lets go 1,20
Printable View
lets go 1,20
kurum olarak kim alıp satmış görebilen arkadaş varmı.
Galip girmeden olmaz bu iş anlasilan
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=SO37http://imageturko.com/?di=3L68
kalkısa hazır ucak gibi...yarın 0,80 i kırabilir...cok kotu bilanco gelmezse 2018 ın kagıdı olmaya aday...hedef 1,20
2016 yılllık bılancoda 55 mılyon zarardı...zarari azcık azaltması bile,bırlesmenin 3 aylık bilancoya yavas yavas yansımasıyla kagıdın 0,80 yıllık dırencini kirmasini saglar,kırdıgı zaman 0,80 i bu ucak goklerdedir.....yarın aksam 30 trılyon zarar cok iyi bilanco demektir...En kotuyu gorduk demektir....30 trilyon zarar bu sirketi al pozisyonuna getirir...kar getirirse tavan beklerim tavan....
reklam kampanyası cok iyi gecmis...subat ve mart satısları cok iyi diye konusuluyor....SINPAS en buyuk gyo adayı olmaya aday...sırket cok buyudu,sırada bubuyumenin bilancoya yansıması kaldı....2019 da zaten kara gecer,hep fatura kesip teslim gerceklestirecek...2018 hedefi 1,20tl 2019 hedefi iyi bilancoyla 2,00 tl dir....0,77 fıyatlar sudan ucuz....
Hareket başladı diyebilirmiyiz yoksa gel gel yine
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine birileri umut pompalatıyor,,,,,
okumadınızmı geçmiş son sayfalardaki açıklamaları, tabak gibi ortada bu hissenin neden burularda olduğu,
bu hisse üzerinde ipoteği olan veya olanlar her kimse istemediği sürece 1 kademe yukarı gitmez,
ya daha bunu anlamadınız.
Yada yeni avlar peşindesiniz.
Hala ucuz mu evet ucuz, ama teknik işlemezki bu senette
bu senette işleyen
ah alma,
kul hakkı yeme,
yatırımcısı kandırma,
ne dersen de,
ha bunları analiz eden bir teknik varsa onu takip et,
ama vicdansızlığın tekniği daha icat edilmedi
bir okuyun geçmiş 4,6 sayfa öncelerini
sonra görüşlerinizi paylaşın insanlarla,
sonra da yazdığınız bu görüşlere inanan insanlar
ucuz diye üstüne atlar,
birde siz almayın onların ahını
ytd değildir......:(
SİNPAŞ'I bu hale getiren ve halen devam ettiren
her kim veya kimlerse,
Sinpaş'ın bu halde olmasında her kim veya kimlerin vebali varsa,
Eğer hisse üzerinde siz kan emiciler, her kimlerseniz
Allahın tüm laneti üzerinizde,
Tüm zarar verdiğiniz yatırımcıların haklarını size haram etti
bilesiniz.
Aldığınız ahlar ve KUL hakları,
sadece sizlerden değil, tüm nesillerinizden çıkar,
ama o an pişmalık fayda etmez
haberiniz ola,
Bu yazılanları okuyan kalemşörler
bunu iyi izah edin sahiplerinize,
Borsa nin yüzkarası... Böyle bir şirketi nasıl bist100 de tutuyorlar anlamak mümkün değil. 98 milyon hisse sahibi serhi koydu kaçtı. Yanlışsam düzeltin. Yüzde 16 yapar böyle bir olay borsa tarihinde görüldü mu acaba
yatırım tavsiyesi degildir
gereksiz karamsar yazılar....ayrılma hakkı kullanan 97milyon lot cıkınca piyasada 79 milyon kalmıs oluyor..Dolasımda 79 mılyon mal var....IS YATIRIM tahtayı bozan kurum,tahtayı ısrarla dusurmeye calısıyor....Bılanco geldi simdi...Fınansman oncesi karı guzel artmıs 85 mılyon tl....Fınansman gıderı yuksek 182 mılyon...tum karı goturuyor...zarar 87 mılyon geldi...Zaten bu beklendigi icin kagıt 0,80 ı gecemiyor...IS YATIRIM ıcerden bılgı aldı mal verdı sankı....IS YATIRIMI spk ya sıkayet etmek lazım...
yarın yatay gıder,ne zaman bu sirket fatura keser bilancoda borcları azalır o zaman bu fiyatlar komik olur....Dolasımdaki hisse 97 milyon patron 10 milyon mal alsa hersey degisir....Moral bozacak bisey yok.....
anlamadıgım bu IS YATIRIM aralık ayından beri mal veriyor...Madem satacaktın genel kurula gelip niye hepsini 0,7812 den ugrasmadan verseydin...Kagıdı spot piyasadan vererek sadistce hareket ediyor...amacı kucuk yatırımcıyı zarara ugratmak kagıdı dusurmek...IS YATIRIMI SPK YA tum mercılere gerekirse cumhurbaskanına kadar sıkayet etmek lazım...Bu IS YATIRIM DAKI yatırımcının bi derdi var SINPASLA belli....HARAM OLSUN....
