Bist 30 ağırlıklığı olan fonlar için direnç ve hedefler.
https://invst.ly/s51sa
Printable View
Bist 30 ağırlıklığı olan fonlar için direnç ve hedefler.
https://invst.ly/s51sa
Tca +0.80
zpe +0.77
Mac -0,052%
mps 1,080%
GMA haftalık ve aylıkta toparlamış. Bugün de güzel getirecek gibi. SUA'dan bugün yine sıfıra yakın performans bekliyorum :) BLCYT yatay kapatmış. Döviz ve altın tarafı EIB EIC kardeşleri ppf civarı veya az üstüne taşıyabilir.
merkez fonlama ağırlıklı ortalama 10.33 % ( Dün 10.32 %, cuma 10.29 % )
16 temmuz 7.34 %'den beri neredeyse her gün istisnasız artıyor. Örtülü faiz artırımı aslında.
cds 5 yıllık 512,34 -- 500 altı çok mümkün olmayacak gibi bu konjünktürde.
mac küçük küçük eksilerle sabırla bekliyor
ama neyi bekliyor anlayamadım.
ditaşın yeni bir tepe yapmasınımı bekliyor acaba
Mac 2 gün önce 100bin lot ditaş satmisti.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu IPB, değişkenler içinde en şahsına münhasır, neredeyse hisse fonlar kadar agresif olan TCD gibi bir yatırım stratejisi izlemeye başladı sanırım. Yoğun hisse ve türev kullanımı var. ( Temmuz ortasından beri bambaşka bir yaklaşımı var )
Değişkenler içinde defansif ve agresiflerden sonra ultra agresif bir grup da oluşmaya başladı sanki.
Çok seviniyorum farklı stratejide fonların oluştuğunu ve rekabetin arttığını gördükçe
Öte yandan tuhaftır, İstanbul Portföy'ün tefaşa açık hisse fonu (ACK ) oldukça zayıf performanslı bir fon.
Aslında değişkenlerde hisse fonlara göre mevzuat çok daha rahat. Çok daha yoğun türev kullanabilir, hızla hisseleri de istediği orana indirebilirler. Stopaj tek dezavantajları.
Yoğun hisse ve türev taşıyan agresif değişken fonlar benim de portföyümde yok ve tutmayı düşündüğüm bir kategori değil açıkçası. Değişken tarafta muhafazakar olanları tercih ediyorum. zaten hisse fonlarla yeterince risk alıyoruz.
Ama yine de seviniyorum, hem getiride , hem stratejide ayrışan, fark yaratan fonların olmasına.
Haydar bey bir mesajındabeyanı var.Alıntı:
Ağustos ayında sattığımız 3 hissenin birini, 2.5 yıl birini 2 yıl diğerini 8 ay önce almıştık. Bizim için elde tutma süresi 1 ay da olabilir 3 yılda. Değerini gördüğümüzde satarız.
Bir hissenin değerini görmesi için 2.5 yıl beklenir mi? Ben cahilim bu konuda, değerinin bir sınırı var mı?
Kişi olarak bekleyen bekler ama koca bir fona öyle bir hisse alıp çok uzun süre beklenmesi uygun olmaz bence.
Ama fon içinde tolere edilecek oranda olursa belki bir nebze olabilir.
Yoksa,
O kadar bekleyecek olsak ADP TAU gibi banka fonları alırdık.İkiside dibinde dibinde şu anda.
ADP ve TAU banka fonları durup durup gözüme çarpıyor.
İkiside Mart ayındaki dip seviyesinde.
Düşecekleri kadar düşmüşler ve yatay olarak sürünüyorlar.
Daha da düşmez bunlar al at kenara diyorum ama, ikisininde 1 yıl, 3 yıl, 5 yıllık getirileri hep ekside.
Mps icerigi kucuk sermayeli şirketler.
Jantsa gibi firmalari bulup aldigi icin takdir ediyorum.
Tebrik ediyorum yönetimini.
Saygilar.
