Yazıyı sanırım sildim. Silinmediyse dikkate almayın lütfen.
Printable View
Yazıyı sanırım sildim. Silinmediyse dikkate almayın lütfen.
Beyler lütfen biraz okuyun araştırın, bilgi edinin... Bilmemek ayıp değil. Bizden nasıl 1 TL den hisseleri alacaklar? Kottan çıkma diye bir şey olmaz, olacaksa bile 2 TL den mümkün değil. Kottan çıkışta ya 3 ya da 6 aylık fiyat ortalamalarından yatırımcı lehine olacak şekilde karar verilir. Böyle 1 TL Kottan çıkma gibi yorumlar insanlara panik aşılıyor. Millet zaten karamsar, zaten bunalmış durumda. Bu süreçte insan yazdıklarına dikkat etmeli,bilgi sahibi olmadığı şeyleri paylaşmamalı.
Haklısın arkadaşım. Özür dilerim daha dikkatli olmalıydım. Önceki gönderimi silmeye çalışacağım. Arkadaşlarımdan özür dilerim. Sağlık ve bol kazanç POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha önce burada yazdığım (yanlış bildiğim bir bilgiyi) yazıyı ay yıldız arkadaşım düzeltmiş. Kendisine teşekkür ederim. Paylaştığım yanlış bilgi için hepinizden özür dilerim. ay yıldız arkadaşım haklı. Paylaşım yaparken daha dikkatli olunmalı. Zaten hepimizin canı burnunda. Arkadaşlarıma sağlık ve bol kazanç dilerim.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geri alım yap demezse SPK hiç birşey yoluna gitmez, SPK sanırım daha önce alyagda böyle birşey dedi şu fiyattan hisse alımı yap dedi. Bilen varsa yazabilir, bunun dışında bu hisse on lirayı hele 15 lirayı zor bulur birdaha
Az önce SPK dan finansal daire den biri ile görüştüm ve dediği sadece şu, SPK nin tespit ettiği bir durum olursa bunu kap ta yayınlarız ve sizde mahkemeye bunu delil gösterip verin dedi, yani kap haberlerini takip edin ona göre de yasal hakkinizi kullanıp iyi bir avukat ile mahkemeye başvurun dedi. Ben şahsen bunu yapacağım bu konuda birlik olup hep beraber de verebiliriz,
Başvuru İçeriği: Tukaş şirket hissesi ile ilgili 1 Haziran 2020 tarihinde iki günlük borsada kapatma kararı aldınız, Tukaş patronları nitelikli olarak önceden bu dolandırıcılık olayini planlamış görünüyor, pandemi olayından önce yapacakları bu soygunu 6 ay önceden planlanmışlar belliki hisse fiyatını 2019 Kasim ayında göstermelik geri alım yapmışlar sonrasında yüksek bilanço açıklamışlar,ardından taleplere yetisemiyoruz diyerek yeni fabrika kuracağız haberi yolladılar,ve şimdi psndemiyide kullanıp gıda sektörüne olan hisseleri kolaylıkla 10 lira üzerinde sattılar bunu bloklar halinde yaptılar,şimdi gelinen noktada biz bu hisseleri 12 ile 13 liralardan aldik,tahta kapatıldı iyide bizim bu yüksek rakamlardan aldığımız hisselerden büyük zarar var,bizim bu zararımız ne olacak,SPK olarak Mayıs 18 inden itibaren şirket hissesindeki alım ve satimlarin iptalini yapmanızı arz ve talep ediyorum. Benim gibi binlerce mağdur var.yoksa küçük cezalar bunlar için bir şey ifade etmeyecek ve dahada mağdur olacağız.
Serdar hocam gelen cevabın içeriğini yazmanız mümkün mü
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlgi başvurunuz Kurulumuz tarafından kayda alınmıştır. Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikâyetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır.
Borsa İstanbul A.Ş. (Borsa İstanbul)’de gerçekleştirilen işlemler ve payları Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere ilişkin haber ve gelişmeler Kurulumuzun ve Borsa İstanbul’un ilgili birimleri tarafından izlenmekte ve gerekli görülen hallerde Borsa İstanbul ve Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır.
