-------------------------------------------
Printable View
-------------------------------------------
,https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...354cd9858a.jpg
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Türkiye Bankalar Birliği, banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler için "Finansal Yeniden Yapılandırma uygulamasına başlanacağını açıkladı
Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması
Uygulaması Hakkında yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler için
"Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY)" uygulamasına başlanacaktır. Küçük
ölçekli şirketlerde uygulamaya başlanması için onay beklenmektedir.
Uygulamayla borçlarını ödemeye niyetli olan, ancak gelir-gider dengesi
bozulduğu için edimlerini yerine getiremeyen müşterilerin geri ödeme
yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine imkan verilmesi amaçlanmaktadır.
Yeniden yapılandırma uygulaması; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun Geçici
32'nci maddesi uyarınca bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri
ve finansman şirketleri ile kredi ilişkisinde bulunan borçluların bu kuruluşlar
nezdindeki kredi borçlarına ilişkin olarak, çerçeve anlaşma ve sözleşmeleri
kapsamında alınacak tedbirlerle, geri ödeme yükümlülüklerini yerine
getirebilmelerine, üretim, yatırım, istihdam faaliyetlerini sürdürmelerine,
dolayısıyla ekonomik büyümeye imkân verecektir.
Banka ve finansal kurumlara 25 milyon TL ve üzerinde kredi borcu bulunan büyük
ölçekli şirketler FYY uygulamasından yararlanabilecektir. 25 milyon TL'nin altında
kredi borcu bulunan küçük ölçekli şirketler ise onayın alınmasını takiben FYY
uygulamasından yararlanabilecektir. Haklarında iflas kararı bulunan borçlular
FYY'den yararlanamayacaktır.
FYY sürecine alınabilecek borçlular; en yüksek üç alacaklı kuruluştan birine,
Çerçeve Anlaşması ekinde belirtilen formata uygun bir başvuru ve taahhüt
mektubuna, sürecin gerektirdiği diğer belge ve bilgileri de ekleyerek başvuruda
bulunabilecektir. Çerçeve Anlaşması'nı imzalayan alacaklı kuruluşlar Türkiye
Bankalar Birliği tarafından güncel olarak ilan edilecektir.
Başvurusu kabul edilen borçlular için durumun korunması süreci başlayacak olup
durumun korunması sürecinin başlaması halinde, Çerçeve Anlaşmasını
imzalamış bulunan alacaklı kuruluşlar; borçlu hakkında yeniden yapılandırılan
alacaklara ilişkin olarak icra takibi yapamayacak (zamanaşımı ve hak düşürücü
süreler nedeniyle hak kaybına yol açacak durumlar hariç olmak üzere), mevcut
takiplere devam edemeyecek, yeni takipler açamayacak ve diğer yasal yollara
başvuramayacaktır.
Borçlunun başvuru tarihinden önce herhangi bir Alacaklı Kuruluş tarafından
başlatılmış yasal takipler sonucu; satış günü belirlenmiş olması, ihalenin feshi
davasının devam etmesi, borcun icra taahhüdüne bağlanmış olması, tasarrufun
iptali davasının devam etmesi halinde bu işlemler finansal yeniden
yapılandırmadan etkilenmeyecektir. Alacaklı Kuruluşların, Çerçeve
Anlaşması'ndan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda
ortaya çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümü için Türkiye Bankalar Birliği Yönetim
Kurulu'nun belirleyeceği Hakem Kurulu görev yapacaktır.
Finansal Yeniden Yapılandırma Uygulaması hakkında detaylı bilgiye Birliğimizin
www.tbb.org.tr/fyy sayfasında ulaşılabilecektir
Finansal Yeniden Yapılandırma Uygulaması ha
Şuan için benim nazarımda beş kuruş etmez söylediği sözler
Redmi 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kitap meselesi tam bir “kara mizah”
Kelin ilaci olsa kendi basina surer derler bizde.....Digeride tablo yapmaya basladimi tamam gari...
Neyse onlar gonullerini eglendirmeye devam etsinler.... Mevzum dun 17.18 de borsaya dusen “Borsada islem goren tipedonusum duyurusu ” hakkinda......Degil kitap ansiklobedi
yazilir yaw....
