Hacim biraz daha artarsa hareket daha agresif hale gelecek,tahta yapıcı ciddi baskı kuruyor,limitlerini zorluyor,alımlar artarsa baraj kapaklarını açmak zorunda kalır...
Printable View
Hacim biraz daha artarsa hareket daha agresif hale gelecek,tahta yapıcı ciddi baskı kuruyor,limitlerini zorluyor,alımlar artarsa baraj kapaklarını açmak zorunda kalır...
Günlükçüleri silkelemeye çalışıyor,adamlar üç,dört kurumdan çok sakin gidiyorlar,zamanı,sabrı olan kazanacak,vaziyet bu...
Safraları attı,iyi bir yerden haftayı kapatırsak,şahane olacak...
KAP *** PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. *** PETUN *** Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
Olağan Genel Kurul Toplantısı Tescili
Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim - PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? : Hayır
Genel Kurul Tipi : Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi : 2020-01-01
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi : 2020-12-31
Karar Tarihi : 2021-03-01
Konunun Gündemde Yer Aldığı Genel Kurul Tarihi : 2021-03-25
Ülke : Türkiye
İlçe : BORNOVA
Alınan Kararlar Arasında Şirket Merkezine İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? : Hayır
Alınan Kararlar Arasında Ticari Ünvana İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? : Hayır
Alınan Kararlar Arasında Faaliyet Konusuna İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? : Hayır
Türkçe Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığı’nın seçilmesi
2 - Genel Kurul Toplantı Tutanağı’nın imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı’na yetki verilmesi
3 - Şirket Yönetim Kurulu’nca hazırlanan 2020 yılı Faaliyet Raporu’nun okunması, müzakeresi ve onaylanması
4 - 2020 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporunun okunması ve müzakeresi
5 - 2020 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması
6 - Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2020 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi
7 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetim Kuruluşu seçiminin genel kurulun onayına sunulması
8 - Yönetim Kurulu üye sayısının ve görev sürelerinin belirlenmesi, belirlenen üye sayısına göre seçim yapılması, bağımsız yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi
9 - Türk Ticaret Kanunu’nun 408 inci maddesi uyarınca, Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi haklarının belirlenmesi
10 - Şirket Esas Sözleşmesi’nin “Kayıtlı Sermaye” başlıklı 6. Maddesinin tadili hususunda müzakere ve karar
11 - Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 12. maddesi uyarınca' Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilmiş gelir ve menfaatler hususunda pay sahiplerine bilgi sunulması
12 - Yıl içinde yapılan bağışlara ilişkin pay sahiplerine bilgi sunulması ve Sermaye Piyasası Mevzuatı kapsamında belirlenen bağış sınırının genel kurulun onayına sunulması
13 - Yıl karı konusunda müzakere ve karar
14 - Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Türk Ticaret Kanunu’nun 395’inci ve 396’ıncı maddelerine göre işlem yapmalarına izin verilmesi
15 - Dilek ve görüşler, kapanış.
Genel Kurul Yapıldı mı? : Evet
Genel Kurul Kararları Tescil Edildi mi? : Evet
Tescil Tarihi : 2021-04-02
Genel Kurul Sonuçları PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİŞirketimizin 25 Mart 2021 tarihinde yapılan 2020
yılıOlağan Genel Kurul Toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır.1. Türk Ticaret Kanunu gereğince, Yönetim Kurulunun
önerileride dikkate alınarak Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak PWC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali
MüşavirlikA.Ş.’nin 1 yıl süreyle, 2021 yılına ilişkin hesap dönemini kapsamak ve Şirketimizin Finansal Tablo ve
Raporlarınıdenetlemek üzere seçilmesinin onaylanmasına, karar edildi.2. Şirket Ana Sözleşmesinin 7. Maddesi uyarınca,
YönetimKurulu üye adedi, 3 bağımsız üye ile birlikte toplam 7 üye olarak tesbit edildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine,
Sn.Emine Feyhan YAŞAR, Sn. Mustafa Selim YAŞAR, Sn. İdil YİĞİTBAŞI, Sn. Yılmaz GÖKOĞLU ve Bağımsız Yönetim Kurulu
Üyeleriolarak Sn. Kemal SEMERCİLER Sn.Sezai BEKGÖZ ve Sn. Fatma Dilek YARDIM, 1 yıl süreyle 2021 yılı hesaplarını
incelemekamacıyla toplanacak Olağan Genel Kurul’a kadar görev yapmak üzere, seçildiler.Yönetim Kurulu Üyelerinin,
GenelKurul toplantısından önce şirket internet sitesinde ilan edilen özgeçmişleri hakkında bilgi verildi.3. Sermaye
PiyasasıKurulu’nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesinin 6.