Ayrıca telefonda bu işin sonunda kapta usulsüz hukuksuz bir şey tespit edilirse kapta yayınlanır ,bunu delil olarak gösterip mahkemeye verin dediler.ben bu haberi bekliyorumki mahkemeye vereceğim, ama hep beraber birlik olup versek daha çabuk netice alırız
Başvuru İçeriği: Tukaş şirketi ile ilgili olarak yaklaşık 15 mayıstan beri 17,80 liradan hergun yüzde 10 taban yaparak toplamda bugüne kadar 7 taban düşmesine rağmen neden SPK olarak bir inceleme yapıyorsunuz, 17,80 liradan hisse beş iş gününde 8,55 liraya düştü, mileti büyük mağduriyete uğrayatarak küçük yatırımcılara büyük zararlar verdiler, devletin görevi küçük yatitimciyiy korumak degilmi, neden düşüyor hiç bir haber yayınlamiyor, bilgi yok. Bunlar böyle istedikleri gibi hisseyi yükseltirken kap haberleri gönderecek yukardan millete satacak sonrada hiç bir neden yokken bir haftada yarı fiyattan daha aşağı düşürecek ve bunu denetleyen kurum hiç birşey yapmayacak mi. Vallahi bittik battık. Yazık bizlere, gidip dolar almadık getirdik borsaya yatırdık. Elimizde ne varsa aldılar. Lütfen bu şirket hakkında inceleme yapılması ve 15 mayıstan itibaren hissenin hareketlerinin incelenmesini istiyorum.piyasada dolaşımda 43 milyon lotu var sırf bugün 29 Mayıs da 79 milyon lot hacim yapıyor.rica ediyorum.
Bana göre bu soyguncular bunun hazırlığını geçen yıldan yapmışlar, sonra Şubat'ta üç ay ceza alınca ertelemisler istediklerini yapamadığı için, virüs olayı olunca bunlar için bir vurgun fırsatı olmuş ,gıda sektöründe ki hisselere talepten dolayı, körün istediği bir göz bunlar bulmuş iki göz hesabı rahatlıkla millete yüksekten satmışlar, yoksa bu virüs olmasa satamazlardi bunu, kimsenin de gıda sektörü satışları iyi, diye soygun yacaklari aklımıza gelmedi, adamlar tam tilki imiş. Vay be, umarım devlet bunu yanlarına bırakmaz.ben zaten mahkemeye vereceğim kap haberi gelsin,
Sakin ol sampi!!! Mahkeme basit mi yarını bekle bu kadar heyecan tipicden soğutur relax olRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu 50 milyon lotu ky alamaz, bunlar daha satış yapacaklardı belki 4 e 5e kadar günlük ne satarlarsa harmanlayarak , cunki satılmayan o kendileri tekrar alıyordu. İki gün durmasa devam edeceklerdi. Bundan sonra ne yapacaklar bu önemli. Pek artık kimsede kolay kolay almaz hisseyi, onlarda biz işimizi bitirdik diyerek kenara çekilince ky elindeki lotu psnikle satarsa o da kötü işte,
50 milyon lot sattık dedilerde bunun ky ancak 15 milyon lotunu alsa, 35 milyon yancı kendi açtıkları hesaplarda muhtemelen , onlarıda satacaklardi herşey ayyuka çıktı. SPK hisselerini 6 ay satışa kapatabilir o yancı hesapları tespit ederse, genelde tezgah böyle .yani 500 milyon dan ceplerine ancak girse girse 150 milyon girmiştir, diğeri yine kendi paralaridir, onlarida çevirip evirip farklı hesaptan aldılar tahtada ki sonra tekrar koyup satalar bu olay meydana çıkınca kaldılar, umarım ellerindeki lotlara bir yıl 6 ay ceza gelir işlem yapamazlar
Okkalı bir ceza vermeliler.
Kanunlar ne diyor bilmem ama, 50 milyon lot satışını açığa satış kabul edip, tahtayı bir gün daha kapattıktan sonra yukarı yönde serbest marjla açacaksın. ( bunu da tahta açılmadan bir gün önce duyuracaksın )
Bu adamlara da açığa sattığın hisseleri geri yerine koy diyeceksin, koyamazsa temerrüde düşüreceksin.
