Batti mi ne yapti şirket millet egegübre ile egeeni karıştırdı galiba:)Onda alışığız bu hareketlere de bunda değil:kahkah:
Printable View
Batti mi ne yapti şirket millet egegübre ile egeeni karıştırdı galiba:)Onda alışığız bu hareketlere de bunda değil:kahkah:
Liman 1 milyar dolar üzeriyse.
Patron Recep Gencer geri alım yapmalıdır istisnasız.
Niye bu kadar aşşağıda tutuyor hisseyi.
Birde gübre üretimi askıya alınmış gene çakmak için fırsat bellemişler yahu.
125 lot daha koy sepete yaptım yukardan verdiklerimin yanına ilave olarak.YTD.
Çok karışık bir durum var 1 milyar dolar şehir efsanesi olmasın sakın.
Düşünüyorum.
Mantıksız geliyor bana bu kadar aşşağılarda tutmaları hisseyi ve geri alım yapmamaları.YTD
800 TL oluyor milyar dolarlık limanla hissemizin defter değeri.
Sn.kubilayhan kumport limanı 940milyon USD ye cinlilere satılmıştı 2015 te ama oranın arsa arazi neyse küçük. Konteyner elleçleme kapasiteleri ne kadar fark var bilmiyorum ama en az o kadar etmeli genede
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok uzağa gitmeye gerek yok...1.500.000 teu kapasiteli petlimin %30 u 250 milyon $....buranın suanki kapasite 750.000 teu...buna ek olarak kuru yük ve sıvı yük kapasitesi var...
Petlime inşaat halinde ortak olundu...bizimki pişmiş aş...büyüme kapasitesi var...
SM-G780G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Varlık canavarı şirketin hissesine bakın, limana ilave 100 m daha cepteyken hala hissenin içinden geçiyorlar resmen.
yarın biraz daha alalım. allah utandırmasın. amin.
Liman eşi benzeri yok o açıdan öyle defter kalem ile değer biçilemez Nadide yani tek olan şeyler müzayede usulü değer bulur işte Alsancak limanı 2007 yılı ihalede 1.275 milyar doları gördü ama 16 sene önce çok sene olmuş şu anda belki 2-3 milyar dolar neden mesela flba Hüsnü Özyeğin aynı yıl aldığı limanı 250 milyon dolara aldığını 2015 galiba 2 milyar dolar üzerinden Çinliler e sattıysa limanlar değer kazanıyor demek hem İzmir limana su derinliği 10 metre biz 28 metre bir limanı en değerli kılan şey bu benim analizlerime göre bu liman Çinliler hayran kaldığı kadar var tahminim Çinli gözü ile 4-5 milyar dolar bile olağan Çünkğ siz elinizde ne kadar para olursa olsun aynı Eggub limanı başka yok ki tek Nadide ve aynısını nereye kurabilirsin ki yok ve deseniz bana liman imarlı su derin 28 metre 750 dönüm arsa bul arkası alasobi ve otoyol olsun demir yolu olsun vs hani öyle bulmazsın istediğin kadar para dök yani siz bir çimento fabrika istediğin yere kur taşı ama limanı istediğin yere kuramazsın alabilmek imkansız benzer arsa yok yer yok bunları düşünerek piyasa değeri analiz yapmak lazım ve böyle eşsiz bir değer bugün olumlu habere satış bu haberi bile analiz edemeyen piyasa bu değeri göremez idi zaten ama Çinliler fark ettiğinde çok geç kalacak cahil piyasa olacak iş mi gübre kambur zarar yazıyor ve zarara neşter atılmış 12 aylık bilançoda gübre zarar etkis nötr e çekecek haber tam tersi yükselecek bekler iken ya piyasa cahil yada tahtada kötü niyetli insanlar var patronda buna alet mi oldu zamanlama manidar ama haram olsun bir yerlerinden çıkar bu tahtaya bunu yaşatanlar kesin Allah kul hakkını bu dünyada bırakmaz herkes beddua ediyor bir yerlerinden çıkacak Allah büyük
Gencoların tahtasında büyük oyun çevirdiler, 147.50'ye kadar çıkarıp algı oluşturdular sonra da vere vere 130'lara sonra bilançoyu gönderdiler daha sonra gübre işine ara verdik dediler, her şey tesadüf galiba, Allah var yukarıda.
Daha önce de gübre üretimine ara verip tekrar başlamışlardı bu ikinci defa oluyor, yani yönetimsel sebeplere bağlı bu karar değişiklikleri.
