Kastrat hc teşekkürler paylaşım için. Desene iştigal altındayız ambalajlayip boşuna paketlemiyorlar.. ytd
Printable View
Kastrat hc teşekkürler paylaşım için. Desene iştigal altındayız ambalajlayip boşuna paketlemiyorlar.. ytd
Piyasa ile inatlaşmaya gerek yok …iyi bilançoyu görmeden uzak duracagım . Zarar kes kapandı ..venazuella borsası bizden iyi performans göstermiş olabilir
O meşhur haftalık 37.58 desteği yarında haftanın son günü sebepli direnç olarak üstüne atabilecek mi acaba! Üstünde ise ilk etapta 37.70 günlüğü var. Ha tabi olsa ne olmasa ne kısmı da var, kalıcı bir trend görmedikten sonra. Sadece fikrim olsun yatırım tavsiyesi neyim olmasın. Ytd
İyi günler, kuşlu sitede #sise ile ilgili yorumlarını izledim @alperkirdag adlı kullanıcının "Kuzey İtalya Düzcam Fabrikası'nın soğuk tamiri" KAP ile ilgili güzel bir yazısı var. Yazı aynı zamanda #sise ile ilgili bir iki güzel yorum da var :
" Cam firmaları bu nedenle sürekli yatırım ihtiyacı olan iş modellerine sahiptir. Bu nedenle de hiçbir zaman yüksek temettü verimi beklememeniz gerekir. "
"Son bilançoda negatif bir FVÖK görebiliriz, iyi bir tablo zaten piyasa da beklemiyor, ancak 2025 ilk çeyrek itibariyle iyileşmeleri görebiliriz"
https://x.com/alperkirdal/status/1887749957236433371
https://youtu.be/6DSbqkQ9fhQ
Küçük yaşta aldım sazı elime, elime
Dertli dertli vurdum sazın teline, teline
Cihanda bilir benim sana yandığımı yandığımı, yandığımı aman.
Bakalım kalıcı olcak mi! Hem sözlü hem sazlı. Ytd
Yine zurnanın o kısımlarına getirdiler.
Aman aman ego falan demiye kimse çok yanıldığım olmuştur bu arada. Zaten bu piyasada öyle üj köfteye bir ekmek kolay olmuyor. Adamın nefesini kesiyorlar..
benimki Nasreddin hc misali ya tutarsa.. Ytd
Bugün sert ve hacimli olmadı ama. Bir çırpıda değildi, gitti geldi bekledi. Diğer montanlı hisselere kıyasla istekli değildi. 38.02 de gap var sonrasında günlükte 38.90 direnç, sonraki haftalık 4072. Dolar bazlı aylık 1.08 direnç görünüyor. Destekler ise dün yazdığım dirençler ve oldukça yakın kapadık attı diyebilmek için hacimli daha anlamlı olur. Ytd
Bu şirketin 2,5 yıl önceki TL değerlerinde olmasının mantıklı bir nedeni var mı? Karlılıkta düşüş desek bile o kadar etki edemez yada aşırı mı primlendi geçmişte desek 5 yıllıkta 1 e 10 gibi yapmış..çok ilginç..
iyi günler,
Norveç varlık fonunun Türkiye' den seçtiği hisseler (fonuna dahil ettiği) :
sisecam 515.632 USD ile en altta. Benim spek bir hissem var, ondan bile 3 milyon USD almışlar. SISE artık iyice gözden düştüm mü diye düşündürüyor.
https://x.com/nesrinnis/status/1884929336450355625
Vay Moza80 , seni ve müdavim tabirini görünce bir selam vereyim dedim . Soda birleşmesinde gün yüzü görmemiş küfürler etmiştik burada. Hahha hahah 🙂
Yıllardır uğramıyordum, 1 dolara düşünce gidip bakayım dedim . Hafiften şuh bir şekilde göz kırpmadan başladı.
Eski bir müdavim olarak şişe 'den çok Bist100 'e ve ekonomi politikalarına güvenmiyorum arkadaşlar. Değil yabancı yatırımcı bizim gibi eski borsacıları bile geri getiremediler daha.
Bir de makro olarak ufukta bir şey yok hala. Ticaret savaşlarının nereye kadar sertlesecegi belli değil. Trump 'ın Avrupa kararını duymamız gerek önce.
Neyse Mazo seni görünce eski günleri hatırladım. Güzel kazanmıştık ve sonradan Soda'mızi zorla aldılar üç otuz paraya 🤣
Bol kazançlar.
Şirketimiz ana ortağı Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin 31.12.2024 dönemine ilişkin bağımsız denetimden geçmiş solo ve konsolide finansal raporları 12.02.2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklanmış olup aynı zamanda Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin internet sitesinde de yayımlanmıştır. Şirketimize ilişkin temel büyüklüklerin de yer alacağı Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin finansal raporları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun muhasebe ve finansal raporlama mevzuatına uygun şekilde hazırlanmakta olup TMS 29 "Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama" hükümlerini içermemektedir. Dolayısıyla Türkiye İş Bankası A.Ş 'nin finansal raporlarında yer alan Şirketimize ilişkin bilgilerin, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) finansal raporlama düzenlemelerine göre açıklanacak ve TMS 29 hükümleri uygulanmış 31.12.2024 dönemine ilişkin finansal tablolarımızdaki büyüklüklerden farklılaşması beklenmektedir. Şirketimizce Türkiye İş Bankası A.Ş.'ye iletilen bağımsız denetimden geçmemiş ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış kalemler aşağıdaki tabloda sunulmuştur.
