şimdi denge olsun diye az şhort açtım
5500 üstü kaparım
hisse longlara karşılık vede az
Kişisel beklentim
bugün epey daha devam edeceği şeklinde
XBANK önderliğinde
yinede beklentiye göre işlem yaparken
aradan tedbir alıyorum
Printable View
Tülay lütfen geri dön. Tülay olmayınca dalacak adam bulamıyorum dişime göre.
Günlükde 9. aydan beri NU var zaten, gösterge tepeleri hep daha düşükk ancak bi şekilde hep yukarı sürüyorlar. Bununda sebebi haftalık ve aylık boğa, ancak aylıkda doymak üzere. Bunu seçime kdr devam ettirmelerinde şüpheliyim. Bu arada mutlaka bi soğuma olacaktır.
Hesap bu yılı zirvede bitirip daha çok ky çekmekde olabilir. Yandaş medya için bulunmaz yaygara(olumlu) aracı olur borsanın yılı tüm zamanların zirvesinde kapatması
Ralli biter mi bitmez mi tartışmak lazım gerekçeleriyle.
Öncelikle fiyat ekseninden bakalım. Bir kısım hisse uzaya gitti, bir kısım hissenin fk'sı bedavadan hallice (Piyasa değerine rağmen THY, TUPRS, ALARK, ODAS vs.. Her şeye rağmen bankalar) Üstelik karlılıklarda henüz bozulma emaresi de yok bir çok hissede.
Para politikası açısından bakarsak; faiz indirimleri bitti. Buradan ekstra bir katkı gelmeyecek. Ancak faizler çok düşük ve en az Mayıs'a, yani seçime kadar böyle gidecek. Bunun yanında Ocak ayından itibaren muazzam bir genişlemeci maliye politikasının gelmesi olası. Asgari ücret ve memur zamları, ucuz krediler. Özetle, piyasada bolca para olacak ve bu paranın akabileceği tek mecra halen borsa ve öyle kalacak gibi görünüyor.
Siyasi açıdan bakarsak; iktidar için en önemli konu döviz gibi duruyor. O yükselmedikçe sorun yok. Paranın dövize, altına gitmesi istenmiyor ve bu açıkça söyleniyor. Borsa sürekli en tepeden övülüyor ve teşvik ediliyor. TVF'nin Kardemir alımı da bunun açık bir göstergesi bence. Yani iktidar sürekli artan bir borsa istiyor. Bunu hem dövize para kaçmaması hem de ekonominin sağlığının bir göstergesi olarak istiyor. Tabi halkta yarattığı varlık etkisi de bonusu. Hem bir rahatlama yaratıyor hem de kazanılan paralar ekonomiyi canlı tutuyor.
Muhalefet kanadından bakarsak; hafta sonu uluslararası bilinirliği olan önemli iktisatçılarla bir vizyon açıkladılar. Seçimin kazanılması halinde büyük bir sermaye girişinden bahsettiler. Ki bunu tahmin etmek zor değil. Ak Parti'nin ilk döneminde de muazzam bir kredi açılmıştı yurt dışından. Borsanın düşmesi halinde bu yabancı sermayenin yavaş yavaş pozisyon alması muhtemeldir. Çünkü dur seçim bitsin sonra alırız demezler. Onca anket sadece partiler için yapılmıyor takdir ederseniz ki. Fon, bankalar, hepsi seçimin sonucunu tahmin edip ona göre pozisyon alıyorlar.
Halkın gözünden bakarsak; dövizde, altında, faizde bir getiri imkanı kalmadı. Konut ve araba fiyatları zirvelere ulaştı gibi. Enflasyonun etkisinin azaltmanın, elindekini çoğaltmanın tek yolunu borsa olarak görüyor bir çok insan. Yanlış da diyemeyiz.
Özetle, hangi perspektiften bakarsak bakalım, borsada büyük bir düzeltme, çöküş, adına ne derseniz deyin, olması zor görünüyor.
Olmaz demiyorum. Ama olması için teknik ısınma hariç bir neden bulamıyorum. Bulabilen varsa yazsın tartışalım.