Arkadaşlar kısa sürede 2-3 kat gidecek hisse var mı? Yordu beni elimdeki hisseler.
Lemur sende vardır :)
Printable View
Arkadaşlar kısa sürede 2-3 kat gidecek hisse var mı? Yordu beni elimdeki hisseler.
Lemur sende vardır :)
Halbank güzellemesine bakar mısınız ? 6-7 sene önce 16 tl olan hisse daha o fiyatı bulamamış , 100 kat potansiyel görüyor
Töbe yarabbi töbe , hani derler ya 10 vurup 1 sayacan diye
İstanbul'da 100 metrekare bir evin ortalama fiyatı 2.6 milyon TL'yi aştı. (TCMB)
77 milletten insanı istanbula doldurursan olacağı budur...
Türklere ev almak hayal zaten evlerde onlara yapılmıyor...
isimlere baksana zerafet konakları mavera sarayları...
hedef kitle belli...
Açın venezüella borsasına arjantin borsasına bakın..
Yerel para cinsi ile..
İnanın kimse öz kaynak kar zarar fk pd falan ilgilenmemiş..
Hele venezüella borsasına bakın..
1 milyon kat falan gitmiş..
Yerel para ile bakın..
Dolar 60 tl olursa borsa 20-30000 lerde olur..Yada 40.000 işte..
Herşey aynı anda yükselir enflasyonist ortamlarda..
Bilanço bakmayı 2020 de bıraktım..
Eregl var..
İnanın bakmıyorum bile..
Mesela şu banka hareketi kesilsin EREGL ye saldıracak..Adım gibi eminim..
HEKTS SASA da bilançoya bakılarak mı geldik..
GUBRF?
400 tane küçük hisse..
BRYAT 8 tl lerde idi yahu 2012 de falan
1200 lerde yaa....
Aklım çıktı..
2019 da 3-4 tl lerde olup da battı edebiyatı yapılan DOAS 160 tl lerde..
Siz neden bahsediyorsunuz..
Gundi bugun çoştu madem bu kadar eminsin halkbank ta aç uzun pozisyon :)
madem eminsin sasa 1 trilyon olacak aç pozisyon .
varmı bu tahtalarda pozisyonun :rules:
Kapattığım pozisyon kapatır kapatmaz hareket etmeye aşladı açtığım pozisyon ise açar açmaz geri geldi bu tesadüf olamaz! Bunu açıklayabilecek var mı? Yani sonuçta bist 30 hissesinin fiyatı değişiyor kim bilir ne kadar büyük işlemler yapılıyor işlem bazında tersine bir şey olamaz herhalde. Sadece 2 adet pozisyon açtım 500 TL teminat ile pozisyon büyüklüğü 2500 TL bu kadar. Ama çok net dakikalarca bekledim fiyat bekledi alır almaz 5 saniye sonra düştü. Bu nasıl olabilir??
5700 'ün ustunde kalırsa gundi abi daha da coşabilir. :)
Bu gün benim üzerime oynuyorlar...
VİOBDA 4.300 de vade geçiş gapı vardı...son 4 yılda tüm vadelerde o gap kapanmıştır...
Eğer kapanacaksa son 10 gün...
yine ilacını almadın mı sen?
APS çok düşük. 320 bin civarı ama 280bin i aracı kurumların sıfır maliyetli pozlarıdır. Dolayısı ile yeni açılan pozları hemen tespit ediyorlar. Şort veya long olma ihtimalini % olarak hesaplıyor robotlar ve ters yönde hareket edip zararına poz kapatana kadar devam ediyorlar.
Blackjack deki kart sayma olayı buna bir örnektir. Bofa ve yapı robotları bu mantık üzerine kuruludur. Bilimsel bir olaydır anlattığım...
APS 600bin civarına gelene kadar testere ve batırma devam eder.
O işlemlerin çoğu kendi yaptığı karşılıklı işlemler olabilir.
Dışarıdan emir geldiği an basıyordur.
Bunların veritabanında geçmiş hacim bilgileri, günün hangi saatine ne kadar emir girildiği, ne yönlü olduğu vs. tüm bilgiler vardır muhtemelen..
Anomali yakaladığı an basar, çıkarır..
O yüzden trade etmek çok zorlaştı.. Al-yat tek seçenek..
akşam pazarı ucuzluğu bekliyorum pala, hadi güzelim
dünkü filmin 2. bölümünü çekebilirler.
yine bankalar eşliğinde.
bakalım.. genel çerçeveden bakalım öncelikle- geçen sene aralık %33 olan faizi %70 yapmış arjantin, ayrıca bir standby programı onaylandı 45 milyar dolar imf kredisi.. yani hem imf parası girmiş, hem faizi astronomik seviyeye yükseltmiş.. sonuç , geçen aralıktan beri bir yılda usd/ars kuru %71 yükselmiş, pezo ciddi değer kaybetmiş ..
-borsa endeksi merval ise bir yılda %103 yükselmiş, dolar bazlı olarak %18
geçen sene aralık %14 olan faizi 5 puanlık indirimle %9 yapan türkiye herhangi bir imf kredisi almadığı gibi yabancı yatırımcılar büyük bir hınç ve öfkeyle ciddi sermaye çıkışı yapmış.. geçen aralıkta 18.xx gören usd/try kuru hala 18.xx, lira pek değer kaybetti sayılmaz..