Duyurunun icerigi...
Baticim......ky..... ................... 27 lot.
Eggub..... Fatma Gulgun Unal.. 15 K
Kordsa.....Fatma Gulgun Ünal..38 K
Adi gecen buyuk ortak F.G.U in miras
devir aldigi tarihi baz aliyorum.
02.01.2017 Egegubre 19Tl bugun 37
Kordsa 5.77 Tl bugun 11 Tl ......
Yorumsuz sonlandiriyorum...yoksa yine sildirirler.
Muhabbetle.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fatma Gülgün Ünal elindeki diğer hisseleri satıp kendi şirketinin hisselerini alabilir mi? ne dersiniz.?
Eggub..... Fatma Gulgun Unal.. 15 K
Kordsa.....Fatma Gulgun Ünal..38 K
yaklaşık 1 milyon TL gibi bir tutara den geliyor gibi 2,65 ort alsa 375K civarı bir BATIÇİM hissesi yapar.
Yönetimdeki ortaklara aktif alış yapsınlar piyasa da onlar kadar malı veren olursa
alır. Böylece fiyat istikrarını sağlamış olur.
Yok tahtada şu bunu yaptı ,böyle oldu ,şöyle oldu hikaye, bunları ancak hisseye yeni yatırım yapanlar yer. Eskilerden yiyen varsa vardır bir çıkarı.
ytd.
Saygılar.
Alır.Siz yazın tahtada kısa vade kaldır indir yaptığınız lotları tavana yakın yerlere yazın hatta oradan alsın.
Anlat, anlatın burada masallar anlatın yiyen yesin.Bak ben bir gün yazıcam yaptıklarınızı hemde isim isim kurumsal kimliklerinizle beraber.Görücez bakalım o gün kim kimi yemiş.Bu dünya küçük hiçkimseye yanlışım olmadığı için herkese de sandığından daha çok yakınım.
Şöyle HTS kayıtları konuşmalar whatsAap yazışmaları falan şuraya çarşaf çarşaf dökülse kim ne yapmış herkes görse.
Ondan sonra baksak kim kimi nasıl yemiş 3 kuruş menfaat için hem buralarda hem reelde....
Tahtada olan fiyatlamayı biz yapıyoruz diye sağda solda millete gider yapıp yalandan yere ağlamayın burada.Madem öyle bir gücünüz var aha tahta orada.
Kendileri bir nevi HADGE etmişler yani. Ama nedense şirketi yapmayı unutmuşlar.30/09/2019 kur farkın dan yırttılar ama 30/09/2019 sonrası için 6,51-6,18=0,33x150 milyon Euro=49.500.000.-TL eylül sonuna göre eksi
yazdıklarının bilmem farkındalar mı.
6,51 EURO den 7,00 :-TL/EUR gelirse o zaman işler sapa sarar.artı 73.500.000.-TL
ilave kur farkı gelir.30/09/2019 ile 31/12/2019 arası olur 123.000.000.-TL kur farkı zararı.
Bizden uyarması.
ytd.
Saygılar,
Rakamlardan kafan karışmışsa Euro 7 TL ye geldiğinde 30/09/2019 göre 150 milyon Euro yabancı para pozisyonu olan şirketin
123.000.000.- TL. zararı 500.000.-TL ortalama bir daire fiyatı dersek izmir' de 246 adet daire yandı bitti kül oldu.
olur. Olay bu kadar büyüktür. Şirketi bu duruma tahta da işlem yapanlar sokmamıştır.
ytd.
Saygılar.
Boş laftan öteye gitmez benim için bu yazdıkların.Bir soru sordum.Sen git önce özsermayesinden yiyen kendi şirketine akıl ver.Benim karnım tok senin bu laflarına.
Koyarım sizin şirketin 6 aylık bilançosunun linkini buraya sabaha kadar konuşsan ondan sonra boş.
Bu tahtada yaptıklarınızı bir bir anlatırım burada.Özelde reelde daha düne kadar aşağı oynuyormuşsunuz ya ne oldu bu sabah hayrola hisse geri alım diye ağlıyorsun.Çok pardon benim kafam biraz karıştı mesela.Detay detay yazsam acaba herkes fikirlerini mi paylaşsa.