Ya hacı, piyasada 79 milyon mal döndüğünü nereden çıkardın? Ayrılma işleri ibtince resmi olarak fiili dolaşım oranı %29'a indi 174 milyon lot eder. Bir de o iş yatırımdaki acaba marmara metal olabilir mi ki?
Patron ise yine bildiğini okuyor 770 satış var ama giderler de 750 milyon... zahmet edip finansal rapor dipnot 20'yi inceleyenler görecektir: müteahhit maliyeti 584 milyon arsa maliyeti 83 milyon, gerisi de işte reklam gideri personel gideri falan....
şimdi buradaki detayları rakamları görenler ve tabii sektörü de bilenler bu çarpıklığı net olarak görüyor: arsa maliyeti 83 milyonken müteahhite nasıl 584 milyon harcıyorsun?
Haydin biraz daha detaya inelim. Zahmet edip bir de faaliyet raporunu indirenler (3 parçalı yapmışlar fantaziye bak!) 2. parçada görecektir. Teslimatı biten ünite dağılımı, sayfa 46. Detaylara girmiyorum. Toplam ünite: 1637
Şimdi bir daire ortalama brüt 120m2 olsun, bol keseden sallıyoruz. 1600 ünite yuvarlak olarak 200bin m2 kapalı alan yapar.
Peki şimdi sadece müteahhite 580 milyon harcadık. m2 maliyetini veriyorum: 580milyon/200bin = 2900 lira!
Evet arkadaşlar buraya kadar tamam. imdiii, m2'ye 2900 lira inşaata hacadık içinde kendi personel harcamamız reklam vs yok daha!
Bir de bakanlıkça belirlenen lüks sınıf 1. sını kar da dahil olmak üzere inşaat müteahhit maliyetlerine bakalım. 2017 yılı için şu linkteki dokümanı inceledim: http://www.gib.gov.tr/node/114126
şimdi 1. sınıf ve lüks sınıf betonarme karkas ve mesken özellikli maliyetlere bakıyorum:
azami ortalama ve asgari değerler var ben ortalamayı aldım:
lüks sınıf: 1374TL/m2
1. sınıf: 858TL/m2
Sinpaş'taki maliyet 2900TL/m2
Bu tabloyu inceleyen herkes firmadan bağımsız olarak bu duruma dolandırıcılık diyecektir...
Burada inşaat sektöründen biri varsa ve yazdıklarımda yanlış varsa hemen düzeltsin.
Benim hesabıma göre 300 milyon TL olması gereken müteahhit maliyeti 584 milyon TL yani 284 milyon TL kaybımız var ortaklar.
Yaani 80 küsür milyon zarar aslında 200 milyon kar olmalıydı bu yıl. Yönetim niye bu konuda ısrarla böyle tehlikeli oyunların peşinde koşuyor anlayamıyorum. Çünkü bu çarpıklık çok bariz, çok fazla açık var ve ileride başlarına iş çıkartır, böylesine büyük şirketlerin daha mantıklı hareket etmeleri gerekir, tamam 100 tane yeğen var şirkette hepsinin arpalanması lazım ama bu kadar da olmaz yani:)
Evet arkadaşlar bir sonraki entry'im de diğer şirketlerle karşılaştırmalı inşaat maliyeti ve diğer giderler ve kar marjı üzerine olacak, onun için de diğer şirketlerdeki finansal raporları inceliyorum.
fiili dolasım guncel mi acaba?kapta 177 milyon diyor...ben 177-97 diye hesapladım 80 milyon lot dedım...Guncel ıse Matriks evet 177 milyon....birkac kucuk ortak da var ık onları 150 mılyon mal kalır....ISYATIRIMDA 40 MİLYON VAR....Sadistce davrana bu kurum gecen hafta 0,74 e verdi...genel kurulda verse 40 milyonu bitmisti isi...Genel kurulda vermedi...daha ucuza tahtada veriyor....Buradaki gariplik bu...
ilk case'imiz Torunlar GYO, kira gelirlerini falan burada saymayacağım sadece konut-ofis satışları ve onların giderleri:
TRGYO Faaliyet raporu sayfa 25:
Satış geliri: 286 milyon TL
Satış gideri: 150 milyon TL
çok detay bulamadım amasatış gideri dediğimiz şey arsa + müteahhit deri burada ve kar marjı %100'e yakın arkadaşlar!
