Biz gemiyi terketmeyeceğiz..diyoruz amma..gemide terkedelim diye elinden geleni yapıyor yaw...
Printable View
Biz gemiyi terketmeyeceğiz..diyoruz amma..gemide terkedelim diye elinden geleni yapıyor yaw...
Tühh piyasaların alışa geçeceği tuttu ne güzel 11.20 den alcaktık yahu.:whistling:
İşin iyi tarafı ucuz kağıt kalmayınca piyasada millet sağlam doviz bazlı ucuz kağıtlara saldıracak
belki daşşaklı birine rastlarızda tahta yol alır belkim.
yoksa bu tahta yapıcı için her yer ayı piyasası nerde çoçukluğu geçmişse :party:
Tahta 13.50 yi geçmesin diye bi taraflarını yırtıyorlar, gübre fabrikalarıda böyleydi, 2.90-3.20 aralığı git gel git gel sonra 2.40 lara bile çekmişlerdi ne oldu bir yılda 26 lara geldi, peki ne değiştide 10 kat arttı, şirket aynı şirket, demek ki malı iyi toplamışlar, nedense ömrümüz bu toplama ve yıldırma dönemleriyle geldi geçiyor, artık yılmak yok, ortağız, hedefimiz belli, yok öyle hepsini ben yiyeyim artık.
Al ata al. Ata nuhu al. Sat ata sat tavandan nuh sat.
10 kat prim yapmış gubrf bugünde %4 primli biz yine eksi, hayırlı işler tahta yapıcı 🤬
Hidratasyon ısısı: ?
Çimentonun belirli bir sıcaklıkta hidratasyona başlayıp, hidratasyon sonuna kadar açığa çıkardığı ısı miktarıdır.
Çimento ile suyun birleşmesi sonucu oluşan kimyasal reaksiyonlar dışarıya ısı verir. Reaksiyonlar devam ettikçe ısının açığa çıkmasıda devam eder. Başlangıçta yüksek olan hidratasyon ısısı zamanla azalır.
Nuh çimentonun hareketlerine ne kadar benziyor....TRajikomik
Diğer hisselerin hepsinden çıkıyorum, Nuha yüklenmeye devam, ya herru ya merru.
ne oluyor tahtaya müşteri gelmiş o kadar değersizse verin mal işte 13.20 ye gelmiş fıstıklar neden yukarı çekiyor robot::party:
Akıl alır gibi değil Sayın kentuf, zarar eden, borcu yüksek akçansa bir haftadır tavan tavan gidiyor, sermayesinin iki katı kar yapmış, borcunu sıfırlama yolundaki Nuh yerinde sayıyor, en sonunda çıldırdım portföyde ne var ne yok satıp bunda toplamaya karar verdim, ama dediğim gibi %70 nakitte kenarda duruyor, istedikleri kadar baskı yapmaya devam edebilirler.
Mrb. yeni ortağınızım. Nuh 3 aylıktaki kar patlaması ile dikkatimi çekti. Ciro artmış maliyet düşmüş. Ben bu Nuh Çimentoya nuh deyip peygamber demeyenleri dedirtmeye geldim. YTD...
Hoşgeldiniz, yolun başındayız, henüz küçük bir aileyiz, üç beş arkadaş aramızda takılıyoruz, başlarda sıkıcı gelebilir ama şöyle bizde diğer hisseler gibi üç-beş-on kat prim yapalım o zaman burasıda günde 15-20 sayfa ilerler 😀
Bu arada hayırlı cumalar, uzun aradan sonra geçen hafta sokaktada olsa cuma kılabilmiştik, Allah tekrarını nasip eylesin, en kısa zamanda camilerin içlerinde saflar halindede kılabiliriz inşallah.
