istisnasiz her gun ama ! buna emin olabilirsiniz
yatırım tavsiyesi degildir
Printable View
arkadaşlar alman makamları onaylamış mı onaylamamış mı tam anlayamadım ama listede adı var
son durum google cevirisi
Ek 24659
2 nisan itibariyle belgeler tamamlanıp teslim edilmiş,inceleme süreci başlamış.1 ay içinde süreç tamamlanıp karar onayı için üst kurullarına iletiliyor ,bu karar kurulu ya onay veriyor yada ek belgeler istiyor,bu kurulunda karar süresi 3 ay. Bu durumda ay sonuna kadar incelemesini tamamlamış olacak
😊😊Galiba birisi içerden öğrenmiş. Hisse neredeyse tavan kapadı. Bu iş tamam gibi. Kesinlikle al sat tut önerisi değildir. Düşüncelerim beni bağlar.
Hepimizin mübarek Berat Kandili kutlu olsun....
Arkadaşlar bu tahtacı arkadaşlar ne yapmaya çalışiyor acaba?
Sağır sultan bile duydu bunlarin kendi hesaplar arası işlem yaptığını.
2 bin 3 bin lot taşıyan ky dışında kimse kalmadı tahtada.
50 bin 100 bin taşiyanda eşek degil buralardan satar tahtacı olayı biliyorda yatirimcı karambole tahtaya dalmış değil..
Y.t.d
Şirketi aradım yatırımcı ilişkileri süreçte bir sorun olmadığını söylediler.Para yatacakmı bugün diye sordum bu açıklamaları kapta yapıyoruz diyo sanki devlet sırrı?
Dün biri tivitırda para geç gelcek vs yazdı bende elimdeki 3-5 lotu sattım, sonra baktım yazdıklarının hepsini geri silmiş, bende sattığımı geri alayım dedimde lotum azaldı...
Sabırla beklemeye devam, hele ki endeks böyle puslu durumda iken, beklenecek güzel bir liman diye düşünüyorum
Birileri kasıtlı manipülasyon yaptı galiba.Hayır arkadaş bir sürü kağıt var başka ne derdiniz var bunla uğraşıyorsunuz.Dert nedir gerçekten anlamıyorum bu kağıt zaten 14 lerden geldi buraya daha ne istiyolarki dışardaki 3-5 lota mı?Sngyo tavan git onla uğraş.sngyo bun bu satıştan faydalanması için kağıdın temettü dağıtması lazım ki bu baskının tek nedeni o geliyor insanın aklına.Kimsede giremiyo muhtemelen çünkü lotların hepsi toplu.Bakalım akşam kap haberi gelicekmi yada ptesi?
Şaka gibi sngyo iştirak tavan,satışı yapan sürünüyo...
Kademelerde 31 ci eleman gitmiş 25 ci eleman gelmiş
31 ci eleman genelde tahtayı yukarı sürüyor, 31 i çekip çekip attırıyor kademeleri :evil:
2 nisan itibariyle evraklar teslim alınmıştı.almanya rekabet kurulu listesinde henüz degerlendirmeye alınmamış görünüyor.önünde 5 başvuru daha var.1 ay içinde başvuruya cevap zorunluluğu var. buna göre haftaya sıra bizim dosyaya gelir sonraki haftada karar çıkabilir .benzer şekildeki bir gayrimenkul alım başvurusu icin olumlu karar verilmiş .ay sonunda olumlu bir haberin ardından ifraz işlemi yapılacak bu sürecinde 2 hafta süreceğini varsayarsak mayıs ortası 90 mil euro hesaba girmiş olur .biraz daha sarkma olursa mayıs sonunda bu işlemler nihayete erebilir. sabırlı yatırımcılara bol kazançlar
Son tahlilde eldeki verilere göre daha önceki arastırma sonuçlarımızdan da görüldüğü üzere belediye engeli sözkonusu değil ,3 hafta içinde rekabet kurulu onayı gelecek 1-2 haftalık ibraz işlemleri bitiminde kasamıza nakit girmiş olacak . Şirketin 2 yolu var 1 bu satıştan dolayı oluşacak kar rakamını dağıtmak yada bedelsiz vermek,sinpaşın mevcut yapısı nedeniyle nakit girişine ihtiyaç var .avni bey aklını peynir ekmekle yememişse servet gyo ait nakit gücünü ne sekilde hangi kıstaslara göre sinpasa aktarabileceğini bilecek kapasitededir,
Hangi yöntemlerle sinpaşı toparlayabileceğine bakarsak ; 1: sinpasta makul bir bedelli yapılması ( bu durumda halka açıklık oranı çok yüksek olduğu için diğer ortaklarda ellerini taşın altına sokmuş olurlar ki Çelik ailesi için en mantıklısıdır)
2 — avni bey hayırsever kimliğiyle %95 oranına sahibi olduğu Servet gyo daki sınırlı sayıdaki %5 lik ortaklarını üzerek sinpastaki büyük çoğunluğun mutluluğu için sinpaşın elindeki ticari üniteleri satın alarak sol cebindeki parayı sağ çekine transfer edebilir)))))) böylece neredeyse tamamına yakın hisselerine sahip oldukları Servet gyo yu söğüşleyerek Sinpaş yatırımcılarını mutlu edebilirler ))))
3—kasada oluşacak 600_700 mil TL kar rakamını çaktırmadan çuvallara doldurup sinpaşın kapısına bırakıp robin Hood misali sinpaşın borçlarını kapatabilir ,
4—hiç biri)))))
Borsamizin 95 / 97-98 / 2001 / 2008 / 2020 krizlerine bizzat taniklik etmis birisine bu soyledikleriniz cok tuhaf geliyor !