Ne olursa olsun liman darphane gibi para basıyor, değeri ortadayken hissenin tepe takla düşmesine izin vermemeleri lazım, tahta oyun çevirenlere hadlerini bildirmeleri lazımdı, olup bitenlere seyirci kalmaması gerekir.
Kâr desen var, bedelsiz desen o da var, diger gübre sirketleri zarar ederken sen kâr yolluyorsun desem o da var.
Belli ki sen gubre değilsin desem o da dogru.
Sen yatırımcidan ne istiyorsun.
Şirketini beş paralık mı etmek istiyorsun desem, düşman yapmaz bunu.
Derdin ne senin.
Söyle de bilelim.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SPK Başkanı Gönül: Tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesi yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı ve sağlam işlem yapabilmesine imkan verecektir
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, "Tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesi yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı ve sağlam işlem yapabilmesine imkan verecektir." dedi.
Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ile Türk Devletleri Değerleme Uzmanları Birlikleri Konseyince düzenlenen 2. Uluslararası Değerleme Uzmanları Forumu'nda konuşan Gönül, gayrimenkul değerlemenin kamu yararı çerçevesinde yürütülen bir faaliyet olduğunu anlattı.
Gayrimenkullerin, bunlara bağlı hak ve faydaların değerlerinin gerçeğe uygun olarak raporlanmasının sermaye piyasasında şeffaflığın artırılması ve yatırım kararlarının etkinliği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Gönül, gayrimenkullerin, finansal sistemdeki temel teminat unsuru olmasının yanı sıra işletmelerin aktiflerinde önemli bir yer de tuttuğunu kaydetti.
Gönül, uluslararası standartlara uygun olarak yetkin ve etik prensipleri benimsemiş kişi ve kurumlar tarafından hazırlanmış değerleme raporlarıyla ulaşılan gerçeğe uygun değerlerin sistemin işleyişi açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Bu kapsamda, gayrimenkul yatırımlarının finansmanında sürdürülebilir bir sistemin kurulması için sağlıklı bir hukuki altyapıyla uluslararası standartlarda taşınmaz değerlemesi yapacak kişi ve kuruluşların varlığının büyük önem taşıdığını vurgulayan Gönül, şöyle devam etti:
''SPK olarak, taşınmaz değerleme faaliyetlerinin gelişmesi için 30 yılı aşkın bir süre içerisinde önemli adımlar attık. Gayrimenkul değerleme hizmeti verecek kuruluşlara ve bu kuruluşların, Kurulumuzca yetkilendirilmelerine ilişkin düzenlemelerimiz, muhtelif ilke kararlarıyla 1990'lı yıllarda başlamış olup, 2001'de değerleme sektörüne ilişkin müstakil bir tebliğ yürürlüğe konmuştur. Bu düzenlemeler sayesinde 'gayrimenkul değerleme' mesleğine ilişkin altyapı oluşturulmuş, değerleme yapacak kişi ve kuruluşlarca sahip olunması gereken şartlar belirlenmiş, gayrimenkulle ilgili işlemlerin sağlıklı ve güvenilir bir biçimde yapılabilmesi ve kamunun doğru aydınlatılması sağlanmıştır.''
-''Piyasamızda lisanslı profesyonel gayrimenkul değerleme uzmanları aktif rol almaya başlamıştır''
Gönül, düzenlemelerle piyasada lisanslı profesyonel gayrimenkul değerleme uzmanlarının aktif rol almaya başladığını belirtti.
Uluslararası Değerleme Standartları Konseyi tarafından yayımlanan "Uluslararası Değerleme Standartları"nın 2006 yılında SPK tarafından mevzuata kazandırıldığını söyleyen Gönül, ''Böylece gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte yapılan gayrimenkul işlemlerinin şeffaflaştırılması ve kolaylaştırılması sağlamıştır. Gayrimenkul değerlemelerinin güvenilirliği artırılmıştır. Gayrimenkul değerleme uzmanları için yol gösterici olunmuştur.'' değerlendirmesini yaptı.
Gönül, mevcut durumda değerleme standartlarının uluslararası standartlarla tam uyumlu olduğunu ifade ederek, Kurul'un gerçekleştirdiği diğer önemli bir atılımın ise gayrimenkul değerleme mesleğinin geliştirilmesi ve saygın bir konuma ulaşması için 2010'da Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'nin kurulması olduğunu aktardı.
Öz düzenleyici bir kamu kurumu olarak birliğin faaliyete geçmesiyle sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki kurallar ve standartların geliştirildiğini kaydeden Gönül, bunun yanında, ülke genelinde ve bölgesel olarak gayrimenkul değerleri konusunda, veri analiz raporları, değer haritaları oluşturmak ve değerlemenin kalitesini artırmak amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ nezdinde Gayrimenkul Bilgi Merkezi (GABİM) kurulduğunu anımsattı.