Bakın bakalım bir daha böyle şeyler yapabilecekler mi ömrü hayatı boyunca.
burda 50 mil lot satilmis 500 tiril edermi eder simdi taban taban birde burut takas arkasindan bedelli e hisse olur 2 veya 3 sonuc geri toplasa direk 350 tirilyon kar demek sonuc butun fabrikalari 25 tiril kar bu 1 ayda 350 tri kar peki spk kararlarindan hic ky olumlu yansídími yok yansimaz her karar bize girer arayin faprikayi bakan yok ta ben 7 gun once aradim baglamadilar normalde sirket durust olsa gorusme yapar ama bu iste ky haric herkez kazanacak spk daki denetmenler bile atilla ilhan amerikada birakilinca sevinmistik o da ky yi madur edenlerle beraber
Bunlar çözüm değil..
Hep ısrarlı savunduğum bir şey var; Borsa da manipülasyon yapanları tutuklamadığın sürece geçici işlem yasağı, brüt şu bu geçerli olmayacaktır..Tutuklama da öyle böyle değil en az 5 yıl ile başlayacak..
Tutuklama olmadan saatlerce boş boş konuşalım yazışalım küfür edelim nafile..Çok canlar yanacak, çok ocaklar sönecek..
Açığa satış şuan bütün hisselerde yasak. Açığa satış falan yok, adam olmayan hisseyi satmamış, kendine ait hisseleri satmış. Bundan sonrası için de herkeste korku hakim inş hisse bu korku ve panikle yatırımcıyı daha fazla mağdur etmez.
ben anlamıyorum abi neden şirketler sahtekarlık peşinde ne güzel karlılığın var üretiyorsun zorun nedir
Bir senaryo ama gerçekleşme ihtimali devletin tutumuna bağlı ,kanunen yani yapabilir devlet bunu, okullu kardeşlerin hisselerine 1 yıl satış yasağı kendilerine de tabiki işlem yasağı, ayrıca son on gün içinde kuluçka hesaplarındaki lotlarada yasak tespit edip yancı kendi anlaştığı hesaplara da satış yasağı bir yıl, ve geri şirkete sattigin 50 milyon veya miktar ne olursa zorunlu alım cezası verirse bu itler 500 milyon soygun yaparken 500 milyon içeri girerler ,buda bütün borsadaki şirketlere emsal olur. Bunu yapabilme imkanı varmı evet SPK bunu yapabilir, bu cezayı verebilir, verirmi çok düşük bir ihtimal, kapalı kapılar ardında çok şey döner dolu çanta gider boş çanta gelir,işler hallolur bizde yediğimiz kszikla bekleriz uzun zaman.
Bravo...Tam olarak 1 cümle ile özet...Tebrik ederim..
Kar var, yeni fabrika var, teşvik var, gıda sektörü tarihinin en cafcaflı günlerini geçiriyor yani sektörde müthiş..
E ne istiyorsun oç derler adama bu kadar satacak?
Para istiyorlar, çok daha çok daha...Dini, imanı, allahı para bunların..
Bunların maliyeti yok yani 0...
Nereden nasıl verirsem vereyim yeter ki vereyim diyorlar aynı SA'lar gibi..
hiç bişey olmaz minareyi çalan kılıfı bulmuştur türk ceza kanunlarını adamlar adı gibi biliyor bu işi yapan sahtekar ben ne kadar ceza öderim ne kadar kar elde ederim elde ne kalır hepsini biliyor burda spk devreye girmeli ama nedense hiç güvenemiyorum.
bu ara çok ky borsaya girdi pandemi dolayisiyle herkes evde idi bir hesap açan borsaya girdi bu sahtekarlar tüm acemileri tokatladılar burda bankada üç kuruş olan herkesin cebinden parasını aldılar
Bildiğiniz,tanıdığınız yüksek trajlı gazete Tv medya ne varsa bildirin,döksün ipliklerini pazara.Sosyal medya ne varsa yapıştırın gitsin. Reklam edin heryere herkese.
Varsa bunlara çanak tutanlar,onlarda nasibini alsınlar. KY nın parası gidiyorsa,varsa onlarında itibarları gitsin.
