Zermeram Elmas Evler ve Arma Renk projesinin 2025 yılında tamamlanmasıyla 312 daire + 9 adet villa gibi ciddi bir konut stoku oluşacak. Ticari kısımlar hariç...
Printable View
Zermeram Elmas Evler ve Arma Renk projesinin 2025 yılında tamamlanmasıyla 312 daire + 9 adet villa gibi ciddi bir konut stoku oluşacak. Ticari kısımlar hariç...
Buradan gelecek nakitle Zermeram Mercan Evler çok hızlı bir şekilde tamamlanabilir.
2025 yılında alınan teşvikle GES projesi de tamamlanabilir !
Bu kadar varlık ve projeye rağmen yönetimsel sıkıntılar yatırımcıyı uzak tutuyor...
Sorun bitirdikleri daireleri israrla satmak istememeleri. Daha iskan bile almamışlar. Nedenini bilemiyorum ama çok fazla bekletemezler diye düşünüyorum. Şirektin nakit sıkıntısı pek yok istediği an da kredi alacak durumda.
vardır hesapları
Dostlar borsanın kötü zamanı sanırım 2018 yılı idi güzel kaymağını yedim.
Yıl 2025 fk 0.75
Defter değeri 9 TL bist te bu gün 1.93 kapattı.
Daha ucuzu var mı?
12,tlden aldığım 2022 de aldığım Ttkom un bir kısmını 50 den verdim. Kağıt 50. 55 lere gitti. 1.93 den Adese aldım attım kenara. Kısa vadede Ttkom uçar gider adese saç baş yoldurabilir, ya sabır dersem kaymağını yerim. Not olarak burda dursun.
5 lireden Ttkom un yüzüne bakmaya 50 lireden peşinden koşuyor.
Borsa sabır yeridir. Bu gün al yarın sat yok öyle bolluk. Bekle birkaç yıl keyfini çıkar ele hayıflanma malına bak sadık kal.
Lakin göstere göstere milyon lotlar alırsanız dökmeden götürmezler. Farklı kurumlardan azar azar kimsecikler görmeden heybeyi doldurun. Zahireciye girmiş gibi çuvalı yüklerseniz çok taşırsınız
yönetimsel sıkıntı mı !! adamlar ya basiretsiz tüccarlar ya da alenen şirketi eritiyorlar. tabii ki herkesin bir tahmini vardır bu konuda...bedelliden gelen dünya nakti faizler yerlerdeyken mevduata bağla ,o arada arsa, ev hatta döviz fiyatları uçsun...gayrımenkul fiyatları zirve , faizler dip yaptığında sen kalk mevduatı çöz, ederi tartışılabilir gayrımenkul alımları yap,emlak projelerini de sürüncemede bırak...daha neler neler...
https://www.bigpowerenerji.com/
Daha web sayfasını yapamamışlar :)
Sn ellocu
Bedelliden elde edilen parayı çarçur ettiler
Şimdi başkanımıza #özgürlük istiyoruz
sn kazancı çarçur ettiler dediğiniz para miktarı, reel olarak bu günkü toplam piyasa değerinin iki katına yakın. bu geçiştirilemez bir hata olarak görülmeli kanımca...kaybedilen zaman ve harcanan fırsatlar da cabası...
Sn. Ellocu
Belki de 2025 yılında borsadan vurgun yapacaktı, hazırlık yapıyordu! O hapse girdi olan yine bize oldu...
sn. kazancı yönetim, hisse fiyatından bağımsız konuşuyorum, şirketi ihya da edebilir rezil de edebilir; yeterli kaynakları ve büyüme potansiyeli var, çaba ve niyet önemli .. geçmişe bakınca, insan ister istemez şüpheye düşüyor...
Şirkette çarçur edilen ben büyük kısım genel yönetim giderleri, çoğu firmada bu böyledir burada bir iki tık daha fazla. Öte yandan firma elindeki daireleri kasıtlı olarak satmıyor, kiralayabildiklerini kiralıyor ama satabileceklerini bekletiyor.
