Hayırlı olsun Bilanço dostlar.
Printable View
Hayırlı olsun Bilanço dostlar.
Beklentimin çok altında geldi Bilanço.
Uçuk kaçık bilanço bekleyen iki kelam eden herkesi tersleyenlere selamlar
Bilanco 2019 a göre yüzde 53 artmış ama 2019 son çeyreğe göre yüzde 50 düşmüş yani o 3 4 milyon kar bekleyenler malesef beklenildiği gibi olmamış
Bilanço kötü değil arkadaşım sıradan normal acsel bilançosu bu arada sakin yanlış anlamayın syn horasanlı bu bilançoda okunamayacak birşey yok eğer okuyamiyorsaniz nasıl yatırım yapıyorsunuz grafik ve trend de takip etmiyorsunuz sadece düşük sermayeli kağıtlar almak ve onyıllar üstünde oturmak ki hepsi elbet bir gün gidiyor bir strateji olabilir ama her 5 yılda bir dip yapan bizim borsamızda değil nacizane bir tavsiye umarım.yanlis anlamazsınız.
Burdan bir ege en cikmaz ege gübreden cikar
Daha öncede bir yazımda belirtmiştim 2019 ilk çeyreğinden bir tık üstünde gelen bilanço benim için yeterli olacaktır diye ,geçen yılın ilk çeyreğine göre karını % 53 artırmış gözüküyor . böyle bir kriz ortamında zarar açıklamaması ayrıca olumlu ,bu haliyle gelecek güzel bilançoların umutlarını yeşertmiş oldu benim için .
şirketin çalışan ve çalıştıranlarının tümüne teşekkürlerimi sunuyorum sağ olsunlar var olsunlar Allah onları sağlıktan ayırmasın doğrusunu isterseniz zarar beklemiyordum ama ne yalan söyliyeyim bellimi olur zarar açıklayabilir diyede ödüm kopuyordu zaman zaman çünkü normal bir dönemde değiliz ,bunda bin şükürler olsun
bişançoyu beğenmeyenler yarından tezi yok satabilirler bizde rahat ederiz...
Arkadaşlar bir inceleyelim sakin, bütün bilançolar dökülürken (bir kısmı hariç) bu dönemde kötü değil gibi ilk izlenim. Detaylara bakalım ayrıca bu grubun eskilerinden Ankaralı arkadaşımız ilk üç aylık dönemsellikden dolayı normal geleceğini söylemişti. Asıl önemli olan Nisan ayında 3 vardiya çalışmaya başlaması ve diğer beklentilerimiz. Tam detaylara bakalım öyle konuşalım.
sayın nilkiz@ pek okur yazarlığım yoktur say ,sizin görüşlerinizede saygı duyarım ancak alaycı çok bilmiş üslubunuz hoş değil ,birde size şunu söyleyeyim ben 11 yıl önce ege endüstriyi 4 liradan aldığımda bu kağıt 50 liraya gidecek diye yazmıştım bana etmedikleri küfür ve hakaret kalmamıştı ,yani fazla bir öngörüm ve bilgim yok sayılır ,sizi hayal kırıklığına uğratmış olmalıyım bağışlarsınız umarım .
Gelen Kar'ın büyük bölümü Kambiyo Gelirlerinden gelmiş. Döviz artışından geliyor o da.
...Beklentim dahilinde gelen bir kar rakamı.Yine ağırlıklı dışsatım hasılatı %77 sanırım.
İhracatta yeni müşteri pazar yok gibi zira hasılatta TL bazlı artış kurlardaki %20 farktan kaynaklı.
PAC satışı yani sondaj ürünü hiç yok bu çeyrek.Petrol fiyatlarındaki sert düşüşler kuyu açma maliyetini kurtarmadığından ertelenmiş olabilir.
Brüt kar marjı %24,7 biraz iyileşme var.
Net kar marjı %9 lardan %14 lere çıkmış.
Firma geçen yılın tümünde 3,3 mil net kar üretirken(Üretimsel faaliyet) Bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi bunun yarısını üretmesi aslında olumlu sayılabilir.
Kar marjını afaki uçuk mesnetsiz şekilde %40 hatta 70 bekleyenler için hayal kırıklığı ama az çok firmayı sektörü bilenler için normal hatta biraz olumlu denebilecek bir kar rakamı.
