22'den müşteri buldu gibi
Maliyeti 8tl desek
Şimdi satıp 14'ten geri alsa
Al sana bir gemi dolusu köle
Printable View
Direç olarak neresi gözüküyor arkadaşlar. 23.80 den geri döner diyenler var. düzeltme gelir mi. nerden satalım. teknik anlayanlar yazsın lütfen ters köşe olmayalım
Senin seviyen bu kadar zaten. Ben Temmuz 2022'de 2'den aldım Kasım 2022'de 6.5'dan sattım. İsteyen Temmuz 2022'den sonra yazdıklarıma bakabilir...
Mart ortasında 5.60'dan aldım 15 gün sonra 12'den sattım. Bana yeter...
Senin gibi 10-15 yıldır boş boş her gün saçma sapan yazmıyorum. Giren kime girmiş, okuyan anlar...
Paylaştığım aylık grafikte seviyeler var. Görünen köy kılavuz istemez...
Bu da lalenin cevabı:
Bunu da 264. sayfada okuyabilirsiniz...Alıntı:
Ben bir vaka ile karşı karşıya geldiğimde kendime hemen şu 14 soruyu sorarım. Kaçta, hangi, ne ile, niçin, nolmuş, kimi, nerede, nasıl, ne zaman, kimden, neyi, ne belli, neye, kim?
Hesap uzmanımız birdi, iki oldu
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun
Uzun lafın kısası bu lale dışında buradaki herkese saygım var. Temmuz 2022'den beri bu lalenin yazdığı veya paylaştığı tek olumlu bir mesaj, bir hedef, bir analiz görmedim. Laf ola beri geleden ibaret boş laflar. Benim yazdıklarım sayfaların geçmişinde var. İsteyen geriye doğru okur, kendi kararını verir...
Herkese bol kazançlar, sevgiler, saygılar...
https://i.hizliresim.com/pce5l2u.gif
o ARA dirençten sonrası.. OLursa, valla tavşan değil Koca SIĞIR çıkar şapkadan..
İşte böyle durumlarda KÖLE' lerin kıymeti ortaya çıkar..
Borsaya para kazanmak için geldiyseniz, hemen bırakın..
Borsaya SERVET için gelinir.. (şahsa göre değişir tabi.)
Fiyat hedefi vermek olarak algılanmasin, yatirim tavsiyesi değildir :
5 liradan 20liraya giden bir kağıt müşterilere pahali gelebilir.
Ama 30'a çıkarıp oradan 20ye indirirse fiyat ucuz algısı oluşur.
Sonra da onlari dökmek için 15e basarsın.
Baktin dökeyim derken malı sana yıktılar
O zaman 30 60 90 üçgenini görürüz.
Işte o gün elini sallasan,grafiğin sinüsünü kosinüsünü fibonaccisini hesaplayan üstadlara çarpar
Ben nereden aldım nereden neden sattım yazdım. Bu lalenin suratına tükürsen yağmur yağıyor sanır. Ben tarihi ile yazdığımı, sayfasını veriyorum. Anlayana sivrisinek saz, anlamayan davul zurna az...
Aylar boyunca kağıdı boklayanlar vardı. Yazdılar çizdiler söylendiler binlerce mesaj yazmışlar. Onların da matematiği var 20 senede Milyar$ üzeri yatırım yaptı şirket, Milyon$ PD mi olur, biliyorlar.
Bilmelerine rağmen bokladılar. Her pozitif düşüncenin analizin karşısına geçip sürekli negatif şeyler yazdılar. Fiyat patladı sonunda. Mızrak çuvala sığmadı.
Bu boklayanlar ne yapıyor biliyor musunuz? Şimdi de fiyat çok gitti diye bokluyor. Ya sizin negatif enerjinizi sitede yazan dışarıdan okuyan binlerce insan var. Önce bi kenara çekilin, önce biraz utanın, "5.50-4.00 son hareketinde çok kişiyi ters etkiledim. Fiyat normal olarak gitti, biraz uzak durayım" diyen yok.
Aynen devam. Üstadsınız ya, boklamaya devam. PD olmuş bilanço sonrası 0.30-1.25 bu utanç size yeter.
Sen akıllı adamsın yemezsin böyle numaraları. Madem kendi lafinin arkasindasin, hesapladigin kadar milyar dolar olana kadar bekle sakın satma.
Şu anda hisse 24lira, 540 milyon dolar.
Daha senin milyar dolarlarina çok var yani.
Böceğe yanit olarak yazilmistir, aklı olan hic kimse benim lafimla alip satmasin.