Sayin Cari pazarlamacilari fazla yorma....kizdirma[emoji28]
Bu gunleri mum isigi ile arayacaksin diyen magdura bak sen[emoji28]
Bunlarin bir sarki esliginde aglasip ... cocugum okul cagina geldi bir oyuncak alacak para nasip etmediler bana diye soylendikleri gunleri hatirliyorum da.... Simdi cok rahatlar anlasilan.[emoji34]
Neyse....sabah paylastigim yonetici ortagin satisina benim yorumum...
Hic etik olmayan bir davranis diyorum.....kendi sirketin varken degilmi? Ama o da kanaat getirdiki gol maya tutmayacak.....demek geliyor icimden lakin......bende cozemedimki neye ve kime hizmet ediyorlar.
Asil mevzu mirasci ky nin elindeki mali yok pahasina satmasi...diger mirascininda para kazanan sirketlerin
miras hisselerini satip vicdanla yimesi....hic mi kendilerine sormazlar bizde yoneticiyiz ama bize inananlari 13 senedir perisan ediyoruz diye..[emoji34]
Malum pazarlamaciardan biri en cok
sevdigim dizi falan deyip bir adres paylasiyordu......bende bir tane Türk filmi paylasayim dedim....
Şener Şen ve Cem Yilmaz in....
“ AV MEVSİMİ”
Filmin ana temasi “BAKIŞ AÇISI”
Muhabbetle.
Hisseler düşer çıkar para kazanılır kaybedilir.Artık sizin gibi yarım akıllılardan sıkıldım.Edi ile büdü gibisiniz.Bak Türkçe bir kez daha yazayım her ikinizinde kafasına dank etsin.
Çünkü hayatında bir daha benim gibi bir dostu olmayacak. O günleri mum ışığında arayacak.Net mi.Bence gayet net.
Ne birbirinize söylediğiniz yalanlar,ne birlik olup herkese söylediğiniz yalanlar benim umrumda değil.İkinizde dolaylı ya da dolaysız hiçbir şekilde benim hayatımda olamayacaksınız.Bu kadar basit.
Hissenin düştü çıktığı yok 12-13 yıldır milleti uyutuyor. GK bizde para yok siz alın diyen bunlar değil miydi.
Bak bunlar paraları ile ne almışlar. KORDSA , EGE GÜBRE bir başkası da MİSRAL GYO almıştı hatırlarsan.
Siz uyumaya devam edin. Biraz da dizi yerine yeni çıkan kitabı okursun. Kitabına konu olsun diye resmen şirket
üzerinden senaryo üretilmiş gibi...
ytd.
Saygılar
Ben uyumuş olayım sorun yok.Ya sizin uyuttuklarınız ne olacak.Bak işte onlar hiç uyanmaz.Geç bunları geç masal anlatma bana ;Sen de bir kitap yaz.Nasıl arkadan iş çevrilir diye mesela.Onu okusun millet.
Ne oldu 2 gün önce aşağı oynuyormuşsun ya.Sabah hisse geri alım olsun diye yazarken ne oldu 2 günde açıkla tüm millet bilsin çevirdiğiniz dolapları.
Hala sorduğum sorulara da cevap bekliyorum.Bak cin şişeden çıkarsa hiiiiiiiçççççççç bana suç bulma ondan sonra.
Sende alsaydın.Kaç kez sana tek hisseye bu kadar gömülmez portföy dedim mi?Kaç kez hisse söyledim sana aldı başını gitti.En son almayacağını bildiğim için HDFGS dedim bak bakalım 1,10 du kaç oldu.Mal pazarlıyormuşum ya ben.Sen ne yaptın?Yaptıklarınız yetmezmiş gibi bir de herkesin arkasından iş çevirdin burada yazdıklarınla hiç uyumlu olmayan bir çok şey yaptın.Ben çok şey yutkundum ama yeter artık haddini bil.
Nankörlüğe gerek yok, son 4 aydır iyi para kazandım Batı'dan, kazanamayanda gitsin kumda oynasın,ben sizin kuruma laf söyletmem çok ekmeğinizi yedik kaç aydır, şirket bile bu kadar temettü vermedi kaç senedir, böyle devam edin başka bir şey istemem,selamlar saygılar, başarılarınızın devamını dilerim.
