zorundamısan :)) yani bist te sürüyle hisse var kafana göre iyi olanı bulup ona girebilirsin neticede bize zorla zincirle işyat aldırıp temettüyü bekletmiyorlarki.herkezin özgür hür iradesi var begenmiyen satar haksızmıyım.
Printable View
Arkadaşlar; Öncelikle şunu belirtmek isterim. Sermaye erimesi gibi bir durum söz konusu değil; zaten piyasa aktif olarak bulunan tüm yatırım hisselerinin sermaye toplamı ancak iş yat kadar ediyor. Şu an piyasadaki en güçlü, en yüksek sermaye büyüklüğüne sahip olan ve temettü verimliliği en yüksek hisse durumunda. Sermaye tavanı 300 milyon olarak belirlenmiş. Bildiğiniz üzere şu an 220 civarı. Her sene temettü verecek sonra şirket sermayesi gün gelecek 0 olacak demek çok mantıklı değil
Toplam hisse sayısı 160 milyon ve bunun 108 milyonu dolaşımda; 72 milyonda şirkete ait. Dağıtılan karın yine 1/3ü şirkette kalıyor. Ayrıca dolaşımda bulunan hisselerden de kendileri alıyor. Yani 108 milyonun hepsi küçük yatırımcı değil.
Kısaca hiç bir şirket şimdiye kadar temettü verdiği için batmamıştır. Zaten batacak olsa temettü vermez.
Kalvin kardes,
2017-03-27 1.375451
2018-03-26 1.527145
Bir onceki yil her ay portfoy degeri %1 artiyordu. Yillik artis orani da yillik %11 oldu. (1.527145-1.375451)/1.375451=%11
Bu yil ise cok kotu gidiyor, begenmeyen satsin derken buradaki yatirimci profilini bilmiyormus gibi yaziyorsun.
Millet bakti yonetim akillanmiyor, gerekirse satar, evlenmedik ya. Buraya yatirim yapan herkes, az riskle makul bir getiri elde etmek icin buraya gelmis yerlesmis.
tamam durum kötü geçen seneye göre bende kabul ediyorum onu ama şu bir gerçek eger başka senetlerde olsaydık emin ol fırtınada malın çoğunu kaybetmiştik ve ne olacağımız muamma idi hele birde spekülatif bir patron hissesi aldıysan vay haline durumundaydık ,bunda en azından kar azda gelse en kötü 12,5 cepte.geçmiş dönemlerde 5 milyon kar yaptıgı halde 187 vermiş bir hissedeyiz.bakalım sene sonunu bize ne getirecek. ben böyle bakıyorum 15 yıldan beri borsadayım ve girip çıkmadığım kâğıt kalmadı iyi parada kazandım iyi parada kaybettim ,bir hissede 2 yıldan uzun zamanlı beklediğimde oldu ve hiç temettü almadan sadece yaptığım karla hisseden çıktım,alsatlarla kaybettiğim zamanı teafi ettim ama yaşadığım stres akıttığım ter görülmeye değerdi.uzun lafın kısası ben hiç bir hissede bu kadar rahat olmadım.
Temettunun tamamı ile tekrar hisse alırsanız belki emekli eder. Yoksa getirisi enflasyon altındadır.
Bu kağıt icin alım ve satım yeri çok önemli. Dönemsel hareketleri yakalamak ve uygun yerden alıp uygun fiyattan satmak lazım.
Yoksa bekleyerek temettü alarak emekli olunmaz.
Emekli edecek kağıt gyo’lar ve bankalardir. Onlar da önemli risk içeriyorlar. İsyat gibi sağlam değiller. Bu fiyatlardan bile yâri yarıya düşme riski var, emekli etme ihtimali de var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
isyat formuna ilk yazmaya başladığım zamanlarda söylediğim gibi yılda 2-3 kez trade imkanı oluyor bu fırsatı değerlendirdiğinizde kazançlı çıkılıyor yoksa dediğin gibi bekleyerek enflasyon altında getiri ile bişey kazanılamaz.ben öyle yaptım temettüden önce almıştım ilk kez 92 lerden sonra 94-95 mi ne sattım ,amerikayla sorunlar patlak verdi hisse fiyatı düştü düştüğünde tekrar aldım temettüye kadar satmadım temettüyü aldım ve temettüyle açılış fiyatı altından tekrar aldım sonra 98 e vurdu bir anda, 98 den okuttum ,sonra tekrar 84 civarlarından aldım ve her maaşla 78 dahil alım yaptım ve hala para geldikçe alım yapıyorum.böylece ne enflasyon kaldı beni etkileyen nede faizden az kazancım oldu.
https://tr.investing.com/equities
investingde 2 adet işyat grafiği paylaştım, bakmak isyeten açılan sitede arama yerine işyat yazarak işyatın bölümüne ulaşabilir.işyat çıktığında sağ alt kösede yazışma yerine girerek grafikleri görebilir.