Aklı olmayanlar da bu ikisini takip etsin
Yukardakini 8 lira diye okuyanlar bile olmuştur. Kesin. %100
Kişinin kendini bilmesi güzel. Yatırım ile PD arasında $ bazında 17 kat fark oluştuğunda dahi boklandı bu şirket. Adam dünyanın bir ucundan alıyorum dedi taaa nereden gördü çuvalı. TR'deki adam gözünün önündeki mızrağı görmedi. Bu şirkete değerleme yapamayan veya bir Türk büyüğünün tabiriyle "kımıl zararlısı" diyen kişilere.
Ancak en tehlikelisi "gidin bunların aklına uyun, şirket nereden nereye gelmiş" diyenlerdir. Evet şitket nereden nereye geldi. 0.30 PD 0.030 PD mi olacaktı? Buradan daha da gider mi? Biz nereden bilelim tahtayı yapan kişi olsam anca parasını mamasını verir foruma salardım yazın çizin diye.
Yok biz Tahtacı değiliz. Çuvalı mızrağı görürüz anca. Uçar mı kaçar mı bilmeyiz. Tavsiye filan vermeyiz. Gördüğümüz şey olursa da "böyle de bir şey var" deriz. Bundan bir halt olmaz demeyiz.
Bu aileyi hiç tanımamışlar.
Adam yıllar boyu ciroyu baskılamak için yapmadığı dümeni bırakmadı. Her sene Erzin gibi bir santral 3 ay bakıma girer mi hiç. Ciro olmayınca kâr yok. Kâr olmayınca vergi yok. Vergi olmayınca her ne hikmetse borç azalıyor. Bu sene de 3 ay bakıma almazsa hatırım kalır.. ki onun da yolunu yaptı KAP haberiyle.
Çekler bu PD ile % ortaklığı devretsin artık dimi yani. Bir daha nerede bulacaklar bu zenginliği.
Not1: Yatırım tavsiyesi değildir. Yukarıdaki yazdıklarım da değildir. Yukarıdaki yazılanların sertleşmesinin sebebi, direkt nickname konu edilip hedef gösterilmesi sebebiyledir. Petkm ve Trcas başlıklarının üstadları bakar ekran görüntüsü yollarlar artık beni blokladıysa :)
Not2: Yıllarca dışarıdan bakanların gördükleri yok sayılıyor. Foruma yeni gelmiş olmak bir şey ifade etmez.
Not3: Wind of Change, Scorpions.
1.09 dolar oldu burlardan satılır zarardan kara gecti gibi görünüyor işhallah SPK ceza kesmez
Hadi biraz daha boklayalim mükemmel şirketimizi
Yukardaki tablo 1ocak-8nisan arası
Yeni resim koymaya gerek yok
9-16 nisan arasında da sıfır çekti.
Kapasite kullanim oranini akıllı arkadaşlar hesaplasın bir zahmet
%25'in altinda oksa gerek
Bu seneki borcu neyle ödeyecek?
Kimin umurunda?
Acaba kaç tavan daha yapacak siz ona bakın
Kağıt 5.50-4.00 hareketini son yaptığında şirket PD 110Milyon$ filandı. Sürekli santral üretim kapasite verim paylaşmakla olmuyor bu işler. "Erzin'i 3 ay kapatmazsa hatırım kalır" diyen de benim. Borcu nasıl ödeyecek. Yıllardır kur farkı yemesine rağmen nasıl ödemiş? Yatırımcı İlişkileri'nden neden bize "bizim borçla ilgili bir sorunumuz yok ki!" deniyor o halde.
Boklamaya devam edin beni alakadar etmez. Çuval mızrak ortadayken yapıldı zaten şirket beni al diye bağırırken. Bundan sonra gider mi gitmez mi bizim işimiz değil. Kimseye al tut sat da demiyoruz. Uyuyan korkunç bir değer vardı, o değerin "borç kadar miktarı" ortaya çıktı. Bilançoya bakan ne diyor şimdi? "Hmm borç ödeniyor".
Hadi satsın bakalım Erzin santralini bugünkü PD ile satsın bakalım satacak mı. Siz de biliyorsunuz 1.200-1.300 MW yeni nesil santral kapasite kaç para eder.
Kemah projesi de yılan hikayesi. Bu şirketin elektrik üretim lisansı kaç para eder ondan bahsedin.
Bunu şirketi inceleyen orta düzey biri de bilir. 20 senede bedellinin parasını ve yatırımları koyup üstüne de $ enflasyonunu koyarsanız karşınıza çıkan rakamlar yukarıda dediğim gibi korkunç oluyor.
O %25 daha da düşebilir olay kapasiteyi coşturmak değil. Ciroyu baskılamak. Anlamamak üzerine pozisyon almışsınız, kaldırın o takozu kademeden :)
Yatırım tavsiyesi falan filan değildir.