Hisse geri alma cezası diye bir ceza yok, uygulamada da bu mümkün olmaz zaten. Öyle bir şey olsa çarşamba millette alıma geçer ohh mis gibi üstten okutur.
Şaka maka adam 2 günde en zenginler listesine girmiştir. Resmi kurumlar Malesef iş bitince devreye giriyor, sözde yatırımcı koruyucu tedbirleri de yine yatırımcıya zarar veriyor. Brüt cezası geldi diyelim satan tekrar alamıyor, parası 2 gün işleme kapalı oluyor, yatırımcı da bu kadar zararla satarsam ya dönerse... Düşüncesiyle çoğu zaman hisseye daha da kitleniyor. Mevzuat neye ne kadar izin veriyor bilmiyoruz ama bizleri tatmin edecek zararları telafi edecek bir adım atması mümkün değil. Muhtemelen brüt ve ilgili kişilere işlem yasağı gelecek... Şuan için beklemek dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Binlerce yatırımcı cimer üzerinden şikayette bulundu, bakalım ne çıkacak. Umarım devlet patronların böylesi işlemlerine dur diyecek sert tedbirler alırlar, yoksa aynı film başka bi zaman başka bir hissede başka yatırımcıların karşısına çıkacak.
Sosyal medya kullanan arkadaşlar bunu mutlaka en ağır cümlelerle yazın...İnanın şu an Türkiye'de sosyal medyadan daha güçlü bir merci yok..Boşverin cimeri bimeri oradan bir şey çıkmaz..
Sosyal medyada bu alçaklar hakkında infial oluşsun bakın neler oluyor..Tir tir titreyeceklerdir.
Bu millet 15 temmuzu becerdiyse TUKAŞ ne oluyor yeterki davanıza inanın inanmak başarmanın yarışı DERLER
Ben rahatım arkadaşlar diyeceksiniz ki neden rahatsın. ortada bir usulsüzlük var. cengiz okuulllu denen bne borsaya kota etmeden (mkk kaydı yapılmadan) piyasaya hisse senedi sürdü! ve bu ciddi bir suç teşkilidir. 15 mayısdaki faaliyet raporu açıktır ki %38 şirketin hissedaridir. şirketin %15,72 halka açıktır! satılan 50800bin lot %16 tekamul eder! 15 mayısdan itibaren kaydileştirilmiş bir hisse yada kap haberi yoktur. ve bu apaçıktır ki piyasa bozucu tabiri caizzse ky sıkıcı bir faliyettir!
ne mi olacak tahminen konuşuyorum;
SPK TARİHİNMDE BELKİDE İLK DEFA KY KORUYACAKTIR ! PATRON GEÇERLİ BİR SEBEB SUNSA DAHİ ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM Kİ KOTTAN ÇIKMA İHTİMALİMİZ%80 DESEM YERİDİR. ÖNEMLİ OLAN SPK nIn KY KORUMAK İÇİN BELİRLEYECEGİ FİYATTIR. KAPANIŞ FİYATIMIZ OLAN 8.55 DÜŞÜK KALMAMAK KAYDI İLE(TAHMINIM) 9 TL GİBİ BİR RAKAM İLE KOTTAN ÇIKMASI MUHTEMELDİR...
Kottan çıkma gibi bir durum söz konusu olmaz, böyle bir ihtimali ben %1 gibi bile görmüyorum. Ben bu güne kadar yatırımcının yarasına merhem olacak bir karar çıktığını görmedim. Dediğiniz gibi bir çağrı durumunun söz konusu olacağını hiç sanmıyorum. Mevzuatta spk nın bu yönde kararlar verebileceğiyle ilgili bir madde var mı? Mevzuatta olmayan bir hüküm veremezler. Şu bir gerçek ki mevzuata göre durumu değerlendiren, 450-500 milyonun karşılığında yatırımcının içini soğutacak bir karar çıkacağını düşünen kimse yok... Çoğu kişinin beklentisi işlem yapana işlem yasağı maksimum 1-2 milyon TL ceza, sonra yatırımcıya hiçbir faydası olmayan brüt takas ve belki de İnternet yasağı. Umarım ben yanılırım ve bu ülkede yatırımcının koruduğuna emsal olacak bir karar çıkar... Böyle bir karar olursa kimse bir daha böyle bir şey yapamaz.
