Artık tcd konusu kapanır forumda sanırım, nasıl 180 derece performans değşikliği olabilir, yönetici değikliği sonucu iyi performans gösterdiklerini söylemişlerdi zamanında
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Eksi getiride 1. Sırayı kimseye kaptırmamıs. İşler tersine döndü TCD de.
Endeks 110 bine felan gelse demekki Tcd son 3 ay getiriyi sifirlayacak. Büyük başarı -1 endekste -3 düşmek
üstadım, yaklaşık bir ay önce tcd oranımı yüzde 60'dan yüzde 40'a çekmiştim. sonrasında ise vakit kaybetmeden sıfırlayıp biraz biraz mps aldım ve önceki kârlardan ettiğim az bir zararla tcd olayını bitirdim. o aralar hatırlarsanız sürekli olarak eski tcd'nin kalmadığından yakınıyordum ama kartal ve webster üstatlar haklı ve iyi niyetli olarak şampiyona biraz daha fazla zaman tanımamın daha doğru olacağını söylüyorlar, eski yazılarımı okuyup Veysel efendinin de tavsiyesi doğrultusunda uzun vadeli düşünmemi söylüyorlardı. maalesef ben haklı çıktım, çıkmaz olaydım ayrı mesele. 8 ay kadar önce 2 adet sıra dışı fon keşfetmiştik. tcd ve acc, ikisi de rahmetli oldular. geriye sadece adları kaldı, ama tat ve tuzları kalmadı. açık konuşayım, değişken meğişken falan da sadece hikâyeymiş, borsa ve tahvillerde son 6 ayda güzel bir ralli oldu ve fonlar da bundan nasibini aldı. şu var ki böyle ralli zamanlarında parayı babama da yatırsam kazanır. ülkemizde fonlar, sandığımız gibi profosyonel yönetilmiyor, bunu çok iyi biliyordum aslında. tcd ve acc, bu noktada sıra dışıydı ama onlar da silindiler. şu saatten sonra fon alırken bir değil, bin defa düşünmeli, bunu da iyi zamanlarda yapmalıyız. aksi taktirde ayağımızı öyle bir kaydırırlar ki yıllarca acı çekeriz. ben bunu anladım. bu şartlar altında bundan sonra nasıl hareket etmeliyiz noktasında da istişarede bulunursak birbirimize faydamız olur diye düşünüyorumm
Bir zamanlar TCD diye bir fon vardı diyeceğiz sanırım. 27 Ocak'taki 2,302056 fiyatını ne kadar sürede görebilecek. 22 günde -6,48%'lik performans.
Eurobond icin buyrun dostum dogru adres bu
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1161&page=275
tcd daha ne kadar düşecek
Aes +0.4483 getirmiş Mustafa bey, ordan zarar yemedim en azından 10 günde yüzde 5 üzeri getirisi oldu.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ay hem değişken fonlar hem de hisse fonlarının getirisi genel olarak çok kötü. Altın, döviz içeren fon sepeti fonları bile zor zar değişkenler kadar getirmiş. Genel bir düşme var.
Borsadan iki sıfır atılacakmış
Sent from my iPhone using Tapatalk
18.2.2020 Tahmin Gerçek Fark ACC -1,16% -0,72 0,44 ADP -0,71% -0,67 0,04 EID -1,86% -1,47 0,39 FPH -1,07% -1,06 0,01 GL1 -0,79% -0,92 -0,13 GMR -1,63% -1,32 0,31 MAC -1,43% -1,16 0,27 MPS -2,01% -1,65 0,36 TAU -0,84% -0,79 0,04 TCD -2,07% -2,77 -0,70 TKF -0,82% -0,69 0,13 TTE -0,45% -0,39 0,06 YDI -1,28% -1,13 0,14 XU100 -1,01%
TCD den büyük zarardayım. Ne yapsam bilemedim.
Dün TCD için 900K alım girdim. Bu kadar düşmüşken kaçıramazdım.
Ben de OPBdeki e.bond kısmının etkisiz kaldığını düşünüyorum. Bunda da, yazıldığı gibi tahvillerin vadesi etkili olmuş olabilir. Ve bu fonda etf de vardı, ama onun da etkisi görülmedi. Bunun sebebi de yüzde olarak çok az olması ve o fonun İngiltere borsasinda olup istikrarli olmamasi sanırım.
Eib bugün coşacak gibi blcyt %6 artıda.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben iki hafta önce gidişatı görüp kademeli olarak tte ye girmiştim. İyi geldi bana. Benim tahminim büyük ralli olmadığı sürece tcd böyle gider.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yfv - Yapı Kredi Kira Ser. Fonu Şubat ayı 19 günlük getiri: -0.1349
Aıs - Ak Pörtföy Kira Ser. Fonu Şubat ayı 19 günlük getiri: -0.1048
Bu gidişle aylık - kapatacaklar.
idlib konusu sıkıntı yaratabilecek gibi sanki..
bistten çıkmak lazım artık tadı tuzu kalmadı hem dışardan etkileniyor hem içerden etkileniyor kötü bilançolar spek hisseler endex altı hisselerde bitmek bilmeyen katliamlar düşük faizler resmen altına göm parayı bok gibi kalsın piyasa istiyorlar.
Bugün merkez bankası kararı sonrası borsa +0,50 veya +0,60 arası kapatır ..inşallah yanılmam
faizler çok aşırı düştü, negatifin de negatifi oldu ve bundan sonra da düşmeye devam edecek gibi görünüyor. çevremde çok insan var ve yıllardır sadece altın alıp keyiflerine bakıyorlar ve emin olun, hepimizden de kafaları rahat. ben de bunlara imreniyorum ama hiç altın almamış biri olarak bu sisteme geçmek kolay değil. adam alıp unutuyor. enflasyonu kurtarsın yeter diyor ve çoğu zaman da kurtarıyor. geçen yıl başında aselsanı bırakarak borsa macerama son vermiştim ama ağustos sonundan bir ay öncesine kadar tcd'de güzel kazandım. ama dikkatli olunmadığı durumlarda kazandıklarımızı da geri veriyoruz ve sadece sitresi kalıyor bize. bir arkadaşım vardı iki yıldır bu işlerin içinde olan. paramın üçte biri gitti diyor enflasyon hariç. bir haftadır yüksek tansiyon hastası olmuş. her gün bu gün ne olacak diye sitresler, gece gündüz gündem takip etmeler falan. gerçekten bu işler iş değil. en kısa zamanda bu işleri bırakıp kademeli şekilde altına geçeceğim. fonların da kocaman bir hiç olduğunu çok iyi anladım. artık çok yoruldum, azıcık aşım, ağrısız başım diyyeceğim, yeter artık. belki de bundan sonra hiç yazmam. lütfen hakkınızı helal edin dostlar. Allah'a ısmarladık
sarayın merkezi 50 puan daha çakmış ,tl yi pul edecekler az kaldı...milletin 3 krş nu kurda kuşa yemleyip ekonomiye can vereceklermiş...