maddesindebelirtilen 100.000.000,00 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanına ilişkin 5 yıllık geçerlilik süresi 2021
yılısonunda dolacağından, Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yıllarını kapsayacak
şekildeuzatılmasını teminen, Şirket Esas Sözleşmesi’nin “Kayıtlı Sermaye” başlıklı 6. Maddesinin tadili konusunda,
T.C.Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığı’nın 09.02.2021 tarih ve
E-29833736-110.04.04-1553sayılı ön izin yazısı ve T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nden alınan
17.02.2021tarih, E-50035491-431.02-E-00061555135 sayılı ön izin ve maddenin eski ve yeni şekli okundu, müzakere
edildi.Maddenin Sermaye Piyasası Kurulu onayı ve Bakanlık izni ekindeki şekline uygun olarak aynen ve ekteki şekilde
tadili,aynen kabul edildi.4. Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-17-1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 12. Maddesi
uyarınca' Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ile bu kapsamda elde edilmiş
olangelir ve menfaatler hakkında genel kurula bilgi verildi.5. Şirketin 2020 yılı içinde çeşitli kurum ve kuruluşlara
yaptığıbağış ve yardımlara ilişkin ortaklara bilgi sunuldu ve 2021 yılı içersinde yapılacak bağışların üst sınırının
Şirket’inSermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kamuya açıklanan son yıllık bilançoda yer alan Aktif Toplamının binde
5’inekadar olmasına, karar verildi.6. 2020 yılı net dağıtılabilir kârının hesaplanmasında' Türk Ticaret Kanunu,
SermayePiyasası Mevzuatı, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diğer yasal mevzuat hükümleri, esas sözleşmemizin kâr
dağıtımınailişkin maddeleri ve Kâr Dağıtım Politikamız dikkate alınarak' Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu’nun
II-14.1Tebliği’ne uygun olarak ve Türkiye Muhasebe Standartları esas alınarak hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş
finansaltablolarına göre, 2020 yılı net dönem kârı olan 95.319.330 TL’den, yasal sınırına ulaşması nedeniyle Genel
KanuniYedek Akçe ayrılmayarak, net dağıtılabilir dönem kârı 95.319.330 TL olarak hesaplanmıştır.Hesaplanan
dağıtılabilirkâr üzerinden' SPK düzenlemeleri paralelinde yıl içinde yapılan 3.670.611 TL tutarındaki bağışlar da
dikkatealınarak dağıtılabilir kârın %20’sine tekabül edecek şekilde 19.797.988 TL tutarında Ortaklara Birinci Kâr Payı
dağıtılmasına,kalan tutar üzerinden esas sözleşmedeki %5 oranını aşmamak üzere Yönetim Kurulu Tahsisatı ayrılmasına,
kalantutardan çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara %3 oranını aşmamak üzere kâr payı dağıtılmasına ve kalan tutar
üzerindende Birinci Kâr Payı tutarı ile birlikte toplam net tutarı nominal çıkarılmış sermayemizin (43.335.000 TL)
%129,20’sinibulacak şekilde 46.071.212 TL tutarında Ortaklara İkinci Kâr Payı dağıtılmasına (Birinci ve İkinci Kâr
Payı’nıntoplam net tutarı 55.988.820 TL), 6.960.559 TL tutarında Genel Kanuni Yedek Akçe ayrılmasına ve geriye kalan
tutarıntamamının Olağanüstü Yedek Akçe olarak ayrılmasına, kar payı ödemelerinin 30 Nisan 2021 tarihinde
gerçekleştirilmesine, karar verildi.Söz konusu karar uyarınca'1 TL’lik nominal tutarlı borsada işlem gören her bir pay
içinnet 1,2920 TL tutarında nakit kâr payı ödemesi yapılacaktır.Bilgilerinize arz ederiz.Saygılarımızla,PINAR ENTEGRE
ETVE UN SANAYİİ A.Ş.EK:Olağan Genel Kurul Toplantı TutanağıOlağan Genel Kurul Hazır Bulunanlar CetveliTadil
tasarısıKarDağıtım Tablosu
Gündem Maddesi - Kar Payı Ödemesi : Evet
Gündem Maddesi - Kayıtlı Sermaye Tavanı : Evet
Kayıtlı Sermaye Tavanı Sonucu : Kabul edildi
Kay Payı Ödemesi Sonucu : Görüşüldü
Ek Açıklamalar
Şirketimiz 25 Mart 2021 tarihinde yapılan 2020 Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları, İzmir Ticaret
SicilMüdürlüğü tarafından 2 Nisan 2021 tarihinde tescil edilmiştir. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla,
PINARENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.
