Oooooo erken seçim muhabbeti başladı..
4,1074 +0,0102
26 Ağustos 2018 diyor Bahçeli..
Printable View
Oooooo erken seçim muhabbeti başladı..
4,1074 +0,0102
26 Ağustos 2018 diyor Bahçeli..
Hızlı tırmanıyor.
Bu sene erken seçim var demiştim ve yine HAKLI çıktım. Benim AKP içindeki kulaklarım uzundur.
4,1204 +0,0232
hükümet büyümeyi bütçe açıklarıyla finanse etmeye başladı. buna da şaşırmamak lazım çünkü çok fazla seçenek kalmadı elinde.
üstelik bu borç yükünde yp borcun ağırlığı gittikçe artıyor.
yani yine dolar lazım.. aslında doları bırakıp yerine "altın"ı getirmek lazım :)
Önden kücük cocuk gönderip kavga icin bahane cikartmaya benziyor durum. Ekonomideki kötü gidisatin (varliginin) siyasilerce de onaylanmasi olarak goruyorum bu cikisi.
Bahçeli kendi başına bu karpuzu kesemez bu kadar büyük laflarda edemez :)
Anında Bozdağ'dan cevap geldi 'değerlendirilecek'' diye, sanırım 10 dk içinde :)
saf olmak lazım... hem de çok..
gurup toplantısında formal cümleler ile değerlindirilecek vb. gelir
sonrada değerlendirme sonuçları :)
her gün anket yaptırıyor zaten :)
*cumhurbaşkanı erdoğan ve bahçeli yarın görüşecek
Bahçeli'nin çıkışı önümüzdeki 1 ay içinde bu konuyu yumuşaktan tartışmaya açmak için bir hamle. Kesin karar kamuoyu tepkisine ve evet anketlere göre sonuçlanacak.
Şu an anketler kesin olsa zaten Ak parti seçime giderdi.
Şöyle bir ikilem arasında gidip geliyorlar.
1. senaryoda 2019 Kasım'a kadar beklerlerse ellerinde durumu düzeltmek için daha çok zaman olacak. Ama durumun tüm önlemlere rağmen şu ana göre daha da kötüye gitme riski var.
2. şu an seçime giderlerse riskli bir seçim olabilir. Ama 2019'a kadar ekonominin daha da kötüleşmesi riskinin seçim sonuçlarına etkisini azaltmış olurlar.
Çok iyi hesap gerektiren bir durum. Belirli bir süre gözlemleyeceklerdir. Bu gözlemleme için de konunun Bahçeli tarafından gündeme getirilmesi (Ak partinin kamuoyu tepkisi ve anketler netleşene kadar kendisini bağlamaması açısından) önemliydi. O nedenle bu gerçekleşti diye düşünüyorum.
Aynen imzamı attım...
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
Seçime giderken(olursa tabi) yüksek dolar kuru mu yoksa sakinleşmiş makul bir kur mu tercih edilir işte bu sorunun cevabını doğru vermek önem kazandı şu anda
Erdoğan: Anayasa değişikliği inşallah 2019 kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek
Erdoğan bu hamle ile Bahçeli'ye bir balans ayarı yapmış olabilir.
Baz 3 aylık libor 2,35'e dayandı ve yükselmeye devam ediyor..büyüme vede özellikle enflasyon açısından FED'in eli güçlenmeye başladı..QT her 3 ayda artarak devam edecek ve piyasalarda para azalacak.. jeopolitik gerginlikler, ticaret savaşları artısı..
Dolayısıyla döviz açığı bakımından büyük oranda dışarıya bağlı olduğumuza göre, içeride doların sakinleşmesi hikaye olabilir..okkalı bir faiz artışı haricinde tabiii..fakat o yolda CB sayesinde(vede içerideki ekonomik gerçekler açısından) kapalı olduğuna göre, seçime yüksek kurdan girilmesi çok yüksek ihtimal olur..mecburen..
Alış verişe çıkmıştım...
Bahçeli su koyvermiş...:)
Seçim ittifakı yaptıkları asrın liderine danışmadan konuşmuş.