Hocam grafiklerinize baktım pek teknik bilgimde yok ama size şunu söylemek istiyorum bir cok platformda uzun zamandir takip ettigim dolarcı grafikerler var hatta bazi ekonomistleri de takip ediyorum herkes yılsonu doların 5.05 5.10 olacağını hatta mb nin birkac ay once actığı 1 3 ve 6 aylik dolar ihalesi sonuclari bile 6 aylik ihale sonu dolara 5.05 üzeri fiyat verilmisti şu an yine mb nin 3 aylik ihale sonucu olan 4.80 lik dolar fiyatlarindayız yani uzun lafın kisası bizim yoneticiler dolara karşı pozisyonu kapatmadıysalar ve bu doların 5 tl lik fiyati yil sonu oluşursa o bahsettiginiz grafikteki sıkışma kısa süreli yukari olsada aşaği dogru kirması muhtemel olasılik değilmi
Sayın Kalvin;
Bende elimdeki hisse sayısını 800 bin hisseye getirene kadar sizin dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Fırsatını bulunca alıp satmak, verdiği temettü ile de almak. Ayrıca yılda belli bir miktarda cebimden ekleyerek, mümkün olduğunca kısa sürede hedefe ulaşmaya çalışmak. Bunu yapabilirsem 800 bin hisse aşağı yukarı 0,50 kuruş maliyetle bende olacak. Bakalım ne olacak
işler çok yoğun pek fazla giremiyorum bugün o yüzden geç cevap yazabilirim.unutulmamalıdır grafik sadece çizgilerden ibarettir ,piyasa gidişatına ve almış olduğu pozisyonlara göre yön bulması büyük olasılıktır. eger aşağıya doğru genişleme olmaz ve yukarı bir tepki gelirse piyasa kötüye gidip ve almış olduğu pozisyonlarda zarara geçerse tepki budurumda kısa süreli olup yön aşağı olur ama son düzlükte herşey güzel gider ve karlar arka arakaya sıralanırsa grafiğin tepesi mart 23 e kadar 1,07 lere uzanır.
80 kapasa güzel olacak
Kapanış güzel oldu inşallah artık 0,7x lere elveda deriz.
Hocam ben hâla dolara karşi pozisyon değisilmediyse bu sene bu hisse yatirimcısi icin büyuk bir sınav olacağı düşüncesindeyim ama inşallah söz edilen dolari 5.05 li fiyatlari gelmez..
güncel veri : 220,616,407.84 // 1.373707
hakem - serkan - trade shark cevaplamanız rica olunur ( güncel verinin yanında ortaklık payı değeri ile yabancı menkul kıymet değeri mevcut.cuma günü 8,05 olan ortaklık payı değeri bugün 5,84 e gerilemiş gözükmekte ,yabancı menkul kıymet ise 57,90 dan 59,20 ye çıkmış gözükmektedir ??? .güncel veriler bir önceki günün kapanış verisi olduğunu belirtmek isterim ).
Yıllara göre kar dağıtımı sonrası güncel veri; (2012-2018)
Nisan 2012 237 milyon
Mart 2013 266 milyon
Mart 2014 235 milyon
Mart 2015 232 milyon
Mart 2016 221 milyon
Mart 2017 221 milyon
Mart 2018 215 milyon
ben de ne zaman merak edeceksin diye bekliyordum :) ortaklık payı demek hisse senedi demek. elindeki hisse senetlerinden bir miktar( 5 mil TL civarı) satmışlar. gelen paranın bir kısmıyla eurobond almışlar veya eurobond kıymetlendiği için ağırlığı artmış olabilir.
haklısın ama piyasada çok kötüydü ve aldığı pozisyonlara göre piyasa bozuldu bence bu kötü piyasada bile kar yabiliyorsa iyidir diyebilirim.ne şirketler var zarar yazan.yıl sonu itibari ile 20 milyon kar yaparsa öpüp başımıza koymak gerek.20 milyon kar demek yedek akçeden de 5 milyon koysa 25 milyon yapar buda 16-18 arası temettü gelebilir demek.gerçi ne vereceği hiç belli olmuyor yaptığı karı dikkate alıp temettüyü ona göre ayarlıyan bir şirket değil.belki iki yönlü olarak bir sürpriz bile gelebilir.
:) . ne zamandır aklımda aslında ama araya hep başka konular giriyor yada unuturyorum sormayı.evet dediğin gibi satmış olabilirler genelde hep bakıyorum o değerlere bazen yükseliyor bazen düşüyor.ama bunları satarken hiç kapa bildirmiyor.yoksa gönderdiği haftalık rapordamı sunuyor acaba.benim bildiğim ne yapılıyorsa ya bir gün önceden yada anlık olarak kapa bildirmesi gerekiyor diye biliyorum.
slm kalvin,
çok ilginç.bu haftaki raporda farkın detayı belli olur umarım.
halka açıklık oranı %67,31
"ortaklık payı" sütunundan "diğer" yazan sütuna kadar kısım borsada işlem gören yüzde.(halka açıklık oranına eşit)
ortaklık payından yabancı menkul'e bir aktarım olmuş.
Diğer (%), yani İşyatın ana ortaklarında da bir değişim var. muhtemelen hisse geri alımı var gibi.
Serkan74'e de katılıyorum:)
https://i.hizliresim.com/vPJJvp.jpg
hisse fiyatına geldiğimizde ise yaşanan bu durgunluğun bana göre nedeni günlük veri yada karla alakalı olmadıgı.borsa yükselişinin ve geri çekilmelerinin nerelere kadar olacağını tespit ettikten sonra ona göre bir atak yapacak diye düşünüyorum şuan itibari ile kontrolü elinde tutmak ve ne kâğıt kaptırmak nede boş hamleyle eline kâğıt bırakılmasına yanaşmıyor. bu uyguladığı taktiğe göre borsa yükselişine devam ederse ilerde mutlaka borsaya ayak uyduracaktır.endeksin hedefi düşe kalka 115-117 bandı deniyor , durum oyle olursa ozaman işyatta 1,03 ler gündeme gelecektir diye düşünüyorum toplamaya devam :)