Şimdi bir de özak gyo'ya bakalım:
satış geliri: 138 milyon TL
satışların maliyeti: 67 milyon TL
kar marjı %100'ün de üzerinde!
Halkgyo:
konut satış geliri 24milyon TL
satış maliyeri: 14 milyon TL
Ve son olarak asıl bomba Kiler GYO:
konut satış geliri: 342.362.038
satılşların maliyeti: 127.886.077
kar marjı %180 civarı....
İşte arkadaşlar görüyorsunuz, sinpaş hissedarları olarak dolandırılıyoruz bunun başka bir izahı yok.
Ben burada uzun zamandır dava açalım diye bir taraflarımı yırttım, gene kurulda da gördük milyonlarca lotu olan koca koca adamlar bir taraflarını kımıldatıp dava açma olaylarına girmediler ve 78den mallarını bırakıp gittiler...
Kalan yatırımcılar olarak da soyulmaya devam ediyoruz, bana para kaybetmekten çok kurumlarca hakkımızın korunmaması çok koyuyor....
yok ayrılanlar gittikten sonra 177 oldu, güncel yani. İş yatırım istese tahtayı da götürebilirdi ama bence satmıyor alan da satan da kendisi bence. Ama asıl mevzu burada kar transferiyle giderler altında şirketin içinin boşaltılması, bu illegal işler sonucunda şirketin boş viteste uçuruma sürüklenmesi ve yatırımcıların batması. kar yapan şirketin önünde hiçbir manipülatör duramaz ama şirket istikrarlı bir şekilde zarar ettiriliyor canım çok sıkkın çokk.....
Yatırım tavsiyesi değildir.
kar bı yerlere gıdıyor dogru....sırketın ici bosalmıyor dolu ama kar baska bırılerının cebine giriyor GYO ya hamallık yaptırıyorlar...Mutahit ya da baska aracılar kaymagı yiyor....Sınpas yapı bilanco nasıl geldi acaba arastıralım bunu...2018 mart bılancosunda o da buna dahil olacak....2016 da 100 milyon karı vardı....2017 6 aylık zarar...o sırketle birlesti sonucta....bilancoyu etkileyecek...
müteahhit ya da aracılar kaymak falan yemiyor bunlar yiyor... kıytırık taşerona yedirirler mi? zaten fayanslar bile seranitten mesela, yani giderleri şişirmede hiçbir sıkıntıları yok bunların... sinpaş yapının ne kadar kar yaptığının falan önemi yok, bunlar şirketin içini boşaltıyorlar, 280 milyon para bir yılda gitti işte, şirketin borçları artarken özkaynakları da azalıyor buna da içini boşaltma denir. rakamlar yalan söylemez.
cogu sirket istirak ya da baglı ortaklık....tabii ki bunlar yiyor cogunu....Sonucta kagıdın yuzde 85 ı bunlarda bi ikinci halka arz olabilirdi baska seyler olabilirdi...ayaklarına da sıkmıs oluyorlar....madem tamamen icini bosaltacak neden sınpas yapıyla birlesti...o daha iyi kar ediyor....daha iyi sirketi neden buraya getirsin....biseyler planliyorlar sonucta....97 milyon mala da 75 milyon odedıler....Sınpas zengin bir kurum ama bu islere de akıl sir ermiyor....
en ucuz GYO lardan birisi bunu da unutmayalim...Belki son kotu bilanco...Birlesmeyi iyi kullanırlarsa 3 aylık toparlıyabilir....sonucta 2016 da 80 milyon zarardaydı sımdı 87....yerinde saymis...yarın yatay olur etkilemez...
sinpaş yapının da çok fazla borcu var o yüzden kitlediler kardeş. Evet bu kafayla yeni hisse satmaya kalksalar kağıt daha da aşağı iner çöpün çöpü olur , bunların amacı kağıtta yüklü duran birini cezalandırmak. kimisi hüseyin öner diyor kimisi başka biri diyor ama bu saçmalığın başka açıklaması olamaz, arada biz de yandık işte. ama yaptıkları yasal değil, inşallah yaptıklarının hesaplarını verirler de biz de belki tazminat davasıyla falan hissenin olması gereken bir değer üzerinden paralarımızı kurtarırız.
bak güzel kardeşim 2016'da sadece 300 milyon ciro vardı şimdi 770 milyon ona rağmen zarar zarar zarar... yarın yatay da olabilir inebilir de çıkabilir de çıksın da isterim hatta o kadar çıksın ki kimse ne olduğunun farkına varmadan tavan tavan gitsin dışardan alakasız tipler bu kağıdın cefasını çekmemiş tipler alamadan belli bir noktaya gelsin ama işte bu yapılan haysiyetsizlikle hissenin çıkışa geçebileceğini pek düşünmüyorum.