Dur tahtacı nereye, daha satamadığım üç beş hisse var, kenarda bekleyen %70 nakit var, ne bu acelen 😀
Zirveye oynuyoruz. Hadi hayırlısı.hedef 14.50 inşallah oraya ulaşırız.teknik olarak kısa hedef.yatıŕım tavsiyesi değildir.
kademeler doldu. İşlemlerin büyük bölümü fiktifti bence.. Ak-Y.Kredi-deniz-İş-Ata- info. 30 bin lot alış yazıyor kimse satmıyor, 50 bin satış yazıyor kimse almıyor. Kısaca cep to cep. YTD....
bence geçen tavan çözülmesinden sonra alınan malları ancak yeni dökebildiler
daha doğrusu döktüğünü zannediyorlar
bence alanlar orada kar elde etmek için almamışlardı
satıncada düşeceğini öngördükleri için satmadılar
işin kısacası bu ayak oyunları burada kalan kişilere göre çok klişe :rules:
14,50 dedin de aklıma bir anım geldi:
Yıl 2010 Haziran (bundan 10 yıl önce) internetten alış veriş yoktu yada ben bilmiyordum...
seans salonları vardı...canlı canlı seyrederdik...görevli kıza dedim ki 14,50 den nuh'u sat, 3,50 den dgate al. napıyon abi bu 22 lere gidecek dedi. 14,70 den döndü...dönüş o dönüş...iflah olmadı. Kızı dinlemeyip dgate alsaydım köşeydim şimdi.
dile kolay tam tamına 11 yıl.....neyse bizi düşürdükleri durumdan bin beter olurlar İnşaAllah.
Cümleten iyi tatiller. Bol kazançlar.
onuda hesapladım hocam; 18 lirayı görürse maliyet sıfırlıyor...oda verdikleri temettüden değil...verdikleri temettüden sonra alışkanlık oldu hep aşağıya bastılar...(bu sene hariç) aşağıdan alımlarla maliyet düştü...
2017 eylül ayında ev alma durumum olmuştu...tercih yaptık bunu yine tuttuk...tire vardı 50000 tane 2,04 den sattık...tire de 7 yıllıktı 1,17 maliyetteydi ve hiç temettü ve bedelsiz vermemişti.. sonrası malum tire nerelere gitti...yaktı bizi bu nuhçm.
o zaman bu 9,92 liraydı bana da evin üstünü tamamlamak için 10000 lira lazım..aradım bunların fabrikasını rica ettim... 10,10 dan 1000 tane yazıyorum mümkünse onu alın ihtiyacım var dedim..sağolsunlar aldılar (onlarmı aldı başkasımı aldı bilemem) ama işim görüldü....40 dakka dil döktüm...:)
neyse artık sıra buna geldi..beklediğimize değer İnşaaAllah.
Nuh 2010 yılından itibaren 30-90 kuruş arasında brüt temettü vermiş. fiyatta hep 10 TL civarında. Yani temettü % 3-9 civarında. Mevduat faizi 2010-2015 arası ortalama %13, 2015-2020 arası ortalama %20. Kısacası her yıl verdiği temettü kadar değer kaybetmiş.
Dolar bazında bakarsak 2010 da 8 dolar. Her yıl temettü kadar kaybettiği değeri koyarsak 20 dolar. YTD.......
2020 yılında kuzey amerika veya avrupadan bir satın alma planlıyorlardı bu satınalma gerçekleşirse olay çok başka boyutlara taşınır.
Nihayet gemi pupa yelken yolmaya başladı, hayırlı yolculuklar 😀
Borsanın en ucuz kağıtlarından. F/k 9 hemde çimento. İlginç değil mi :)
Bizim yatırımcı ucuz kağıt sevmiyor, ondan herhalde 😀
Takaslarda yabancı satışı kesmiş, patron alıma geçmiş gözüküyor. Hissenin toplanma zamanımı sizce :)
[IMG]https://i.hizliresim.com/5ycMyr.jpg[/IMG]
Teknikte böyle diyor. Hadi bismillah o zaman :)
[IMG]https://i.hizliresim.com/SWu8P1.jpg[/IMG]
Vay be endekse uymuyorsun koca oğlan :)
Dünyaca ünlü analiz sitelere ne demiş bi bakayım dedim :)
https://www.stockopedia.com/articles...nayi-as-50178/
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20200608_204842.jpg
1 hazirandan bu yana