-KAP-
Piyasada gerçek yatırımcı kalmadı;keşke temettü yerine yüksek bedelsiz açıklasaydı şuan tavan serisi başlardı...
Çok enteresan yerde kapattılar dün. Yani özellikle 23,50 kapatsın diye uğraştılar sanki.
23.50 52 günlük ortalamanın geçtiği yer ve düşen kanalın kırılıp , yükselen kanalın başlangıcının teyid edildiği yer.
1-2 gün 23,50 üstünde kapanış yapması halinde önce 24,80 sonra da 26 üstünü deneyecektir.
Temettü ve bilanço tarihinin yaklaşması da bu yükselişin olmasına yardımcı olacaktır ama tabii ki endekste büyük bir düşüş olmaması şartı ile.
Endeks yatay bile gitse temettü ve bilanço beklentisi önümüzdeki 3-4 haftanın alıcılı olmasını sağlayacaktır.
1.ceyrek bilancosu hakkinda beklenti nedir acaba...arastiran var mi...
Şirket satışlarını tonaj olarak arttıramadığı için ciroda öyle ahım şahım bir patlama beklemem. Muhtemelen gıda enflasyonu kadar artar satışlar. Yani geçen sene ilk 3 ay 196 milyon olan satış , bu sene muhtemelen 225-230 milyon arası gelebilir.
Ama son bir yılda şirketin maliyetlerinde olan azalış brüt kar marjını yukarı çekti. Bunun devam etmesi halinde 42-46 milyon arası bir brüt kar , 24-26 milyon arası bir esas faaliyet karı bekliyorum.
2020 son 2 çeyreğinde öz kaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan çok iyi katkı geldi. Bu çeyrek bunun devam etmesi halinde asıl süpriz yatırım faaliyetlerinden ve öz kaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan gelir.
Bu miktar 2020 ilk çeyreğinde sadece 1,35 milyon idi , ama 2020 son 2 çeyreğinde ise çeyrek başına ortalama 13-14 milyon TL oldu.
Eğer 2020 son çeyreğinde gelen bu ekstra katkı bu sene ilk çeyrekte devam ederse , o zaman net karımız 35 milyona yakın gelebilir.
Ama beklentiyi fazla yukarıda tutmamak adına 30 milyon civarında gelecek olan bir 2021 ilk çeyrek karı bence yeterince tatmin edici olur.
Belki çok süpriz veya aşırı artan bir ciro , EFK , FAVÖK ve net karımız olmaz ama istikrarın sürmesi bile iyidir. Çünkü zaten yeterince ucuz bir hissemiz var , büyümenin enflasyon kadar olması bile kağıda ilgiyi arttıracaktır.
Net kar hakikaten sürpriz yapıp 35 milyon civarında gelirse de bu bize extra bir ivme getirir. 25 milyonun altında gelecek olan bir net kar iyi karşılanmaz gibime geliyor. 30 milyon büyük olasılık beklentim , 35 ve üstü ise sürpriz olur.
Agzina saglik emirhan bey...
Teşekkür ederim. Sayın Emirhan06.
Emirhan06 tonaj vs o bilgilerine nereden bakabildin yatırımcı sunumundan mı?
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
evet şirketin web sayfasında yatırımcı sunumları ve faaliyet raporları yayınlanıyor.
Orada yayınlanıyor bu bilgiler. Linki aşağıya ekledim.
http://yatirim.pinaret.com.tr/UserFi...%202020-FR.pdf
2020 tonajı 31,500 ton. Son 3-5 senedir devamlı bu civarda bir tonaj var. Kapasite kullanım oranı %65.
