Fiziki paranın bir önemi yok. Fiziki hiç bir şeyin önemi yok zaten, yürüyor işler bir şekilde, 15 sayı dizisine 57 bin dolar ödeniyor an itibariyle. 100 bin dolarlık atıyorum singapura ihracat yapan bir firmaya ödeme fiziki mi yapılıyor? Bankadaki dth na havale yatırılıyor. Ben açıp işbankasından 100 dolar alırsam bu fiziki kabul ediliyor, banka bunu garanti ediyor. İç yada dış para trafigin her ülke birbirini görebiliyor, haberdar oluyor. Yani bugun tüm dth ları tl ye çevrilse, ne kadar var bilmiyorum, bu bankaların bilançosuna direk döviz girişi olarak kabul edilir. Uluslarası para sistemindeysen hiç bir ülkede böyle şey kabul edilemez, senin fiziki yok bu kadar diyemez. Senden benden bireysel çıkar bankaya gider, bişey degişmez ülkedeki döviz toplamında. Kaldıki dünyada var olan altının yada hemen herşeyinde binlerce katı kadar alınıp satılıyor hergün. Fiziki ödeme mafyada olur, ödemezsende fiziki döverler. Devletler de birbirini döveceginde sanalda dövüyorlar begenmedigini (bugunlerde yedigimiz dayaklar gibi.)
LG-M400 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.