Sevgili Ayasofya 2005:) seni de ayrıca burda perişan etceem ..beni deşifre etmicektiinn :dvr::dvr::kahkah::he:
Printable View
Sevgili Ayasofya 2005:) seni de ayrıca burda perişan etceem ..beni deşifre etmicektiinn :dvr::dvr::kahkah::he:
Mert abi sinirliysen Bozkurtu çağırayım olmadı ona direksiyonu kırarız.
Nisan Vade Ramazan Bayramı öncesi cuma gününe denk geliyor.
Uzun tatiller öncesi düşüş oluyordu.
https://i.hizliresim.com/2olykyx.jpg
Bu arada geçen gün 23 yerinden bıçaklanan kadını serbest bırakan hakim savcı tam doğuya sürüldükten sonra eskiden tutuklanmayan suçlara bile tutuklama var.
Bugün de TV'de konuşuyorlar gazlı içecek üretenler ramazan öncesi piyasadan şeker çekti fiyat artışı oldu dediler, kesme şekerin toz şekerden ucuz olması ilginç oldu.
mazot 24 pazardan bugun aldıgım duyumlar 3 kılo patetes 50 buna pek ınanmasam da kaynak saglam...patlıcan 35 ..domates 22..marul 10 yumurta 45 50 ...elek fatura 240...karnabahar 35 kıyma 140 en ucuz meyve 7.8 3lma portakal..fırında ekmek 3.5 mıllet 3 sanıyor..ramazanadad a peynır sut zam gelır....nasıl eglenıyınız mı yetmez ama evet devam devam...
Komşum bir kedi al evde arkadaş olsun dedi. Internete baktım millet kedisinden kurtulmaya çalışıyor, kedi beslemek bile masraflı olmaya başladı.
Çok süt ineği kesildi bir kısmı da kurbanda gider sonbahar da muhtemelen dışardan süt tozu gelir. Küçükbaş ta yayılma olduğu için yazın sorun olmayabilir ama büyükbaş ta sorun var çığ gibi. Paramız vardı alıyorduk para da yok artıkAlıntı:
Originally Posted by Lambent;585653 ve3
Borç batağında ki çiftçi ve hayvancılık yapanın bundan sonra işi çok zor. Et 140 a ucuz sayılır. Adamın aldığı yem 5 e katlamış
benım tahmını fıyatım ekmegın h akkı 5 ...5 yapamazlar cunku mıllet ekmek yıyemez duruma gelır...sutun hakkı 15.. peynır duz 100 en ucuz fıyatlar 15ken benzın hakkı 20 dedık 3 haftada geldi...yumurta her hafta zam da et 200 olur kılosu bundan 2 sene önce aldıgın bır urunu suan alamıyorsan fakırlesmısıın demektır...sımdı ramazan gelıyor....ıftarı yapın sahurda yemeyın rahatsuz eder derler...kuyruk olmasın dıye zam yapıyorlarmıs...gerçekten vatandaş kuyrukta beklemesın dıye ne guzel bır cozum...bın yıl dusunsek aklımıza gelmez
Migros'da tavuk ciğeri geçen sene 5 TL civarındaydı. Pişirip kedi beslemeyi düşünüyordum şimdi 20 TL olmuş. Keza BIM'de çorbalık diye tavuk artıkları var o da 5 TL idi 15 TL olmuş. Komşum Migros ton balığı veriyormuş o da bir iki ay içinde 13 den 23.50 'ye çıkmış.
Fakirleştikçe ucuz ürünlerin fiyatı daha fazla artıyor.
Tabii hayvancılık sektörü biterse, yem stoku ve yem firmaları elde patlayabilür
Çinliler de poşetten pirinc yapmayı başarmış deniliyor
Sanırım ileriki on yıllarda farklı bir beslenme kültürü oluşabilir.
sabah aç karnına yarım bardak suyla bir tablet gıda, öğle yemeğinde bir bardak su ile birlikte bir tablet gıda hapı yutturabilirler
Bir çok il büyükşehir oldu meralar vs'de tapulaştırılmaya başladı. Serbest şekilde merada hayvan beslemek artık iyice zor olmaya başlamış olabilir. Bunun dışında boş arazileri zaten güneş paneli vs kurup değerlendirenler vardır.