Gönül, şöyle konuştu:
"Burada özellikle GABİM tarafından oluşturulacak değer haritalarına dikkati çekmek istiyorum. Sektörde üretilen her değerleme raporu -ki bu sayı yıllık ortalama 1 milyonu bulmaktadır- GABİM nezdinde veri tabanına aktarılacak, bu veriler işlenecek ve ülkemiz genelinde değer haritaları oluşturulacaktır. Buna göre, belli bir lokasyonda yer alan herhangi bir gayrimenkul için değer haritaları, bir temel ölçüt olarak kullanılabilecektir. Böylelikle değerleme raporlarında sunulan nihai değerlerin birbirlerinden çok ayrışmasının önüne geçilebilecektir. GABİM'in üreteceği yüksek kalitedeki değerleme verisi kamunun, finans sektörünün ve değerleme uzmanlarının kullanımına açılacaktır."
- Sektörde 159 gayrimenkul değerleme kuruluşu faaliyet gösteriyor
Türkiye'de gayrimenkul değerleme mesleğinin ilk defa SPK tarafından düzenlendiğini ve bu alanda başka bir düzenleme bulunmadığını aktaran Gönül, bu nedenle, Bilirkişilik Kanunu, Kamulaştırma Kanunu, Bankacılık Kanunu, İcra İflas Kanunu gibi birçok kanunda, SPK'nin düzenlemelerine atıflar yapıldığını, bunun da SPK'nin piyasadaki öncü rolünü gözler önüne serdiğini vurguladı.
Gönül, bu çalışmaların tüm Türk devletleri için de öncü ve yol gösterici olmasını ümit ettiğini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:
"SPK olarak sektöre ilişkin denetim ve gözetim faaliyetlerimiz sürekli devam etmektedir. Kurulumuz nezdinde, gayrimenkul değerleme kuruluşlarıyla gayrimenkul değerleme uzmanlarının gözetimini sağladığımız ve Uzaktan Veri Alım Platformu (UVAP) olarak adlandırdığımız sistemimiz mevcuttur. Ayrıca, sektörden gelen talepler doğrultusunda; gayrimenkuller yanında, makine ve ekipman değerlemesi yapacak kişi ve kuruluşların sahip olması gereken koşullar, Kurulumuzca belirlenmiş, gerekli koşulları taşıyanlar makine ve ekipman değerlemesi yapmaya yetkili kuruluşlar listesine alınmıştır. Son olarak, Kurulumuz çalışmaları ve düzenlemeleri neticesinde büyüyen ve binlerce kişiye istihdam sağlayan gayrimenkul değerleme sektörüne ilişkin bazı güncel bilgileri vereceğim: Sektörde 159 gayrimenkul değerleme kuruluşu faaliyettedir. Gayrimenkul Değerleme Lisansı sahibi toplam 15 bin 744 kişi varken, bunların 6 bin 444'ü aktif olarak çalışmaktadır. Yıllık ortalama 1 milyon civarında gayrimenkul değerleme raporu üretilmektedir. Tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesi yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı ve sağlam işlem yapabilmesine imkan verecektir."
Kaynak : Anadolu Ajansı
....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e738b0e30c.jpg
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Para aklamanin başka yolu var mı sizce? İş dünyasının taktiksel manevrasi bu. Hele ki şirketiniz borsaya açıksa bunu yapmak zor olmasa gerek... Tahta sahiplerine sormak lazım daha çalmak için neler yapacaksınız diye... İzmir insanına mi has bilmiyorum ama kimi o bölgede tanidiysam hepsinin ortak noktasi.... maalesef demekle birlikte kaderimize razı oluyoruz.
Selamlar
Ne demek şimdi bu! İzmir'e hasmış ta ... mış ta ne demek istiyorsanız açık söyleyin arsız her yerde arsız, hırsız her yerde hırsız, ******** her yerde ********. Bu arada ben İzmir li falan değilim, sadece bir bölgenin insanları hakkında ileri geri konuşmanız hiç hoş olmamış.
Amacim tartışmak değil ancak izmirdeki büyük işletmelerin çoğu aile şirketi ve profesyonellik yok denecek kadar az...örnek mi vestel...pınar grubu...batı grubu...mazhar zorlu grubu...gencerler...vs...aile şirketi gibi gördüğü için küçük yatırımcı sevmezler...çalarlar...kendilerine hak görür bu hırsızlar...büyüğünden ne gördüyse aynısını yapar...benim hatam bu şirketi yıllar önce seçmek oldu...hatamin cezasını çekiyorum...
