Bu doğru bir yorum.
Teknikten ziyade borçluluk ,karlılık olarak değerlendirmek lazım.
Patron faktörü de ayrı bir konu..Ama en önemli konu da o zaten...
Printable View
karayel , daha onceki yorumlarimda soylemistim , teknige her zaman bakarak is yapmam , ben grafik bazli calisirim , grafik bakar yorumlarim ,analizim sonucu bi karar alirim ,ama aldigim kararin saglamasini yapmak icin de o zaman teknigine bakarim , sadece aldigim kararin saglamligi konusunda kendimi tatmin etmek amaciyla teknige bakarim ...
direk teknige bakarak aksiyon alan biri degilim ben , cunku teknik her zaman islemez , emir demiri keser hesabi parada teknigi keser ...
ben sizinle ayni fikirde degilim , teknik bazli calismam , teknik sadece bu hissede degil bi cok hissede adami yari yolda birakir , garfik teknige gore daha elverisli sonuclar verir bence ,
grafik teknigin icindemidir disindamidir ben boyle gereksiz tartismalara girmem , gerekde yok
valla senin yorumunu okudum , dibin dibi neresi diye sormustun bende sana dusuncemi soyledim , benim dusunceme itibar edersin etmezsin cokda kayle almiyorum , sen sormussun diye forumu takip eden biri olarak kendi dusuncemi belirttim ben ,
yani madem biliyosun o zaman sormanada gerek yokmus o soruyu..
patron konusuna gelirsek , ee yani malin sahibi patron , adi ustunde patron bu , patron ne derse o olur ...
grafik 3 lira gosteriyor ama 3 lira demek 3.10 - 3.15 den de yukari vurabilir demek ,3 lira kirilipda 2.90 dan da yukari vurabilir demek,
ama patron isterse yarin 3.50 den hemen yukari atar , hic 3 lira gostermez , yada grafik 3 de gosterse patron onu 2 liraya dusurur , kim takar grafigi , malin sahibi istedigi fiyata satar malini ... adi uzerinde pat ronnnn...
ben 9 uncu ayin 11 inde burda yazdim ; aynen soyle ;
gecenlerde dedim burada hisse yaklasik 5 tl neredeyse 2 bucuga dusmesini isteyecegim hissenin cunku her gun hic ugrasmadan cok temiz lot koyuyorum kenara , gunde 1 kere bilemedin 2 kere trade yapabilirim duserken ama cikarken gunde 3-4 defa trade yapabilirim , simdi hic ugrastirmadan bi kerede kolayca koyuyorum lotlari kenara , 2030 a hazirlik bu lotlar ...
her gun tradeden kazandigim bu binlerce ekstra lotlarla gunu gelecek insallah sasadan onceki hissede yazdigim zarari az cok kapatmaya calisirim , cunku hedef 2030 o zamana kadar bu binlerce lotun nereye geliceni biliyorum
demisim ...
bakalim 4 .40 dan verdigimiz lotlari hangi fiyattan geri koyacaz ..
investinge gidin bakin az biraz yorumlara , kufurun biri bin para , ben hic sasa dustu diye kufur etmiyorum yada kizmiyorum hisseye , cunku ben para kazaniyorum , short cumuyum ? tabiki hayir , herkes gibi almisim hisse uzun vadede bekliyoruz kar etmeyi ,
hisse yukseliyormu hayir , tam tersine dusuyor , ama ben baskalari gibi zarar etmiyorum tam tersine kar ediyorum ,
sasa hissesine yatirdigim para sozgelimi 1000 lira ise param halen ayni 1000 lira ... 950 lira desem daha dogru olur ,hemen hemen ayni , param yukselmemis ama sozgelimi 1000 lira yatirip 100 lot aldiysam su anda 150 lotum var , yuzde 50 lot yukseltmisim , yani kar etmisim ,
bugun hesabimda 950 lira gozuksede yarin hisse ederini buldugunda yuzde 50 fazla olan bu lotlarin hepsi kar yazacak hemde ciddi kar
ben zamaninda oradakilere ivestingdekilerede yazdim , aglayanlari gorunce , akil vermistim , trade yapin demistim , buradada defalarca yazdim gecen seneden beri !!! trade yapin , trade yapin , bu hareketler kacirilmayacak firsatlar dedim , beni dinleyen varsa faydasini gormustur ,
dediklerimi kayle almayan olduysa tabiki fayda gormedi sadece hissenin dusus hareletlerinde zarar yazmaya devam etti ,
burda derimki borsa bilmeyenler icin riskli bi yer , bilenler icin ise para kazanmak icin elverisli firsatlar sunar ,
yani is bilenin kilic kusananin !!!