Burada bir arkadaş yazdı galiba gezen tavuk diye bir şey yok arada geziyorlar ama yine hazır yem ile besleniyor diye.
duyduğum kadarıyla çoğu çiftci tarlasını bu sene ekmiycem diyormuş,
artan mazut ve gübre fiyatı emeğimi karşılamıyor diye
Çok değüşük bir süreçten geçiyoruz, kıtlık desek değil, fakirlik desek değil, çok farklı bişii bu
Allah sonumuzu hayır etsin
Gıda krizi enerji krizi ile başladı, bugünlerin geleceği belliydi ki daha yolun başındayız petrol için 200 dolar hedefi veren yabancı kaynaklar var, kimse tarlasını ekmeyecek bu gidişle gıda lüks olmaya başlayacak.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende 5 tane vardı.
Her gün 1 kilo ciğer yiyorlar dı..
Olum bugünleri ararsınız diyordum kendilerine.
Ben İnsanoğluyum
Fazla güvenmeyin..
Sonra kapının dışına koydum...
Ara sıra sokakta görüyorum..
Yanıma gelip eski sıcak günlerimize dönelim abi dediler..
Bizde çok terkedildik
Sizde alışacanız dedim..hayat bu..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ukraynanın deniz mayınlarının ipi kopmuş, mayınlar serseri mayın şeklinde karadenizde yüzmeye başladı diye bi duyum vardı bir kaç gündür, mayınlardan biri istanbul boğazının girişine ulaşmış.. boğaz gemi trafiğine kapatıldı
şu an sarıyerden geçmedi henüz, ama geçer de istinye açıklarında patlarsa, var ya :Sad:
Adam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği, bir kazada birlikte ölmüşlerdi. Gökyüzünde dolaşırken, bembeyaz bulutların ardında muhteşem bir manzarayla karşılaştılar. Bahçe kapısında beyazlar içinde bir kadın gördüler. Adam, usulca sordu: "Burası neresi?"
- Cennet, cevabını aldı.
- Harika, çok susamıştım, biraz su verir misiniz? diye sordu.
- Tabii efendim içeri buyurun. İçeride dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz. Yalnız köpeğiniz sizinle gelemez. Hayvanlara yasak burası.
Adam, bir an durdu, sonra, "Hayır ondan ayrılamam" diye itiraz etti; tam ters istikamette yürümeye başladı. Bir süre sonra, adamla köpek kendilerini çamurlu bir yolda buldular. Karşılarında yırtık pırtık elbiseli bir dede. Ona sordu:
- Afedersiniz bana biraz su verir misiniz?
Dede "İçeri gel" dedi, "Kapıdan girince hemen sağda bir çeşme var"
- Peki arkadaşım da benimle gelip oradan su içebilir mi?
- Tabii... Çeşmenin yanında köpeğin de su içeceği bir kâse bulacaksın.
Adam çok sevindi ve dedeye sordu: "Burası neresi?"
- Cennet...
- Ama nasıl olur, biraz önce muhteşem bir yere gittik, orasının da cennet olduğunu söylediler. Çiçeklerle süslü, altın kapılı bir yerdi.
- Orası cehennem.
- Fakat sizin adınızı kullanıp, insanları kandırıyorlar diye hiç kızmıyor musunuz?
Dede gülümsedi:
-
Kızmıyoruz, çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşını yarı yolda bırakanı cennetten uzak tutuyorlar...
Çok ayıp ..şahna ..çok ayıp ..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...41#post5410041
https://www.hisse.net/topluluk/showt...97#post5382897
https://www.hisse.net/topluluk/showt...56#post4661056
https://www.hisse.net/topluluk/showt...60#post4661060
Sevgiler TÜRKOĞLU :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...29#post4703629
Takaslara bakınca , takas bankta mesela ptesinin işlemleri çarşamba görünür diye mi bakmak lazım (t+2)?
