dolar aşağı çaktı moraller bozuldu kavgalar başladı: ) cicim ayları güzeldi tabi:P
Printable View
dolar aşağı çaktı moraller bozuldu kavgalar başladı: ) cicim ayları güzeldi tabi:P
Piyasa zamanlaması yapmaya çalışmamak lazım fonlarda, Amerika dün çöktü dendi bugün geri döndü. Fon yatırım şekliyle düşüşlerde alım fırsatı vermiyor.
buraya daha önce de yazdım kaç kez hem de ... (((antrparantez gebece ve tcdiğ için de geçen sene ikaz etmiştim. tabii şimdi ikisi de arttı... zaten dipten bakınca öyle olur :) paranın zaman maliyetini ve diğer potansiyel fırsatları yatırım yaparken hiç bir zaman unutmamalı. gebece yerine aes tutan voliyi vurdu zamanında mesela... neyse ))) kapa parantezi dön konuya ;
basiretli yatırımcı asla kertiğin hepsini ya herru ya merru diye tek bir enstrümana bağlamaz... tek seferde gırtlağa kadar mala boğulmaz. gıdım gıdım , oya gibi işler portföyünü... sonra kar al yapar. çok artanların ağırlığını azaltır , düşenlerde aklına yatanları ekler falan filan şantirifinton... bir nevi yatırım ve yumuşatlılmış spekülasyon bir arada aslında.
bildiğimiz spekülatörlükte ise kurallar daha kişiye özel olmaya başlar. istersen gırtlağa kadar tek enstürmanda bahse girersin . istersen zarar stopun para yönetimi kurallarına göre değil , piyasayı okuyuşuna göre olur falan bunlar tehlikeli sular o nispette de getirisi yüksek olur.
Pdd %0,137+
nzh %0,056+
rpd %0,479+