tcd yi yerden yere vuran oldu zamanında :)
Printable View
Eic %4 hisse oranıyla -%0.47 nasıl yapabilmiş şaşırdım. Altın ve dolar kısmı da oldukça iyiydi. Bir yanlışlık olabilir sanırım. Nnf nin portföyünde sanırım Info hissesi var Info dün -8 yapmış o nedenle yine endekse yenilmiş olabilir.
hocam geçenlerde sizmiydiniz, yoksa bir başka forumdaşımızmıydı bilemiyorum ama yatırım fonlarının bağımsız olmasına dikkat edip nnf info mevzularından bahsedip tamamen bağımsız hareket ettiklerini belirten Marmara ve tacirlere dikkat çekmişti. şu durumlar, bu düşünceyi haklı çıkarıyor. aslında fon dünyasında da bilmediğimiz dolaplar dönüyor. bu noktada kimseye diyet borcu olmayıp özgürce hareket edebilen fonları almamız lazım gibi geliyor bana.
Başka bir arkadaş bahsetmişti bu konudan sonuna kadar haklı, paranın döndüğü her yer de olduğu gibi fon dünyasının da temiz kalmasi mümkün değil. Burada en güzel sistemi bağımsız bir şirket kurarak Haydar Acun bey yapmış. Onun da şansı yurtdışı deneyimi olması ve yabancilar tarafından bilinen bir portföy yoneticisi olması. İnşallah böyle bağımsız hareket edebilecek güvenilir daha fazla fon yönetimi olur.
GUH fonu alim emiri artik 13.30 kadar iletilebiliyor. Ilgilenenler KAP duyurusuna bakabilir.
AFS dışında gelişen piyasalara yatırım yapan fon var mı?
çok sanmam.
belli zamanlarda performans düşüklüğü yaşayabilir fonlar, bence bunlar doğal.
hep iyi performans gösteriyorsa mutlaka düzeltmesi olur benim gözümde.
uzun vadede aşağı yukarı aynı getiriyor iyi yönetilen fonlar.
Bence fon teklediği zaman alım yapmak belli bir karı gördükten sonra da satmak, karı cebe almak ve düşüş beklemek ya da ucuz bir fona girmek güzel bir strateji olabilir.
tabi en dipten alamazsınız en yüksekten satamazsınız o başka.