Şirket sektörde hala daha lider %17-18 pazar payı ile ama sektör büyüyüp PETUN tonajı yerinde sayınca pazar payı oransal olarak azalıyor. 4-5 sene önce %22-23 pazar payına sahipken şimdiler %17-18 civarında.
İhracatın toplam ciro içindeki payı çok az. %4 civarı. USD 8.20 olunca belki biraz daha rekabetçi olabilirler ihracat pazarlarında bu sene.
Yeni ihracat pazarları bulmaları lazım. Yurt içinde de biraz daha rekabetçi olarak atıl kapasiteyi kullanıp en azından 40 bin ton civarına çıkabilirlerse o zaman ciro da esas faaleyet karı da yükselecektir ama şimdilik durum bu .
Pnsut ile ilgileniyor musun peki Emirhan06
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
sütün çin pazarına girdigi haberi vardı sütten bize pay gelir mi acaba...ya da biz de ufak girirsek bu devasa pazara muhteşem olur...
Normal şartlarda Pınar süt grubun en değerli şirketi olması lazımdı çünkü satışları çok fazla ve gıdanın daha temel tarafına hitap ediyor. Yani PETUN gibi göreceli daha lüks tüketim yerine ( salam , sucuk , sosis , burger vesaire ) , süt gibi , peynir gibi , meyve suyu gibi daha geniş bir kitleye hitap edebilecek bir ürün gamına sahip. Sonuçta herkes pastırma , sucuk almaz ama çoğu aile süt , peynir , meyve suyu alır.
Bu sebeple Pınar sütün daha değerli olması lazım ama son yıllarda yaptığı yatırımlar nedeniyle aldığı banka kredileri yüzünden yüksek finansal gider ödemek durumunda kaldığından , faiz net karını çok düşürüyor son 2 senedir.
Muhtemelen 1-2 sene daha bu sürecek çünkü o borcun bitmesi 2022 sonunu bulur. Ama ondan sonra Pınar süt daha cazip hale gelebilir. Fakat an itibari ile PETUN çokdaha cazip bana göre o yüzden Pınar süt ile şu an ilgilenmiyorum.
Ama grup şirketlerinin avantajı şudur ki , biri hareketlenince diğeri de hareketlenir. O yüzden Pınar süt taşımasak bile onun yükselmesi PETUN'u da etkiler. Aralarında derin bir korelasyon var. O yüzden her Pınar süt sahibi aynı zamanda PETUN sahibidir , her PETUN sahibi de Pınar süt sahibidir .
Zaten Pınar süt , PETUN'un %12 civarında hissesine sahip. Yani Pınar süt alan herkes dolaylı olarak PETUN'a da ortaktır. Ama PETUN'da Pınar süt hissesi yok. Onun yerine YBP , Çamlı yem , Pınar foods , DESA enerji gibi şirketlerin hissesi var ki bunların da her biri Pınar süt ile de çalışır. Dolayısıyla aslında PETUN sahipleri de dolaylı olarak Pınar süte ortak gibidir.
Pınar süt ve PETUN birbirinin içine geçmiş 2 şirkettir. O yüzden onu mu alayım bunu mu alayım sorusu çok mantıklı değil bence. Yükselirse ikisi beraber yükselir , düşerse ikisi beraber düşer. Sadece bu dönem için PETUN'un bilanço kalitesi ve finansal rasyoları daha uygun olduğu için PETUN'u seçtim. Ama dolaylı olarak da Pınar süte ortağız özellikle YBP , Çamlı yem ve Pınar foods vasıtası ile.
Sanırım ne demek istediğim yeterince anlaşıldı.
Sn.Emirhan
Pınar grubuna uzun vadeli dolar bazlı bakıldığında yeterli prim yaptığını düşünüyor musunuz?
Patlama yapma ihtimali veya enerji sıkışması görüyor musunuz?
Diğer emsallere bakıldığında geride kalmış iki şirket görüyoruz bedelsiz potansiyeli de mevcut.
Bu grup çıkıpta neden şov yapmıyor mesela?
Marka değeri, kalitesi herkesin bildiği üzere çok yukarıda.
50-60 lira olsalar kim neden der mi demez bence buradaki temel problem ne sizce?
