Kâr beklentiden yüksek geldi.
Ama niye 15.30 kapattı.
Hissemizin yönü ne tarafa olur.
Varmı aydınlatacak bir arkadaş.
Printable View
Kâr beklentiden yüksek geldi.
Ama niye 15.30 kapattı.
Hissemizin yönü ne tarafa olur.
Varmı aydınlatacak bir arkadaş.
Tüm gücüyle baskiladi bir ara bir kademeye 138 bin lot satış girdi 1000 _2000 lot alınınca iptal etti ******** spek bence baskı yapacak gücü kalmadı biraz sabırlı olmak gerekli ciroyu çok artırmış 6 milyar 800 milyon ciro geçen sene 3 milyar 800 milyon normal bilançoda gelsin hayırlısı
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vergi dairesi karı onemli degil. Konsolide onemli o yuzden karın henuz beklenenden yuksek gelip gelmedigini bilmiyoruz. Beklenen kadar gelirse beklenti gerceklesti diye de verebilirler bakalım gelsin bi konsolide o zaman yorumlarız.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Cins bir hisse olarak 8-10 fk beklentisinde olmak hayal kırıklığı yaratabilir .. eski grafiklere de bakıp temkinli olmakta fayda var .. bilanço kokusunu alanlar 1 aydır alıyordu zaten ..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
4. Çeyrek cirosu 1.500 bekleniyordu
9 aylık toplam ciro 3 milyar 841 milyondu son çeyrek ciro 3 milyar yapmış
Toplam ciro 6 milyar 800 milyon
Vergi dairesi ciro 6 milyar 800 milyon tl yazan bu hatta 7 milyar üstü iskonto düştükten sonra kalan 6 milyar 800 milyon
Dövizin geçen seneye göre artmış olması ve yatırımların meyve vermesi sebebiyle ciro 2017 de 3 milyar 841 milyondan 2018 vergi dairesine göre
6 milyar 800 milyona ulaşmış bu artış da ihracat yapan şirket olması sebebiyle şirkete büyük fayda sağlamış ytdr
4. Ceyrek 3 milyar satis yaptigina beni kimse inandiramaz :) Kapa gelen bilancoda yazsa bile inanmam :)
Simdi kızanlar olacak ama ben cok zorladim cebir ile 3 milyari bulamadim. Bulan varsa anlatsin bende inanayim.
Saygilar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Stokta ki malımı sattılar diycemde stokta da o kadar mal yoktu sanırım. Gerçekten çok ilginç bir durum.
Esas bilanço gelince karşılaştırma yapıp şirkete sormak lazim aradaki bu afaki farkın nereden kaynaklandığını.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar o kadar şaşılacak bir durum yok bence. vestel beyazın ihracattan dolayı son çeyrek kapasitesi neredeyse doluydu. 2 tane yeni fabrika devreye girdi. fiyatlara yuzde 22 zam yaptılar. vestel pazarlama ötv indiiriminden dolayı stok yaptı. normal bu sonuç
Siz şimdi söylemi diyorsunuz bu vesbenin elinde sihirli deynekmi var bu ciro nasıl arttı diyorsunuz peki
750 bin çamaşır makinası
750 bin kurutma makinası
750 bin bulaşık makinası
400 bin klima
200 termosifon
Bunların yatırımı bitti bir hesap yaparsanız 6 milyar 800 milyon ciro biraz mantıklı gelebilir vergi beyanında yazılana inanmiyalimmi vergi dairesine bildirilen hasılat yalan mı bence siz şirketi arayın yalan mı doğrumu öğrenin ben bu ciroya inandığım aramama gerek yok ytdr
Nasil mantikli Alanzo kardes ya, gecen sene 1 milyar olan ciro nasil 3 milyara ciksin. Ic pazar 20% daralirken hem de? Benim tahminim cironun en iyi ihtimalle 1.6-1.7 milyar gelecegi yonunde. Vergi dairesi ile SPK arasindaki farkin nedenini de bilanco geldigi zaman sorariz yatirimci iliskilerine.
Hem ciro 3 milyar ise sirketin brut kar marji ve net kari cok dusuk ciroya gore :) Sonuc olarak ben yillik 5.5-5.6 milyar ciro ve 600-620 milyon TL net kar bekliyorum SPK bilancosunda. Su bilanco gelsede rahatlasak yahu :)
Bu arada Sanko daki hisseler cok dikkat cekiyordu, dun dokulmeye basladi. 100-110K lotu kaldi, bugun kalanini satar umarim, alanlar iyice mallansinki bilanco sonrasi hisseyi yukari tasimak zorunda kalsinlar...
Neyse, hele bir gelsin bilanço konuşalım.
