Ben akılları başlarına bir şekil gelir bizi önce Arjantin yaparlar diye bekliyorum ama yok hala BETON dibine kadar betoon ! dermeye devam ederlerse Arjantin olmayı pas geçeriz . Bu saatten sonra BETER omadan kurtuluş yok.
Printable View
Tl nin matbaası Türkiyede oysa USD basacak matbaamız yok ah şu kaz kafalılar bunu anlayıp tedbiri çok önceden alsaydı faizleri artırıp birazda enflasyonla sadece BETONCULARI ve bir kaç densiz iş adamını batırıp işi hale yola koyacaktık oysa şimdi toptan iflas...
tüik: Dış ticaret açığı ocak-temmuz'da yüzde 17,4 artışla 46,75 milyar dolar oldu
5.85 e aldığım dolarları şu anda 6.33 den satack durumdayım ama elim satışa gittmiyor inşallah hata değildir
ithalat ocak-temmuz da %10,2 artışla 143milyar $
bu veriyle 6.41 yapar dolar tüketie devam betona devam
29 Ağustos Çarşamba 10:03 TÜİK: DIŞ TİCARET AÇIĞI OCAK-TEMMUZ'DA YÜZDE 17,4 ARTIŞLA 46,75 MİLYAR DOLAR OLDU
29 Ağustos Çarşamba 10:01 TÜİK: İHRACAT TEMMUZ'DA YILLIK %10,5 ARTTI
29 Ağustos Çarşamba 10:00 TÜİK: DIŞ TİCARET AÇIĞI TEMMUZDA 5,98 MİLYAR DOLAR OLDU, ÖNCEKİ -5,50 MİLYAR DOLAR
29 Ağustos Çarşamba 10:00 TÜİK: EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ AĞUSTOSTA 83,9 OLDU, ÖNCEKİ 92,2
50yi görmeden satmak lazım aşağılarda 5leri görmeden yukarı gidecekse çift hanelere çok çabuk ulaşır.
ben dövizdeki artışın hükümetin çok çok umrunda olduğunu sanmıyorum..
zaten kurulma amacı kar etmek değil, fiyat istikrarını sağlamak amaçlı bir kurum var diye biliyorum tabi bu politikalara hükümet değil, o kurumun kararı olmadığı sürece,
kurumların ehil kişilere verilmediği,
en temel gıda olan buğdayı ve beslediğimiz hayvanın yemini bile ithal etmediğimiz sürece..
ama en temelide insanımızın gözüne inen perde kalkmadığı sürece..
fed bunu demiş, hükümet şunu yapmış, biri şunla görüşmüş, yok biri gerdan kırıp stadyumda 50 bin kişiye konuşsa benim için hikaye
ne tek gram bozarım ne tek cent satarım... 1 düşer 2 artar tren yoluna devam eder...
pek orta uzun vadeci değilimdir ama o niyetle 83'te aldım kapadım. daha çıkmak aklımdan bile geçmedi.
bu veriler bu piyasa ile de çıkmak insanı üzer gibi geliyor. kısa vade de belki 'büyük bir belki' aşşağı çeker az bir şey ama gidişi orta vade de yukarıda absürd yerler olacak gidişat onu gösteriyor.
bu da böyle bir bakıç açımdı.
DIŞ TİCARET AÇIĞI TEMMUZ’DA 5,98 MİLYAR DOLAR OLDU, ÖNCEKİ -5,50 MİLYAR DOLAR
29 Ağustos Çarşamba 10:11 TÜİK: DIŞ TİCARET AÇIĞI TEMMUZ’DA 5,98 MİLYAR DOLAR OLDU, ÖNCEKİ -5,50 MİLYAR DOLAR
Yaradana gurban.!!!
Makyajlar pul pul dökülüyor.!!!
Hiperpower enflasyon
Hiperpower stagflasyon.!!
CRASH Tüm HIZIYLA otobanda.!!!