Aynen katılıyorum hocam sana. Pınar grubu gıda konusunda ülkenin en önemli 2-3 markasından biridir. Dediğiniz gibi şu an PETUN ve Pınar Süt 50-60 lira olsa kimsenin gözüne batmaz.
Bunu geçenlerde de yazdım PETUN'un sektör ortalamalarına gelmesi için bile 40 lira civarında olması lazım en az.
USD bazında çok ucuz kaldılar. USD kurunun 2,5 lira olduğu dönemlerde Pınar süt 20 liraların üstünü görmüş bir kağıt. Yani 8 USD yapar. Şu an ise 2,5 USD seviyesinde.
PETUN da Pınar süt de USD bazında çok ucuz kaldılar. Gerçi borsamızın geneli USD bazında ucuz ama sermayesi düşük bir çok şirket de şov yaptı son 1 senede.
Pınar grubu da sermayesi düşük şirketler grubunda. Yani 44-45 milyon sermayesi var su , süt ve etin. Bu dönemde sermayesi 50 milyonun altında çok şirket kalmadı. Olanlarda sermaye arttırıyorlar. Pınar grubu yaklaşık 15-16 senedir sermaye arttırmadı. Artık onların da zamanı geldi diye düşünüyorum.
Bu grup neden şov yapmıyor ben de bilmiyorum. Aslında grubun en dandirik şirketleri Viking kağıt ve Pınar su şov yaptı biraz.. Hatta DYO da yaptı sayılır.
Pınar su 2 senede 1,3 liralardan 8 liralara geldi , Viking 2 senede 1 liralardan 8 liralara geldi , DYO 2 senede 3 liralardan 15 liralara geldi.
Gerçi aynı dönemde PETUN da 6 liralardan 24 liralara geldi ama PETUN'un zaten 6 liraya hiç düşmemesi lazımdı. O meşhur 250 milyon USD'lık Yaşar holding tahvil bircuna kefil olduğu için düşmüştü o kadar. Yoksa 6 liralar bedava idi PETUN için. O dönem Pınar süt de 7-8 liralara kadar düşmüştü. O da bedava idi.
Ama Viking kağıt ve Pınar su gibi zarar makinaları şirketler defter değerlerinin 4-5 katına çıktı ise , DYO gibi zarardan yeni kurtulmuş bir şirket , 5 defter değerinde işlem görüyorsa , PETUN ve Pınar süt gibi düzenli kar eden şirketlerin 1-1,3 defter değerinde işlem görmesi saçmalık.
Maalesef borsamızda böyle saçma sapan fiyatlamalar çok. Hadi diyelim Pınar sütün kredi borcu çok , faize çok para veriyor , o yüzden net karı düşük kalıyor F/K seviyesi 22-23 seviyelerinde o yüzden çok da ucuz değil denebilir belki ama PETUN gibi sıfır finansal borcu olan bir şirketin 1,3 PD/DD oranına , 10 F/K oranına sahip olması deli saçması.
O yüzden PETUN'un kısa sürede mutlaka 40 liranın üstüne çıkacağını düşünüyorum. Eğer 2021 ilk çeyrek karı 30 milyon liranın üstünde gelirse bu çok hızlı olur.
Yaşar şirketlerini ikiye ayırmak lazım bence. Pınar su , Viking , Altın yunus çeşme gibi her sene düzenli zarar eden şirketler nedense borsada şov yaparken , Pınar süt gibi bir dev ve PETUN gibi borsanın en kaliteli bilanço ve rasyolarından birine sahip şirketi yükselme konusunda zorlanıyor.
Bunun sebebini bulmak zor ama sanırım ya patron yada tahtacı tahtayı iyice baskılayıp , hatırı sayılır bir oranda hisseyi ele geçirince o zaman fırlatacak , yada geçen de yazdığım gibi yatırım fonları , emeklilik fonları ve yabancı geri dönecek hisselere. Son 1-2 senede yabancı ve fonlar çok satmış ve çıkmış bu hisslerden. Halbuki PETUN ve Pınar süt düzenli kar edip düzenli yüksek oranda temettü dağıtan şirketler , yani tam da fonların ve yabancının sevdiği tarz şirketler ama Yaşar holdingin son 3-4 sene boyunca finansal açıdan zor günler geçirmesi fonları ve yabancıyı korkutup kaçırmış.