Salça şirketi 500 milyon liralık hissesini borsada sattı
Son 6 ayda Borsa İstanbul'a 350 bin yeni yatırımcı gelmesiyle beraber borsa şirketlerine ilgi artınca fiyatı 2 ayda 8.50 liradan 18 liraya giden salça şirketi Tukaş'ın şirket ortağı Cengiz Okullu satışa geçti. Şirket 2 günde 50.6 milyon hissesini 8,55 ile 10.50 arasında fiyatla satarak yaklaşık 500 milyon lira gelir elde etti. Okullu'nun şirketteki payı yüzde 38.5'ten yüzde 20'nin altına indi. Satışla beraber ve öncesinde şirket hisseleri 17-18 lira aralığından 8.55 liraya gerilerken şirketin çoğu yeni borsa yatımcısı küçük hissedarları şokta. Rahim Ak'ın haberi
01.06.2020 - 16:24 | Güncelleme: 01.06.2020 - 16:42
İş-Yaşam
Paylaş
Rahim Ak
rak@cyh.com.tr
Borsa İstanbul'da küçük ve orta boy şirketlerin hisselerinin son 2 ayda olağanüstü yükselmesi sonrası bu şirket hisselerini elinde bulunduranlar ile şirket ortakları satışa geçti. Salça şirketi Tukaş tarafından bugün borsaya yapılan açıklamada şirket hisse fiyatının iki kattan fazla fiyat artışı ile iki ayda 8.18 liradan 17 liranın üstüne tırmanarak zirveye çıkmasının ardından 28 ile 29 Mayıs tarihleri arasında şirket ortağı Cengiz Okullu'nun elinde bulunan şirketin yüzde 18.5'ine denk gelen hisseleri sattığı görüldü.
İKİ AYDA 2 KAT YÜKSELMİŞTİ
Son 6 ayda Borsa İstanbul'a 350 bin yeni yatırımcı gelmesiyle beraber borsa şirketlerine ilgi artınca fiyatı iki kat artan Tukaş'ın ortağı Cengiz Okullu, 50.6 milyon hissesini 8,55 ile 10.50 arasında fiyatla satarak yaklaşık 500 milyon lira gelir elde ettiğini beyan etti. Okullu'nun şirketteki payı yüzde 38.5'ten yüzde 20'nin altına indi. Satışla beraber ve öncesinde şirket hisseleri 17,18 lira aralığından 8.55 liraya gerilerken şirketin küçük hissedarları endişe etmeye başladılar. Şirketin şimdiye kadar yüzde 15.72'si halka açıkken bu satışla birlikte halka açıklık oranı yüzde 33'ün üstüne çıktı.
3 AYLIK KARI 25 MİLYON LİRA
Şirketin son bilançosuna göre 781 milyon liralık varlığına karşı 475 milyon lira borcu bulunuyor. Tukaş'ın 305 milyon lira da özkaynağı bulunuyor. Şirket 216 milyon liralık satış gelirine karşı yılın ilk çeyreğinde gelirini 11 milyon liradan 25.5 milyon liraya çıkarı. Şirketin piyasa değeri şu anda 2.3 milyar lira olarak hesaplanıyor.
kottan cikma olmaz net ve taban tan gitmese iyi diyeceksi benim lotum sukadar azdan az coktan cok gider yok oyle bi durum 3 tl den geri kalani alir bizde zaten panikle elimizden cikaririz ceza gelse ne olur 2 memura 2 villa hediye alsa 5 tril ceza da verse birde bogazda topluca yemek yeseler devede kulak kiri olur 26 yil oldu daha ky yi dusunen hic bir yaptirim gormedim ve bu site gine iyi tukas forum sitesi tamamen cahil dolu gerci onlarda yavas yavas duduklendigimizi kabul etmeye basladi kara carsamba olmaz insallah
Vay vay vay.
Organize işler. Filimlere konu olacak bir vurgun hikayesi.
Hisseler Cengiz Okullu’nun. Dolayısıyla 500 milyon TL de onun şahsi cebine girdi.
Kendisine ait kalan hisseleri bedelsiz birine devredebilir isterse.
Kurtulan bir hayat. Ne uğraşacak üretimle fabrikayla falan.