Kemal abi herkes malına çökülme ihtimalini fark etmiş 6 senedir çok büyük para ülkeyi terk etmiş. Endeks de her şey de bunu gösteriyor. İlk kaçanlardan Ülker mesela komple şirketleri londra ya bağlamış.
Sosyolojik - kim zengindir tespitine ise zinhar katılmıyorum. Senelerce danışmanlık yaptım. Anadolu ve İstanbul'u karış karış gezdim. Hep sirket sahipleri ile çalıştım. Senin bahsettiğin tipler vitrin tabaka ama para mara yok bunlarda özellikle son senelerde kesinlikle yok. Para Anadolu kaplanlari diye tabir ettiğimiz daha geleneksel çizgideki tüccar tayfada. Borsadaki hareketleri yaptıran da bunlar bizim senelerce süren ezberlerimizin bozulma sebebi de bu. Müteahhit ama özellikle arsa sahibi tayfa da bunlar.
Muhalefet aptal! 128 tatavasi yerine neden 0.64 faizle piyasayi bozdun demesi lazımdı diyemiyor. 0 64 ile ev alanlar evet kazandı, ama esas o evleri satanlar, tüm parayı dövize, altına çevirip yurt dışına ve yastık altına çekti.
Yani seni çok beğenirim ama bu analizin komple yanlış. Bu vitrin Göktürk tayfa, kaplanların getir götürünü yapar. Çok iyi biliyorum çünkü çok çalıştım çok patronla tanıştım.
SM-N985F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.