Bir de hisse sayısı artarken para çıkmasını,açığa satış veya satıp alttan daha fazla hisse almak olarak mı yorumlamak lazım?
Bir şeylere ulaşmaya çalışıyorum:)
Sn. ABKA,
Pazartesi yapılan işlemlerin takası Çarşamba günü gerçekleşir, ama bazen tam yerli yerine geçmesi saat 15:00-16:00 civarına kadar uzar yani sabah hemen hepsi doğru şekilde takasa yansımaz/yansımıyor.
İkinci soruyu tam anlamadım ama hisse işlemlerinde görünen para girişi yada para çıkışı neye göre oluyor mu demek istediniz?
Eğer soru buysa; hissede gün içinde yapılan işlemler alış şeklinde olunca para girmiş, satış şeklinde oluyorsa para çıkmış olarak kabul görüyor, gün sonunda aradaki farka göre hisseden şu kadar para çıkmış yada şu kadar para girmiş diye yazılıyor ama büyük hisselerde yapılan işlemlerin büyük kısmı karşılıklı olduğu için gün sonunda bizim neyi görmemiz isteniyorsa sonuç o oluyor,
Soru farklıysa biraz daha ayrıntı verirseniz bildiğimi düşündüklerimi paylaşmaya çalışırım, borsa işide Viop işi gibi hep dümen :)
sn.lutfu001 cevabınız için teşekkür ederim
takasta, mesela citibank yabancı takasında lot değişimi artmış.son bir haftada 200.000 lot artarken....citibank yabancinin aynı hisse için son bir haftada mesela -80.000tl çıkış görünüyor
..yani aracı kurumun sahip olduğu hissenin adeti artarken,bunların toplam tl. ederi azalmış.
şimdi aklıma geldi...o zaman hisse son haftada değer kaybetmiştir. dolaysıyla citibankin sahip olduğu milyonlarca lotun degeri daha fazla dusmus olur...lot sayisi artsa bile bunu karşılamıyordur
Mertabinin Abramovicin yatında ki hız denemesi Dünya rekoru ile sonuçlandı. Lüks yatın bütün kamaraları Rus ve Ukraynalı Nataşalari ile dolduruldu. Gurumuz Mert abi ilk kamaradan 100. kameraya 152 dakika da ulaşmış olup ortalama 1,52 dakika ile dünya rekorunu kırmıştır. Tebrikler Mert abi.
Daha dün yazdım lütfen beni deşifre etmeeeeeeeeeeee :rules:
https://youtu.be/nsO2LWbMj0Y
Sevgili matematikçi manif :one:
1 yıllık dönemde özkaynak karlılığı %15-20 olan bir şirket bir sonraki yıl bunu %30-40 yaparsa(yani 2X olursa) fiyatın da aynı şekilde 2 ye katlanmasını beklememiz gerekir mi? yoksa başka faktörlere de bakmak gerekir mi. tabi normal şartlar altında soruyorum.
Buyur abi.
yalnız o videoyu viralken izliyordum. sonradan unuttum bile.
hazır 2 satır yazıyorken, tüm dostlardan da bir dua isteyeyim.
önümüzdeki hafta 1. olmak üzere 2 ay arayla en az 2 adet beyin ameliyatı geçireceğim.
ama gel gör ki nasıl bir kumarbazsak, acaba ameliyat esnasında da shortlar açık kalsa mı diyorum?
şimdi ameliyat sonrası 1 hafta yoğun bakımı falan olur, ekran izleme yok burası usuln usul 190a gelir, poz kapama girerim önden diye aklımdan geçiyor. ne dersin? (poz da 1-2 tane açmıştım o, yoksa öyle çok bir sermayem yok zaten)
Geçmiş olsun. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.