valla kim benim ne yazdigima itibar etmis etmemis pek onemsemiyorum , biri cikar itibar ederse bundan benim herhangi bi menfaatimde olmayacak nasilsa ,
o yzuden senin veya bi baskasi itibar etmis etmemis cok onemli degil
ama derimki ben gecen sene sasa da pozisyon aldim , o zamandan beri zarar ettimmi , hayir , kar ettimmi evet yuzde 50 lot arttirarak kar ettim ,
ama benim gorus yada fikrime itibar etmeyen ;sen, gecen seneden bu yana kar ettinmi ?
ben bilmiyorum cevabi sende ..
ama herkes gibi dususu seyrettiysen zarardasin ...
hisse 2 bucuk liraya gelirse ellerimi ogusturur daha fazla kar edecem diye sevinirim , trade ederek lot arttirarak , sasa dusuyor diye uzulmem , delimiyim neden uzuleyim , ben bu hisseyi omurluk aldim , en kisa vadem 2032 ,tum projeler biterse temettusunden faydalanmak amacim , o zamana kadar ben her ay elime gecen bi parayla tutturdugum her fiyattan artik kac lira ise ogun ,her ay lot satin alarak lot arttirma hedefim var , yani kumbara gibi her ay kumbaraya para atar gibi lot aliyorum her ay , lot biriktiriyorum , zamani geldiginde bu lotlarin temettusunu alacam kismetse ,
ben her ay lot alirken , lot degeri bugun 10 liraya ciksa benim bundam faydammi olur zararimmi , tabiki zararim , bu ay 3. 80 lerden aldigim lotu 10 liradan almis olurdum sasa yukselseydi , bu dusuk fiyatlardan toplayabildigim kadar hisse toplamaya calisiyorum , investingdekiler gibi aglamam icin bi sebeb yok ,
benim tum birikimim sasa hissesinde baska hic bi hissede pozisyonum yok , bankada da 1 liram yok , her ay elime gecen bi kazancim var , bu parayla alabildigim kadar aliyorum her ay taki 2032 ye kadar bu boyle devam edecek,
ama kismetse bu ay sonuna kadar bi yerden toplu para gececek elime , sasadaki lotlarimin degeri kadar mevcut bi para elime gecme ihtimali var yurt disindan gelecek kismetse , ben tabiki bu parayi dusmus sasa hisse fiyatini alabilme sansini degerlendirecegim ,
daha evvel dedigim gibi 2025 yili sasanin dusebilecegi en dusuk rakami sasa bi daha asla gormez ( herhangi bi tc de vaya dunyada savasti yada golabal krizdi bilmemneydi olmadigi takdirde )
sasa madem bu fiyatlari bi daha gormeyecekse ben bu firsati elimden geldigince kacirmamaya calisirim , , bakalim 3 lirayi gorecekmi , gorurse hemen dalmam , anlik izlerim , bakarim yukarimi atacak asagi dusmeye devam edecekmi , 2 bucuk liraya gelirmi ... sasa grafigi dusus trendinde ama dusus trendi nerde durur , bakalim izlicez gorucez ,
ben patronun bu pta yi devreye sokup bilancolarda ciddi fark yarattiktan sonra rafinerinin temelini attiktan sonra ve diger proje fabrikalarinin temelini attiktan sonra alacagi ortaklardan sonra zaten hisse fiyatini buralarda tutacagini zannetmiyorum , o ciddi yukselisi yapmadan once hisseyi dusurup piyasadan mal toplayip , topladigi mallari yukari tasiyacagini bu plani yaptigini gecen senenin basinda yazmistim , bu benim ongorumdu , yoksa adam gelip te planlarini benimle paylasacak hali yok , ama dusundugum sey 1 senedir ortada , bariz gozukuyor , hisseye para girisi var ama hisse fiyati yukselmiyor hatta tam tersi dusuyor , demekki mal toplkaniyor derim ben burda , adam piyasadan mal toplamaya devam ediyor , hemde oldukca dusuk fiyatlardan , doyana kadar bu mal toplama devam eder , ne zaman doyar onu ben bilemem Allah bilir ..