Erdoğan da hemen yanıt vermiş.
Daha çok su kaldırır bu ortaklık.
Darısı seçim ittifakına olur umarım...
Dolar kurunu zıplatacak iç ve dış olay ve unsurlar gözden uzak tutulmamalı tabi...:)
şimdiden tatil planlarımı değiştirdim,bunlar 26 ağustosta seçim yapabilir.kasıma kalmaz bu iş.
kurdaki volatilitenin kur seviyesinden daha önemli olduğu hep vurgulanır her gün bir aşağı 3 yukarı çıkan kur ihracatçının da işine gelmez bunun içinde yapılacak şey ekonomide belli !! tabi ben bilimsel bakıyorum olaya fantastik bakarsak kur galaksiler arası yolculukta yapabilir :)
Bahçalı'nın ipiyle kuyulara inenler o kuyulardan çıkamadı geçmişte. Şimdi de aynısı olacak. Bahçalı'nın borazanlık veya küçük çocukluk yaptığını zannetmiyorum, sadece 30 milletvekilliğinin bile zora girdiğini gördü ve bir an önce seçim olsun istiyor. Ya da birileri Bahçalı'yı başka bir senaryo için goygoya getirmiş olabilir. O senaryoyu ben ancak şu şekilde tahmin edebilirim: AKP normal tarihe kada çok kan kaybedecek, bu arada biz 2001 yılındaki gibi armudun tümünü yiyebiliriz (seçimde armut 3 koalisyon partisinin bi tarafına kaçmış ve akp yaratılmıştı), bu süreçte akp'siz yüzde 11'lik oyumuzu yüzde 20'lere çıkarabiliriz.
Bahçelinin erken seçim çağrısı ile endek %-2 üzerinde nasıl çakıldı. Cumhur Başkanı seçimler 2019 deyince ufak ufak toparlandı. Yüksek Faiz+Yüksek Kur+Yüksek Enflasyon+Enerjiye Gelen Zamlar+ Yüksek cari Açık+Neredeyse 3. Dünya Savaşıona evrilebilecek derecede Jeopolitik Riskler varken Birde Bu gün Erken Seçim çağrısı geldi. Trump bir twet atınca %3-4 arası düşen, erken seçim çağrısı gelince dakikasında -%2.5 düşen borsada riskin duyulmasından 1-2 saat sonra hemen tekrar BİST te pozisyon alınıyor. Benim borsa ve yatırımcımız ile ilgili meşhur bir tespitim var. DÜNYA SAVAŞI ÇIKSA 2 BOMBARDIMAN ARASINDA İNTERNET KAPALI OLSA BANKAMATİĞE KOŞARAK HİSSE ALAN YATIRIMCILARIMIZ VAR. BORSA ÇÖKTÜĞÜNDE ZIR ZIR ZIRLAYARAK FORMDA FERYAT FİGAN EDİP AĞLAMA DUVARINA ÇEVİREN YATIRIMCILARIMIZ VAR. BORSA 100 BİN ALTINA ÇAKILDIĞI GÜN BURAYA GELİP O YATIRIMCIYA KENDİN ETTİN KENDİN BULDUN KARDEŞ ZIRLAMA DİYECEM.
Duruma yüzeysel baktığınızı düşünüyorum..
Sadece yerelde değil, globalde de volatilite artıyor..bu volatilite durumları genelde pek hayra alamet durumlar değildirler..geleceği de muştulayabilirler..yukarıda nedenlerindan bahsettim..içeriye değinmeye zaten gerek yok..:(
İster şirketler, ister ekonomiler olsun ''junk'' olanlar önden buyuracak gibi duruyor..tabii herkesin düşüncesi kendine..saygılar..
bahçelinin erken seçim istemesindeki paradoksa bakmak lazım
erken seçim ülkenin iyi yönetilmediği iddiasındaki muhalefet partilerince istenir
sen zaten desteklediğin ve halihazırda ülkeyi iyi yönetemediğini söylediğin aynı partiyle ortaklık yapıyorsun..?
seçim sonrası ne değişecek, amaç tabii ki başka lakin kendi içinde mantıksız..!!