bir tavan görsek te dişimizi kırsak.
Printable View
bir tavan görsek te dişimizi kırsak.
Bu günkü yükseliş tuborgun hatırına gibi duruyor .Tuborg dün %7.82 ,bu gün %5 gibi primli
allah aşkına böyle apır sapır yorumlar yapmayın ya. ilkokulda "almanlar kaybedince kaybetmiş sayıldık" gibi oluyor böyle.
hisse fiyatlaması o günün alıcı ve satıcılarının tamamen arz/talep dengesine göre oluşur. tuborg yükseldi diye aefes niye yükselsin? 3 milyon lotun üzerinde hisse el değiştirmiş ve bu sadece tuborgun yüzü suyu hürmetine olmuş öyle mi? allah da tuborgdan razı olsun.
AEFES'i TBORG ile kıyaslamak düpedüz cehalettir. Tuborg Türkiye'de bira üretimi/satışı yapan bir şirket ve halka açıklık oranı %5 bile değil.
AEFES ise çok uluslu bir şirket. %33'ü halka açık. 2. büyük ortağı dünyanın en büyük bira üreticisi. 10 ülkede bira üretip 70 civarı ülkeye ihracat yapıyor. Üretim yaptığı ülkelerde ya pazar lideri ya da ikincisi. CCİ'nin %50 payı AEFES'e ait. Türkiye'nin en büyük kurumsal meyve ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap'ın büyük ortağı.
Bu şartlar altında AEFES ile TBORG'u kıyaslamak en hafif tabirle cehalettir.
senin derdin ego anlaşılan , tuborgun ne kadarı halka açıktır efes ne iş yapardır bilmesem sana belki sorardım
ukela ukela yazıyorsun devamlı
bu ikisi rakip değil kanka sanki .bir halttan da anladığın yok ,borsadan anlayan birisi banka hisseleri kalkmaya başladı mı kıytırıklar harici hepsi kalkmaya başladığını bilir
Bir daha bana hitap ederek yazma kalbini öyle bir kırarım ki acısnı epey hissedersin
fikrime katılmak zorunda değilsin ama itham etmeden kendi kendine yaz ergen gibi ego yapıp duruyorsun
Lavuk bu gün prim yapınca alamadığı için pişman bir kedi gibi sağa sola saldırıyor la havle
borsadan anlamadığım doğrudur. zaten kimse anlamıyor o yüzden sıkıntı yapmıyorum.
sen cehaletinin farkına var gerekirse benim de kalbimi kır sıkıntı değil.
tuborg ile efes rakip değiller. efes haram para kazanıp hissedarları günaha girmesin diye bira operasyonlarını sevabına para kazanmadan döndürüyor. sadece cci'den para kazanıyor. ne yani bira operasyonlarından kazanılacak para ile milletin çoluğunun çocuğunu rızkını mı dağıtsın şirket hissedarlarına "temettü" adı altında mübarek?
alırım malınızı, fazla gürültü yapmayın :)
2020 / 12 aylik bilanco rakamlarini gordukten sonra tatmin edici olmazsa pozisyonumu kapatacagim
yatırım tavsiyesi degildir
geçen hafta cuma günü malın yarısını satıp beşiktas aldım .keşke tamamını satsaydım .arkadaslar yazdı yanlış yaptın diye yüzde 20 devamıda gelicek14 80 den koç aldım 23 20 den efes sattım aldım duruyor yakında efesi geçicez hemde sollaya sollaya ondan önce satıp trabzon limanı aldım 22 den efes sattım 14 80 den aldım 32 den çıktım trabzon limanı 45 84 gördü y**** döndüm katlaya katlaya efes aldım aldığım efesler pırt hep aynı yıllardır bu anadolu gurubu böyle holdin hisseside böyle şu anda duran duracak artık efese dönmicemkalanlarla idare edicez bilançoyuda görmeli ha yarın belki satıp beşiktas almazsam o ayrı beşiktası çoğaltıcam borusanda böyle uyuz efes gibi dipte batık firmalar uzaya merdiven dayadı bilançosu düzgün hisseler yatıyorlar hayırlısı
Bence konu tartışmaya kapalı bugün bunu fiyatladık:)
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağolasın gardaşım. Weiderden şaşma hardline ı aşma
Bu yıl bitmeden Moskova arazi satışı tamamlayıp parayı kasaya atmak isteyeceklerini tahmin ediyorum. Belki de tamamlandı haberimiz yok çünkü konu ile ilglii bugüne kadar hiç bildirim gelmedi.