ne kadar dusurur ve asagidan alirsa mali yukari cikardiginda o kadar fazla kar edecek cunku , makas ne kadar acilirsa karida o kadar fazla olur ,
ben patronun yerine kendimi koyarak sasanin patronu olsam ne yaparim diye dusundugumde , kendimi onun yerine koyarak neler yapabilecegini tahmin etmeye calisiyorum yada sasanin ceo lari neler dusunup neler yapabilir diye dusunerek bende onlar gibi dusunmeye caklisiyorum ve ona gore sasada hareket etmeye calisiyorum ,
sasa nin fiyatinin dususundeki amac nedir bunu bildigimden sasadaki fiyatin dusmesine de kizmiyorum , cunku benim sasaya yatirdigim bu paraya ihtiyacim yok , Allah da muhtac etmesin insallah , arsa aldim 10 sene beklicem prim yapmasini ...misali .... o gozle bakiyorum , arsa bugun prim yapsada satmayacam en erken vadem 10 sene sonrasi misali sasanin hareketleri beni pek ilgilendirmiyor , inmismi cikmismi , cikarsa yuksekten mal alirim dusuncesi beni rahatsiz ediyor sadece ..
burasi borsa , herkesin yatirimi farklidir , herkesin yatirim pozisyonu beklentileride farklidir , herkesin dusunceside ona gore farklilik gosterir ,
baskasinin hisseyle ilgili dusuncesi beni ilgilendirmiyor , beni ilgilendiren sadece benim dusuncelerim ve beklentilerim ,
2032 den once sasa kac liraya yukselmis cokda tinnn yukselmesede cokda tinnn , benim sasa fiyatina bakacagim ilk tarih projelerin bitmesini planladiklari 2032 , bi kac sene gecikir gecikmez bunu zaman gosterir , gecikirse kazma kuregi alip gidipte insaatina yardim edecek halimiz yok bitmesini bekleriz acelemizde yok bu konuda ,
defalarca soyledim ben bu hisseye yatirim yaptim , burasi borsa , benim borsadaki yatirimim ilelebet , 3 veya 5 sene sonra sasa primlensinde satayim ev alayim villa alayim yada araba alayim degil , benim yatirimim bu hayatta son gunume kadar temettu geliri elde etmek , bunun icinde o 2032 ye kadar lot topluyorum , sizler gibi hisse 3 bucuk liraya dustu diyede hayiflanmama bu yuzden gerek yok , herkesin bakis acisi farkli ..
genel kurulun almis oldugu karar yani patronun sozu gunu gelene kadar bedelsiz bolunup hisse dagitmak gunu gelincede yaptigimiz kari temettu ile hissedarlarimizla paylasmak ... adamin attigi kap buydu , bizde adamin sozune istinaden yatirim yapiyoruz ,
adam sozunu tutarsa temettusunu milyonlarca lotlarla alir yerim , haaa yok sozunun eri degilmis ise yani sozunu tutmazsa , gunu gelince satarim hisseyi o zaman kac lira ederi varsa piyasadaki en iyi hisseye temettu almak icin yatirir o hissenin temettusunu yerim , en fazla sozunu tutmadi derim , kendisine yakisani yapti derim ... ben bisey kaybetmem gider her yil duzenli temettiu veren bi suru saglam hisse var o hisseye yatirim yapar oradan ekmek yerim , kaybeden patron olur ben olmam ,
ben inaclari kuvvetli biriyim, bu yuzdende inancim geregi rizki veren Allahdir !! istedigine kisar istedigine bolca verir , benim Allahin verdiginede vermediginede teslimiyetim var !! verdiginede vermediginede sukreden birisiyim , zararda yazsam vardir bi hayir derim yine sukrederim , Allah paraninda hayirlisini versin ... benim inancim ve itikatim bu , ben bu sasaya yatirim yaptim bugun zarar etsem dahi uzulmem !! itikatimden dolayi , bunada sukur derim , o yuzden burada kimin ne dedigi beni hiiic ama hiiiiccccc ilgilendirmiyor
gecenlerdede soyle bi yorum yapmisim ;
bi tarafim yirtilana kadar omur boyu calisip biriktirdigim tum parami bu hisseye yatirdiktan sonra yani bu sirkete yatirdigim para kadar bu sirkete ORTAK olduktan sonra ,ortagi oldugum bu sirketin actigi yada acacagi fabrikalarin tesislerin projelerin planlarin kisaca vizyonunu burada konusmayacagizda ne konusacagiz kuru fasulyenin faydalarini mi