Aylık grafiğimizin son hali. Olmaz diyen bir lale vardı. Bu grafik de ona g...
Buradan sonrası biraz çetrefilli, ilahlara kalmış...
Klasik olacak ama YTD...
https://www.tradingview.com/x/x9dXJP2K/
Konuş lale, konuş. Yağmur yağıyor...
Rahat olun gençler..
Bizde borsa, mezara kadar..
Resmin esası bu..
"Ağanın eli tutulmaz".. mış..
Hele bide dumanlandı mı ?
https://i.hizliresim.com/itl0zlf.gif
Sakın "al" "sat" falan dediğimi kimse düşünmesin..
Herşeyin bir zamanı var...
da nereye kadar ?
Bu fiyatlarda malı yulardan verdikçe elimizde kalan malın maliyeti 2-3 lere kadar indi. O yüzden yarın bir gün birkaç taban çekince kimse aglamasin ha kimi ağlar hiç vermemiştir maliyeti 10:12 liradır o üzülsün ama elindeki malın maliyeti 1:30 2 TL kadar düşmüşse onun yapacağı Specki Kafasına koyduğu rakama kadar izleyecek
Bu fiyatlardan kağıda kimse girmez giremez girenin de aklına şaşarım o yüzden rahat yazıyorum maliyetimiz düşük geçmişte 12:13 yıllık bir batak dönemi var fizik kanunlarına göre bir yayı ne kadar aşağı dibe çekersen o kadar yüksek ZIPlar benim bu kağıt için tahminim 30 ile 90 TL arası orta uzun vadede makası biraz geniş tuttum Yarın bir gün taban taban 18-15 kadar basar Oradan oradan gene gide Bilir 50 TLlere
Anlaşılan stres artmış 30 mu 60 mı 90 mı olur paniği var yeni girenler sıkıntı yaşıyor olabilir yıllardır borçtu zarardı dibin dibinde olan kağıt biraz kıpırdadı hesap yapanlar kim her kimse yani akenerji ye isim ve sermaye koyanlar 2008de 3 milyar dolar yatırım hedefleri vardı şimdi nerden geldiği belli olmayan müthiş bi kar var ortada 3 aylık ta ne olur bilmiyoruz 12 aylıkta gelen kar beni şaşırttı hep dolar hesabı yapıyoruzya 2 dolar gibi burası Türkiye 2 dolar ama100 boşaltırız.
panik yok hisse 5 li rakamlardan bu seviyelere gelmişse ve küçük yatırımcı hala satmamışsa ya 2010 lardan beri çok canı yanmış yada son 1-2 yıl içinde alıp ta satmıyorsa çok tamahkarlığından satmamıştır. elinde olanların maliyeti yukarlardan biraz verdiyse 2-3 tl lere inmiştir. neyin paniği olacak...100 boşaltırız ı anlamadım bu arada??
he he 100 tl dikkat edin vermesinler ...nize..
Bu gün dikkatli olun
Ky kar almayı öğrenin yoksa çıbartırlar
1 ay önce 5 lira olan kağıt 26 lira olmuş bekleyen sabreden karını nerden satsa alır. herkesinde bir hedefi var o ayrı...
Mecazi olarak kullandım bi anlam aranacak kelime değil bizde bu enflasyon varken yüzde olur binde, bir liraya içtiğimiz çay oldu on lira akenerji 5 ile 7 aralığından 25 leri görmüş çokmu yapılan yatırımlar ve hisse değeri ortada borç borç derken karda yazabiliyormuş nasıl nerden geldiyse.
Bu iğneyi değerlendiren ky olmuşmudur acaba
Yukarıdan satıp aşağıdan alacak olan için demedim tavanı gördüğünde basiret bağlanıp satmayan ky için ikinci Bi fısattı bu gün içi yukarı hareket
Çok değişik hareket edenler olmuştur. Bir kısmıda panikle tabana satış yazdığı için o dediğiniz fırsatı kaçırmiştır.
ben bugün 900 lot vermişim 30 ortalama ile al sat ta yapılabiliyor
elinde ki malı satabiliyorsun yalnız alırken sattığın hissenin nakiti değilde başka sattığın hissenin nakitini kullanabiliyorsun
Hissenin teknik kurallar çerçevesinde yukarı gitme arzusu devam ediyor.
Kısa vadecilerin 0,8 dolar direnç başındaki doğal satışlarının tahta sahiplerince alınıp karşılandığı bir seans oldu. 0,9 dolar direncini kesin geçtiğimizde hissenin hedefi 1 dolar ve üzeri olacak.
Geçmediğinde ise 0,9 -0,6 arası yatay takılıp bilahare yeniden hareketine devam edeceği tahminimizdir.
Her halükârda şu an için bir sorun görülmüyor.