Sektörde acımasız bir rekabet var,müşteri kapmak için kar majından feragat edip ölü fiyatların verildiği ve globalde arz ve kapasite fazlası olan bir sektör demiştik.Çok hayale kapılmamak gerek.
Tonu 2 bin usd ye satılan bir ürün CMC.Ama firma bununda çok altında fiyata mal verdiğini bir yerde elime geçen faturalı konşimentoda görmüştüm.
Tahta sığ ve düşük sermayeli şirket oluşu operasyona müsait sadece bu yönüyle ilgi çekebiliyor.
Batı cephesinde değişen bir şey yok özetle...
Firmanın faaliyet raporu bomboş sırf copy past yapıp göndermişler.Kurumsallık adına bu kadar amatörce rapor demeye bin şahit...
Sektörel bakış açısı genel durum değerlendirme yapacak adam hadi yok bari şu kadar ton üretim -satış yaptık deyin bari.
Verusa Türk'ün Bilançosu da berbat geldi. 500 Bin TL Net kar...
Gecencyila gore artis guzel ancak ozsermaye karliligini biraz daha arttirsalar iyi olacak gibi . Bir de bayagi stok yapmislar gecen doneme gore .net kari o da azaltmis olabilir. İkimci ceyrekte o stoklar satilsa karda bayagi artis olacaktir diye dusunuyorum. Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
atalarımız ne demiş it ürür kervan yürür
gayet güzel bilanço ve devamı katlanarak gelecek
benim tahmin rakamın geride var zaten 1300-1400 arası demiştim mevsimlellikten böyle geliyor
şu bıdı bıdı yapanlar yarın satış yapabilir sat tuşu elinin altında nasılsa
hissede gerçek yatırımcı kalmış olur bu sayede
borsa biliyom diyede sayfada ahkam kesmesinler bildikleri borsa bu kağıda işlemez
Tecnik pac hic satamamis 2019 da 8 - 9 milyon cirosu vardi satislarda sahsen bu satisi bekledim bilancoda , 2018 de yatirimi tamamlayip 2019 da 8 milyon gecen sene katkisi vardi bilancoya simdi hic yok , korana dolayisi ile ya yurt disina gonderemedi yada coranadan dolay sondajlar dunyada ara verildi malum durumlardan dolayi , yatirim tavsiyesi deildir....
Arkadaşlar daha öncede önemli uyarıdır diye belirtmiştim ,aşırı uçacak kaçacak yazıları ve kar rakamlarını özellikle telaffuz etmeyin diye ,sağ olun kimse öyle bir uçacak kaçacak yazısıda rakamıda yazmadı
ancak şimdi görüyorum sanki öyle yazılmışta hissede zarar açıklamışta her şey mahv olmuş gibi yazma gayreti içerisinde olanlar var, ŞİMDİ SÖYLEYECEKLERİMİ OKURSANIZ SEVİNİRİM
arkadaşlar borsa forumlarında kimisi kendi egosunu tatmin etmek için kimisi birilerine gıcık olduğu için kimisi hisseyi elinden kaçırdığı için ,kimisi eline kağıdı yermek için fırsat geçtiğini sanıp kağıdı daha düşükten almak için yazar ,bunlara pek kulak asmayın bunlar normaldir olabilecek şeylerdir ancak seviyesizleşmek hoş değildir allahın günü tek bu günden ibaret değildir yarınıda düşünmek lazım buna dikkat edilirse buranın seviyesi korunur ,yolculuğumuzda tadıyla tuzuyla devam eder ,kırıcılığın kazandığını kim görmüş ,özetle kırıcı olmayın derim
Allah rahmet etsin geçenlerde kaybettik duayen borsacı KÖR SADIK ı
tam bir küçük yatırımcı dostuydu ,kağıdı almadan önce şirkete gider şirketi inceler inanırsa kağıdını alır üstüne çöker bir daha yerinden kimse kımıldatamazdı ,çok paralar kazandı bu yüzden ,mert cömertti bir çok okullar yaptırdı ve hayır işleri yapardı ayrıca ,şirket sahipleri ondan çekinirdi hisselerine bulaşmasını istemezlerdi ,genel kurullarda patronla dişe diş mücadele ederdi ve onları yıldırdığını bir kaç kez gördüm kar edip temettüyü yeterli ölçüde dağıtmayan şirkete çatır ,çatır çatardı sen büyüyorsun bana üç kuruş veriyorsun diye onları zorlardı o yüzden patronlar sevmezdi ancak örnek bir borsacı ahlakına sahipti, sattığı hissenin altına alış yazardıki kağıt çökmesin alanda kazansın diye ,en önemlisi kimseye ukalalık etmezdi alçak gönüllüydü ,belkide o yüzden iyi niyetlerinin karşılığı onun hiç bir hissede kaybettiğini görmedim ,beni çok etkilemiştir rahmetli ,iyi niyetli olduğum için Allah bana kazandırıyor diyordu ne bileyim öylesine aklıma geldi çay ısmarlamayı çok severdi ,tekrar Allah'tan rahmet diliyorum nur içinde yatsın, nedense aklıma geldi ,başınızı ağrıttığım için kusura bakmayın.