demisim ,
benim burada yazdiklarim , hisseyle ilgili duygu dusuncelerim ve beklentilerim , beklentilerim sadece beni baglar , kimseyede yatirim danismanligi yapmiyorum burada , yatirim danismanida degilim , o yuzden kimseyle burada sidik yaristirmiyorum , sadece sasanin sirketin neler yaptigini yada neler yapacagini ortaklarimla burada yazarak paylasiyorum , kimin ne dusundugu umurumda degil ,
ben sasa aldim 2032 yi bekliyorum diye herkes beklemek zorunda degil gunu geldiginde millet satar gider kimseye neden 2032 yi beklemiyon yada temetsunu neden almiyon demeye hakkimiz yok ,
herkesin yatirim plani farkli herkes istedigini yapmakta ozgur ,
patronu begenmeyen varsa patronun babasinin oglu degilim ki kalkip onu burada millete karsi savunayim ,
birisi kalkar patron soyle boyle der satar gider , bana ne :)
o yuzden beklentilerim sadece beni baglar
yatirim tavsiyesi degildir
Maalesef grafikteki görünüm bu :(
Saatlik RSI 22,75
Günlük RSI 24,16
Haftalık RSI 32,94
Aylık RSI 41,15
[IMG]https://i.hizliresim.com/i03d8eo.JPG[/IMG]
Başka bir topikte yazdım madem...
Alıntılayayım:
"ben inaclari kuvvetli biriyim, bu yuzdende inancim geregi rizki veren Allahdir !! istedigine kisar istedigine bolca verir , benim Allahin verdiginede vermediginede teslimiyetim var !! verdiginede vermediginede sukreden birisiyim , zararda yazsam vardir bi hayir derim yine sukrederim "
Bitti gitti.
Ne teknik, temel, patron vb. yoralım insanları.
Böyle güzel bir inancın varsa. Bas parayı bekle.
Bunca atarın giderin ne anlamı var?
5 yıl düzelmez diyorlar, istediği kadar uzun uzun yazsınlar burada..
kardes , elhamdulillah muslumaniz , dinimizde tevekkul denen bisey var ,
sen elinden geleni yapar sonra hayirlisini Allahtan beklersin , verirse verir sukredersin ,vermezse yine sukurler olsun dersin , inancimiz boyle diyo ben demiyom ,
ben biraz inancli konusunca bi cok kisinin hedefi oldum ,neden cunku Allah kitap dedik :)
ben insanlarin iyiligi icin burda insanlara tavsiyelerde bulunduk ama kimse iyilikten anlamadi ,hatta nasil iyi olursun diyen bile cikti :)
insanlarin lugatlarinda olmayan seye karsi alerjileri var ,
biz kendimize yakisani yaptik , herkesde kendisine yakisani ortaya koydu ,
kimseye atarim yok , ben kendimi o kadar acikladigim halde halen israrla anlamamakta israr edenler var ,
o anlamayanlar da almis olduklari pozisyonda zarar yazmaya devam ediyorlar , birazda hirslari bu sebebten ,
benim hakli cikmam yani onlar zarar yazarken benim zarar yazmamam dan kaynakli ,
e ne diyeyim , ben onlar icin elimden geleni yaptim , gerisi onlara kalmis , birileri habire laf sokusturmaya calistikca bende kayitsiz kalmamaya calisiyorum onlara cevap veriyorum , yoksa kimseye atarim giderim yok , biri cikipta burada siyaset yapmadikca kimseye atarlanmamaya calisiyoz ..
bende bastim parayi bekliyom kardes , beklerken sirketin aldigi kararlari yapacagi isleri bilgi ve haberleri paylasiyoz diye millet yine atarlaniyor , ne yapalim sirketle ilgili haber bilgi paylasmiyalimmi , sasa dustu hadi oturup hep beraber aglayalim , bunu mu yapalim :)
hayirli gunler , bol kazanclar herkese
kardes , bu kadar uzun uzun yazdigim halde insanlar halen anlamamakta israr ediyor , bide iki satirla gecistirsem :)
o uzun yazdigim mesaj ,cevap verdigim kisiye degil , forumdaki bicok kisiye , cunku herkes okuyacak o mesaji ,
ben attim ortaya herkes kendine bi pay cikarsin , sozum meclisten disari ...