Ben bu sözlerimi şirketi arayıp defalarca söyledim...pek rahatsız olmuyorlar...yaptıklarını bildikleri için...
SM-G780G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirkette beklentiler olmasına rağmen bir kaç gün içerisinde 28 liralık düşüşü anlamlandıracak bir gerekçe var mı, yoksa tahtayı bu hale getirenleri şikayet edin.
Üç kuruş için kendilerine bu kadar laf söyletmemeleri lazım, hissenin ve yatırımcının arkasında durmaları lazım.
Kardeş şahıs olarak algılama şirketlerden bahsettim... bak bana katılan miper Kardeş te aynı fikirde... Hangi şirketin hissesini aldim ve tasidiysam hepsinde aynı sorunu yaşadım. Adamların tabiatı bu.... yıllardır vestel taşıdım oradada aynı durum ile karşılaştım.... geçmişe bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.
Selamlar
Vestel'i yıllar önce, biraz da acemiliğimiz zamanı sürekli zarar yazdığı yıllarda, 5 yıla yakın ben de taşımıştım. Borsadan kendi hisselerini topladıktan sonra kar açıklamaya başlamıştı. Bir dahada hiç yanına yaklaşmadım. Benim de hazetmediğim şirketler ve patronlar var borsada tepki olarak milyar kazanacağımı bilsem yine de hisselerini almam. Ama o şehirde yaşayan bütün insanları aynı kefeye koymam. Tepkimi biraz fazla abarttıysam kusura bakma, bir an düşünmeden yazdım galiba.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim arkadaşlar, finansalları iyi olan, borçluluk durumu makul, büyüyen şirketler çarpanları da uygun ise eninde sonunda ederini bulur. Sadece sabırlı olmak gerekiyor.
hem fikirim,
Yukarda örnek olarak gösteriilen Bati Cimento 4 tl bazinda hareket ediyordu
zarar eden firmanin satilmasiyla 20 tl gördü geri cekildi
Bilancoda kar gözükmesiyle simdi 160 tl gördü
40 katlık bir rally yapti 2021 ocakdan bu yana,
Borsa sabir isidir beklersiniz olursa çok kazancli cikarsiniz
Burda tüm portföyünü getirip bir hisseye baglarsa insan o zaman sıkıntı yasiyor iste....
Gerek yok ...
Benim lotları almışsınızdır belki,:) ama yine de iyi beklemişsiniz, binlere kadar küçük yatırımcının kalması imkansız Dvk ben kaldım derse şaşırmam, çok sabırlıdır,:)30'lu rakamlardan çıkmıştım, anlamsızca senelerce süründürdü, bütün malı toplayınca yukarı sürdüler.
Taniyorsun beni,
Ben kaldim :)) halende tutuyorum :)
Erken pozisyon aliyoruz sonrada tahammülmüz kalmiyor.
Erken pozisyon almada sıkıntı yok çünk Yönetim Kurulu üylerini tanimiyoruz ne zaman ne karar alinip
uygulanacaginizi bilmiyoruz... Ama uygulandiginda çok karli bi is olacagini düsnüyorsak devam etmeli insan,
Baska türlü borsada para kazanılmiyor,
Bunlar bizim lotlarımızı iyi takip ediyor olmalılar ki böyle süründürmeye devam ediyorlar.
Enflasyon muhasebesi öncesi tokatlayabildikleri kadar dökeceler.
Sonrası karanlık.
Ytd
Duruyor kardes kendimi övmek icin yazmiyorum,
16 tl aldigim thy var onlarda duruyor
bu borsada bizim gibi yatirimcilar baska türlü para kazanamaz,
benim ünv ev arkadasim oda almisti sonra borusani maliyeti 26 rakamlarda 1000 lotu vardi 44 lerde verdi.
tuta bilseydim diyor altima bir tane Volkswagen cekmistim diyor.
bir müsibet bir nasihattan iyidir ...
oda artik UV oldu cikti :)))
Rahmetli Yasar Erdinc videolarinda bunu defalarca anlatti,
Bir sirket inceliyorum diye cekerken bilgisayar ekraninda sasa vardi 1 tlden nerelere geldi,
Su bu bir gercekki paranin azi coğu yok iyi bir hisse ve beklemek lazim,
Borusanda Kartopu isimli forumdas var o bendende eski borusanda , KY nasil kazanacagi yazmis,
hikayesi olan hisseyi al tut bekle iste..
bazen yanildiklarimizda oluyor ,
o yüzden 1-2 hisse yerine 7-8 hisse olsun iki tanesinin inanilmaz rally yapmasi zaten digerlerinin zararini giderir yada karlarini katlatir.