Ben ise beklentilerden iyi bilanço açıklamak için ellerinden gelecekleri yapacaklarını tahmin ediyorum. Anadolu Grubu yönetici hakim ortak ve en yüksek pay sahibi. Holdingin durumu ortada. Bilanço büyüklükleri ile kıyaslarsak holdingin en borçsuz şirketleri Efes, CCI ve Migros. Holding solo borcu yüksek, çoğu %100 iştirak olan diğer şirketlerde de yüksek borçluluk var.
Velhasılı, holdingin acilen ya varlık satması lazım ya da büyük iştiraklerden mümkün olduğunca temettü çekmesi lazım ki Efes bu potaya giriyor. Varlık satışında ise holding nedense aceleci değil daha McDonalds satışı bile tamamlanamadı.
Kasım ayı takasları:
Deutsche: 2.2 milyon alış
Emeklilik fonları: 1.1 milyon satış
Aralık ayı takasları:
Yatırım fonları: 2.9 milyon alış
Emeklilik fonları: 2 milyon alış
Citibank: 900 bin satış
Deutsche: 5.3 milyon satış
Aralık ayı için konuşmak çok erken ama Kasım'ın son günündeki MSCI işleminden dolayı hızlı başladı.
Bu ne ya yine geri vites yati hisse yeter ya donup dolaşıp 22 geliyor. Tupras bile gidiyor .
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Protein tozu firmasına isim düşünebildin mi candyshop. Germiyan Diablo katılımınızı bekliyorum isim yarişmasına birinciye 2 kasa bira. Yakın zamanda MTV indirimini fiyatlarmıyız[emoji848]
limonun tanesi tarlada 3.5 lira olmuş.acep etapta kaç limon vardır, sayın candyshop :)))))
Babacan: Alkollü içeceklerdeki vergi oranlarında ölçü bir miktar kaçmış durumda.
ne bileyim gardaş.
bence efes türkiye bira operasyonlarından para kazanmayarak hatta zarar ederek çok isabetli bir iş yapıyor. sonuçta insanlar çoluğunun çocuğunun rıskını gömüyor içkiye. milletin çoluğunun çocuğunun rıskından para kazanıp onu bana temettü olarak vermeleri zaten benim kabul edemeyeceğim bir şey.
efes türkiye operasyonları zarar ederse daha iyi. milletin çoluğunun çocuğunun rıskına girilmemiş olur ve oradan biraz sevap point toplarız.
cci operasyonlarından gelen parayı da temettü olarak alsak yeter. her şey para değil, biraz sevap point, biraz para. sonuçta ahireti de düşünmek lazım.
Ne çoluğu ne çocuğu? Devlet alkolden veya arabadan veya senden vergi alırken çoluğunu çocuğunu düşünüyor mu? Dolar artarken, düşerken, altın, borsa artarken düşerken senin çoluğun çocuğun kimin umurunda?
Bu ülkede ve dünyada tek bir gerçek var: Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. İnanmıyorsan ispatlayabilirim ama gerek yok, bu sitede yazacak kadar bilgin varsa gelişmeleri de azıcık takip ediyorsundur.
Konumuza gelelim. Devletler nasıl devam eder? Doğrudan vergiyle. Türkiye'de nasıl devam ediyor? Alkol gibi ürünlerden alınan dolaylı vergilerle. Başka bir değişle zengini daha zengin eden fakiri daha fakir eden dolaylı vergilerle. Altı üstü işlenmiş su olan alkolden alınan dolaylı vergiden haberin var mı?????