Örneğin arma renk evlerinde Okkarlar inşaat tüm evlerin %80'ini satmış, martta iskan alınacak ve oturum başlayacak (hatta oturanlar varmış şimdiden) ama Adese tarafında hiç ev satılmadı, ofis/dükkanlar ise kiralanmış.
Dümen döndüğü garanti. Değerlendirmeler de tam olarak yapılmıyor. GYO olmadığı için yapılan değerlendirmeleri KAP'da yayınlama zorunluluğu da yok. İsterlerse defter değeri 1.5 kat yükselebilir diye düşünüyorum. Stok satışları da karlılığı patlatabilir ama hiçbirşeye dokunmamayı tercih ediyorlar.
Hasan Meşe gözaltına alınmış:
https://kulisborsa.com/borsa-operasy...an-mese-kimdir
*ADESE-Adese Gayrimenkul 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 582.451.000 TL (Önceki 1.809.639.000 TL)
Kulağıma bazı fısıltılar geliyor, netleşmesini bekliyorum.
Sabretmeye devam, çorba içeceğimiz günler yakındır :ok:
Geçen sene ne kadar hasılat yaptıysa bu sene de biraz fazlasını yapmış. Genel giderler fazla bu nedenle esas faliyet karı da azalıyor. Diğer kar diye gördüğünüz herşey 1.8 milyar, 582 milyon vb. değerlendirme oranları iştirak satışı ve bunların deli saçma enflasyon muhasebesi ile çıkan kar ve vergilerin konsolidasyonu.
2 yıl önce biten daireleri bile satmıyorlar daireleri satmaya başladıktan sonra gerçek hareket başlar, o zaman mızrak çuvala sığmaz.
1.93 aldıklarımı 2.11 yapıştırdım. Şanslı günümdü 2.05 yerine az koyup Ttkoma atladım. 51. 90 verip tekrar 51.75 geri aldım. Sabretmek varmış. 51.10 alabilirmişim.
Cuma kapanışa doğru 1.75 ve altından bir miktar alım yaptım ancak sanırım yapılan işlemler suni ve panikle satmanızı isteyenlerin oyunu. Alışlarıma karşılık tam gelmedi ve hemen üst kademeye aldılar işlemleri.
1.82den satış koydum birkaç bin lot, almadılar.
16.00 da abd piyasası açılınca bir satış dalgası daha yiyebiliriz borsa genelinde...
Kestirmek zor.
Boşaltamazlar, zaten SPK'da %93ü borsaya kote olan şirketin yüzde 50'sinden fazlası olarak bölünen bir şirketin halka arzını onaylamadı. Onaylasaydı da boşaltamazlardı.
İmtiyazlı hisselerde takeover diye bilinen ele geçirme kavramı olmaz. Şirketin %5'ini ele geçiren yatırımcıların bağımsız denetçi atama, olağanüstü kurula çağırıda bulunma gibi bazı hakları oluyor. Bu şekilde yapılan usülsüzlükleri biraz olsun kontrol etme şansı doğabilir, o kadar.
Bu arada Adese GYO değil. Bu şirket GYO kapsamında yıllık değerlendirme yapmıyor, yapmak zorunda da değil. Bu nedenle pd/dd ile yapılan yorumlar tam olarak gerçeği ifade etmiyor, ben çok yakından takip etmeme rağmen firmanın gerçek defter değerini tam olarak bilmiyorum. finansal rapor ve dip notlar yeterince şeffaf da değil. Deli gibi arazi ve konut stoğu var. GYO olsaydı tüm gayrimenkullerinin SPK lisanslı bir firma ve uzman tarafından değerlendirlmesi ve değerlendirme raporlarının da KAP'da yayınlanması gerekirdi, dolayısıyla da bunlar bilançoda net gözükecekti.
Şirket Adnan dışarı cikali çok oldu işinin başında diyor
Sahibine bak malını al
Psgyo
Dursun burada not olarak.