Bari kalan yatırımcılar olarak son bir kez daha spk'ya yazalım da sonrasında mahkeme konusunda belki aksiyon alacaklar çıkar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Haydar kardeş senin de canın sağıolsun, orada mynetten bana taşlıyorsun ama erkek gibi burada gundwane adıyla karşıma çıkamıyorsun, neyse sen de eğleniyorsan sorun yok...
SPK, dediginiz kurum isterse bir kus dahi ucurtmaz ama yapmiyor, yaptirilmiyor. Aslinda onlarin hic kimsenin ihbarina, sikayetine ihtiyaci yok, herseyi anlik izleyip, gorebiliyorlar ve gerekli durumda gereken mudahaleyi yapmaya kanunen haklari var, ancak bunu kac kere yaptilar, yapabildiler? Bugune kadar bu konuda yuzlerce yatirimci, binlerce sikayet yazisi yazdi, sacma sapan cevaplar ile insanlari hep savsakladilar. Kokusmusluk, ust duzey denetim kurumlarina kadar sirayet etmisse, durum gercekten vahimdir. Ama asla umutsuz olmayin, hala yapabilecek bir seyler var.
Yazık
Bu forumda ve bu hisse sayfasında, hisse ve şirketle ilgili,
teknik konuşup, borsa dinamiğine paralel yorumlar, paylaşamıyoruz.
çünkü artık bu hisse tüm bu dinamiklerin dışına çıktı.
Yapılacak tek yorummmmmm
hissenin ve şirketin bu hale gelmesine sebeb ve vesile olan
her kim veya kimler ise,
allah o veya onların belasını versin......
bu dünyada ve ahirette tüm lanetler üzerine olsun o ve ya onların.
Okuyan kalemşörler yetiştirin bu satırları sahiplerinize, her kim veya kimler ise
HERGÜN ALDIKLARI BEDDULAR YAKINDA ÇIKAR ONLARDAN...
İyi niyetli insanlar değil galiba bu şirketi yönetenler. Bilerek küçük yatırımcıyı zarara uğratmak istiyorlarsa, Allah iki cihanda da gün göstermesin çoluk çocuğuna!
ALLAH belalarını versin,kademe kademe düşürüyor çıkarken hiç böyle görmedik namussuzu...
Bu duruma sebebiyet veren kim yada kimlerse,
böyle beddualar almak mı sizi mutlu ediyor,
yoksa paranıza para katmakmı,
nasıl değer yargılarınız var siz veya sizlerin,
nasıl bir miras bırakacaksınız çoluk çocuklarınıza,
ALDIĞINIZ BEDDUALARIMI
YATIRIMCILARDAN AH ALARAK SÖĞÜŞLEDİĞİNİZ AHLI PARALARIMI???????
NASIL BİR MİRAS BIRAKACAKSINIZ ÇOLUK ÇOCUKLARINIZA,
KARAR VERİN ARTIK.....
Kuruldan önce organize olalım kurulda da neler yaparız onları konusuruz
yatırım tavsiyesi degildir
Allah bin türlü belanizi versin karı şuraya bıraktım zararimi en aza indirmek için bekliyorum oda aylardır kapanmayan yara gibi gün geçtikçe büyüyor satışa fırsat bile vermedi
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah bin türlü belanizi versin karı şuraya bıraktım zararimi en aza indirmek için bekliyorum oda aylardır kapanmayan yara gibi gün geçtikçe büyüyor satışa fırsat bile vermedi
Eyyy,,,
bu hissede bu şirket te bu duruma sebebiyet verenler
bu kadar ah almak, beddua almak sizi besliyor anlaşılan,
taşlaşmış kalpleriniz,
kokuşmuş vicdanınız,
para olmuş göz bebekleriniz,
dünyanın tüm lanetleri,
allahın tüm azapları
üzerinize örtü olsun
dünyada ve ahirette
kim bu duruma sebeb ve vesile oluyorsa
demek ki neymiş sırf kağıt ucuz diye yatırım yapılmazmış . bir buçuk sene çöpe gitti . endeks 70 binden 120 bine gitti.neler kaçtı neler...
bist her geçen gün yeni şeyler öğretiyor bize.....tecrübe böyle kazanılıyor da ömür kısa....hele böyle kağıtlar insana stresten başka birşey vermiyor...
Lan onun bunun ç.... paraları obrodovice vereceğine birazda sana yatırım yapan insanlara kazandır adi karaktersiz sana buradan ne kadar gün yüzü görmemiş küfür etsek az gelir suratına tükürseler yarabbi şükür diyeceksin ama sıkıntı yok elinden geleni ardına koyma istersen 0.40 yap hiç umruma gelmez s.. s.. yukarı götüreceksin olmadı çocuklara miras bırakırım amk.