.
4- 94 ve 2001'de gereken dersler alınmış, reçete doğru yazılmış, tedaviye geçilmiş, önlemler de alınmış. Bugün daha teşhis bile doğru konulmamış !!! (döviz lobisi, faiz lobisi)
SONUÇ :
94 devalüasyon (8 şiddetinde deprem)
2001 devalüasyon (7 şiddetinde deprem)
2018 devalüasyon (tek rakibi hiroshima)
YA HER ŞEY BİLİNÇLİ İSE
Seçim öncesi, malum, sert bir faiz artışı ile, seçime kadar, dolar frenlenmişti.
Seçimden sonra, köprü geçildi, merkez bankası uykuya yatırıldı, kimbilir belki de istiflenen milyarlarca dolardan gene, birileri vurgun vurdu. Bunu bilemeyiz, yıllar sonra ortaya belki çıkar.
UTANÇ VERİCİ TWEET
Dün, Trump'ın attığı tweet, dış politikada Türkiye'yi çökerten, imam zihniyetinin, kafasına çuval geçirmekti ama anlayana !!!
Güçlü Amerkan doları karşısında ezilen TL sayesinde, ABD'de pazar bulacağını sanan demir çelik ve aliminyum sektörlerine hayırlı traşlar dedi.
İmamlar utanmadı ama biz utandık !!!
DOLAR BUNDAN SONRA NE OLUR
Daha önce, 5 seviyesine dördüncü kez yaklaştığında, bu kez kıracak gibi duruyor ve imam aynı imam olduğuna göre 4'ten sonra ne olduysa gene aynısı olur diye tahmin etmiştim. İmamlar yanıltmadı beni.
Şimdi durum biraz değişik. Tarihte hiç yaşamadığımız bir vaka var. Ağır bir hasta var ama ameliyat edecek olanlar doktor bile değil.
Berberin eskiden dişçilik yapması gibi, imamın, hastayı ameliyat etmesini bekleyeceğiz.
O yüzden, yeni pozisyon almak cesaret eder. Dolarda olanda, olmayanda beklemek zorunda. Başka yolu yok.
Ben 94 ve 2001 krizlerine % 100 dolarda girip kazanmıştım. Bereket versin deyip, satmıştım.
Bu krize tek 1 dolarım olmadan girdim ve kaybettim. % 100 dolarda olsam satar mıydım, sanmıyorum.
Bu kriz diğerlerinden farklı.
İYİMSER OLMAK
Yapacak bir şey yok. Maaşlarımıza, geleceğimize, tasarruflarımıza tecavüz edildi.
Ben, olaya, bugünden itibaren, başka bir şekilde bakmaya başladım.
Mazot 0,90 Usd
Simit 0,15 Euro
Açık büfe kahvaltı 2 pound
Döner kebap 3 pound
Bira 1,4 Usd
Iphone 8 plus 840 Usd
Yaşasın ucuzluk !!!
Nasılsa zam olmayacak. Çünkü dolar ve euro fiyatları suni !!!
Çok mu iyimser oldum acaba :)
gerçekleri gizlemek!! gerçekleri gizlemek insanların endişe etmemesi içindir, ama gerçek "endişe vericidir" gerçekleri gizleyerek "büyük akıl" olduğunuzu düşünürsünüz.
ve aslında algıları kendinize göre "doğru" yöneterek insanlara iyilik yaptığınızı düşünürsünüz.. şuan siyasetin yaptığı da tam bu..
hissenet forum da imar bankası başlığını silerek aynı şeyi yapıyor..
gerçeği gizlemek esasen insanı veya insanları kandırmaktır.. büyük akıl olduğunu zannedenler hep sıradan insanları yönetmek / yönlendirmek ister (kendi istedikleri doğrultuda) ama mesele şudur İNSAN AKLI HİÇ BİR ZAMAN TANRI DEĞİLDİR.
yapılan şey, tanrı aklına soyunmaktır .. tam tamına böyledir.