Aynen bende de 6-7 bazen 1 aşağı yukarı olabilir. Mgros var bende de 44 lerden beri 77 lerde yarısını verdim sonra arttirdim tekrar 130 larda portföyün yüzde 45 i migros tutacağım. Tutmadan kazanç olmuyor.. yani topigi meşgul ettim ama bu al yat olayını daha önceki yıllar yapsam farklı olurdu portföy gene de kendi çapımızda iyi diyelim.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hiç bir aracı kurum al ya da hedef fiyat vermiyor.
Hisseler toplanmadan yapmıyorlar bu alçak aracı kurumlar.
Turkiyedeki aracı kurumlar hepsinin çoğu alçak.
Televizyonlarda beş paralık yorumlar yapıyorlar.
Ülker i aylarca süründurdüler.
Şimdi hedef fiyat veriyorlar.
İçimizdek siyonlar.
Hissenin üstüne ölü toprağı serpilmiş gibi, bir tepki verse de yaşadığını anlasak.
147 hareketini yapıp sonra da vere vere buralara getirenler ıktır olup gitti, yeni birileri gelinceye kadar sürünmeye devam, gencoların umurunda değil yatırımcı.
İşte bu çok ilginç hiç bir aracı kurum görmüyor ama farz edelim bu hisse ilk defa borsaya açılacak aracı kuruma başvuru yapacak ve Expertiz vs sizce siz aracı kurum olsanız bu hisseyi ki öyle bir dönemdeyiz ki patron halka arz ediyor çok hayırsever ya borsa kitlesi ya patron yanlış değer ile bize hayır yaptı ucuz diye 5-10 kat halka arz üstüne prim öyle bir iklimde siz Eggüb ü kaç para dan halka arz ederdiniz sizce kaç milyar dolar dan bu yeni halka arz lara hala aç piyasada bu liman İpekyolu hattı Çinliler ve 20 yıldır güncellenmeyen maddi duran varlıklar ile böyle bonkör piyasaya siz aracı kurum olsanız eggub e 4-5 milyar dolardan aşağı halka arz etmezdiniz sanırım ama bu aracı kurumların bu yeni halka arzlara hücüm eden kitlenin piyasa oyuncularının üvey evlat gibi eggub te ne ki algısı akil tutulması hani bu hisseyi gizli kalmış bu değeri birileri keşfetse oluşacak potansiyeli düşünemiyorum böyle bir şey nasıl bir cehalet böyle bir değer emsalleri milyarlarca dolar iken piyasa bunu görmezden gelecek hiç ar ge olmayacak ve liman üstüne gübre fabrikası promosyon hediyesi olacak ve tüm bunlar 170 milyon dolar olacak bu nereye kadar böyle hayatın olağan akışına aykırı ama sanki film başlamak üzere ok yaydan çıkmış gibi çünkü sizler piyasa spekülatörü fon yöneticileri yeni yatırımcı kitlesi keşfetmede bence Çinliler keşfetmeye başlamış olabilir diye düşünüyorum çünkü haberlerde vardı Ege o civar Alsancak va gezmişler idi isim yoktu ama muhtemelen bunu da gezmiş ve bizim gördüğümüz bu tabloyu görmüş keşfetmiş olsalar gerek diye düşünüyorum o vakit keşfetmeyen çok pişman olurlar inş ama müstehak kumar hisseler Peşinde koşup ta bu piyasa değeri yerlerde sürünen eggub e üvey vebalı muamelesi öyle ahlar vahlar içinde baka kalacaklar çok yakında inş
Endeks 8 bine dayanmış, TLMAN tavana dayanmış ama gencoların hissesi çıkmamak için kıvranmaya devam ediyorı, 140 üstü sattıklarını yerine koyamadılar galiba, bu hafta bedelsiz onayı gelse de malsız kalsalar keşke.
Bu fiyatlardan bölünse bir işe yaramaz, en azından 150 üstü bölünse de bedelsizin bir faydası olsun.
İy haftalar.
Bir günümüzü daha heba etti gencoların hissesi, 130 üstü de bugün için çöp oldu, perşembe günkü bültene kadar baskıya devam gibi.
Tlman aylıkta %45 prim yapmış, 114'lere dayandı, yakında geçer bunu, Eggub ise %1 kaybettirmiş hem mal mülk de onların değil, diyecek söz bulamıyorum.
Kahpe bunlar...SM-G780G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.