ikinci çeyrek bilançonun daha iyi gelmesi muhtemel ayrıca kasada 18 milyon var bedelsiz sermaye artırımı yapabilir bu arada 55 milyonluk satışta bir arsaya da sahibiz daha ne olsun...
İş yatırım sayfasında bir güncellese daha düzgün görünecek durum. Ama kısaca satışlar artmış, brüt kar artmış, esas faliyet karı artmış, favök artmış, net kar artmış ve borç yok. Bu senede kapasite artışı yatırımı var. Sonuç olarak biz ne dersek diyelim arz talep belirler fiyatı. Fabrika çalışsın bana yeter. Uçmayan hava yolları ve ilgili şirketler borsa da uçtuğu bir dönemdeyiz. Patron ne derse olur bu tahtada o yüzden ben şahsım adıma uzun vade sessizce beklemeye devam edeceğim. Şu temettüyü verse de lotlarımızı arttırsak 😀 Kesinlikle YTD
Bu arsa işi nedir arkadaşlar?daha öncede kuşlu sitede görmüştüm?bu arsa nerede ve sarışamı koyuldu?böyle birşey varsa durumlar değişir?
Sayın Anatolien ve Horasanlı teşekkürler değerli yorumlarınız için. Anladığım kadarıyla daha uzun bir süre bu sayfada olacağız. Ankaralı arkadaşa da çok teşekkürler açık ve net ifadesi için 😀👏👏👏👏
Eyvallah kardeşim.bakacağım.arsa acıpayamda değil başka bir yerde olsaydı keşke😜
Çok güzel anlatmışsınız dilinize sağlık.Seviye çok önemli üslup çok önemli bunlara dikkat edelim.Allah razı olsun arkadaşlardan çok güzel bilgilendiriyorlar.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
...Firmanın dış pazarlarda, en son Kasım/2019 yani son çeyrekte Hollanda lı bir firmanın ABD teslim 50 ton luk CMC gönderisi gibi
agresif biçimde yeni pazar marketler yaratmalı. Abd ye direk doğrudan satım yapsa belki daha yüksek kar marjı elde ederdi ama aracı Hollandalı CHEMELCO İNT ile yeni pazar bulması yine de olumlu...
https://i.hizliresim.com/QRr6RF.png
Ben stoklari bsyagi arttigi icin ikinci ceyrekte yuksek dolar kuru ile satis yaptiginda elde edecegi gelir cok fazla olacak demek istemistim. Yanlis mı düşünüyorum ?!
...Sektörün Lideri UĞUR SELÜLOZ mayıs ayında G.Amerika ya gönderileri özellikle PAC ürününde tam gaz devam ediyor bu arada.
https://i.hizliresim.com/GyIkKg.png
Kişinin kendi görüşleri olup kendiniz degerlendirin
https://mobile.twitter.com/mehmetaki...844801/photo/2
Günaydın arkadaşlar hayırlı Cumalar, her bilanço döneminde bütün kağıtlarda olduğu gibi dengelenme olacaktır. Bol kazançlar YTD
Günaydınlar
gelen özel iletilerden ,bir çok değerli vefakar eski dostların zaman zaman başka kağıtlarda rastladığımız arkadaşların burada görünmesede burayı izlediğini anlıyorum,belki kağıttalar bir miktar belki kağıtları yok bu hissede ama burayı izliyorlar buradaki yazılarıma beğeni verdiklerinden bu kanıya vardım ,sağ olsunlar yalnız olmamak güzel
Abarttin ama acsel fabrika mi yandi?