Çoluk çocuğu hiç karıştırma. Mesele başka. Ve sen o meseleyi kafanı kuma gömüp inatla görmezden geliyorsun
Sevap point ne mk
Devletin öncelikleri farklı olabilir. Devleti kıstas almak zorunda mıyız? Ben bir hissedar olarak Efes'in Türkiye bira operasyonlarından zarar etmesini, sevabına bu işi yapıyor olmasını ve kimsenin çoluğunun çocuğunun rıskına salça olmamasını anlayışlı bir şekilde karşılıyorum. Dedim ya bu iş sevap point toplatıyor biz hessadarlara. CCI'den gelen para da yeter kıymet bilene.
Cennete gidip hurilerle yiyişebilmek için dünyada toplamamız gereken puanlar.
Yazdığı şeye bak ,önce alkollü içki hissesi alıp sonra camiye gidip "Allah'ım hisse yükselsin diye dua eden" tiplerden
Böyle talepleri de olabilir kendi bileceği iş ,netice de doktor değilim ama ,
buralar benden sorulur ,yeni gelenlere "hop bi dakka" işleri tam çomarlık diyebilirim çünkü bu beni ilgilendiriyor
bana yatırımcını söyle sana firmanı söyleyeyim zeka küpü dolu bu zeka ile bence Ag hol yada Efes’te çalışmayı hakediyorlar
tamam da adım başı zaten cami. camiye uzak ev yok. ezan sesi duyulmayan ev yok. cemaatten çok cami var.
ben razıyım efes'in türkiye bira operasyonlarını sadece sevap olsun diye zararına sürdürmesini. zaten milletin çoluğunun çocuğunun rızkına çöreklenmemiz çok ayıp olurdu. cami yaptırarak mı daha çok sevap point toplarız yoksa zararına bira satıp milletin çoluğunun çocuğunun rızkına salça olmayarak mı bu şartlar altında?
sevap point önemlidir. yoksa cennete gidip nasıl hurilerle fingirdeşeceğiz? bence cami yaptırmanın marjinal sevap point oranı bira operasyonlarını zararına sürdürmeden fazla değildir!
her şey para değil arkadaşlar. sizin gözünüzü para hırsı bürümüş.
Valla bu cami işi hissenin perfonsına bile etki eder. Bak, koç grubu grubu sevap üretim merkezi olarak marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi camisini yapmış, sabancı rubu adana merkez camisini yapmış. Eee bizim tuncay aga ne yapmış. Boyle olunca, koç ve sabancı grubu hisseleri ag grubu hisselerini sollamış. Cami işi önemli. Biri tuncay agaya bunu hatırlatsın
dedim ya "her şey para değil" diye, dedim ya "sizin gözünüzü para hırsı bürümüş" diye, her fırsatta benim ne kadar doğru tespitler yaptığımı ispatlıyorsunuz adeta!
tekrar söyleyeyim, türkiye bira operasyonlarının zarar etmesi demek, milletin çoluğunun çocuğunun rızkına çöreklenmemek/salça olmamak demek. yani daha çok sevap point demek, yani daha çok cennet kapısının açılarak bizim için daha çok huri ile fingirdeşme şansının artması demek!
Kapatalım gidelim. Almam borsasında işlem görelim. Cennette şarap akan dereler var ama dünyada yasak.
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında haklısın, londra ya da almanya borsalarından birinde işlem görse bu seviyelerde olmaz hisse.
Bir konu daha var, hisse fiyatları hazır bu seviyedeyken, şirketinde kasasında para varken biraz hisse geri alımı yapsa gelecekte dağıtacağı karların da bir kısmı şirkette kalmış olur.
itiraf ediyorum ben basıyorum hisseye ,buradaki o lavuk ya hisseden çakacak ya da her gün stres yaşayacak
şimdi sen düşün
Aralık ayı işlemleri:
Citi: 2.2 milyon satış
deutsche: 5.9 milyon satış
emeklilik fonları: 2.1 milyon alış
yatırım fonları: 3.5 milyon alış
gavur canımıza okudu!