Ekonomik veriler kur seviyesinin ekonominin yapısında bir değişiklik olmadığını ülkenin her yıl fırından taze çıkmış buharı üstünde 50 gayme paraya ihtiyacı olduğunu gösteriyor....Dolar shortcularıda ortada yok....50 gayme parayı nereden bulacağız!!!!
BIM marketteki çocuklar der k;i Pazartesi akşamı fazla mesai yapıp etiket değiştirmekten bitap düştük. Beter olmadan yeter olmaz, iyi günlerin kıymetini bilin, o betonları kemircekleri günler yakın belki yarın belki yarından da yakın.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 29 Ağustos 2018 tarihinden itibaren, TCMB bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası'nda gecelik vadedeki işlemler için bankaların borç alabilme limitlerinin 13 Ağustos 2018 öncesi limitlerin iki katı olarak uygulanmaya başlanmasına karar verilmiştir."
umutabi ben yıllar önce derleyip topladım (senin deyiminle) dolar faizinden vazgeçtim .. tabi benim yaşadıklarım var. banka da dolarlarını tutanlara hata yapıyorlar diyemiyorum.
ama tabi azda olsa kötüyü düşünmek gerekirmi? bana göre gerekiyor, bu ülke de çok kötü şeyler yaşamamış insanlar için gerekmiyor olabilir.
Her sabah bir arkadaşım ile kahvaltı yaptığım yerde yaklaşık 15 dakika boş masa bekleyip, her zaman 40 TL ye yaptığımız kahvaltıyı bugün 74 TL ödedim
Arkadaşım bana dönüp şöyle dedi,
“Krizin geldiğini bu mekanlar boş kaldığı zaman anlayacağız, burger da kuyruk olmayınca anlayacağız, esas film o zaman başlayacak”
Günün özeti: Doğru adama kahvaltı ısmarlamışım
Bu arkadaşların hiçbir sorumluluğu yok....Bu işleri hep dışgüçler yapıyor bazende içeride fetö falan onlar yapıyor ama bizimkilerin hiç hatası yok.........Onlar saraylarına saray katıp yollarına devam ediyorlar :kahkah:
74 Tl ye kahvaltı ve hala kriz yok öylemi !. Eller havaya devam, o halde dibine sonuna kadar Dolar acı çekmeyenlere bizim ACIYACAK halimiz yok ,madem gemiyi batırmak istiyorlar varsın batırsınlar ve boğulsunlar ben filikaya geçtim bile kalanlara boş şans.
"Faiz toto" da son durum...
Faiz artışı bekleyenler
1)Işık Ökte
2)Gökhan Şen
3)Burak Kanlı
4)Figen Özavcı Gümülcineli
5)Mert Yılmaz
6)Gizem Öztok Altınsaç
7)Ferhat Yükseltürk
8)Sn Ayhan53 (200 bips)
9)Sn Pc öğretmen
Beklemeyenler
1)Sn Tengri Han (geçen sefer terste kaldığım göz önünde bulundurulmalıdır)
2)Sn Moruk
3)Sn Varolmayansehir
4)Sn Bahri
5)Sn Cankan
6)Yoldaş Stonhand
7)Sn Goksen
8)?
9)?
Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?
Günün Atasözü:"Satılık ziftin olsun, Selanik'ten Kel gelir."
saygılar/başarılar
Tarihini sadece battal gazi romanından bilen , OSMANLIYI hep çok matah bir develet olmuş gibi düşünen güruh, Osmanlı padişahı batış döneminde, 70 Cent e muhtaç, millet açlıkla terbiye edilirken GAVURDAN ! bilmem kaç ALTIN borç alıp DOLMA BAHÇE sarayını yaptırdı. Ahanda tarih tekerrürden ibaret lafınının bugünkü örneği size kapak olsun ...