Tablo kapta.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1392322
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 23.01.2025 tarih ve 4/156 sayılı Kararına istinaden, Türkiye'de Enflasyon Muhasebesi uygulaması son bulana kadar, enflasyon muhasebesi uygulanmış finansal tabloların, ana ortağımız Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin finansal tablolarını açıklamasından daha sonra açıklanmasına uygunluk verilmiştir.
İşbu özel durum açıklamamız Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.01.2024 tarih ve 6/137 sayılı ve 23.01.2025 tarih ve 4/156 sayılı kararlarına istinaden yapılmış olup açıklamada yer alan bilgilerden doğan sorumluluğun kabul edildiğini beyan ederiz. Ytd
Enflasyon muhasebesi yap.13, 4 mlyrdan ne kalır yarısı gitse 7 ancak …beklendiği gibi beklemeye devam
Bılanco tarihini bilen varmı ne zaman gelecek
Diğer taraftan reelde bakarsak bu sene ilk çeyrekten itibaren enflasyon muhasebeside konsolide olmaya başlayacak geçmiş ceyreklere göre.
Yani "gitse" dedigimiz rakamlar cücük kalacak diye düşünüyorum. Herşey bunca fiyatlanmis geri döner mi artık. Bu tüm şirketler için geçerli bir durum. Zaten gördüğümüz kadarıyla bazı şirketlerin sermaye tavanı dudak ısırtacak cinsten arttırmalari da bu durumu destekliyor kanımca.
Ama şuanki durum nereye kadar baskılanir, neye evrilir bilebilmek çok zor.
Hadi gecen seneki muhasebesel durumdan rakamlar emildi, ama bu pahalılığı ( pahaliliktan kastım paranın satınalma gücünün reelde büyümesi ve haliyle bu rakamların da cirolar eşliğinde büyümesi)
Tabi aslolan , cirolarin büyümesi değil piyasanin tüm şirketler eşliğinde tonaj artışları ile cirolarin artmasını görmek. Ytd
Gelen bilançolara bakınca işbankasi veya diğer bankalar faiz gelirleri faiz giderlerini karşılamıyor. Enfalsyon muhasebesi yapmamalarının bu farkın daha da artmasını engellemekte olasıdır ha bu demek değil bankalar hisse bazlı düşecek diye çünkü dolar bazlı geçmişten bu zamana baktığımızda, sanayilere kıyasla cikis trendinde olduğunu gozlemleyebiliriz. Kaldı ki faizlerin düşmeye başlayınca bankalar için bu durum daha lehlerine olacak ama bu seferde enflasyon muhasebesi bankalar için senaryosu devreye girecek. Bu sene otelenmesinin bir başka sebebide bu olsa gerek.
Diğer yandan çok incelemesemde demircilerin bilancosu gelmeye başlamış. Cirolar dolar kurunun bir önceki seneye göre yükseldi mı yoksa bir önceki yazıdaki değindim gibi hayatın pahalilasmisligindan mı kaynaklı kabarmış ve bir de deprem tazminatı vs yazıyor yorumlarda inceleyen varsa aktarirsa iyi olur. Tonaj bazlı satışlar artmış mı? Vs gibi..
Ytd
Gelecek olan çok iyi olsa bu hisseyi bunca zamandır surundururler miydi? Kaldı ki gelecek olanda enfalsyon muhasebesi haliyle gelecek. Çok iyi, iyi, kötü ve çok kötü kavramlari neye göre kime göre olacak enfalsyon muhasebesi sebepli. Gidecek olanları adamlar götürüyor gitmeyenler zaten durum ortada.
Ha sonrasında ne olacak bu algı bir miktar daha oyalandirilir mı sürünme açısından yoksa artık enflasyon muhasebesinden arindirildigimizi hissetmeye baslarmisyiz diye bakicaz ama faizlerin dönüşüde önemli olacak.. ytd
Ha baskı vardır baskı vardır. Yediler iki yılımızı ve geçmişimizi. İyi gelir yine yurutmezler, kötü gelir beklenti artık buraya kadar satılmıştır denir alır yürütürler. Maymuna çevirdiler ez cümle. Ytd
Maymun seni 🐒.. ytd
kwai köprüsünü gecebilecekmiyiz, yaklaştık yine.. ytd
Bir parça ümidi çok görme bana
Ümitsiz bir aşkın anlamı olmaz
Severek açıver kalbini bana
Sevmeyen bir kalbin anlamı olmaz
En gerçek bir aşkla uzat kolunu
Tanrı bile sever aşık kulunu
Boş yere bekletme sakın yolunu
Yolcusuz yolların anlamı olmaz
https://youtu.be/H_wcZMQQolA
Ferdi Baba dan gelsin..