Ben uzun zamandır vesbe yatırımcısıyım. Halada Malımın %30 u duruyor. Bende isterim bu satış gelsin. Ama akıla mantıga uygun değil. Ne turkbesd verileri nede ihracat verileri bu satışı onaylamıyor. İlk defa vd bildirimi yayınlandığı için birşey diyemiyorum. Bilanço ile uyumlu gelmiyordur belkide. Neyse bekleyip görelim. Bilançoda da bu satış gelir ve yine bilançoda buna mantıklı bir bilgi verilirse, yeniden oranımı arttırırım seve seve.
Saygılar.
Şirkete mail yazdım. Cevap gelirse paylaşırım.
Vesbe Yatırımcı ilişkilerinden cevap geldi... Benim sorum ve gelen cevap aynen şöyle...
10:55 (2 saat önce)
Alıcı: yatirimci
Sayın yetkili,
Öncelikle kolay gelsin. Ben Borsa İstanbul da işlem gören Vestel Beyaz Eşya şirketinizin yatırımcısıyım. Şirketinizin dün açıklamış olduğu 2018 yılı Vergi Dairesi Mali Tablosun da 2018 yılı net satışları 6.873.000.000 tl civarında görünüyor. Oysa ki spk mevzuatına göre hazırlanan 9 aylık bilançoda hasılat rakamı 3.840.000.000 tl olarak belirtilmiş.
Bu iki rakama göre son çeyrek satışları 3.000.000.000 tl civarında olmuş görünüyor. Bu rakam bütün yatırımcıların kafasında soru işareti oluşturdu. Sizden öğrenmek istediğim bu rakam gerçek satış rakamı mı yoksa Vergi Dairesi Mali Tablosu ile spk mevzuatına göre hazırlanan tablolar arasında ki muhasebeleştirme farkından kaynaklanan bir fark mı?
İyi çalışmalar. Saygılar...
Yatırımcı
11:07 (2 saat önce)
Alıcı: ben, Yatırımcı
......... Bey merhaba,
Bu fark belirttiğiniz gibi Vergi Usul Kanunu ile SPK mevzuatı arasındaki farklardan kaynaklanıyor. Ayrıca VUK tablolarında satış gelirlerinde ve SMM’de yan sanayi için alınan hammadde alım/satımları da yer almaktadır. SPK’da bu iki kalem elimine edilerek gösterildiği için hem net satışlar hem de SMM daha düşüktür. Bu nedenle SPK ve VUK gelirleri birebir karşılaştırılabilir değildir. SPK 9 aylık mali tabloları ve 12 aylık VUK tablosu kullanılarak hesaplanan 4Ç18 satış gelirleri olması gerekenden daha yüksek görünmektedir.
Saygılarımızla,
Yabancı sürekli alım tarafında bir durum olmasa bu kadar alım yapılır mı? Yada bu izlenimi vermek için mi yapılıyor. Citi deutche sürekli topluyor. Bu hissede bi şeyler olacak bence yoksa bu gavur niye toplasın
Bilgi için teşekkür
Hocam cok tesekkurler konu anlasilmistir. Cunku akla mantiga uymuyordu. Bilancoyu bekleyelim. Yorum yapariz.
Saygilar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço gelse bugün iyi olacak
622.500 kar
Herkese hayırlı uğurlu olsun
Ciro 5.693 milyon
Brurt kar 912 milyon net kar 622.561 milyon tl
Vatana millete ve vesbe yatırımcılarına bereketli olsun
Son çeyrek ciro 1 milyar 852 milyon tl
Son çeyrek 159 milyon kar etmiş. Beklenenden daha iyi bir bilanço değil. Ama seneyi çok iyi rakamla kapattık. Vesbe yatırımcılarına hayırlı olsun.
Bu hesaba göre hisse başı kar ne kadar temettü neye gelir acaba
Hisse başı 3.280tl
Kar güzel bakalım hisseye nasıl yansıyacak yabancı boşuna almamış
Henüz bilançosunu inceleyemedim ama hisse hareketleri daha fazlası için bende beklenti oluşturmustu.
Maşallah çok iyi bilanço.
VESBE Solo 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 622561000 Yıllık Değ%:111
Yarın göreceğiz tarih tekrrrür mü edecek yoksa yeni bir sayfa mı açacağız .. haydi hayırlısı kalan ortaklarla ... bir kuvvetli yazan arkadaş vardı Kızdım 10 bin daha aldım falan diyordu ,, geçen Uşak topiğinde de aynı yazılarını gördüm .. sanırım burası hakikaten alsatçı dolu . 6 ayda eskilerden pek kalan yok sanırım [emoji5][emoji5][emoji5]