mevcut hükümet değişmediği sürece ne emlak ne enflasyon hiçbir ama hiçbir konuda iyiye giden en ufak bir konu olmayacak.
muhalefet gelirse de değişim sınırlı olacak ama ülke huysuz egoist inatçı bir ihtiyarın elinden artık kurtulmalı
Printable View
Deprem için alınabilecek tek önlem depreme dayanıklı bina inşa etmektir. Eğer bunu yapmaz isen ve depreme yakalanırsan geçmiş olsun. O andan sonra yapılanlar havanda su dövmekten başka bişey değil. Hep buna göre hareket ettim. Ev alırken deprem yönetmeliğine uygun olsun sağlam olsun diye düşündüm. Gel görki nasıl bir ülkede yaşadığımı unutmuşum. Yeni evlerin depreme dayanıklı olup olmaması konusunda zaman zaman şüphelerim oldu ancak bu kadar da büyük ********lik yapmazlar diye düşündüm. Malesef yanılmışım. İnsan söyleyecek söz bulamıyor gerçekten.
99 depreminden sonra yapılan yorumlar genelde ülke olarak deprem konusunda ne kadar bilgisiz ve bilinçsiz olduğumuz üzerine idi. ''Hazır beton'' pek yoktu o dönemde, betonlar elle, ve deniz kumu ile karılıyordu, o yüzden binalar un-ufak olmuştu falan filan.
Veli Göçer deniz kumu kullandı diye depremin günah keçisi olarak seçilmişti.
Artık hazır beton çok gelişti, yaygınlaştı. Beton kalitesi C25, C30 vs standartlaştı, hangi beton için ne kadar çimento, kaç mm agrega kullanılacak, hepsi belli. Güya o günden sonra artık ülkede tüm binalar deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılacaktı.
Son 20-25 yıldır depreme dayanıklı olarak yapılıyor sandığımız binaların hiç de öyle olmadığını öğrenmiş olduk.
Sözün özü: Bu saatten sonra binalar şöyle yapılmalı, böyle yapılmalı diye konuşmak çok saçma. Herkes binaların neye göre ve nasıl yapılması gerektiğini çok iyi biliyor ama işine gelmiyor. Ortada büyük rant dönüyor, kimse bu ranttan vazgeçmiyor. Kentsel dönüşüm diye 3 katlı binalar yıkılıp yerine 30 katlı binalar dikiliyor.
Çök, kapan, tutun şeklinde yapılan tatbikatların bir işe yaramadığı çok açı şekilde anlaşıldı. Tek çare sağlam ve az katlı konut yapmak bunun dışında herşey boş gerçekten
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
az katlı bina için benzin ve ulaşım masraflarının ucuz olması gerekir ....binlerce aile yüzlerce apartmanda yaşatmak var, binlerce aileyi binlerce konutta yaşatmak var...ABD'de benzin ve araba fiyatları vatandaşarın gelirnin çok küçük bir kısmını kapsar...fiyatlar artınca isyan çıkar....