https://i.hizliresim.com/jiqrr28.png
Printable View
Aylar önce bahsettiğimiz Ukrayna beklentisi ısınıyor..savaş bittiginde gesan orada çok güçlü olur..zaten bildiği ve tanıdığı bir pazar...şimdiden alt yapıyı hazırlaması ve atraksiyon yapması güzel..ukraynadaki potansiyel Türkiye'deki potansiyelden çok daha fazladir arkadaşlar..
geçen gün tv de harmanlılar ne dedi acaba ?? ben izleyemedim arkadaşlar...şehir dışına çıkmıştım...linkini paylaşabilecek var mı ?? ben de izlemek istiyorum..
çok teşekürler dostum...baştan sona izledim...güzel bilgiler verilmiş...2028 yılında bir milyar dolarlık bir ciro hedefleri var...ukraynaya da ihracatlar başlamış..savaşın bitmesi ile dondurdukları fabrika yatırımına başlayacaklar...son bir kaç aydır söylediklerim teyit edilmiş oldu...x te çıkan haberlere göre ukrayna -rusya savaşındada nisan ayında ateşkes kararı alınması bekleniyor...savaşın bitmesi ile gesan hızlıca pozisyon alacak görünüyor...orada beklenti çok büyük...
bakalım piyasa bu beklentileri ne zaman fiyata yansıtacak ??
faizlerin hala çok yüksek olduğu bu ortamda ne yazık ki borsa hala kurt kapanı modunda...ne temel ne teknik nede kap haberleri etkisini gösteremiyor...ama bu ortam düzeldiğinde beklentiler tıpkı eskisi gibi ön plana çıkacaktır...hikayesi olan hisseleri seviyorum...nedense elim bir türlü trade yapmaya gitmiyor gesanda...üç defadır fırsat veriyor oysa....:kahkah: her şeyde vardır bir hayır diyorum...
Gesan 2026 yılı sonrasında hareket bekliyorum. Ayrıca bu yılda temmettü yada bedelsiz sermaye beklentim var. Sektörde tekel olmasına rağmen yükselişe başlamaması tam bir hayal kırıklığı.
2028'de 1 milyar dolar ciro beklentisi Europower icin soylendi. GESAN'in gecen yilki son sunumunda 2026 icin beklenen ciro 1 milyar 40 milyon dolar olarak belirtilmisti. 2028 icin kabaca 2 milyar dolar olur diye tahmin ediyorum.
Piyasa hala sagir butun bunlara. 2024-2028 arasi yillik (YOY) dolar bazli %40 CAGR satis buyumesi olan firma bulmak NASDAQ;da bile zorken, hic bir araci kurum kalkip bir rapor yayinlama zahmetinde degil.
Yukarida yazilanlar kisisel gorusumden ibarettir, yatirimlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz. Yatirim tavsiyesi degildir.
gesanın 120 tl den 50 tl ye düştüğü ve her türlü güzel habere bile bir türlü güçlü alış tepkisi veremediği bir ortamda hiç bir aracı kurum olumlu gelişmeleri dile getiremez... x ve telegram gibi sosyal medyada bunları söylemek ise sizin linç edilme sebebiniz...bunları dile getirenleri derhal bebiçin adamı diye lanse edip idam ederler...:kahkah:
faizlerin hala çok yüksek olduğu ortamda patronlar da tahtacılar da birer kurda dönüştü...bu kurtlar kısa vadede yapacakları en küçük prime bile tamah ediyor...eski günlere dönebilmemiz için faizler düşmeli...ilk etapta %20 lere inecek faizler ile piyasa eskisi gibi çoşkulu olabilir...o vakitler gelinceye kadar ne yazık ki kurtlar sofrasında kıçımızı kollamak zorundayız...
gesanı gram altınlarımı bozduğumda ,gram altın 2650 tl idi...astor ise 90 tl idi..bu gün gram altın 3300 ,astor ise 120 tl...gesan ise hala maliyetimde...bu iki parametreye göre %25-30 alternatif zarardayım..buna rağmen umutvar olmaya devam ediyorum...kendim için sabır diyorum..