Eski Dünya Bankası Baş Ekonomisti Prof. van Winjbergen: Türkiye en sonunda IMF'ye gidecek Eski Dünya Bankası Baş Ekonomisti Prof. van Winjbergen: Türkiye en sonunda IMF'ye gidecek
Capital, gelişmekte olan ülkelerden Güney Afrika ve Brezilya paralarının da krizden etkilenerek domino etkisiyle yıkılabileceğini, ancak Avrupa ve Euro Bölgesi ülkelerinin krizden doğrudan etkilenmeyeceğini yazdı. Ekonomi dergisi, TL krizinin kısa vadede çözülmeyeceğini, zira bağımsız olmadığı düşünülen Merkez Bankası'nın gerekli önlemleri almadığına vurgu yaptı.
Türkiye krizinin üzerinden 2 hafta geçmesinin ardından, krizin dünya ve Avrupa ekonomilerine etkilerini inceleyen Capital, "Türk lirası etrafında yaşanan ekonomik kriz, gelişmekte olan pek çok ülkede türbülansa yol açtı. Korkulardaki artış, piyasalarda güçlü bir etki yaratan derin bir krizi tetikleyebilir" uyarısında bulundu.
Krizin etkilerinin Türkiye'nin sınırlarını aşması nedeniyle tüm dünyada dikkatle izlendiğine dikkat çeken Capital, Avrupa bankacılık stoklarının yanısıra, bazı gelişmekte olan ülkelerinin para birimlerinin de, uluslararası yatırımcıların topluca çekilmesi nedeniyle domino etkisinden zarar gördüğünü dile getirdi.
Bugünkü dış ticaret açığımız Necip milletimizin hâlâ çatır çatır harcamaya devam ettiğini söylüyor
Yanılyormuyum?
Bugünkü dış ticaret açığımız Aziz milletimizin,Tariş Kolonyası yerine Jagler parfümü püfür püfür sıktığını söylüyor
Yanılıyormuyum?
saygılar/başarılar
TEFECİ fiyatıyla Dolarlarımı aymazlara satacağım ilk fiyat 10 Tl ama baktım akıllanmıyorlar satışı durduracağım Olur mu olmaz mı orasını bilemem ama benim hiiiç acelem yok çekirdeklerimi çitleyip aymazları izliyorum bakalım faiz artacak mı artacaksa kaç BAZ puan artacak ... Dolar bu girerde çıkarda derler ama bizde bir girince kolayına çıkmıyor.
Tek övünç kaynağımız bu sefer KRİZİ biz yaydık, biz bulaştırdık oh olsun kafirlere ! hep onlar mı bize bulaştıracaktı . Güçlü böyyük ülke böyle olunur helaaaal...
Ben de faizin artmayacağını düşünüyorum. Çünkü arttırsa ekstrem bi artış yapması lazım ki anlamlı olsun. 200 puan filan hektarlık orman yangınına kova ile müdahale olur.
Hem olması gereken faiz müdahelesinin zamanı geçti zaten. Zamanında yapmadılar; şu an faizi de arttırsa kur yukarı gitmeye devam edecektir.
Ben tüccarım. Dövizle alır dövizle satarım. Lira ile işimin olmamasına rağmen, memlekette olan bitenler psikolojimi bozmuş durumda. Elimdeki dövizin değerinin artmasından ziyade ticaret yaparak para kazanmaktan tad alırım. Ticaret durdu. Satsan zarar ediyorsun, alsan zarar... Belirsizlik insanın psikolojisini bozuyor arkadaş. Bizi bu kadar çaresiz, eli kolu bağlı bir şekilde dövizden medet umar hale getirenlere yazıklar olsun. Bizi ithalat, inşaat ve tüketim cenneti haline getirenlere yazıklar olsun. Bu zihniyete olanak verenlere de yazıklar olsun. Biz 2. Kurtuluş savaşımızı, bizi dış güçlerin oyuncağı haline getiren zihniyete karşı vereceğiz!