ama sosyal platform boyle bir sey sn. whiningman [emoji846]
bu sirket hisselerinde kimse islem yapmazken , hatta sirketi bile kimse tanimazken biz bu cevherin pesinde idik ! 2-3 yildir suren bu hikayenin pesindeyiz. 2.50-4.00 arasinda cok trade ettik. bir kardesler bir de ben vardim, birde sn. batik !
biz sabirliyiz ! acelemiz yok
Avnide yöntem x üzeri en az 4 dür. Merak etme.Özellikle 2 numaralı ön görünüz olası olabilir. Bugüne kadar sngyo yu soyup Servet e götürdüyse, kazanın doğurduğuna neden inanmıyorsun hikayesi ile karşılaşılabilir her ne kadar en sağlıklısı 1 gibi gözüksede, ben daha yaratıcı bir şeyler bekliyorum kendisinden. Kitaplarda sonradan okutulacak cinsten bir bomba yaklaşıyor bilesiniz...:)
Endeks 99,500 lere kadar değip pull back sürecine girebilir, 93 bin lere kadar geri çekilme düzeltme yaşanabilir,
Bu süreçte ve sonrasında bile servet avantajlıdır.
Eurodaki 10 kuruşluk artış 13.000.000 tl kar yazdırıyor servete, 177 milyon euro para gelecek daha ne olsun.
( (130 milyon euro x 7,50) - (130 milyon euro x 7,4) = 13.000.000 tl buda formülü)
servete gelecek olan para 128 mil Euro bürüt kalan tutar avni beye ödenecek. hesabı düzgün yapalım
vergisini de düşerseniz yaklaşık 105 mil Euro net para girmiş olur
Hocam 7.liradan 14'lere kadar taşidığım kağıdı geçenlerde borsanın olumsuzluklarına istinaden satmak zorunda kaldım kayda değer bir mal olmazsada 11 bin lot benim için iyi bir paradır.
Sizce buralardan ufak ufak almalımıyım yoksa ikinci dalga düşüşü bekleyelimmi?
Teşekurler
Servet, Deks ile birleşince Oswe'nin %94'üne sahip oldu, Servete gelecek para brüt 166.380.000 Euro dur.
kimsenin bir cacık bildiği yok)))) Avni Çelik-Ahmet Çelik-Hüseyin Altaş-HA Real Estate GmbH nin %22,71 hissesi bizde emaneten bulunduğu için servetin deks hisse oranı %77.29 olup oswe de sahip olduğu hisse oranı % 77.29*%94= %72,6526 OLUP %72.6526*177 MİL EURO =128.595.000 EURO OLMAKTADIR. HESAPLAMAYI DÜZGÜN YAPALIM.ayrıca twitterda yorum yapan ve çağrı bekleyen şapşik borsacılarada gülmeden geçmediğimi de belirtmiş olayım. vergi ödemesi konusunda alıcı ile özel bir anlaşması yoksa alım satım ve değer artış vergileri dahil %15 gibi bir vergi ödemesi sözkonusu olacaktır. almanya vergi oranlarını kısmi araştırma imkanım oldu.(vergi oranı daha yüksek olursa hesap rakamı değişebilir)
yukarıdaki hesaba göre şirkete 109 mil Euro para girişi olur.mevcut kurlarla 800 mil yani hisse başı 15.5 tl nakit girecek:)))))
bu hesabı görüpte parası olmayan olduğu gibi bu hesabı göremeyen paralı borsacılar da mevcuttur:) herkes gördüğü kadardır:)
By Ben , bilgilendirmelerin için teşekkürler. Bakalım zaman içinde keşfedilecek mi
keşfedemeyenlere üzülecek halim yok)))))
Aynen, sabır zor işş
Şimdi önümüzde ki olası gelişmeler öncelikle Alman makamları onayı , para kasaya girdikten sonra yönetimin parayı nasıl değerlendireceği, Oswe nin kalan kısmı ile ilgili planlar. vb..
ayrılma hakkı fiyatı var diye aldık ,tebliğ de değiştiği için aldık
Ayrılma Hakkı Fiyatı
SPKn’nda yapılan değişiklik ile ayrılma hakkına konu payların Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın alınması hükme bağlanmıştır. Bu kapsamda payları borsada işlem gören ortaklıklarda ayrılma hakkı kullanım fiyatı, SPKn’nun 27’nci maddesi ve II-27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği ile düzenlenen adil bedel esasına paralel olarak;
İşlemin kamuya açıklandığı tarihten önceki son altı ay, bir yıl ve beş yıl içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması,
Anılan tarihten önceki bir yıl içinde zorunlu pay alım teklifi yapılmış ise bu fiyat,
Her bir pay grubuna ilişkin fiyatın tespiti amacıyla hazırlanan değerleme raporunda belirlenen bedel
karşılaştırılarak bulunan en yüksek bedel olarak belirlenmiştir.
yoksa duman oluruz kasaya giren para bize girer. sen bu paraya mı güveniyorsun güldürme
insanı borsada piyasa değeri kadar kar yazan şirketler var bir bok oluyor mu yok servet de ayrılma hakkı yoksa yandık