-borsa endeksinin dolar bazlı getirisi %100 civarında
enflasyon oranlarını da yazalım- bu ayki rakamlarla arjantin resmi tüketici enflasyon oranı %92, aynı oran türkiye için %84 ..
Bütün tahtalarda pozum mu olacak..
EREGL de pozum var biraz da HALKB tutuyorum..İşin en sonunu görmeden de bırakmam..
PETKM vardı..
EREGL yaptım onu..
SASA HEKTS günlük al sat yapıyordum (ve daha bir çok tahtada..)
Bu t+1 kuralından dolayı bıraktım oralarda dönme işini..
Hangi birisine..
Birisinde poz alıp bekleyecen işte..
EREGL 50-70 normal de 100 tl 2023 hedefim var..
Bekliyoruz işte..
Başka tahtalar borsa genel ekonomi üzerinde yorumlarımı yazıyorum..
Kimseye hakaret aşağılama şu bu yok..
Kendi beklentilerim bunlar..
Borsa düşmezzz düşemezzz den ..
Düşüş imkansıza evrildim mesela..:oleyo:
Al bugün de bi sıfıra getirdi 1.30+ dan..
Dolandı durdu oralarda
Kırmızı gördü mü dayanamıyor
0.80+ olduk yine..
düşemiyor işte..
Düşemeyen borsada da sıra elbet senin kağıdına gelir..
Arkadaşlar ilerleyen yıllarda bu enerji depolama işinden malı kimler götürür... yenilenir enerji firmaları tarafınca ...
Sırasıyla FROTO, KCHOL, EREGL kalkıyor diyor atlayayım dedim, hepsine 1'er 2'şer lira verdiler.
Resmen gel-gel yapıyorlar..
https://i.hizliresim.com/tj723hy.png
15 dk lık xu100 grafiği..
Düşüşe dair en küçük bi delil bulanlar yazsın..
45 derece açı ile merdiven yaparak çıkıyor işte mübarek..
İlk hedef 5500 gibi duruyor..
Çökecek kaçınnnnnn mı yazalım..
Neden derse birisi..
eee çok çıktı..
Böyle bi neden olur mu..
Bütün TA kitapları derki trend in döndüğüne dair kesin deliller olmadığı sürece o trend devam edecek demektir..
Cash
Tam tersini dene...
Zaten verdikleri bi kağıda atla..TCELL mesela..
Gundi Venezüela ile bizi kıyaslama gözünü seveyim , o seviyeye düşmedik daha Rte onu başaramadı henüz...
Onu RTE değil ABD başarır zaten..
Hani hep diyorum ya dış müdahele HARİCİ diye..
O swift den atılma kara liste ambargo falan gelirse..
RTE mecburen de biraz..
Bi anda para basımında turbo ya takar..
İşte o zaman hiperenflasyon demektir..
Ama işte NATO müttefiki rusya var orada kullanılıyoruz proxy olarak falan filan..
Karışık bir coğrafyadayız..Seçeneğimiz de var biraz..
ABD atarsa tamamen rusya çin eksenine döneriz..
https://i.hizliresim.com/60p1jpa.png
Venezüella borsası..
Haa bi 10 12 sıfır da atılmış hali bu..
O en dipdeki kısım düz çizgi yani..10 falan
Şu an 16.000...
Öncelikle yazı tura ile denemek böyle bir deney için daha uygun olur. Rasgelelik adına.
Pozisyona girdikten sonra kar/al ve stop noktalarını iyi seçemiyor da olabilirsiniz. En az 1'e 2 olmalı. 1000 puana stop 2000 puana kar-al gibi. 1000 puan elbette çok düşük 2500 ve üstü bir stop daha uygun. Tekrar denerseniz bir de böyle deneyin biz de bilelim :)
ulan nakit yok diye petkim e atlayamadım bu kagıtta 6 aydır bakıyorum birileri birileri alıyor birileri satıyor takas yönü nerey vercek bakalım ama icimden bir his bu kagıt buralarda kalmaz diyor en kötü aselsan tarzı bisi olur
viop küçük yatırımcı için para kazanma yeri değil aksine kaybetme yeridir çünkü sistem onlar için icat edilmemiştir
viop işlemi yapan kişileri bir süredir takip ediyorum içlerinde 2-3 kişi aklı başında gibi görünse de
sonra bir bakıyorsun gap map gibi astrolojik işlerle uğraştıklarını görünce durum daha da netleşiyor
Sistemci olarak, yatayda yazı tura atmak belirli bir sistem kullanmaktan çok daha iyi sonuç verecektir.
İyi bir sistemde, poza girme, hele hele yatayda, en önemsiz şeylerden birisidir.
Önemlisi para yönetimi 1, risk yönetimi 2, stop ve kar al değişkenlikleri 3
Herkes para kazanır.
Çok az kişi günü / haftayı / ayı cebinde fazladan para ile kapatır...
Çünkü herkes para da kaybeder :)
SAHOL geri aldığı payların bir kısmını fonlara sattı, kalanları da aynı zamanda CIMSA'nın da iştiraki olan EXSA'ya sattı ve geri alımı da sonlandırdı.
Alanlar normalde yukarı sürerdi ama EXSA tarafından satış olabilir diye girmiyorlar bence.
Böylece Sabancı seçimlerden önce maksimum likiditeye ulaşmıştır, kim seçilecek çok takmayacak.
Zengin olmak için VOB enstrümanlarına giren batar, az para kazanmak isteyen, duygusal olmayan insanlar kazanır... O da aysa yılda bir yapmak şartıyla...