Daha hacim ve acı kuvvet olursa..
Saçlarını dagitirsin rüzgarlara bırakırsın klibi gelir.. ytd
iyi günler,
Aşağıdaki bağlantıda sise ile ilgili bir yorum var. Hissenin ağırlıklı olarak 2-3 elde toplandığını, kağıdı götürecek bir spek olmadığı için de başıboş kaldığını söylüyor özetle , ne derece sağlıklı bir yorum bilemiyorum, bana ilginç geldi. videonun 13:01 den itibaren sise den bahsediyor.
https://tr.investing.com/analysis/ko...dram-200498422
Bilançoyu herşey..
Yuzde 5 zarar kes
Ky enflasyon muhasebesi yaparsa 2 sene önce balinalardan 50 den alan parasının yuzde75 ini kaybetmiş olacak ilk ceyrek bilançolar gelinceye kadar
Velhasıl bu baskı surerse bir şekil yılsonuna doğru alım maliyetleri sıfıra yakın olacak ..açığa satış viop vs belki şu an eksi maliyetleri vardır..gercek dalgayı görmek gerek
Gecen sene (2024) enflasyon muhasebesi yapıldı mi? Bu seneyi bir önceki sene ile kıyaslarken artık konsolide olmayacak mı hocam gelen her çeyrek.
Yani tam olarak ne demek istediniz açabilir misiniz? Önümüzdeki gelecek çeyrekler karlar açısından başka bir durum mu oluşacak anlayamadım.
Hisse 5 seneyi baz alırsak 50 centten 2.5 dolara yükselmiş son 2 sene de 1 dolara tekrar geri düşmüş. Yüzde 75 den daha fazla kayıp var eğer hisse fiyatı açısından söylemişseniz.
Ytd
O kısmı bilemem ama gördüğüm diğer birşeyi de aktarabilirim. Hisse 2-2.50 dolar aralığı zirvesini gördüğü yerler fakat aynı tarihe baktığımızda bu rakam 36 ila 48 aralığına denk geliyor. 2023 Ocak Şubat ve Mart)
Kaldı ki yine aynı tarihte dolar bazlı hacimde oldukça yüksek.
Nisan 2023 den sonra bir daha 2 doları görmemesine rağmen TL bazlı 48 ila 56 aralığında epey bir yatay yapmış ama dolar bazlı vecehat. Buralara kadar geldik azalan hacimle. Sadece TL bazlı 55 liralarda biraz hacim yüksek kalmış ama 2-2.5 dolardaki hacim kadar değil.. ytd
Bu kısmı daha önce de yazmıştım. Şimdi biraz daha rakamlar değişti tabi.
2-2.5 dolarda yani 36-48 aralığında sattılarsa şuanda 1 dolar 36 lira yapıyor. Aradaki 1.5 dolarlik kar bu zamana kadar TL faiz ile nasıl bir para yapıyor hesap etmek zor olmasa gerek.
48 ila 56 arasındaki dolar bazlı kısım ise hacimin cilizlamaya başladığı ve dolar bazlı piyasaya yedirilen kısım olsa gerek..
Yanlışım olmasın yineliyim. Ytd
Elbette bilmediğimiz bir başka kısım ise şuanda 2 dolar 36 liradan sattıklarını 1 dolar 36 dan alıyorlar mı? Rakamlar birebir ortusmesede buna yakın oldugundan anlaşılması kolay olsun diye yazdım.
Yine burada devreye mevduat faizleri giriyor kanımca bu paralar hala faizde mıdır?
Sonuçta faizlerin ne olacağını bilebilen, elinde bir bankası olan sektorun ne olacagini bilen veya kestirebilen, keza elindeki emtiasi ile piyasa yapiciligi olan bir yönetim kadrosunun ne zaman veya hangi zaman dilimde nasıl hamle yapacaginj kestirmeleri çokta zor olmasa gerek.
Takaslardan da bunu anlamak oldukça zor, bize ne göstermek istiyorlarsa biz onu görürüz arka bahçe bambaşkadir.. ytd..
Ha bu yazdıklarımdan bir anlam çıkmasın şöyle de bir durum var madem dolar bazlı yazdım, dolar bazlı da ekliyim. İlk zirvesi olan 1.15 doları 2011 tarihinde görmüş yaklaşık 10 yıl boyunca 40 yaklaşık 45 cent ila 1.15 dolar aralığında geçirmiş! Ne zamana kadar birleşmeye kadar hadi pandemiyi de ilave edersek 6 liralardan 3.37 ye düşüşü sonrası 47 centten 2.5 dolara bir zahmet birlesmeninde ivmesi ile görmüş. Aradan 15 sene geçmiş 2011 deki zirvesi olan ve 15 yıl aynı bantta birlesmesiz olduğu banta geri dönmüş.
Hikayede kırmızı başlıklı kız elmayı ayvayı yemiş, oburude hani bana demiş..
İyi uykular.. sonra bir bakmisiz sabah olmuş vay ne ne rüyaydı şaka gibi ama değil maalesef.. ytd