Ben de bazen düşünüyorum ama sonra diyorum ki elimdeki hisse fonlar, içerdikleri hisse bakımından( doğru hisse seçimleri ile ) hep endeksi geçmişler, önümüzdeki dönemde de bankalarda, endeksten yüksek getirilerin olduğu dönem başladığında, bankaları bir seviyeden sonra artırarark trende katılacaklardır, uyum sağlayacaklardır.
Çok geçmişe dönük bankaların iyi performans gösterdiği dönemde şimdi iyi olan bazı fonlara baktığımda bu sefer de portföylerinin banka ağırlıklı olduğunu görüyorum genelde. Yani yukarı en hızlı giden asansörde oluyorlar hep.
Haklısınız.
Aktif yönetilen fonlar zamanı geldiğinde banka hisselerini de alacaklardır ve yükselişlerinden istifade edeceklerdir.
O yüzden bende sizin gibi aktif yönetilen fonlara ağırlık veriyorum ama.
Gene de ADP ve TAU bu seviyelerinde sudan ucuz oldukları için insana cazip gözüküyorlar.
buranın gözde fonları olan mac-mps-tkf-aft gibi hisse fonları kuruldukları günden 2019 ortalarına kadar yatay ağırlıklı hafif yukarı gitmişler... ama 2019 ortasından sonra ne oldu da bu fonlar bu kadar agresifleşti... çıkışta inişte çok hızlı... bana göre yüksek bir mebla ile teknoloji , gelişen ülkeler ve yerli hisse fonuna minimum 1 yıllık bir yatırım düşünüyorum... bakalım mevlam neyler...
Üstat mac o yüzden biraz da almadım bugün. Tte ve tff tercih ettim. Bankaların gitmesi biraz daha zaman alacak gibi.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fonları yatırım yaptıkları dayanaklara göre relatifleri ile birlikte değerlendirin, sadece getirilere bakmayın. 3 misli artan teknolojide 2 misline çıkan fonlar başarılı olmayabilir. O teknoloji tekrar üçte birine düşerse bu kez fon dörtte birine düşebilir.
Bu forumda genelde gözde olan fonlar, kendi kategorilerinde kıyas kriterlerini geçen fonlar. Sadece getiriye bakarsak , iki yıldır altın ve döviz taşıyan annem en başarılısı. :)
Daha önce de bu örneği verdim., simitin beş misli arttığı bir ortamda %200 artan bir simit fonu başarılı değil. Çünkü simit aynı fiyata döndüğünde, simitin fiyatı aynı yerde ama sizin paranız erimiş olur. Ama simitin %50 düştüğü ortamda %20 düşen bir simit fonu muazzam başarılı. Çünkü er geç simitin fiyatı aynı yere döndüğünde , simit aynı fiyatta olmasına ragmen sizin paranız bu kez büyümüş olacak.
Bist endeksi ile 5 yıl önce eşitlenirse ve getirileri yüzde olarak üstüne eklenirse, şu anda çok başarılı ve 3.250 endeks puanıymış gibi işlem gören hisse fonlar var. Öte yandan endeks 750 puanmış gibi olanlar da var.
O meşhur reklamdaki gibi, sıradan bir deterjanla marka deterjan arasındaki fark gibi. Sıradan hisse fonla iyi hisse fon arasında bu kadar fark olabiliyor.
Fon yatırım yaptığı dayanak getirisini geçemiyor, bir know-how, yani bilgi birikimi ile fark atamıyorsa, başarılı olarak nitelendirilemez. Er ya da geç kağıt üstüne de yansır.
Bu konular çokça konuşuldu forumda gerçi.
Anahtar kelime, getiri değil relatif getiri. Bu yüzden fonların benchmark'ı var.
Bahsettiginiz fonları bist getirisi ile birlikte değerlendirin, değişen o fonların gidişatı değil bist gidişatı oldu. Endeksin %30 düştüğü yıılları %5 eksi ile ya da yatayla geçmeyi başardılar.
IPJ +2.50
Tesla faciasından sonra iyi toparlanıyorlar AFT ile birlikte.
ıpv 0,05
tdg 0,05
tte 0,43
tta 0,94
ıpj 2,5
Eib goren yok galiba.
Saygilar.
2019 Temmuza kadar bu başlığı okuyun.PPF muhabbeti dışında bir şey konuşmazdık.
Faizler %25'lerde geziyordu.