Elimizde varken, yokken fark etmez.13 yıldır hisse fiyatı aynı fiyatta duruyorsa. Yönetimde hisse geri alım kararı
almış ve bunu uygulamıyorsa. Yönetimin iyi niyetinden kim olsa şüphelenir.
Başkaca çıkarları olanlar hariç.
ytd.
Saygılar
Son kez yazıyorum ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün.
Çünkü benim bir başkasından çekinecek en ufak bir yanlışım yok.Aylardır hissenin fiyatı ile ilgili tek kelime etmedim etmemde.En son kayyum yazıları olmasa o zamanda susacaktım.Aylardır süreçle ilgili de olumlu ya da olumsuz tek kelime etmedim.Size malzeme vermemek için etmemde hiç boş yere beklemeyin.
Bak şunu kalın kafanıza sokun.Ben yanlışa yanlış derim her zaman dedim ama artık ses etmicem neden.Şimdi bu fiyatlama yanlış deşem bak orada kankan var kedi gibi bekliyor mal pazarlama yazıyor susarım daha iyi.
Sizin tahtada spekülatörcülüğe soyunduğunuzu bildiğim halde size burada gaza gelip destek vereceğimi sanıyorsanız daha çok beklersiniz.
Herkes bugün buraları iyi okusun.Elinde bu hisse olanlara nimettir.Bu saatten sonra hala olan bitenleri kavrayamayanlar varsa işte durumu en vahim olanlar onlar.
.....Bunlar aklimizla dalga mi geciyor diyenler.... şimdi bu hisse nimettir diyorlar....diyebiliyorlar. Pirlanta gibi olan sirket bu aymazlarin sayesinde
tasimasi kulfet olan bir hisse oldu.
Nimet miş!?? Allah karekterli ve vicdanli insanlarla olmak nasip etsin.
Nimetten herkes yararlasın diye fabrikayı satışa çıkardılar.
Ha şirketin işlem gördüğü borsa değeri ile hiç alakası olamadığını baştan beri söylüyoruz.
Şimdi de aynı noktayız. Yeniden Değerleme ile kandırmaya çalıştılar ama biz inanmıyoruz.
ytd.
Saygılar,
Artık kafanız ne kadar güzelse ;
Düzeltme ; Bugün bu topicde yaşananlar hissede olanlar ve olan bitenlerin hala farkında olmayanlar için büyük nimettir.Gördüğünüz gibi işlerine gelmeyeni anlamama konusunda kendileri uzmandır.
Aradan kelime cımbızlayıp uğraşacağına aç kayyum yazılarını doya doya oku.
3. kez öne alıyorum.Bu topicde sabah akşam goy goy yapanların eğer buna 2 kelime yazı yazabilecek nitelikleri yoksa eyvah eyvah.Ya da bu konulara girmek işlerine mi gelmiyor acaba?
Kim mesela bu yüklü satış emirlerini yazıp silen İŞYAT kim mesela bu yüklü satış emirlerini yazıp silen GARAN? Bunlardan bahsedin boş beleş menfaatiniz icabı yazılar yazacağınıza.
Bugün bu topicte yaşananlar hala nereye düştüklerinin farkında bile olmayanlar için büyük bir nimettir.
Not: Bundan sonra hisse fiyatı ile ilgili ne olumlu ne de olumsuz yönde bir yorum uzun zamandır yapmıyorum sittin senede yapmam zaten bu topicte.Sakın hiçkimse beklemesin.Yazdığım hiçbirşeyden de böyle anlamlar çıkartılmasın.Ben net olarak yazayımda ne olur ne olmaz.
Zaten lafta sorsan küçük yatırımcı ama tahtada spekülatör yavrusu olanlar varken burada ;bana hiç düşmez bu konu.
komik bir topic...yahu hep kavga var....sakin olun....1-2 hafta sabredin...bakalım ne olacak...olmadı yılsonuna kadar şurada 2,5 ay sabredeceksiniz...
Ve ilginç olan hisse biraz iyi gibi olsa bu iki taraf boş bir kavgaya girişiyor.
Redmi 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.