Amerika'ya bok atıp durursun ama kendi halkın ülke parasına güvenmez, fakirleşmemek için Amerikan doları tutar. Aldıkça alır.
Ne kadar trajik bi durum...
Printable View
Amerika'ya bok atıp durursun ama kendi halkın ülke parasına güvenmez, fakirleşmemek için Amerikan doları tutar. Aldıkça alır.
Ne kadar trajik bi durum...
Bankalar önemli darbe ve pay aldı henüz ilk dönemini sürdürdüğümüz krizden.
Ama filmlerdeki kahramanımız gibi, bir şey olmamış gibi yürümeye devam ediyorlar.
2018 dönemi bağımsız denetimler, devlet desteğiyle, bankaların zor durumunu kamuya göstermeyecek.
Geçenlerde "borsanın anlamsız yükselişini" ifade ettiğimde, bir forum üyesi "geleceği satın alıyorlar" gibi bir şey yazmıştı.
Eğer benim görmekte zorlandığım iki sene sonrayı satın alıyorlarsa orasını bilmem.
Ama bu ekonomiye 1 dolarlık BİST seviyesi bence gayet uygun.
Kur da yardımcı olursa tez zamanda o hedefe varırız sanıyorum.
CDSler 380 olmuş
Ülke için vatan içın üretim yapan kapitalist. :)
Popülizm ekonomide de böyle yapılıyor demekki.
Siyasetçimizin "fedakarca halka hizmet etmek" parolası gibi...
İş adamı fabrikayı kar etmek için kurar işletir.
Zarar ederse (batmak için illa kur artışı da gerekmez hani) beceriksiz iş adamı zaten iş yerini kapatır.
İşçileri de tazminatsız koyar kapının önüne.
Neyse.
Hepimizin bildiği şeyler bunlar.
Dolar/TL 5.6179
Dolar 61 e borsa 99 bi soktu çıkaramadı
Dolar bugun 14 kurus artarken bugün baslığa girişlerde 14.000 olmuş
Forumdaşlar son 15 gün içinde maliye politikasındaki gevşeme adımları ile 20 gün kadar önce dip seviyesi olan 54 milyar TL'yi gören likidite açığı özellilke son 10 gün içinde tekrar kademeli olarak artış gösterdi.
Dün ise tekrar Ocak başındaki yüksek seviyelerine tırmandı. 86 milyar TL'ye çıktı.
Merkez bankası bu durumdan rahatsız olmuş olacak ki oluşan likidite açığını %24 faiz ile kapatmamaya kadar verdi.
Ancak bu kararda ciddi çelişkiler yok değil. Zira bir taraftan kan pıhtılaştırıcı ilacı basmaya çalışırken yine aynı merkez bankası hatırlarsınız geçen haftalarda zorunlu karşılıkları indirmişti. Yani bir yandan da bünyeye kan sulandırıcı pompalamıştı.
86 milyar TL'nin üzerine çıkan likidite açığını yine merkez bankasından başka kapatabilecek bir kaynak gözükmüyor. Bilindiği gibi 2 ihtimal var birisi üst bant fonlaması diğeri ise geç likidite penceresi.
Geç likidite penceresini kullanması piyasaya verdiği sadeleşme sözünü yerine getirmediği şeklinde anlaşılacağı için olumsuz olabilir.
Ancak üst bant penceresi de oynaklığı düşürmeye yetmeyebilir.
Dolar: 5,63160
Kaptırdı gidiyor
fabrikasi batan arkadasi batiran biz degil kendisi;
persembenin gelisi carsambadan belli olur, fed 2013 projeksiyonu iyi okuyabilseydin batmazdin, 2013 fed ne demis git bi bak bu bir..
seni ve senin gibileri batiran diger bir husus ise disariya mal satamayisin, gelirin tl giderin doviz olursa batacagini coluk cocuk bile bilir bu iki..
birde faizler seni batiran , mb yani; git ona anlat meramini..
haa;
son fed aciklamasini da iyi okumak lazim, iyi okuyun ona gore poz alin, uyariyor insanlar , sonradan niye boyle oldu demeyin..
USD nin karakteri böyle hızlı ve toptan...
Acil toplantı mesajı veya Geç likidite penceresi fonlaması piyasa tarafından olumsuz algılanacaktır.
Merkez bankasının işi şu an için kolay değil.
Üst bant fonlama faizi olan %25.5 yetersiz kalabilir.
dolar falan degil, en saglam para birimi sterlin ; bunu son 2 ayda daha iyi anladim..
7.42 olmus..ytd
Londra swap faizi %30 üzerine atmış.
sattim yuzde 10 sterlini, bi cekilme olur diye..7.50 ye kadar tek birine bile dokunmayacagim diyordum dayanamadim..ytd
Herkes birşeye bağlıyor bende dünkü döviz mevduat stopaj artmasına bağlıyorum bugün olanları.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yüksek kaliteli dolar mı kesfettiniz dostlar?
neymiş yaylı bakan demir yumrugu koymuşmuş
el yumrugunu görmeyen kendininkini şey sanarmış
AL
5.64790 TL
SAT
5.60520 TL
Avrupa Para Birimi - EUR
AL
6.37490 TL
SAT
6.32670 TL
iş bankası az açmış makası
Sakin olun arkadaşlar,
hakaret içeren kelimeler foruma göndermeyin. !!!!
Türkiye Etf -6.40%