Fakat koskoca Yaşar holding 250 milyon USD borç yüzünden batmaz. Bunun çok üstünde mal varlığı var.
Evet son 3-4 sene Pınar grubu çok hırpalandı ve olması gereken değerin çok altına düştü ama ben önümüzdeki 1 sene içinde durumun tam tersine döneceğini düşünüyorum.
Türkiye gibi bir ülkede , sadece marka değeri 200 milyon USD olan Pınar grubu 3 şirketin ( su, süt ve et ) değeri 300 milyon USD'ın altında şu an. Bugün zarardaki Banvitin bile piyasa değeri 1 milyar Dolara yakınken , ondan çok daha prestijli ve çok daha geniş ürün gamı olan Pınar grubunun toplam değerinin 300 milyon USD olması çok büyük tezattır.
Ama borsada tek bir gerçek vardır. Gün gelir tüm tezatlar düzelir. O yüzden doğru zamanda doğru hissede pozisyon almak laızm. Biz şu anda doğru hissede pozisyon aldık ama zamanımızı beklememiz lazım. O zaman da çok uzun bir zaman değil bence.
Holding veya grup hakkında güzel bir haber , sermaye artışı , yada patronun veya tahtacının tek hareketi bizi olmamız gereken yere getirecektir. Biraz sabır etmek lazım.
Haftalığı bozmadan yukarı almış.. :whistling:
https://i.hizliresim.com/6pu6jO.png
Oya gibi işiliyor adam,pehhh
Kağıda ilgi artmış durumda,tahta yapıcı sert,istedipi malı toplayamadığından canı sıkkın
Güzel trade imkanı veriyor şimdilik,ilelebet böyle gitmeyeceği kesin...
derinlik bakabilen arkadaşlar, nedir durum? hacimli miyiz?
Grubun en saplam kağıdı,en dandik performansı
Rasyolarıma bakın Gıda sektöründe hisse alacaklar için en cazip ve temeli sağlam hisselerden bir tanesiyim diye ses veriyor yavaş yavaş .Azıcık sesi yükselince otur oturduğun yerde diyorlar hemen :)
Süt daha sağlam durdu bugün.
Hocam 1 hafta 10 gün önce süt bizden pahalı idi şimdi biz 1,2 lira daha pahalıyız sütten. Son 10 günde daha iyi performans gösterdik ama bugün biraz dengelenme oldu gibi.
Bu ay boyunca biz sütten daha iyi performans gösteririz çünkü onlar 40 kuruş civarı temettü verecekler biz ise 1,29 lira. Yani 1 PETUN hissesi 3 Pınar süt hissesinden daha fazla temettü verecek ay sonu. Fiyatlar aynı. Bu durumda aklı olan süt yerine et alır zaten. Öyle de olacak sanırım bu ay.
Ama farketmez süt bizi geçse de olur çünkü onun artması bizi de yukarı götürür. Bugün Pınar su daha fazla arttı hiç temettü vermeyecek olmasına rağmen. Böyle saçma sapan işler oluyor borsada.
24 lira üstünde kapatsaydı iyi olurdu ama oradan satış geldi. Sorun değil yarın 24 üstünü yine deneyecektir eğer endeks düşmez ise. Bu sefer kalır inşaallah 24 üstünde.
İlk hedef 24.80 olacaktır. Burası geçilirse hafta sonuna kadar 26 üstü de denenecektir.
Endeksle birebir korelasyon sanırsın viop kontratı,sen petun'sun var git yoluna,yolun uzun böyle bitmez...
Güzel bir çıkışa geçse de yanar dönerli yatırımcı profili yerine UV profilindeki yatırımcı gelse.
Bugün 3 dolar üstüne atar diye bekliyordum.Tahminim tutmadı.Endeks müsade etmedi maalesef.
Hatta 25 e bile dokunabilir diyordu iç sesim :)
Gerçi seansın bitmesine yaklaşık 3 saat var.Bir sürpriz yaparmı acaba?
Çok salmadılar.Var bir hazırlık gibi duruyor,.İnşallah sağ gösterip sol vurmazlar :)
Yarın ki kapanış çok önemli, 23.49 üstü kapatsın yeterli ama yarın da yukarı sürebilir duruma göre