FİL'in günlük getirisi 0,064 idi.
O yüzden garantili bir getiri varken kimse diğer fonlara bakmıyordu.
Ne zamanki faizler düşüşe geçti, o zamandan sonra diğer fonları konuşmaya başladık burada.
Gündemimize ilk olarak TCD girdi
Ama o meşhur TCD'nin 2018 yılı yıllık getirisi sadece %2 idi.Mayıs 2019'dan sonra stratejilerini değiştirdiler ve o TCD efsanesi doğdu.
Kısaca piyasa koşulları her dönem başka enstrümanları popüler hale getiriyor.
Bankaların notu ulke notunun altina düşürülmüş. Caa1.
Forum gediklisi @xrpu paylaştı. Resmi raporu. Medya ise uyuyor haber yok.
Demekki ucuzun da ucuzu olabiliyor.
Borçlanma ihtiyacımız bitmediği için ihraçlar devam edecektir.
Örneğin şu var.
"Bakanlığımızca 14 Temmuz 2020 tarihinde doğrudan satış yöntemi ile 17 Temmuz 2020 valörlü, 16 Temmuz 2021 itfa tarihli olarak · TRT160721F14 ISIN kodlu 6 ayda bir %1,25 kupon ödemeli 2.358.962.000,00 ABD Doları tutarında ABD Doları Cinsi Devlet Tahvili, · TRD160721F12 ISIN kodlu 6 ayda bir %1,25 kira ödemeli 160.889.000,00 ABD Doları tutarında ABD Doları Cinsi Kira Sertifikası, ihracı gerçekleştirilmiştir."
"Bakanlığımızca 11 Ağustos 2020 tarihinde doğrudan satış yöntemi ile 14 Ağustos 2020 valörlü, 12 Ağustos 2022 itfa tarihli olarak, TRT120822F16 ISIN kodlu 6 ayda bir %1,75 kupon ödemeli 3.000.000.000,00 ABD Doları tutarında ABD Doları cinsi Devlet tahvili ihracı gerçekleştirilmiştir."
Yani ihraçlar devam edecek mecburen.
Borçlanma elbette devam edecek ama Sn. Matac, genelde ihraçlar dibs oluyor artık eurobond ihraç edilmiyor uzun zamandır minvalinde bir şey demişti, o yüzden sordum. Çok anladığım bir alan değil ama bunlar döviz bazlı dibs mi, eurobond dış borçlanma senedi mi ? Sanki döviz bazlı dibs gibi.
Yoksa devlet artık borçlanmayacak mı anlamında değil, borçlanmanın tercihi değişiyor gibi sanki son zamanlarda.
Hocam bunlar Döviz odemeli DİBS.
Yerli bankalara doğrudan satış sanırım. Mudilerden neredeyse sifir faizle toplanan dth böylelikle Hazineye ucuz bir maliyetle borc olarak yazılıyor anlaşılan.
Ulkedeki döviz açığına merhem olmuyor bir cepten öbürüne. Açık yine aynı açık maalesef.
usd cinsi tahvil ile eurobond farklı şeyler ama. Birinci de içeriden borçlanıyor, ikincisi dış finansman. O yüzden dedim bundan sonra eurobond çıkarmadan bu şekilde çevirmeleri mümkün mü diye. Eurobond ihracı gelmezse artık eurobond fonları da bu döviz ödemeli tahvilleri alacak o zaman ama mevzuata uygun mu bilemem.
IPV gibi eurobond fonları izahnamelerinde dış borçlanma araçlarına yatırım yapacaklarına dair sınırlama koymuşlar kendilerine.
Yani iç borçlanma araçlarını alamıyorlar.
Bu durumda yabancı para cinsinden iç borçlanma araçlarına yatırım yapan fon varmı ona bakmak lazım
HTT DZT gibi fonlar bunları alıyormu acaba diye baktım onlarda TL yada döviz cinsi diye ayrım yapmadan kamu borçlanma araçları demişler.
Ayrıca dış borçlanma olmadan çark nasıl döner bilemiyorum.
O konuda farklı bir durum varmış galiba.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...45#post4764145